واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۲ق.ظ)
مدير عامل سابق پتروشيمي اصفهان در گفتگو با موج : مشکلات درون شرکتي پتروشيمي ها بايد حل شود موج - علي مستاجران گفت :زيان دهي برخي شرکت هاي پتروشيمي،تنها 35 درصد مربوط به نرخ خوراک و باقي مربوط به مشکلات دروني اين شرکت ها است.
علي مستاجران مدير عامل سابق نفت ايرانول در گفتگو با موج در مورد تغيير نرخ خوراک پتروشيمي ها گفت : معمولا خوراک پتروشيمي ها ميعانات و گاز و برخي ديگر اصولا ميعانات گازي است، با زياد شدن نرخ گاز اخيرا برخي پتروشيمي زيان ده شده اند، در گذشته با کم بودن نرخ خوراک سودآوري شرکت هاي پتروشيمي از اختلاف ارز اتفاق مي افتاد، حال با افزايش نرخ خوراک اختلاف ارز کمتر مي شود و اين اختلاف هرچه کمتر سودآوري کمتر مي شود.
وي در ادامه افزود : البته بحث نرخ خوراک 35 درصد روي پتروشيمي ها تاثير ميگذارد، بقيه مشکلات درون اين شرکت ها است، بخشي مربوط به مديريت شرکت ها است که آن هم به دليل وام هاي سنگيني است که بايد با نرخ بهره هاي بالا بپردازند.
مدير عامل سابق پتروشيمي اصفهان گفت : رونق بورس وقتي اتفاق مي افتد که نرخ بهره بانکي کاهش يابد، همچنين از ديگر مشکلات پتروشيمي ها مي توان به بحث هاي مديريتي، ساخت و ساز، بهره وري و نيروي انساني اشاره کرد.
مستاجران ادامه داد : زماني که نرخ خوراک 3 يا 4 سنت بود اوج پيشرفت پتروشيمي ها بود، مزيت نسبي ما براي نرخ خوراک اين است که خوراک ما برايمان در دسترس است و نرخ 4 يا 5 سنت براي خوراک متناسب به نظر مي آمد.
وي در مورد سود دهي پتروشيمي ها گفت :سوددهي در صورتي رخ مي هد که از درون و از طريق صندوق ذخيره ارزي ( توسعه ملي ) تامين مالي شوند و به درست کردن زيرساخت هاي شرکت هاي پتروشيمي کمک کنند، البته يادآور مي شوم که در شرکت هاي پتروشيمي خارجي، به سود هاي کمتر از 10 درصد هم راضي اند در صورتي که اين سود مداوم باشد، اما در کشور ما اين سود مداوم نيست و پول در گردش آن ها کم است و در واقع توليدات جديد و با ارزش افزوده ندارند، چون محصولي که توليد مي شود بايد ارزش افزوده بالايي داشته باشد، در گذشته محصولات به چين صادر مي شده است که در حال حاضر اين صادر صورت نمي گيرد.
وي گفت : بايد بگويم در واقع مي تواند از خوراک که منابعش در داخل کشورمان است تخصيص صورت گيرد، و به نظر بنده نرخ خوراک گاز بايد نسبت نرخ جهاني گاز خيلي کمتر باشد که شرکت هاي پتروشيمي سودده باشند و اين سخن بنده هم به دليل هزينه هاي بالاي اين شرکت ها است.
وي در پايان گفت : اگر نرخ خوراک پتروشيمي کاهش يابد اين شرکت ها سود دهي بيشتري دارند و در نتيجه در بازار سهام آن ها هم رونق رخ مي دهد و اين نيز به نوبه خود موجب رونق بازار بورس خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]