تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس سنت نيكويى را بنا نهد، اجرى برابر اجر همه عمل‏كنندگان به آن عمل تا روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805655019




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صيد بيمار در بخش دولتي، درمان در بخش خصوصي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صيد بيمار در بخش دولتي، درمان در بخش خصوصي
اينجا فقط نام پزشك معالج وجود دارد. خود پزشك سهامدار و عضو هيئت مديره يكي از نامي‌ترين بيمارستان‌هاي خصوصي پايتخت است...
نویسنده : زهرا چيذري 


اينجا فقط نام پزشك معالج وجود دارد. خود پزشك سهامدار و عضو هيئت مديره يكي از نامي‌ترين بيمارستان‌هاي خصوصي پايتخت است و در شرايطي كه بيمار بستري در بيمارستان دولتي درد مي‌كشد و به حضور و معاينه وي احتياج دارد، يا در مطب خصوصي‌اش مشغول ويزيت كردن بيماراني است كه توانايي پرداخت ويزيت‌هاي40- 50 هزار توماني را دارند يا بر سر بالين بيماراني است كه دستمزد ميليوني‌اش را پرداخت كرده‌اند و در بيمارستان خصوصي‌اش بستري هستند. اين در حالي است كه مطابق تكليف قانون برنامه پنجم توسعه فعاليت همزمان پزشكان در بخش دولتي و خصوصي ممنوع است.
دولت و مجلس در حالي مشغول تدوين برنامه ششم توسعه هستند كه هنوز بسياري از تكاليف برنامه پنجم زمين مانده است. فعاليت پزشكان در يكي از دو بخش خصوصي يا دولتي يكي از مواردي است كه مطابق ماده 32 برنامه پنجم توسعه براي مقابله با برخي از تخلفات پزشكي و ارتقاي كيفيت ارائه خدمات در بخش دولتي تدوين و تصويب شده بود اما با آغاز به كار دولت يازدهم اين تكليف قانوني در هياهوي طرح تحول سلامت گم شد تا بسياري از بيماران بستري در بخش دولتي به دليل حضور نداشتن پزشك معالجي كه تنها نامش در پرونده درماني‌شان ثبت شده با مشكلات جدي مواجه شوند و حتي به كام مرگ فرو روند.
   
پزشكاني كه فقط نامشان هست
فرقي نمي‌كند به كدام بيمارستان دولتي سر بزنيد. در تمامي اين بيمارستان‌ها هر‌چند در فهرست هيئت علمي نام پزشكان متبحر را مي‌توانيد مشاهده كنيد اما به جز اساتيد تمام وقت دانشگاه‌هاي علوم پزشكي بقيه پزشكاني را كه نام‌شان در اين فهرست است، حتي براي يك بار هم نمي‌توانيد ملاقات كنيد. بسياري از اين پزشكان تنها براي بهره مندي از تسهيلات عضو هيئت علمي بودن هر از چند گاهي به بيمارستان سر مي‌زنند اما اين حضور در بيمارستان به معني حضور بر بالين بيمار نيست. همراه يكي از بيماران بستري در بخش ارتوپدي بيمارستان امام حسين در اين باره به «جوان » مي‌گويد: ما در طول مدت بستري در بيمارستان پزشك معالج را نديديم و فقط اسم وي در پرونده درج شده بود. اين پزشك كه ظاهراً رئيس بخش هم هست فقط يك بار به بيمارستان آمد كه آن يك بار هم در اتاق پزشك نشسته و پيام‌هاي تلفن همراهش را چك مي‌كرد و من از طريق پرستار بخش فهميدم پزشك معالج بيمار من است و از دور نگاهش كردم! يكي ديگر از بيماران بستري در همين بخش نيز مي‌گويد:‌يك بار كه به مطب خصوصي پزشك معالجم رفتم با پرداخت ويزيت 48 هزار توماني توانستم وي را ببينم!
   
صيد بيمار در بخش دولتي
يكي از دلايل تصويب قانون ممنوعيت اشتغال همزمان پزشكان در بخش دولتي و خصوصي بازاريابي پزشكان دو‌شغله در بخش دولتي براي انتقال بيمار به بخش خصوصي و جراحي و بستري در آن بخش بود. به باور مسعود پزشكيان، وزير اسبق بهداشت وقتي فردي در بيمارستان دولتي استخدام است و به بيمار مي‌گويد كه بيرون از آن بيمارستان او را عمل مي‌كند، چه لزومي دارد اين فرد وارد سيستم دولتي شود و مردم را بدبين و آنها را وادار كند خانه‌شان را بفروشند؟ از سوي ديگر وقتي پزشكي بيماري را معاينه مي‌كند يا او را عمل مي‌كند، اگر عارضه‌اي بروز پيدا كند و پزشك در بيمارستان نباشد چه كسي پاسخگوي بيمار خواهد بود؟ وي تصريح مي‌كند: درهيچ جاي دنيا اجازه نمي‌دهند پزشك 10 جا كار كند و سهام داشته باشد. در اروپا، امريكا و تركيه هم پزشكان حق دارند يك جا كار كنند و بايد پاسخگوي همان جا هم باشند.
 
جراحي غيرضروري براي پول بيشتر
سيامك مره‌صدق، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به سؤال «جوان‌»‌ درباره چرايي اجرايي نشدن اين قانون مي‌گويد: اين ماده قانوني يك تبصره داشت و آن فراهم شدن زيرساخت‌هايي نظير اجراي طرح تمام وقتي استادان دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و همچنين بالا بردن تعرفه‌ها و كم كردن فاصله درآمد پزشكان شاغل در بخش خصوصي و دولتي است. اين در حالي است كه هم اكنون تفاوت ميان تعرفه‌هاي بخش خصوصي و دولتي نجومي است و با اجراي اين طرح به دليل تمايل بيشتر پزشكان به ماندگاري در بخش خصوصي بخش دولتي از نظر آموزشي و درماني آسيب مي‌بيند. بنا به تأكيد اين عضو كميسيون بهداشت در دولت يازدهم طي دستورالعملي ممنوعيت اشتغال در بخش خصوصي و دولتي درباره رؤساي دانشگاه‌ها و معاونان آنها الزامي شده است اما بايد سريع‌تر عمل كرد چراكه اجراي طرح تحول سلامت و پزشك خانواده به اجراي طرح ممنوعيت اشتغال همزمان پزشكان در بخش دولتي و خصوصي وابسته است.
 اما وقتي پزشك هيچ‌گونه حضوري در بيمارستان‌هاي دولتي ندارد و فقط نامش وجود دارد، چنين حضوري چه تأثيري در كيفيت آموزش و درمان مي‌تواند داشته باشد؟ مره‌صدق در پاسخ به اين سؤال «جوان» مي‌گويد: همانقدر كه در انجام اعمال جراحي بالاي سر رزيدنت حضور داشته باشند و به سؤالات آنها پاسخ دهند خوب است! به باور وي همچنين نبايد پرداخت به پزشكان بر اساس ميزان مريض يا تعداد عمل‌هاي جراحي باشد زيرا اين مكانيسم موجب مي‌شود اعمال جراحي غير لازم رواج يابد.
   
پزشكاني كه بابت نبودن‌شان پول مي‌گيرند
احمد آريايي‌نژاد، عضو ديگر كميسيون بهداشت و درمان مجلس اما زاويه ديگري از اين ماجرا را آشكار مي‌كند. وي با اشاره به رشد 120 تا 300 درصدي تعرفه‌هاي درماني در طرح تحول سلامت به «جوان»‌مي گويد: با اجراي طرح تحول بنا شد با تأمين مالي پزشكان از طريق اصلاح تعرفه‌ها ديگر پزشكان شاغل در بخش دولتي به بخش خصوصي نروند اما بعد از مدتي دوباره پزشكاني كه بايد در بيمارستان حضور داشته باشند تنها اسمشان هست و خودشان به رغم دريافت پول تمام‌وقتي جاي ديگر مشغولند. به باور اين پزشك صرف‌نظر از حلال و حرامي اين پولي كه از سوي دانشگاه و بيمارستان براي نوشته شدن نام پزشك معالج در پرونده بيمار به حساب او واريز مي‌شود، اين كار نقض قانون است و از نقص نظارتي حكايت دارد. اين در حالي است كه همين پزشكان گاهي وقت‌ها حتي مرخصي مي‌گيرند و براي اعمال جراحي با دستمزدهاي بالاتر به خارج از كشور مي‌روند.
وي در پاسخ به چرايي فقدان نظارت بر اجراي اين قانون مي‌افزايد: وزير بهداشت در آخرين سخنراني خود در مجلس گفت من قانوني را كه مرا در مقابل همكارانم قرار دهد، اجرا نمي‌كنم. اين در حالي است كه وي در كسوت يك وزير بيش از مسئوليت در برابر همكارانش، در برابر سلامت مردم مسئول است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن