واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تولد سالانه ۷۰ هزار نوزاد از مادران معتاد
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت با اشاره به تولد سالانه ۷۰ هزار نوزاد از مادران معتاد، گفت: این نوزادان باید برای ترک و رفع علائم اعتیاد در بیمارستان بستری شوند.
فارس: علیرضا نوروزی در واکنش به اظهارات فاطمه دانشور عضو شورای شهر تهران مبنی بر تولد روزانه 2 نوزاد معتاد در تهران، گفت: بهتر است از واژه نوزاد معتاد در این مورد استفاده نکنیم.
وی با بیان اینکه اطلاعات موجود در این زمینه جامع نیست و کل تولدهای کشور بررسی نمیشوند، گفت: در یک دوره 4 ساله از 100 هزار مادر باردار پرسیده شد که آیا مواد مخدر مصرف میکنند یا خیر که در خوداظهاری، 0.5 درصد آنها به مصرف مواد مخدر اعتراف کردند.
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به این آمار و تولد سالانه یک میلیون و 400 هزار نوزاد در سال، میتوانیم بگوییم سالانه 70 هزار کودک از مادرانی متولد میشوند که اعتیاد به مواد مخدر دارند.
وی اطلاق لفظ معتاد به نوزاد را از نظر علمی صحیح ندانست و گفت: آزمایشات نشان میدهد که اثرات مواد مخدر در بدن نوزاد نیز وجود دارد.
نوروزی این نوزادان را مبتلا به «سندروم ترک نوزادی» دانست و افزود: تمام علائمی که عموم مردم به آن خماری میگویند را در نوزاد میبینیم.
وی خاطرنشان کرد: این علائم مانند گریه کردن، بیقراری، آبریزش بینی، شیر نخوردن، وزن نگرفتن، تب و اسهال است.
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت درمورد نحوه درمان این نوزادان، گفت: نوزادانی با چنین علائمی باید در بیمارستان و بخش NICU بستری شوند و بهوسیله محلول مورفین در یک دوره درمانی 10 تا 14 روزه درمان شوند.
وی در پاسخ به این سؤال که زنان معتاد چگونه باید باردار شوند که نوزادشان دچار مشکلات سندروم ترک نوزادی نشوند، گفت: معتادان علاوه بر اعتیاد مشکل کمخونی و بیماریهای عفونی نیز هستند و بهتر است مادران ابتدا ترک کرده و تحت مراقبتهای پیش از بارداری اقدام به فرزندآوری کنند.
نوروزی درمورد کسانی که در طول دوران بارداری مواد مصرف نمیکنند، گفت: طبیعتاً ریسک بارداری در این افراد از مادرانی که اعتیاد دارند، کمتر است، اما با این حال ریسک بارداری آنها از مادران سالم بیشتر است.
وی احتمال مرگ و تولد نوزادان از مادران معتاد بهصورت ناقصالخلقه را بالا دانست و گفت: البته تأثیر مورفین در ناقصالخلقه بدن نوزاد کمتر از تأثیر آمفتامین است و الکل هم نقش زیادی دارد.
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت درمورد مصرف الکل گفت: برای ناقص شدن نوزاد صرفاً مادر نباید دائمالخمر باشد و مصرف دورهای الکل نیز تأثیر منفی زیادی در پی دارد.
وی همچنین تأکید کرد: خوشبختانه نوزادان راحتتر از بزرگسالان ترک میکنند.
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]