واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مشكلات دانشجويان معلمي ديده نميشود
نویسنده : پيام سواري جوانمردي
شغل معلمي شغل انبياست، بر اين اساس از بهترين امتيازات جامعه بشرى هنر معلمى و تربيت است. معلم با تعليم و نشرِ علم، انسانها را به سوى كمال و پيشرفت سوق مىدهد و عشق و ايمان را بر لوح جان و ضمير پاك انسانها ثبت مىكند و نداى فطرت را در فضاى عالم طنينانداز مىگرداند. در حقيقت تمام ترقيات و كمالات انسانها مديون معلم دلسوز و فرهيخته است . اساساً تعليم و تعلم از نعمتهاى خداوند متعال است كه اول به انبيا و اوليا و سپس به ديگران ارزانى داشته است كه در اين زمينه رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار معلمان و فرهنگيان سراسر كشور به اين امر تأكيد كردند و فرمودند:«اين مسئله دانشگاه فرهنگيان هم خيلى مهم است؛ اين هم از جمله چيزهايى است كه بايد به طور جدى به آرايش درونى آن توجه شود. معلم اگر شخصيت خودش ساخته نباشد، نميتواند به متعلم خود، به مخاطب خود چيزى بدهد. اينجا شخصيت معلمين ساخته ميشود.»
در حقيقت تعليم و تربيت، پيوسته يكي از دغدغههاي والدين و نظام آموزشي كشور بوده و هست؛ واژهاي كه فرآيندي پيچيده را در خود جاي داده و خانوادهها و نظام آموزشي مداوم در تلاشند اين فرآيند را با توجه به امكانات و ضروريات آن، بهتر و سريعتر به سرمنزل مقصود برسانند.
براي از بين بردن دغدغههاي تعليم و تربيت، مراكز تربيت معلم ايجاد شده است تا افراد را براي معلمي تربيت كنند ولي اين مراكز آنگونه كه بايد و شايد نتوانست معلم تراز اول تحويل جامعه دهد، به همين خاطر در سال1391 تغييرات اساسي در ساختار تربيت معلم به وجود آمده است كه آن را به دانشگاه فرهنگيان تبديل كرده است. اين دانشگاه روزنههايي از اميد به روي نظام آموزشي و افراد جامعه باز كرده و با تشكيل اين دانشگاه موجي از شور و نشاط را در بين خانواده تعليم و تربيت ايجاد كرده است، ولي متأسفانه اين تغيير و تحول نتوانسته نيازهاي دانشجومعلمان را برآورده كند. بر اين اساس به بخشي از مشكلات اين قشر ميپردازيم كه ميخواهند آيندهسازان اين مرز و بوم را پرورش دهند. لازم است متوليان اين حوزه و برنامهريزان و تصميمگيران به آن موارد توجه ويژهاي داشته باشند.
در وهله اول پايين بودن سطح علمي يا معرفتي برخي از اساتيد و وضعيت اسفناك آموزشي، جزو اصليترين مشكلات اين حوزه به حساب ميآيد كه لازم است مسئولان امر اساتيد مجرب و متخصص براي هر رشته يا واحد درسي در نظر بگيرند. همچنين نبود حمايت از كانونها و تشكلهاي دانشجويي چه از لحاظ مادي(كمبود شديد بودجه) و چه از لحاظ معنوي اشكالي است كه بايد براي رفع آن اقدام لازم صورت گيرد. توجه به امكانات و فعاليتها براي انجام كارهاي فرهنگي و معنوي از اولويتهايي است كه بايد به آنها اهتمام ويژهاي صورت گيرد كه در اين زمينه ارائه خدمات اينترنتي براي انجام فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي دانشجويان بايد مدنظر برنامهريزان قرار گيرد.
در حقيقت باتوجه به اهميت مطالعه و تحقيق و پژوهش، متأسفانه مجهز نبودن كتابخانه دانشگاه و قديمي بودن منابع و تعداد كم آنها و همچنين استفاده از قديميترين روش جستوجوي كتاب يعني مراجعه به برگهدان براي پيداكردن كتاب يكي از مشكلاتي است كه همواره دانشجويان با آن مواجه هستند و تاكنون اقدام خاصي براي رفع اين مشكلات صورت نگرفته است.
همچنين بيتوجهي به امكانات رفاهي و خدماتي همچون نامناسب بودن وضع بهداشت، حمام و سرويس بهداشتي و ساير مشكلات بهداشتي همچون نبود سلفسرويس مجهز، كيفيت پايين مواد غذايي و طبخي، نداشتن پزشك يا پرستار در خوابگاه و فراهم نبودن امكانات سالنهاي ورزشي در دانشگاه براي ورزش كردن دانشجويان در آب و هواي نامناسب مشكلات بسياري را براي دانشجويان فراهم كرده است كه عدم تناسب و توزيع امكانات رفاهي(فضايي خوابگاهي، فضاي مطالعه ) بر حسب تعداد دانشجويان سبب شده است مشكلات دانشجويان مضاعف شود. بر اين اساس انتظار ميرود مسئولان تصميمگير و برنامهريز اهتمام ويژهاي به مراكز و دانشگاههاي تربيت معلم داشته باشند تا خروجي اين دانشگاهها افراد متعهد و فرهيخته باشند تا بتوانند نسل آيندهساز كشور را به خوبي تربيت كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]