واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وضع هوا در شرایط یک بام و دو هوا!
در حالیکه وزارت نیرو اعلام کرده است زمستان امسال به علت وقوع پدیده النینو بسیار سرد خواهد بود پیش بینی سازمان هواشناسی حاکی از افزایش میانگین دمای هوا در زمستان است!!!!.
کد خبر: ۵۴۱۱۸۳
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۹ - 21 October 2015
در حالیکه وزارت نیرو اعلام کرده است زمستان امسال به علت وقوع پدیده النینو بسیار سرد خواهد بود پیش بینی سازمان هواشناسی حاکی از افزایش میانگین دمای هوا در زمستان است!!!!.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، معاون وزیر نیرو در امور آب در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با اشاره به نامه وزیر نیرو درباره پدیده ال نینو و تأثیر آن بر شرایط آب و هوایی کشور گفت: امسال پدیده ال نینو قوی در دنیا اتفاق خواهد افتاد اما درباره تأثیر این پدیده بر کشور ما کار تحقیقاتی مدون و کاملی انجام نگرفته است.
رحیم میدانی افزود: وزارت نیرو یک دستگاه خدمت رسان در زمینه آب و برق است به همین علت برای یک دستگاه عملیاتی پیش بینی این مفاهیم با دستگاههای علمی تفاوت بسیاری دارد.
وی گفت: برای ما مهم است که آمادگی خود را تا حدی افزایش دهیم که اگر پدیده ال نینو اتفاق افتاد آسیب نبینیم.
میدانی افزود: ما به عنوان یک دستگاه خدمت رسان باید سناریوهای بدبینانه را تنظیم کنیم تا ببینیم اگر این پدیده رخ داد ما در چه وضعی قرار می گیریم.
در ادامه رئیس مرکز اقلیم شناسی گفت: نتایج ما صرفاً تحقیقاتی و دانشگاهی است اما بین پدیده ال نینو در غرب دنیا و بارشهایی که در شرق دنیا اتفاق می افتد ارتباطهایی به ویژه در ماههای سرد سال مشاهده شده است.
مجید حبیبی افزود: مرکز ملی اقلیم شناسی وظیفه پیش بینی و تفسیر را بر عهده دارد و از سه ماه گذشته الگوهای ما نشان می دهد که ال نینو در حال شکل گیری و پیامد آن این است که ما احتمالاً با روند افزایش بارشهای رگباری و سنگین در نیمه شمالی کشور و بعضی از مناطق جنوبی کشور روبرو خواهیم بود.
وی گفت: بر اساس پیش بینی های مرکز اقلیم شناسی، روند پاییز به گونه ای است که در نواحی شمالی کشور بارش و دما بیشتر از حد طبیعی خواهد بود و افزایش دما در بیشتر نقاط کشور اتفاق خواهد افتاد.
حبیبی اضافه کرد: برای زمستان نیز پیش بینی ما این است که تا بهمن ماه، رفتار بارشی تا نرمال و کمتر از نرمال است اما دما بیشتر از نرمال است.
وی گفت: محققان وزارت نیرو متونی را ترجمه و به مجموعه ای از مطالعات و تحقیقات استناد کرده اند اما نیاز بود پیش از اطلاع رسانی به صورت جامع که مدیران دستگاههای مختلف استان ها را حساس و مردم را نگران کرده است، این موضوع را با متولی امر پیش بینی هواشناسی مطرح می کردند و مشاوره می گرفتند.
رئیس مرکز اقلیم شناسی گفت: مطالعاتی که در کشور انجام شده است و نقشه ها و مدل های پیش بینی ما بر این موضوع تأکید دارد که رفتار دما در ماههای آینده در حد طبیعی یا بیشتر از طبیعی است.
حبیبی تصریح کرد: اطلاع رسانی در این سطح نباید انجام می گرفت و از مردم می خواهم که نگران این موضوع نباشند.
در ادامه هدایت فهمی، استاد دانشگاه درباره چگونگی وقوع پدیده ال نینو توضیحاتی داد و گفت: تحقیقات نشان می دهد که پدیده ال نینو با بارش در کشور به ویژه در مناطق شمال و نیمه جنوبی کشور ارتباط مستقیم دارد و وقتی جبهه ها با هم تداخل پیدا کند و این پدیده شدید شود بارشهای بسیار سنگین با تلفات بالای انسانی به وجود خواهد آمد.
وی تصریح کرد: همه این پیش بینی ها احتمالی است و هیچ کس نمی تواند بگوید با قطعیت اتفاق می افتد بنا بر این باید این موضوع اطلاع رسانی شود که دستگاههای مرتبط آمادگی داشته باشند.
فهمی گفت: اگر ال نینو به همین شدت ادامه پیدا کند ما امسال زمستان سردی خواهیم داشت.
رئیس مرکز اقلیم شناسی در پاسخ گفت: زمستانهای سالهای گذشته از جمله سال 86 که دما به شدت پایین آمد، همراه با پدیده لانینا بود اما آن میانگین دمایی که در زمستان امسال انتظار داریم دمای بالاتری است.
در ادامه معاون سازمان مدیریت بحران گفت: در چارچوب شرح وظایفی که برای این سازمان تعریف شده است، برنامه ریزی، سیاستگذاری و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی را برعهده دارد و در خصوص پدیده ال نینو ما وظیفه خود را برای پیشگیری و آمادگی دستگاههای اجرایی انجام می دهیم.
بهنام سعیدی افزود: ما از استانداران خواسته ایم شورای هماهنگی مدیریت بحران استانها را تشکیل دهند و در مقوله های مختلف از جمله بازسازی معابر، آبراهها، اندیشیدن تمهیدات مناسب در مسیل ها و رودخانه های داخل شهرها آمادگی داشته باشند.
همچنین رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: با توجه به هشداری که به ما داده شده است همه پایگاههای امداد و نجات در سراسر کشور و 900 مرکز شبانه روزی در حال آماده باش هستند.
ناصر چرخ ساز افزود: ما چون یک دستگاه امدادی هستیم بطور دائم آمادگی داریم و در زمان هایی که هشدار اعلام می شود، ظرفیت را نسبت به روزهای عادی افزایش می دهیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب درباره علت هماهنگی نکردن با سازمان هواشناسی گفت: ما سازمان هواشناسی را به عنوان یک دستگاه تخصصی قبول و ارتباط تنگاتنگی با آن داریم اما پیش بینی های این سازمان برای ما به عنوان یک دستگاه اجرایی مفهوم دیگری دارد.
میدانی افزود: ما با توجه به شرایط کاری خود مجبوریم مستقل از سازمان هواشناسی، پیش بینی کنیم چرا که اگر این اتفاق بیافتد و آب و برق مردم قطع شود گلایه ها بسیار گسترده خواهد بود.
وی گفت: مکاتبات و هشدارهای ما درون سازمانی بوده و شاید سازمان مدیریت بحران صلاح دیده است که این موضوع به طور عمومی مطرح شود.
میدانی افزود: ما باید به دستگاههای عملیاتی اجازه بدهیم که اطلاعات سازمان هواشناسی را بر اساس نیاز خود ، تجزیه و تحلیل کنند و دستگاههای خدمت رسان باید کار خود را جدی و محکم بگیرند تا از وقوع خسارت و آسیب های احتمالی پیشگیری کنند.
رئیس مرکز اقلیم شناسی نیز گفت: وزارت نیرو در حوزه وظایف دستگاهی خود دغدغه خاطر دارد و ما نیز از مدیریت ریسک این دستگاه تقدیر می کنیم اما تداخل وظایف و این شیوه اطلاع رسانی صحیح نیست.
حبیبی افزود: اگر سازمان هواشناسی ضعفی داشته باشد در برنامه ششم اولویت تأمین نیازهای سازمان است.
وی گفت: ما در شرایط تحریم به سر می بردیم و نمی توانستیم فنآوری های موجود در کشورهای فوق پیشرفته در زمینه هواشناسی را تأمین کنیم و ضروری است که در سندهای بالادستی به مقوله تغییر اقلیم توجه شود.
هدایت فهمی در پایان گفت: زمانی که دستگاه مسئول هشدار نمی دهد دستگاههای دیگر یا جامعه علمی ورود پیدا می کنند و نمی توان به مردم گفت که ما دستگاه و امکانات نداشتیم که نتوانستیم پیش بینی کنیم و ما با همین امکانات محدود و تحقیقات دانشگاهی پیش بینی ها را انجام دادیم و امیدواریم سال پربارانی پیش رو داشته باشیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]