واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نشریه دیپلمات: ژاپن مشتاقانه در انتظار آغاز همکاریهای وسیعتر با ایران است نشریه ژاپنی "دیپلمات" نوشت: ژاپن سخت مشتاق اجرایی شدن توافق هسته ای ایران و 1+5 است تا بی درنگ همکاری وسیعتر توکیو - تهران را به منصه ظهور برساند.
۱۳۹۴ يکشنبه ۲۶ مهر ساعت 10:11
به گزارش پانا دیپلمات می نویسد:به دنبال توافق هسته ای ایران و 1+5، تهران با 52 کشور از جمله آلمان، فرانسه، چین و کره جنوبی توافقنامه سرمایه گذاری مشترک امضا کرده است .
در این میان، کشور ژاپن بیم آن دارد که در قافله رقابت میان اروپا و چین برای ورود به یکی از بازارهای بزرگ خاورمیانه از دیگران عقب بماند.
کشور ژاپن که از حیث منابع طبیعی در مضیقه قرار دارد خواهان توسعه روابط خود با ایران نفت خیز است و امید دسترسی به منابع نفت خام و گاز طبیعی ایران را دارد.
در راستای کمک به تهران در راه اجرای توافق هسته ای ، ژاپن دانش فنی برای آمادگی ایران برای مقابله با زلزله و اقدامات فوریتی با استفاده از تاسیسات انرژی هسته ای در اختیار ایران قرار خواهد داد. فاجعه نیروگاه اتمی فوکوشیما در مارس 2011 تجربه ذیقمیتی در اختیار ژاپن در این زمینه قرار داده است .
ایران به حکم توافق هسته ای یک «مرکز امن هسته ای» برای حصول تخصص در امر انرژی هسته ای تاسیس خواهد کرد.
متخصصان هسته ای ژاپن به ایران در کار تهیه نقشه ایمنی استراتژی هسته ای ایران کمک خواهند کرد و انتظار می رود سال آینده و یا بعد از آن برای انجام این مهم به ایران سفر کنند .
افزون بر آن، یک شورای متقابل برای ایجاد هماهنگی در زمینه شکل دهی ساختار همکاری ژاپن و ایران در یک سری از عرصه ها از جمله اقتصاد، محیط زیست و مراقبت های درمانی تشکیل خواهد شد.
دیپلمات می افزاید:
استراتژی عظیم ژاپن بعد از جنگ، عموما ایستادن در صف ابرقدرت جهان یعنی آمریکا و حفظ یک نظم بین المللی مبتنی بر قوانین و مقررات بوده است .
ژاپن امنیت خود را به واسطه ائتلاف با آمریکا و خریدهای تسلیحاتی منطبق با هنجارهای بین المللی از جمله رعایت اصل حاکمیت ملی کشورها و عدم اشاعه سلاحهای کشتار جمعی تامین می کند.
این رویکرد در پاره ای از ایام مشکلاتی را علیه منافع ملی ژاپن ایجاد کرده است . این موضوع به خصوص در ارتباط با تحریمهای اخیر اقتصادی روسیه مصداق داشت .
از این منظر، توافق هسته ای ایران و 1+5 موفقیتی بزرگ برای ژاپن به حساب می آید .
توکیو فاقد آزادی عمل برای تعامل مستقیم با تهران است چنانچه موضع فعلی ژاپن در قبال روسیه و بحران اوکراین نیز همین گونه بوده است.
وزیر خارجه ژاپن هم در سفر به تهران در کنفرانس خبری مشترکی که با ظریف داشت به همین موضوع اشاره کرد و گفت : ما مشغول مطالعه هستیم تا ببینیم چه کاری برای سرمایه گذاری در توافق هسته ای ایران می توانیم انجام دهیم .
دوشنبه گذشته «فومیو کیشیدا » و «محمد جواد ظریف » وزرای خارجه ژاپن و ایران در تهران با یکدیگر ملاقات کردند .
در این دیدار دو کشور برای امضاء یک توافقنامه سرمایه گذاری متقابل توافق کردند و ضمن آن در خصوص چگونگی کمکهای توکیو به ایران در راه اجرای توافق هسته ای، با یکدیگر بحث و گفت و گو کردند .
با این سرمایه گذاری متقابل، شرکت های ژاپنی در میادین نفتی ایران مشغول به کار می شوند و به تبع آن سایر عملیات تجاری ژاپن در ایران از سر گرفته می شود .
این پیمان سرمایه گذاری به محدویتهای ظالمانه ای که تا به حال علیه شرکتهای دو کشور در طرف مقابل اعمال می شد خاتمه می دهد و با حمایت از حقوق و دارایی های شرکتها از مخاطرات تجارت هریک در کشور مقابل می کاهد.
مذاکرات در این زمینه بین دو دولت از ماه قبل شروع شد و ژاپن سخت مشتاق است این روند شتاب بیشتری به خود بگیرد.
دیپلمات اشاره می کند:
خوب، گام بعدی در روابط ژاپن- ایران چیست؟
«حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران از «شینزو آبه » نخست وزیر ژاپن برای سفر رسمی به ایران دعوت کرده است . کیشیدا در تهران اعلام کرد که آبه آرزومند است در فرصتی مناسب به ایران سفر کند .
دیپلمات می افزاید:
به محض آنکه ایران پیشرفت قابل ملاحظه ای در اجرای تعهداتش در توافق هسته ای داشته باشد و به تبع آن مورد استقبال جامعه بین الملل قرار گیرد، همکاری وسیعتر ژاپن- ایران بی تردید قابل پیش بینی خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]