محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830359658
روز پرمعامله در بورس تهران
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: روز پرمعامله در بورس تهران
روز گذشته، بازار سهام برای چهارمین روز پیاپی سبزپوش شد و شاخص کل بورس تهران با جهش 826 واحدی (معادل 3/ 1 درصد) بیشترین رشد از زمان اعلام توافق هستهای را به ثبت رساند. به این ترتیب، مطابق پیشبینیهای «دنیای اقتصاد» شاخص کل با عبور از کانال 62 هزار واحدی یک گام به مقصد کوتاهمدت خود نزدیکتر شد. در این شرایط، تعداد معاملات بورس به بیشترین مقدار از 24 تیرماه رسید که نشانهای از حضور پررنگتر سهامداران حقیقی و پرشتاب شدن ورود سرمایههای خرد به این بازار است.
دنیای اقتصاد: روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 33/ 1 درصد افزایش یافت تا پس از 19 روز حضور در کانال 61 هزار واحدی وارد کانال 62 هزار واحدی شود. تقویت حضور حقیقیها در کنار افزایش قابلتوجه حجم، ارزش و تعداد معاملات نشانههایی از شدت گرفتن خوشبینی و بازگشت رونق به بورس هستند. کارشناسان معتقدند سیاستهای رکودزدایی دولت در کنار نزدیک شدن به موعد اجرایی شدن برجام دو عامل موثر در ایجاد فضای فعلی هستند.
ورود حقیقیها با شتاب بیشتر
ارزیابی مشارکت معاملهگران حقیقی و حقوقی ظرف سه روز کاری گذشته در معاملات 20 نمادی که بیشترین تاثیر را بر رشد شاخص کل در روز شنبه داشتند، نشان میدهد مشارکت حقیقیها در این روزها به شکل معناداری افزایش یافته است. بر اساس بررسیهای «دنیای اقتصاد» در سه روز معاملاتی گذشته (شنبه هفته جاری، سهشنبه و چهارشنبه هفته گذشته) حقیقیها بیش از 70 درصد ارزش خرید معاملات را در 20نماد با بیشترین اثرگذاری بر شاخص کل در اختیار داشتند در حالی که سهم حقوقیها 29 درصد بود. مشارکت این معاملهگران در فروش اما تقریبا برابر بود و حدود 50 درصد از ارزش فروش معاملات را تشکیل داد. بررسی 20 نماد تاثیرگذار در افزایش شاخص کل در روز شنبه نشان میدهد حقیقیها در دوره زمانی یاد شده در 16 نماد بیشتر در نقش خریدار ظاهر شدند. بهطوری که این معاملهگران 23 میلیارد تومان نقدینگی جدید صرفا از طریق معاملات 20 نماد مذکور و در مدت 3 روز معاملاتی وارد بازار کردهاند. ارزیابی تعداد معاملات نیز که از دیگر فاکتورهای نشاندهنده میزان مشارکت معاملهگران خرد در بازار است نشان میدهد این رقم با افزایش قابل توجهی مواجه شده به شکلی که به بیشترین مقدار از 24 تیرماه رسیده است، تاریخی که نقطه آغاز روند نزولی بورس در ماههای گذشته بود. با توجه به موارد یاد شده میتوان وضعیت این روزهای بورس را حاکی از تقویت سیگنالهای رونق، شتاب گرفتن جریان ورود سرمایه و خروج از رکود ارزیابی کرد. سعید اسلامی بیدگلی در همین زمینه و پیرامون رونق گرفتن احتمالی بورس به «دنیای اقتصاد» گفت: آنچه در شرایط فعلی در بازار رخ میدهد پاسخی است به دو عامل مثبت. عامل اثرگذار نخست موضوع توجه دولت به بورس است. در این روزها شاهد رونمایی از برنامههای خروج از رکود دولت هستیم. برنامههایی که حاوی سیگنالهای مثبتی برای فعالان بازار است.
بهرهمندی صنایع مختلف از رونق
معاملات روز گذشته بازار سهام برای عموم صنایع بورسی توام با رشد بود به شکلی که فقط 3 صنعت کاهش شاخص را تجربه کردند. رشد عمومی صنایع در روز گذشته را میتوان نشاندهنده شرایط مثبت کلی بازار دانست. همچنین قرار داشتن قیمتها در کف ظرف هفتههای گذشته باعث شده اغلب این صنایع امکان رشد قیمتی داشته باشند. با این حال میتوان پیشبینی کرد شرایط آینده این صنایع بر اساس بهرهبرداری آنها از رفع تحریمها متفاوت باشد. سعید اسلامی، کارشناس بازار سرمایه در این باره بیان کرد: تصمیمات اقتصادی دولت و مساله رفع تحریمها و رسیدن به زمان اجرایی شدن برجام عواملی هستند که مستقیما در رشد صنایع بورسی دخیل بودند. بر این اساس سیگنالهای مثبت پیرامون برجام و ایجاد امیدواری درباب اجرای این توافقنامه باعث ایجاد چشمانداز مثبت برای عموم صنایع شده است با این حال صنایعی که مستقیما از رفع تحریمها منتفع میشوند و در دوران تحریم بیشترین آسیب را دیدند شرایط متفاوتی خواهند داشت و بیش از باقی صنایع شاهد رشد خواهند بود.
بازگشت تقاضا با ثبات فضای اقتصادی
در این دوره، اگر چه صنعت خودرو همچنان نقشی مثبت در رشد کل شاخص تولید صنایع بورسی داشته، اما در مقایسه با فصول سال 1393، این نقش به شدت کمرنگ شده است. با تکیه بر شواهد موجود، میتوان بهطور کلی دلیل اصلی کاهش تولید و فروش صنایع بورسی در فصل اول 1394 را به رکود طرف تقاضا نسبت داد. با توجه به افزایش نسبت تغییر در موجودی انبار به تولید که در فصل اول 1394 به رقم قابل توجه 4/ 25 درصد رسیده است و روند کاهشی واردات کالاهای واسطهای، انتظار نمیرود شاخصهای تولید و فروش صنایع بورسی، دست کم در فصل دوم سال 1394، از وضعیتی بهتر از فصل اول برخوردار شوند. با این وجود، به نظر میرسد تاثیر عامل انتظارات، که نقشی مهم در رکود طرف تقاضا در ماههای اخیر داشته است، در صورت ثبات شرایط موجود، به تدریج کمرنگ شود.
کالاها مهمترین عامل برونی رکود صنایع
در فصل اول 1394، تداوم کاهش قیمت نفت خام، بهعنوان یک عامل برونزا، در شکل دادن به شرایط پیرامونی بخش صنعت نقشی اساسی داشته است. شاخص قیمت جهانی کالاها، تحت تاثیر کاهش قیمت نفت خام، از نیمه دوم سال 1393 با روند منفی مواجه شده است. این روند منفی سبب شده است که از یکسو، قیمت کالاهای وارداتی و از جمله کالاهای واسطهای و از سوی دیگر قیمت کالاهای صادراتی و بهطور خاص محصولات پتروشیمی، در فصل اول سال 1394 در مقایسه با فصل مشابه سال قبل بهطور محسوس کاهش یابند. بنابراین، کاهش قیمت نفت، بهطور غیرمستقیم، از یک طرف عرضه بخش صنعت را از طریق کاهش هزینه تولید و از طرف دیگر تقاضای بخش صنعت را از طریق کاهش ارزش صادرات تحت تاثیر قرار داده است.
همچنین، کاهش قیمت نفت توان مالی دولت برای تخصیص اعتبارات عمرانی را کاهش داده است. کاهش اعتبارات عمرانی در کنار کاهش چشمانداز سودآوری در بخش مسکن و به تبع آن کاهش سرمایهگذاری بخش خصوصی در این بخش سبب شده است که در مجموع تقاضا برای نهادههای ساختمانی کاهش یابد. این امر، تاثیری کاهنده بر تولید و فروش صنایع تولیدکننده این نهادهها در فصل اول 1394 داشته است.
علاوه بر پیامدهای ناشی از کاهش قیمت نفت، روند مثبت مذاکرات هستهای و خوشبینی در مورد موفقیت این مذاکرات سبب شده که در فصل اول 1394 بخشی از تقاضای خانوارها به دوره پس از توافق منتقل شود. این امر به سهم خود منجر به تشدید رکود طرف تقاضا در این فصل شده است.شرایط پیش گفته، در مجموع از یکسو هزینه تولید صنایع بورسی را کاهش داده و از سوی دیگر سبب رکود طرف تقاضای این صنایع شده است. برآیند این آثار در نهایت سبب کاهش تولید و فروش، افزایش تغییر در موجودی انبار و کاهش قیمت محصولات صنعتی در فصل اول 1394 در مقایسه با فصل مشابه سال قبل شده است. ارزش حقیقی واردات کالاهای واسطهای اگر چه در فصل اول 1394 با رشدی بسیار اندك مواجه است، اما هماهنگ با یک روند کاهشی است که از نیمه دوم سال 1393 آغاز شده و میتواند نشانهای از تداوم رکود در فصل دوم سال 1394 باشد.
بالاترین موجودی انبار از سال 88
پس از یک دوره رشد مستمر در فصول مختلف سال 1393، شاخص تولید صنایع بورسی در فصل اول 1394 نسبت به فصل مشابه سال قبل 3/ 8 درصد کاهش داشته است. در این فصل، از بین 14 صنعت بورسی، شاخص تولید 9 صنعت با افت و 5 صنعت با رشد مواجه شدهاند. شاخص تولید صنایع دارویی، منسوجات، کانی فلزی، شیمیایی و وسایل نقلیه موتوری رشد و شاخص تولید صنایع کاشی و سرامیک، فلزات اساسی، کانی غیرفلزی، سیمان، محصولات فلزی، ماشینآلات، محصولات غذایی بهجز قند، لاستیک و دستگاههای برقی، افت را تجربه کردهاند. نکته حائز اهمیت این است که طی دوره 1388 تا فصل اول 1394شاخص تولید بیشترین مقدار خود را (8/ 104) در فصل سوم سال 1390 و کمترین مقدار خود را (9/ 71) در فصل اول سال 1392 تجربه کرده است.
این شاخص در فصل اول سال 1394 برابر با 3/ 72 است که اختلاف چندانی با کمینه مقدار خود ندارد. بررسی روند شاخص تولید در صنایع مختلف بورسی نیز نشان میدهد که در فصل اول سال 1394 شاخص تولید صنایع لاستیک، کانی غیرفلزی، کاشی و سرامیک، فلزات اساسی و غذایی بهجز قند به کمترین میزان خود در دوره مورد بررسی رسیدهاند. شاخص فروش صنایع بورسی، بهرغم یک دوره رشد فزاینده در فصول مختلف سال 1393، در فصل اول سال 1394 با کاهش محسوس 2/ 12 درصدی روبهرو شده است. این شاخص برای 11 صنعت بورسی دارای افت و برای سه صنعت دارای رشد مثبت بوده است. از میان صنایع بورسی منتخب، صنایع تولیدکننده نهادههای ساختمانی، صنایع کاشی و سرامیک، سیمان و بخشی از فلزات اساسی، با افت قابل توجه در شاخصهای تولید و فروش، تاثیری پررنگ در کاهش شاخصهای مذکور برای کل صنایع بورسی داشتهاند.
یکشنبه, 26 مهر 1394 ساعت 08:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]
صفحات پیشنهادی
در پایان معاملات امروز تالار بورس تهران شاخص کل بورس امروز 137 واحد رشد کرد
در پایان معاملات امروز تالار بورس تهرانشاخص کل بورس امروز 137 واحد رشد کردشاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با 137 واحد افزایش به 61 هزار و 434 واحد رسید به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه مدیریت فناوری بورس تهران شاخص کدر پایان معاملات امروز تالار نقرهای روی داد کاهش 109 واحدی شاخص کل بورس تهران
در پایان معاملات امروز تالار نقرهای روی دادکاهش 109 واحدی شاخص کل بورس تهرانشاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات یکشنبه با 109 واحد افت به 61 هزار و 287 واحد رسید به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه شرکت مدیریت فناوری بورس تهرانامروز در فرابورس انجام شد عرضه ۱۰ درصد سهام توکا برای کشف قیمت
امروز در فرابورس انجام شدعرضه ۱۰ درصد سهام توکا برای کشف قیمتامروز برای نخستین بار 10 درصد از کل سهام "کتوکا" از شرکتهای تابعه فولاد مبارکه در حالی در فرابورس عرضه می شود که برخی تحلیل ها از کشف قیمت حدود 400 تومانی این سهم حکایت دارد به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارشد 2.1 درصدی شاخص فرابورس در آخرین روز معاملاتی هفته
رشد 2 1 درصدی شاخص فرابورس در آخرین روز معاملاتی هفته معامله گران بازار فرابورس ایران در روز جاری چهارشنبه 185 میلیون و 620 هزار ورقه بهادار خرید و فروش کردند و شاخص فرابورس آیفکس با رشد 2 1 درصدی نسبت به روز قبل عدد 701 را نشان داد به گزارش ایلنا از روابط عمومی فرابورس ایرانطی معاملات امروز صورت گرفت عرضه موفق مرحله پنجم قرارداد سلف موازی نفت کوره در بورس انرژی
طی معاملات امروز صورت گرفتعرضه موفق مرحله پنجم قرارداد سلف موازی نفت کوره در بورس انرژیدر معاملات سهشنبه 21 مهر 94 در بورس انرژی ایران عرضه اولیه قرارداد سلف موازی استاندارد نفت کوره 380 سانتی استوکس شرکت ملی نفت ایران صورت گرفت و در مجموع 244 896 قرارداد به ارزش 2 000 میلیارفارس گزارش میدهد شاخص بورس فقط 9 واحد بالا رفت/ ارزش 108 میلیارد تومانی معاملات امروز
فارس گزارش میدهدشاخص بورس فقط 9 واحد بالا رفت ارزش 108 میلیارد تومانی معاملات امروزبورس تهران امروز اگر چه با رویکرد مثبتی کار خود را آغاز کرد اما در ادامه به دلیل افزایش فروش سهام به ویژه در تکسهمها و نمادهای معاملاتی حاضر در بازار دوم بورس نتوانست گام بلندی را در معاملات ارشد اندك بورس در روز دوشنبه
رشد اندك بورس در روز دوشنبه بورس تهران پس از تاييد كليات برجام در مجلس امروز صبح را با رشد قيمت آغاز كرد اما صعود آن دوام چنداني نيافت و در ساعات پايان بازار دوباره فروشنده ها وارد بازار شدند و اجازه ندادند شاخص بورس بيش از 9 01 واحد رشد روزانه را به ثبت برساند بارها در گزارشهامعاملات امروز فرابورس 412 میلیارد ریالی شد
معاملات امروز فرابورس 412 میلیارد ریالی شدفرابورس ایران اعلام کرد ارزش معاملات امروز فرابورس ایران افزون بر 412 میلیارد ریال رقم خورد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران در روز جاری 75 میلیون ورقه بهادار در 13 هزار و 650 نوبت به ارزش 412 میلیارد و 150 میافزایش 336 واحدی شاخص بورس در اغاز معاملات امروز
لبخند امروز بورس به تصویب برجام افزایش 336 واحدی شاخص بورس در اغاز معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار در آغاز معاملات امروز تا ساعت 10 با 336 واحد افزایش به 61 هزار و 770 واحد رسیده است ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۲ مهر ساعت 10 11 به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پانا خبرگزاری پانا تموتور بورس تهران روشن شد
موتور بورس تهران روشن شد موتور بورس رنجور و خمیده تهران که طی 19 ماه گذشته به دلیل مشکلات و ابهامات سیاسی و اقتصادی خاموش شده و با افت شدید قیمتها سرمایه همراهان خود را بر باد داده بود بعد از مدتها دوباره روشن شد خبرگزاری ایسنا موتور بورس رنجور و خمیده تهران که طی 19 ماه گذشت-
اقتصادی
پربازدیدترینها