واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: نوآوري در دانشگاه ها مستلزم ارتباط روزآمد با ساير محافل پژوهشي است
استاد برجسته ادبيات و اديان كشور با اشاره به شرايط جديد جهاني و پيشرفت چشمگير فناوري اطلاعات و ارتباطات كه جهان را به يك دهكده تبديل كرده است، نوآوري در دانشگاه ها را بدون ارتباط روزآمد با ساير محافل پژوهشي حتي در زمينه علوم اسلامي و شرقي غير ممكن دانست.
به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر مجتبايي در همايش «نقش آموزش عالي در تحقق نوآوري و شكوفايي» كه ديروز با حضور جمعي از استادان واحدهاي مناطق 12 و 8 دانشگاه آزاد اسلامي در دانشكده علوم انساني واحد علوم و تحقيقات برگزار شد، در سخناني برگزاري اين همايش را از آن جهت كه كوشيده است شعار «نوآوري و شكوفايي» را در سطح محيط هاي علمي و دانشگاهي مطرح سازد، گامي ارزنده در جهت تحقق عملي اين شعار دانست و نسبت به تداوم آن ابراز اميدواري كرد.
وي نوآوري را سنت غالب بر تحولات زندگي بشر از آغاز تاكنون ذكر كرد و ضمن تاكيد بر پيوستگي و ارتباط متقابل ميان نوآوري در عرصه فرهنگي و شكوفايي در حوزه اقتصادي، شرط تحقق و موفقيت نوآوري را اتكا به گذشته فرهنگي و هويت جامعه و مواجهه هوشمندانه با سنت ها و تلاش براي رفع موانع موجود در عين پرهيز از سنت شكني عنوان كرد.
اين استاد برجسته ادبيات و اديان كشور با اشاره به حضور هميشگي يك زبان علمي بين المللي در ادوار مختلف تاريخي، آشنايي عميق دانشجويان امروز ايراني با زبان انگليسي را ضرورتي اجتناب ناپذير براي پيشرفت و نوآوري و شرط ورود به ساحت علم امروز قلمداد كرد.
دكتر مهدي محقق، دبير همايش «نقش آموزش عالي در نوآوري و شكوفايي» نيز در ادامه مقدمه لازم براي تحقق نوآوري در دانشگاه را ايجاد محيط علمي پويا و شايسته براي دانشگاهيان دانست تا از اين طريق قادر باشند در كنار آموزش دروس به انجام تحقيقات علمي و ارائه نتايج آنها در جهت شكوفايي همت گمارند.
وي با اشاره به تجربه تاريخي مسلمانان در ايجاد تمدن باشكوه اسلامي طي قرون اوليه پيدايش اسلام، اين موفقيت را مرهون عواملي چون احترام و ارج نهادن به علم و عالم و عدم تعصب و قشرگري بويژه در اقتباس معارف و روحيه تحمل و مدارا دانست.
اين چهره ماندگار كشور با اشاره به ضرورت دسترسي دانشجويان به منابع علمي مورد نياز براي پژوهش، پيشنهاد تشكيل كتابخانه بزرگ مركزي براي دانشگاه آزاد اسلامي را مطرح كرد.
رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران با ابراز مباهات نسبت به برخورداري از 17 سال سابقه تدريس در دانشگاه آزاد اسلامي، اهتمام اين دانشگاه براي بهره مندي از استادان بزرگ و شناخته شده كشور را از افتخارات اين دانشگاه دانست.
دكتر ميرسارلو، استاد بسيجي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شرق تهران بود در ادامه به تشريح ارتباط متقابل ميان نوآوري و توسعه ملي پرداخت.
وي با اشاره به پديده شكاف اطلاعاتي، اصلي ترين نياز كشور را چه به لحاظ مقتضيات جهاني و نيز بر اساس سند چشم انداز، توسعه دانايي محور و شكوفايي در توليد علم ارزيابي كرد.
اين بانوي نمونه ايثار كشور خاطرنشان كرد: بر اساس تجربه تاريخي ايران هر گاه روند سياست هاي حاكم در جهت ترويج روحيه علمي و تكريم عالمان و مراقبت و توجه به نخبگان علمي بوده است، شاهد پيشرفت هاي عظيم بوده ايم؛ به همين قياس در مقاطعي كه با تسلط قشري گري و نگاه سياسي و جناحي با حوزه علم و دانش مواجه بوده ايم، موجبات افول روند علمي فراهم شده است./انتهاي پيام/
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]