واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۴ب.ظ)
انتشار نخستين کتاب در حوزه ريزساختار بازار سرمايه موج - نخستين کتاب در خصوص ريزساختارهاي بازار سرمايه به چاپ رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، نخستين کتاب در خصوص ريزساختارهاي بازار سرمايه، توسط دکتر علي رستمي (عضو هيات مديره شرکت بورس اوراق بهادار تهران) و ميثم علي محمدي (کارشناس ارشد شرکت سپرده گذاري مرکزي اوراق بهادار) به چاپ رسيد.
ريزساختارهاي بازار، يکي از مهمترين و جديدترين حوزههاي علوم مالي است که به مطالعه سازوکارها و قوانين معاملاتي که در شکل گيري قيمتها و مظنهها (quotes) تأثير دارد، ميپردازد. به عبارت ديگر بررسي و مطالعه تمامي فرايندها، قوانين و مقررات، مکانيسمها و ساختارهايي که در تعيين و شکل گيري قيمتها معاملاتي نقش دارند، در حوزه ريزساختارها است.
مطالعات ريزساختارهاي بازار فوايد بسيار زيادي براي فعالان و هم چنين ارکان بازار دارد. سرمايه گذاران با مطالعه اين حوزه ميتوانند استراتژي سرمايه گذاري خود را معين کنند و هم چنين سياست گذاران و دست اندرکاران بازار بورس ميتوانند به تدوين مقررات و مکانيسمهاي معاملاتي بپردازند؛ به عبارت ديگر مديريت بازار سرمايه را بر اساس ريزساختارها انجام دهند (رويکردي که هم اکنون در بسياري از نهادهاي ناظر بازار سرمايه کشورها در حال اجراست و مسئولان به اين نتيجه رسيدهاند که مديريت بازار را بايد بر اساس ريزساختارها انجام دهند).
يکي از مهمترين ابعاد ريز ساختارهاي بازار سرمايه که تأثير بسزايي در بازار دارد، ابزارهاي کنترلي و به اصطلاح متوقف کنندههاي خودکار (Circuit Breaker: CB) بازار ميباشد که از جمله آن ميتوان به دامنه مجاز نوسان (price limit)، توقف معاملاتي (trading halt)، تعليق معاملات (trading suspension)، ماليات معاملات (transaction taxes) اشاره کرد. البته برخي از مکانيسمها و قوانيني که در بازار وجود دارد هم چون تيک سايزها (ticksize) و بستههاي معاملاتي (Lot) هم ميتوانند به عنوان ابزار کنترلي ايفاي نقش کنند.
کتاب حاضر در 5 فصل به چاپ رسيده است. در فصل اول به بررسي و تعريف ريزساختارهاي بازار، حوزههاي مطالعاتي اين علم، مدلهاي ريزساختارها پرداخته در فصل دوم، ادبيات نظري متوقف کنندههاي خودکار به طور کامل مورد بررسي و تجزيه تحليل قرار گرفته است.
بازارگردان هاي سازمان يافته (Designated Market Maker: DMM) يکي از مهمترين نهادهاي مالي در بورسهاي پيشرفته ميباشند که در فصل سوم کتاب، کارکردها و وظايف آن به طور کامل تشريح داده شده است.
در فصل چهارم، به مطالعه تطبيقي هفت بورس مطرح دنيا (نيويورک، کره جنوبي، هند، تايلند، توکيو، مالزي، استانبول) از ديد متوقف کنندههاي خودکار پرداخته شده و بعد از بررسي دقيق انواع ابزارهاي کنترلي موجود در بازار سرمايه اين کشورها و مقايسه با ايران، پيشنهادهاي عملياتي و کاربردي در فصل پنجم کتاب براي بازار سرمايه ايران ارائه شده است.
علاقه مندان به مطالعه کتاب ميتوانند به انتشارات نورا، واقع در خيابان انقلاب، خيابان منيري جاويد، بن بست مبين، پلاک 2 يا به فروشگاه اينترنتي انتشارات به نشاني www.nashrenoora.ir مراجعه کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]