واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هشدار وزیر بهداشت درباره بروز بیماری های نوپدید
وزير بهداشت، نسبت به بروز بيماری های نوپديد در نتيجه تداوم عادات نادرست غذایی در كشور هشدار داد.
مهر: دكتر سيدحسن هاشمی روز شنبه در همايش روز جهانی غذا که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: به رغم فعاليتهاي صورت گرفته به نظر ميرسد تا دستيابي به رضايت مردم و رسيدن به جايگاه مطلوب ،فاصله وجود دارد.
وي افزود: متأسفانه همچنان بار تحميل شده ناشي از بيماريها به حوزه سلامت بيش از تصور است و عادتهاي نادرست غذايي در كشور ما همچنان موجب بروز بسياري از بيماريها ميشود. در اين خصوص همه افراد جامعه از جمله توليدكنندگان و بنگاههاي اقتصادي كوچك و بزرگ و نيز دستگاههاي نظارتي ميتوانند اثرگذار باشند.
وزير بهداشت با انتقاد از بی توجهی سياستگذاران به موضوع غذا و مواد آشاميدني اين موضوع را عامل بروز بسياري از مشكلات اين حوزه خواند و ياد آور شد: غافل ماندن از توجه به موضوع غذا و مواد آشامیدنی منحصر به کشور ما نیست بلکه در كشورهاي ديگر نيز كه عمده تمركز دولتها معطوف توسعه زيرساخت و شبكههاي زيربنايي شده، شاهد كمتوجهي به موضوع سلامت نسبت به صنعت و اقتصاد هستيم.
هاشمي با بيان اينكه خوشبختانه در دولت يازدهم موضوع سلامت از اولويتهاي مهم است، بيان كرد: اميدواریم با اهتمام دولت به موضوع سلامت شاهد توجه بيشتر به اين بخش و اهتمام جدي سياستگذاران با توجه به اسناد بالادستي باشيم. به نظر ميرسد اين اسناد نبايد تنها در ويترينها باقي بماند لذا بايد توجه به موضوع سلامت و محيط زيست از سوي سياستگذاران كشور مورد توجه جدي واقع شود.
وي همچنين خواهان حضور پررنگتر و پر توان دستگاههاي نظارتي براي جلوگيري از تخلفاتي شد كه مستقيماً با سلامتي مردم مرتبط است .
وزیر بهداشت در ادامه بر لزوم رتبهبندي ميان صاحبان صنايع و توليدكنندگان مواد غذايي تأكيد كرد و گفت: تا زماني كه رتبهبندي مناسبي صورت نگيرد اين افراد بدون انگيزه و فارغ از رقابتهاي سازنده به توليد محصول ميپردازند. بدون شک این روند نتيجه مطلوبي را به دنبال نخواهد داشت.
وی با بيان اينكه براي ارتقاء سلامت جامعه، زنان ميتوانند نقش بسيار قابل توجهي ايفا كنند، عنوان کرد: از تمامي خانوادهها درخواست می کنیم با بازنگري بر عادتهاي غذايي، مصرف نمك و روغن را كاهش دهند و از دستگاههاي نظارتي نيز می خواهیم با جديت بيشتر به نظارت بپردازند تا در آینده شاهد آمار بالاي بيماريهاي قلبي عروقي ناشي از عادتهاي نادرست غذايي در كشور نباشيم.
هاشمي همچنين با ابراز نگراني از امكان به وجود آمدن بيماريهاي نوپديد در نتيجه تداوم عادات نادرست غذايي در كشور هشدار داد و افزود: در صورت بی توجهی به موضوع سلامت و برخورداري از وزن نامناسب ممكن است در آينده با مشكلات جديتري نيز مواجه شويم.
وزير بهداشت، بار ديگر بر نقش اثرگذار دستگاههاي نظارتي همچون سازمان استاندارد، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان غذا و دارو تأكيد كرد و گفت: در زمينه كنترل وزارت بهداشت به تنهايي قادر نيست.
هاشمی، خواهان هماهنگي سازمانهاي نظارتي در برخورد با متخلفين و تشديد نظارت بر توليد و توزيع مواد غذايي در كشور شد و گفت: تمامي سازمانهاي نظارتي بايد به گونهاي هماهنگ عمل كنند تا مردم مطمئن شوند که دولت و حكومت به سلامتيشان اهميت ميدهد.
وي تأكيد كرد: براي حفظ سلامتي مردم با هيچكس تعارف نداريم لذا نظارتها در اين بخش توصيهپذير نبوده و نخواهد بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنين خطاب به توليدكنندگان حاضر در اين همايش گفت: مطمئن باشيد آينده بازار از آن كساني است كه درستكارند، به ارائه محصول با كيفيت ميپردازند و به دنبال دستيابي به سود در كوتاه مدت نبوده و اهداف بلندتري را در بازار محصولات غذايي دنبال ميكنند.
هاشمي در بخش ديگري از سخنانش با انتقاد از مصرف بيش از حد استاندارد برخي از سموم كشاورزي در توليد محصولات غذايي، احتمال باقي ماندن آن در محصول و صدمه رساندن به مصرفكننده، خواهان تشديد نظارتها در اين بخش از زمان، ارائه مجوز براي ورود سموم تا زمان مصرف و توزيع محصول شد.
وزير بهداشت همچنين تاكيد كرد: متأسفانه ميزان مجازاتهاي تعيين شده براي برخي از متخفلين در اين بخش متناسب با جرم نيست و بايد با بازنگري در برخي جرائم آن را به گونهاي قرار داد كه جنبه بازدارندگي بيشتري داشته باشد.
وي با بيان اينكه بخشي از مشكلات در بخش نظارت ناشي از سياستگذاريهاي صورت گرفته است، تأكيد كرد: بدون شك براي انجام نظارت كافي و صحيح و جلوگيري از تخلف، به اعتبار و نيروي كافي نياز است. لذا تا موفق به تامين اين موارد نشویم، نميتوان صرفاً مطالبه كنيم. اميدواريم نمایندگان مجلس در تصویب قوانین به اين مسئله توجه جدي داشته باشند.
هاشمی با ابراز خرسندي از برخي از تغييرات به وجود آمده در ذائقه و فرهنگ غذايي مردم كشور نظير روي آوردن به مصرف لبنيات كم چرب به جاي محصولات لبني پرچرب گفت: اميدوارم مردم، توليدكنندگان و سياستگذاران بيش از گذشته به مسئله سلامت بپردازند و با آگاهيبخشي مناسب بتوان در مسير بهرهمندي از عادتهاي صحيح غذايي در ميان خانوادههاي ايراني گام بردارند.
وزیر بهداشت در پايان از تلاش تمامي مجموعههاي دستاندركار براي توليد محصول غذايي سالم و عرضه آن به مردم قدرداني كرد.
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]