واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۲۱ب.ظ)
صالحي خبر داد: اعلام آمادگي اتحاديه اروپا براي همکاري با نظام ايمني ايران موج- نشست تخصصي ارزيابي الحاق کشور به کنوانسيون مشترک مديريت ايمني سوخت هستهاي مصرفشده و پسمانهاي پرتوزا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين نشست از سوي دفتر امور مجلس و دولت معاونت امور بينالملل،حقوقي و مجلس سازمان انرژي اتمي ايران و با حضور علياکبر صالحي، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان، معاونين،مديران و متخصصين اين حوزه روز دوشنبه 27 مهر جاري در سالن شهيد شهرياري سازمان انرژي اتمي ايران برگزار شد.
در اين نشست صالحي با اشاره به تصويب برجام در کشور آن را موضوعي تاريخي دانست که در تاريخ کشورمان ثبت ميشود و افزود: برجام محصول 12 ساله مذاکرات هستهاي جمهوري اسلامي ايران با قدرتهاي جهاني و مجموعه تلاشهاي چند دولت است که به نتيجه رسيد.
صالحي ادامه داد: روز يک شنبه قدم نهايي برداشته شد و شوراي وزراي اتحاديه اروپا تمامي قوانين و مقررات مربوط به تحريم ايران را لغو کردند. اوباما نيز اعلام کرد دستورات رئيسجمهوري سابق را لغو ميکند و مصوبههاي کنگره را تعليق ميکند. زمان اجرا نيز منوط به انجام تعهدات ما طبق برجام است.
معاون رئيس جمهور در خصوص نشست تخصصي ارزيابي الحاق گفت: اين کار با مطالعه زياد و فراگير انجام شده است در صورتيکه تاکنون ما کمتر روي موضوعي اينطور غور کردهايم و تمامي جوانب آن را ديدهايم. نظرات دستاندرکاران و مطلعين در اين خصوص مورد توجه قرار گرفت و الحمدلله منجر به دستهبندي و نقشهراه شد.
صالحي بيان کرد: بحث ايمني از ارکان مباحث هستهاي است و هر وقت از فعاليتي هستهاي نام برده ميشود، لاجرم ايمني نيز مطرح ميگردد. ايمني ابعاد گستردهاي دارد که در خيلي از بخشهاي مربوط به فعاليتهاي هستهاي منظور ميشود. اما در اينجا موضوع کنوانسيون ايمني به دو مقوله سوختهاي مصرف شده و پسمانهاي پرتوزا اختصاص داده شده است.
رئيس سازمان انرژي اتمي با تاکيد بر جايگاه ويژه ايمني در تاسيسات هستهاي و لزوم رعايت آن، گفت: ايمني در هستهاي اصل است چون اگر حادثهاي رخ بدهد، آثار آن فاجعهبار است و محدود نيست. با ايمني نميتوان شوخي کرد و ساده انديشيد و در قالب شعار دستاويز سياسي کرد.
صالحي افزود: اگر ما موضوع ايمني را در ابعاد مختلف خودش مورد توجه قرار ندهيم، به عنوان مسوولين اين عرصه در پيش خداوند، وجدان خود و نزد ملت مسووليم. لذا بايد علاج واقعه قبل از وقوع کرد و تمهيدات لازم را انديشيد.
صالحي با اشاره به ارزيابي انجام شده اين کارگروه در فضاي برجام، گفت: اکنون فرصتهاي خوبي پيش آمده است. ژاپنيها پيشقدم شدهاند، نروژ همکاريهايي داشته است و کشورهاي ديگر اعلام آمادگي کردهاند تا در زمينه ايمني با ما همکاري کنند. اتحاديه اروپا اعلام آمادگي کرده تا در اين زمينه مذاکراتي را با نظام ايمني ما داشته باشد. حسن استفاده از فرصتهاي پيشآمده را بايد مدنظر قرار دهيم.
رئيس سازمان انرژي اتمي تصريح کرد: اساس اين کار نيروي انساني است. بايد بهترينها و عاليترينها را جذب کنيم و براي آنها کارگاه بگذاريم و دوره بروند. لازم است در اين زمينه کميته ويژهاي متشکل از اداري مالي، حفاظت و امنيت، نظام ايمني، معاونت امور بينالملل و قائم مقام سازمان ايجاد و مسئله تربيت نيروي انساني با جديت پيگيري شود. وظيفه ما اين است که سازماني با بنيان مرصوص تحويل بدهيم که ادامه حيات بدهد و نيازهاي کشور را در زمينه هستهاي برطرف نمايد.
صالحي اضافه کرد: ساخت عنقريب دو نيروگاه در بوشهر و نيروگاههاي بعدي تا 5-4 سال آينده، کاري جهادي ميطلبد.
رئيس سازمان انرژي اتمي با تقدير از تصميم شايسته کارگروه براي تدوين اسناد ملي در زمينههايي که مقررات ملي نداريم، گفت: امور پرتوزا و پسمانهاي پرتوزا نسبتاً خوب عمل کردهاند ولي جا دارد با تهيه پروپوزالي در زمينه سوخت مصرف شده و شيوه نگهداري آن، به دنبال استفاده از تجارب کشورهايي که از ديگران جلوترند و در شرايط کنوني نيز از مذاکره استقبال ميکنند، باشيم. به عنوان مثال در حال حاضر سوئد کشوري پيشرفته در زمينه دفن دائمي سوخت مصرفشده است که لازم است از تاسيسات آنها بازديد بشود.
صالحي با تاکيد بر بررسي عميق کنوانسيونها، گفت: بايد هوشمندانه عمل کنيم و قيدها را به حداقل و منافع را به حداکثر برسانيم، تا اعتماد مسئولين با ارزيابي مؤثر و توضيحات کافي به دست آورده شود و مورد نظر مثبت آنها واقع شود.
لازم به ذکر است ارزيابي اين کنوانسيون از سال 92 در کارگروه قوانين و مقررات دفتر امور مجلس و دولت معاونت امور بينالملل، حقوقي و مجلس سازمان آغاز شده و با ارسال فراخوان در سطح کشور از نظرات صاحبنظران و دانشگاهيان استفاده نموده است. بر همين مبنا 12 اثر پژوهشي در کارگروه دريافت شد و بعد از ارزيابي 8 اثر منتخب شد و در اين نشست ارائه گرديد.
همچنين بر مبناي فعاليتهاي اين کارگروه با 23 جلسه و 1600 نفر ساعت فعاليت، 230 صفحه گزارش تفصيلي، 12 صفحه گزارش مديريتي شامل پيشنهادها و گامهاي عملياتي و 28 صفحه گزارش کميته ترجمه تهيه شده است.
کنوانسيون مشترک مديريت ايمني سوخت هستهاي مصرفشده و پسمانهاي پرتوزا در سال 1997 تدوين شده و تاکنون 69 کشور عضو دارد و 42 کشور آن را امضا کردهاند.هدف اصلي از ايجاد اين کنوانسيون مديريت ايمني سوخت مصرفشده حاصل از عملکرد نيروگاههاي اتمي و پسمانهاي پرتوزاي حاصل از آن و ديگر تاسيسات هستهاي است.
بر مبناي مطالعه کارگروه قوانين و مقررات اهم مزاياي الحاق کشور به اين کنوانسيون شامل:حفاظت مؤثر از کارکنان، جامعه و محيط زيست، ساماندهي فعاليتهاي مديريت ايمني سوخت در کشور، تعيين حدود مسووليتي، ايجاد زيرساختارهاي حقوقي، ساختاري، سياستي، نهادي، فني و ايمني، ارتقاء ايمني، ارتقاي سطح همکاري بينالمللي و تقويت اعتبار بينالمللي کشور و امکان استفاده از ظرفيتهاي پسافرجام ميباشد.
در بخشي از اين نشست صالحي 12 عضو کارگروه را با اهداي لوح تقدير مورد قدرداني قرار داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]