واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: لزوم احیای وزارت معادن و فلزات در برنامه ششم
رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران گفت: ناقص بودن نقشه راه صنعت، عدم شفافیت، بی ثباتی در قوانین و مقررات، مفاسد اقتصادی در کنار وجود انحصار، معیوب بودن شبکه های توزیع، مشکلات بسیاری را در کشور رقم زده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،ابوالفضل روغنی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در نشست امروز هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به بی توجهی های صورت گرفته به بخش صنعت گفت: شاخصهای اقتصادی کشور در مقایسه با سایر کشورهای دنیا از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست به نحوی که در رقابت پذیری صنعتی رتبه ایران رتبه ۸۲ از ۱۴۸، در شاخص توانمند سازی تجارت رتبه ۱۳۱ از ۱۳۸، در شاخص توسعه اساسی رتبه ۷۵ از ۱۸۷ و در شاخص آزاد سازی اقتصادی رتبه ۱۷۳ از ۱۸۶ است.
وی افزود: رتبه ایران در زیرشاخه های رقابت پذیری براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۴ در گروه دست و پا گیر بودن مقررات دولتی ۱۲۳ از ۱۴۸، حمایت از سرمایه گذاران رتبه ۱۲۳ از ۱۴۸ اثربخشی سهامداران و هیات مدیره رتبه ۱۱۹ از ۱۴۸، کیفیت جاده ها رتبه ۶۶ از ۱۴۸، کیفیت زیرساختهای حمل و نقل هوایی رتبه ۱۲۲ از ۱۴۸ و کیفیت زیرساختهای ریلی رتبه ۴۶ از ۱۴۸ بوده است.
روغنی تصریح کرد: در سال جاری نیز وضعیت بدتر شده و جای تعجب دارد که کشوری با ذخایر عظیم نفت و گاز معدنی و سرمایه های عظیم انسانی چنین رتبه هایی را در اقتصاد دنیا داشته باشد.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در ادامه بااشاره به مشکلات بخش صنعت و معدن کشور گفت: نداشتن یا ناقص بودن نقشه راه صنعت، عدم شفافیت، بی ثباتی در قوانین و مقررات، وجود مفاسد اقتصادی، نبود امنیت و ضعف بازار سرمایه در کنار وجود انحصار معیوب بودن شبکه های توزیع و فرسودگی تجهیزات، مشکلات بسیاری را برای کشور رقم زده است.
وی تاکید کرد:کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای صنعتی و نبود تقاضا هم اکنون مهمترین معضل جامعه صنعتی و تولیدی کشور به شمار می رود و در سالهای اخیر بخش تولید هزینه هایی را متحمل شده که خود در ایجاد آن نقشی نداشته است.
وی ادامه داد: تحریمها، قطع ارتباط بانکی و سیاستهای مالی منجر به کم رمق شدن صنعت شده و سیستم بانکی به سهامداری و سرمایه گذاری رو آورده است که در واقع، این یک مشکل مدیریتی است که به دلیل عدم نظارت بر فعالیت بانکها به وجود آمده است.
روغنی خواستار نگاه ویژه به صنعت و معدن در برنامه ششم، تدوین و تصویب استراتژی توسعه صنعتی حمایت از سرمایه گذاری جدید، تک نرخی شدن ارز و بازنگری در قانون کار شد و گفت: با توجه به اینکه ایران جزو ۱۰ کشور اول و ذخایر و متنوع معدنی در دنیا است، پیشنهاد می شود در برنامه ششم احیای وزارت معادن و فلزات در دستور کار قرار گرفته و شفافیت لازم در اصلاح قانون معادن صورت گیرد.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
پیشبینی 1.5میلیون تن کنسانتره تا پایان برنامه ششم
تحریم بانک مرکزی بالاترین لطمه را به تجارت خارجی زد
شرایط واردات خودرو سواری Audi مدل Q5
نظام توزیع در ایران متناسب با امکانات مدرن نیست/ سهم 17 درصدی اشتغال در صنعت غذایی
تولید خودرو امسال معادل سال گذشته خواهد بود/ بازگشت رونق به بازار با بسته اقتصادی دولت
بالا بودن بهره بانکی سدی در برابر صادرات/ لزوم ایجاد نهاد متمرکز در بخش صادرات
خرید خودروی داخلی، نه به خروج ارز از کشور
۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]