واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: پارلمان اروپا فرصتهای پسابرجام برای همکاری با ایران را بررسی کرد
پارلمان اروپا فرصتهای پیشروی کشورهای اروپایی در قبال ایران پس از اجرای برجام را در نشستی با حضور کارشناسان بینالمللی بررسی کرد.
به گزارش نامه نیوز، کمیته امور خارجی پارلمان اروپا روز گذشته نشستی را با حضور کارشناسان بین المللی برای بررسی رویکرد اتحادیه اروپا در قبال ایران در مدت پس از آغاز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برگزار کرد.
بنا بر این گزارش، کارشناسان شرکت کننده در این نشست معتقدند این توافق میان ایران و گروه 1+5 بر سر موضوع هسته ای ایران می تواند فرصت های خوبی را برای اتحادیه اروپا فراهم آورد.
طی یک دهه گذشته اتحادیه اروپا و سازمان ملل تحریم هایی را علیه ایران اعمال کردند که شامل توقیف داراییهای ایران و نیز اعمال محدودیتهایی برای تجارت با این کشور از جمله منع صادرات تسلیحات به ایران و یا منع واردات نفت و گاز از این کشور می شد. بر اساس این توافق این تحریم ها به تدریج لغو خواهند شد. اهمیت این جلسه استماع در پارلمان اروپا نیز از همین جهت بوده است.
«ریتزارد آنتونی لگاتکو» عضو لهستانی گروه «اصلاح طلبان و محافظه کاران اروپا» (ECR) که قائم مقام کمیته امورخارجی پارلمان اروپا در ابتدای این جلسه گفت: «این توافق گامی بزرگ رو به جلو است».
وی در ادامه تأکید کرد: «لغو تحریمها فرصتهای جدیدی را برای اقتصاد ایران فراهم میآورد».
«ریچارد هوویت» از انگلیس نیز که پیش نویس یک گزارش ابتکاری درباره راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران پس از توافق هسته ای را آماده کرده است، گفت: «ما باید درباره انتظاراتمان واقع بین باشیم اما برنامه مشترکی در مقابله با موضوع تروریسم داریم که یکی از مسائل مهم مطرح در این رابطه خواهد بود».
«روزبه پارسی» مدیر گروه اروپایی تحقیق درباره ایران گفت: «اتحادیه اروپا این ظرفیت را دارد که به مهمترین شریک تجاری و هم صحبت سیاسی با ایران تبدیل شود البته اگر به اندازه کافی خطوط قرمز برای منع مذاکرات بیشتر با ایران در نظر گرفته نشود».
وی همچنین تأکید کرد: «هرگونه مخالفت در خصوص مسئله سوریه به طور حتم میتواند فرصتها را از اروپا برای نزدیک شدن با ایران بگیرد».
«الی گرانمایه» عضو برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای اروپا اعلام کرد: «اگر ما واقعا ایران را دلیل اصلی بسیاری از درگیری هایی که در خاورمیانه شاهد آن هستیم ببینیم، به اعتقاد من باید به این کشور به عنوان مولفه مهمی در رفع این درگیری ها نیز نگاه کنیم».
«کورنلیس ادیبار» از کارشناسان اندیشکده کارنگی در واشنگتن نیز از طریق ویدئو کنفرانس در این جلسه حاضر شد. وی تأکید کرد: «اینکه راه حلی برای بحران سوریه محقق شود مسئله ای است خارج از حیطه اتحادیه اروپا که باید جای دیگری مورد بررسی قرار گیرد».
در این جلسه نگرانیهایی نیز از جانب نمایندگان پارلمان اروپا در خصوص افزایش توانایی نظامی ایران در سال های گذشته و بویژه آزمایش موشکی اخیر مطرح شد، اما بیش از هر چیز این نشست به بررسی فرصت های پیش روی اتحادیه اروپا در سال های پس از اجرای برجام متمرکز بود.
منبع: فارس
۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]