واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نقد رویترز به بسته جدید اقتصاد ایران
پردهبرداری از بسته سیاستهای جدید اقتصاد ایران علاوه بر رسانههای داخلی، در رسانههای خارجی نیز بازتاب گستردهای داشت. خبرگزاری رویترز با اشاره به این بسته نوشت که پس از دو سال سیاستهای پولی انقباضی که بهخاطر کندی رشد اقتصادی در پیش گرفته شده بود، روز شنبه تلویزیون دولتی ایران از برنامه دولت برای کاهش نرخ بهره و تشویق بانکها به وامدهی خبر داد.
دنیای اقتصاد: پردهبرداری از بسته سیاستهای جدید اقتصاد ایران علاوه بر رسانههای داخلی، در رسانههای خارجی نیز بازتاب گستردهای داشت. خبرگزاری رویترز با اشاره به این بسته نوشت که پس از دو سال سیاستهای پولی انقباضی که بهخاطر کندی رشد اقتصادی در پیش گرفته شده بود، روز شنبه تلویزیون دولتی ایران از برنامه دولت برای کاهش نرخ بهره و تشویق بانکها به وامدهی خبر داد.
رویترز نوشت از زمان دستیابی به توافق هستهای ایران با قدرتهای جهان در ماه ژوئیه، اقتصاد ایران دچار رکود شده است چون مصرفکنندگان ایرانی منتظر آن هستند که تحریمها برداشته و برندهای خارجی به کشور وارد شوند. مقامات نیز هشدار دادهاند که ممکن است امسال اقتصاد ایران رشد صفر درصدی را تجربه کند یا وارد رکود شود. براساس چکیدهای که تلویزیون ایران از بسته مورد نظر به نمایش درآورد، بسته جدید شامل کاهش نرخ سود بانک مرکزی، افزایش تسهیلات بانکی برای تحریک تقاضا و کاهش نرخ سود وام بین بانکی و نرخ سپرده قانونی است. رویترز همچنین نوشته است که دولت حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران وقتی که در سال 2013 روی کار آمد، میراثدار نرخ تورم بالای 40 درصد بود و بلافاصله با اتخاذ سیاستهای پولی و مالی سعی در کنترل نرخ تورم کرد. چنین بود که از آن پس نرخ تورم ایران به کمتر از 15 درصد کاهش یافت و دست دولت برای اتخاذ سیاستهای انبساطی با هدف کمک به اقتصاد، باز شد.
رویترز با اشاره به انتقادات نوشته است اقتصاددانان بر این باورند که طرحهای جدید این بسته برای احیای اقتصادی که بر اثر سالها تحریم و ولخرجیهای دولت قبلی آسیب دیده است، کافی نیست. یکی از اقتصاددانان مرکز مشاورهای بتاماتریکس در لندن میگوید:« دولت سعی دارد با استفاده از بخش بانکداری به نوعی اعتبارات را به اقتصاد تزریق کند و به این ترتیب بخش خصوصی را به استقراض برای اجرای پروژهها تشویق کند. دولت اما عوامل اساسی که اقتصاد را تحت فشار گذارده، مورد هدف قرار نداده است. این موضوع به بخش خصوصی محول شده است تا به وسیله استقراض، به یک افت، واکنش مثبت نشان دهد.» برنامههای جدید دولت شامل کاهش سپرده قانونی از 13 درصد به 10 درصد و کاهش نرخ سود بین بانکی از 29 درصد به 26درصد است. رویترز همچنین افزوده است که در تلویزیون به رقم دقیق کاهش نرخ سود بانکی و جزئیات افزایش تسهیلات بانکی اشارهای نشده است. رویترز همچنین نوشت: تلویزیون جمهوری اسلامی ایران، بدون ارائه جزئیات اعلام کرده است دولت 75 تریلیون ریال (معادل 5/ 2 میلیارد دلار با دلار نرخ دولتی) نیز به «بودجه عمرانی» اختصاص خواهد داد. بودجه سالانه ایران در حدود 8400 تریلیون ریال (معادل 280 میلیارد دلار) است.
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]