واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا از جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی : طیب نیا: رونق در انتظار بازار سرمایه/سیف: مشکل کمبود تقاضاست وزیر اموراقتصادی و دارایی گفت: با روندی که هم اکنون در پیش است در آینده ای نزدیک تورم تک رقمی می شود و وقتی تورم مهار شود آرامش و ثبات در بازار ارز و سایر بازارها را خواهیم داشت.
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۸ مهر ساعت 08:10
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا، علی طیب نیا در حاشیه جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به ثبات اقتصاد کلان طی دو ماه اخیر اشاره کرد و افزود: تمام هم و غم دولت معطوف به این موضوع بوده و نتیجه آن هم کاهش معنی دار تورم است به نحوی که از دی ماه سال قبل تا شهریورماه امسال متوسط نرخ تورم به صورت ماهانه نیم درصد بوده و نرخ تورم در تیر و مرداد نیز منفی شده است، ضمن اینکه نرم تورم نقطه به نقطه نیز در شهریورماه به یازده و هفت دهم درصد رسیده است.
وی درباره تاثیر اجرای بسته رونق اقتصادی بر روی بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه، آینه تمام نمایی از اقتصاد کشور است و آن چیزی را نشان می دهد که در بخش واقعی اقتصاد می گذرد. بر این اساس انتظار این است که با رونق در بخش واقعی اقتصاد، بازار سرمایه نیز رونق داشته باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: با توجه به اینکه به زودی تحریمها نیز لغو خواهد شد، بنابراین انتظار رونق را در بخش واقعی اقتصاد داریم و اگر این بخش رونق یابد به تبع آن بازار سرمایه نیز از رشد مناسبی برخوردار خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر احتمال رشد حباب گونه در بازار سرمایه گفت: با توجه به اینکه اتفاقات در بخش واقعی اقتصاد در حال رخ دادن است، به نظر می رسد باید منتظر رشد مناسب بازار سرمایه طی ماههای آینده بود.
طیب نیا در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضع نرخ ارز پس از اجرای بسته رونق اقتصادی گفت: کشوری که درآمدهای ارزی آن کاملا وابسته به نفت است، زمانی که قیمت این کالا در بازارهای جهانی نصف می شود و درآمد ارزی کشور ناشی از صادرات نفت به بیش از یک دوم کاهش می یابد باید نوساناتی از نرخ ارز را داشته باشد اما خوشبختانه شاخص مقاومتی اقتصاد ایران به شدت افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: به طور قطع تکانه ای در قیمت نفت سال گذشته وارد شد. اگر طی سالهای 90 و91 رخ می داد حتما آثار بسیار شدیدی در نوسان نرخ ارز داشت در حالی که هم اکنون نوسانات نرخ ارز به مراتب کمتر از تورم است و درآمد ارزی کشور به شدت کاهش یافته اما ضریب مقاومتی اقتصاد ایران اجازه تکانه های شدید ارزی را نداده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به پرسشی در این باره که آیا ممکن است افزایش جهش وار در نرخ ارز را در آینده شاهد باشیم؟ گفت: افزایش جهش وار در ارز رخ نخواهد داد چرا که این افزایش زمانی در اقتصاد ایران رخ می دهد که قیمت نفت کاهش می یابد، بنابراین اگر در شرایط کاهش قیمتی نفت شاهد نوسان شدید نبودیم نباید انتظار داشت که در آینده هم این افزایش رخ دهد.
طیب نیا با تشریح سه پیش شرط ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور کفت: برای اینکه سرمایه گذاران چه داخلی و چه خارجی در اقتصاد یک کشور وارد شوند ثبات اقتصاد کلان، محیط کسب و کار متناسب و وجود قوانین و مقررات حامی منافع سرمایه گذاران نیاز است.
وزیر اموراقتصادی و دارایی افزود: ثبات اقتصاد کلان هم اکنون در اقتصاد ایران به چشم می خورد و همین امر پیش بینی پذیری برای سرمایه گذاران را امکان پذیر کرده است، ضمن اینکه محیط کسب و کار نیز باید به نحوی باشد که هزینه های مبادلاتی را افزایش نداده و تاثیر منفی بر روی سرمایه گذاری نگذارد.
وی گفت: خوشبختانه قوانین سرمایه گذاری خارجی در ایران یکی از مترقی ترین قوانین دنیا است و بر همین اساس سرمایه گذاران را جذب خواهد کرد.
طیب نیا اضافه کرد: هم اکنون استقبال سرمایه گذاران خارجی برای ورود به ایران بسیار مناسب است و همین امر نشان از مناسب بودن وضعیت سرمایه گذاری است ضمن اینکه ایران در شراکت با خارجی ها به دنبال افزایش واردات کالا نیست بلکه هدف ما جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشور و انتقال دانش فنی است. سیف: مشکل امسال انباشت محصولات در انبارها و کمبود تقاضاست رئیس کل بانک مرکزی گفت : مشکل امسال ما برخلاف مشکل نقدینگی است وکمبود سرمایه در گردش در سالهای گذشته، انباشت محصولات تولیدی در انبارها و کمبود تقاضاست .
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا ا ، ولی الله سیف در پنجاه و دومین نشست شورای گفتگو و بخش خصوصی افزود : بر این اساس تصمیم گرفتیم سیاست هایی را اتخاذ کنیم تا آثار مثبتی داشته باشد یعنی افزایش منابع اثرات تورمی نداشته باشد ومنجر به کاهش واقعی نرخ سود در بازار شود .
وی اضافه کرد : برای تحقق این هدف دو تصمیم گرفتیم که تصمیم نخست تعیین نرخ سپرده قانونی بانکها نزد بانک مرکزی از 10 تا 13 درصد است که بانک مرکزی بنا به شرایط هر بانک پایبندی وعملکرد ، تبعیت از سیاست های کلی و جلوگیری از التهاب آفرینی در بازار پول این میزان را تعیین می کند .
سیف گفت : اقدام دوم ما ورود بانک مرکزی به منابع بین بانکی است و با توجه به نوع تصمیمی که گرفتیم آگاهانه و با رصد دائمی به حوزه بازار منابع بین بانکی ورود کردیم تا ضمن رفع تنگنای مالی ، کاهش تدریجی نرخ سود بانکی با مکانیزم عرضه و تقاضا و نه دستوری تا رسیده به دامنه قابل قبول که نزدیک شدن به نرخ تورم است حاصل شود .
رئیس کل بانک مرکزی گفت : همچنین برای ایجاد رونق اقتصادی و تحریک تقاضا بنا داریم عقد خرید دِین را دوباره احیا کنیم که این اقدام منجر به سرعت در فروش محصولات مصرفی با دوام تولید داخل خواهد شد .
سیف با بیان اینکه در بسته خروج از رکود دولت به حوزه خودرو نیز نگاه خاص شده است گفت : در این بسته قرار شده است نمایندگیهای مجاز بتوانند تا 80 درصد قیمت خودرو را و حداکثر تا مبلغ 25 میلیون تومان را به صورت اقساط به فروش برسانند .
رئیس کل بانک مرکزی گفت : همچنین برای رونق در ساخت و ساز مسکن مقرر شده است وزارت راه وشهرسازی فهرستی از طرح های احیای بافت های فرسوده را ارائه کند که بانک مرکزی منابع با سود 14 درصد رادر اختیار بانکهای عامل قرار می دهد و بانکهای عامل نیز با دو درصد سود آن را دراختیار متقاضیان قرار خواهند داد .
سیف با تایید این مطلب که سرمایه در گردش واحدهای تولیدی به طور کامل تعیین نشده است گفت : البته اولویت ما تامین سرمایه در گردش واحد های تولیدی بوده است و در این باره حجم تسهیلات دهی بانک ها را از 280 هزار میلیارد تومان به 340 هزار میلیارد تومان رساندیم که به طور متوسط 64 درصد از آن مربوط به سرمایه در گردش بوده است و به طور نمونه در بخش صنعت 80 درصد به سرمایه در گردش اختصاص یافت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]