واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نفت، آبی در آسیاب دیگر صنایع/آیا بودجه ی سالیانه می تواند از اتکای به نفت رهایی یابد؟
نگاه به نفت به عنوان یک ثروت و منبع درآمد سبب می شود که برخی از تولیدات فکری، کشاورزی، صنعتی و اغلب کار آفرینی ها بر اثر تاخیر مدیران، کار آیی خود را از دست بدهند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کشور ما ایران پر از معادن است و هر گوشهای از خاکش را کلنگ بزنیم به یک معدن با ارزش میرسیم، معادنی که مشابه آن در کمتر کشوری پیدا میشود.
در بین اگر که این امر میتواند موقعیتهای خاصی را در زمینههای مختلف برایمان رقم بزند، نباید فراموش کنیم که اغلب یک سیری کوتاهها موجب شده تا معادن آن طور که باید در رونق اقتصادی نقش نداشته باشند. نباید فراموش کنیم که اقتصاد کشور بر پایهی نفت قرار دارد و نفت، موتور محرکهی رشد و توسعهی اقتصادی و بزرگترین منبع درآمدی کشور شناخته شده است. اما در این بین استخراج یک منبع تجدید ناپذیر مثل نفت برای اقتصاد مضراست و برای تعادل بلند مدت در اقتصاد، درآمدهای نفتی باید محدود شوند. نکته قابل تأمل در این خصوصی این است که آیا دولت در این زمینه با وجود این که همواره در بودجه سعی بر کاهش وابستگی به نفت داشته چقدر مؤثر و جدی و البته به دور از شعار و حرف گام برداشته است؟ سید مهدی صادق کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این زمینه معتقد است: اقتصاد ما بدون نفت میتواند سر پا باشد چرا که کشور یکی از ثروتمندترین و غنیترین کشورهای جهان در زمینهی معدن است و کشور را میتوان با بهکارگیری ظرفیتهای موجود بهویژه در بخش معدن اداره کرد. وی در ادامه گفت: متاسفانه از زمانهای گذشته تاکنون به نفت و فرآوردههای نفتی بسنده کردهایم تنها به دلیل استخراج آسان و مقرون به صرفه بودن آن؛ در حالی که دانش فنی استخراج را برای اولین بار در خصوص معادن کسب کردهایم. وی هم چنین گفت: ما سنگ آهک بسیارزیادی را استخراج میکنیم، اما به صورت خام میفروشیم و در خلیج فارس کشتیهای متعددی برای بارگیری حضور دارند تا این مواد را از کشور خارج کنندصنعتگران و سرمایه داران و کار آفرینان دیگر کشورها به راحتی از این مواد اولیه استفاده میکنند و علاوه بر ایجاد اشتغال، ارزش افزوده هم ایجاد میکنند. صادق ادامه داد: این موضوع تنها در خصوص سنگ آهک نیست بلکه در ارتباط با معادن دیگر از جمله آلومینیوم هم مشاهده میشود. وی ادامه داد: متاسفانه یکی از اقدامات غلط مسئولین ذی ربط عدم توجه به صنایع پایین دستی معادن از سویی و عدم گسترش آن به گونهای است که میتوان با باز آوری، استخراج متناسب، شناخت معادن و همچنین تولید زیر شاخههای مادهی خام، یکی از تولید کنندگان و صادر کنندگان اصلی این مواد و زیر شاخههای آنها تبدیل شویم. وی تصریح کرد: متاسفانه در ابتدای فعالیت هر دولتی این شعار به گوش میرسد که بودجهی سالیانه را از اتکای نفت رها خواهیم کرد، اما متاسفانه اگر چنین هم باشد به دنبال جبران بودجه نفت از مالیات و ارزش افزودهی پرداختی مردم، باز هم به تولید صنعتی و کشاورزی توجهی نمیشود. برهمین اساس؛ نباید فراموش کنیم که کشورمان با داشتن موقعیت جغرافیایی و استراتژیک و پتانسیلهای تاریخی، معدنی، ادبیاتی و فرهنگی خود میتواند جمعیت میلیونی خود را راضی نگه دارد و با استفاده از مخازن و معادن زیر زمینی خود، هزاران سال پاسخگوی نیازهای کشور و حتی جهان باشد و با برداشت آنها صادرات مایهی خیر و برکت برای کشورها، کلیدیترین نگرانی است و بایستی برای ارزش آفرینی و تبدیل مواد خام به محصولات با ارزش جایگاه ویژهای داشته باشد وبه اهدافی هم چون رونق اقتصادی، اجتماعی شهرها، اشتغالزایی و کاهش بیکاری کمک کند. انتهای پیام
کشور ما ایران پر از معادن است و هر گوشه ای از خاکش را کلنگ بزنیم به یک معدن با ارزش می رسیم، معادنی که مشابه آن در کمتر کشوری پیدا می شود. در بین اگر که این امر می تواند موقعیت های خاصی را در زمینه های مختلف برایمان رقم بزند، نباید فراموش کنیم که اغلب یک سیری کوتاه ها موجب شده تا معادن آن طور که باید در رونق اقتصادی نقش نداشته باشند. نباید فراموش کنیم که اقتصاد کشور بر پایه ی نفت قرار دارد و نفت، موتور محرکه ی رشد و توسعه ی اقتصادی و بزرگترین منبع درآمدی کشور شناخته شده است. اما در این بین استخراج یک منبع تجدید ناپذیر مثل نفت برای اقتصاد مضراست و برای تعادل بلند مدت در اقتصاد، درآمدهای نفتی باید محدود شوند. نکته قابل تامل در این خصوصی این است که آیا دولت در این زمینه با وجود این که همواره در بودجه سعی بر کاهش وابستگی به نفت داشته چقدر موثر و جدی و البته به دور از شعار و حرف گام برداشته است؟ سید مهدی صادق کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این زمینه معتقد است: اقتصاد ما بدون نفت می تواند سر پا باشد چرا که کشور یکی از ثروتمندترین و غنی ترین کشورهای جهان در زمینه ی معدن است و کشور را می توان با بکارگیری ظرفیت های موجود بویژه در بخش معدن اداره کرد. وی در ادامه گفت: متاسفانه از زمان های گذشته تاکنون به نفت و فرآورده های نفتی بسنده کرده ایم تنها به دلیل استخراج آسان و مقرون به صرفه بودن آن؛ در حالی که دانش فنی استخراج را برای اولین بار در خصوص معادن کسب کرده ایم. وی هم چنین گفت: ما سنگ آهک بسیارزیادی را استخراج می کنیم، اما به صورت خام می فروشیم و در خلیج فارس کشتی های متعددی برای بارگیری حضور دارند تا این مواد را از کشور خارج کنندصنعتگران و سرمایه داران و کار آفرینان دیگر کشورها به راحتی از این مواد اولیه استفاده می کنند و علاوه بر ایجاد اشتغال، ارزش افزوده هم ایجاد می کنند. صادق ادامه داد: این موضوع تنها در خصوص سنگ اهک نیست بلکه در ارتباط با معادن دیگر از جمله آلومینیوم هم مشاهده می شود. وی ادامه داد: متاسفانه یکی از اقدامات غلط مسئولین ذی ربط عدم توجه به صنایع پایین دستی معادن از سویی و عدم گسترش آن به گونه ای است که می توان با باز آوری، استخراج متناسب، شناخت معادن و همچنین تولید زیر شاخه های ماده ی خام، یکی از تولید کنندگان و صادر کنندگان اصلی این مواد و زیر شاخه های آنها تبدیل شویم. وی تصریح کرد: متاسفانه در ابتدای فعالیت هر دولتی این شعار به گوش می رسد که بودجهی سالیانه را از اتکای نفت رها خواهیم کرد، اما متاسفانه اگر چنین هم باشد به دنبال جبران بودجه نفت از مالیات و ارزش افزوده ی پرداختی مردم، باز هم به تولید صنعتی و کشاورزی توجهی نمیشود. برهمین اساس؛ نباید فراموش کنیم که کشورمان با داشتن موقعیت جغرافیایی و استراتژیک و پتانسیل های تاریخی، معدنی، ادبیاتی و فرهنگی خود می تواند جمعیت میلیونی خود را راضی نگه دارد و با استفاده از مخازن و معادن زیر زمینی خود، هزاران سال پاسخگوی نیازهای کشور و حتی جهان باشد و با برداشت آنها صادرات مایه ی خیر و برکت برای کشورها، کلیدی ترین نگرانی است و بایستی برای ارزش آفرینی و تبدیل مواد خام به محصولات با ارزش جایگاه ویژه ای داشته باشد وبه اهدافی هم چون رونق اقتصادی، اجتماعی شهرها، اشتغالزایی و کاهش بیکاری کمک کند. انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
زمان واریز یارانه نقدی مهرماه اعلام شد
جهش در توسعه پارس جنوبی با راه اندازی همزمان ٤ سکوی دریایی
سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری برای ایجاد واحدهای متانول/ ایران میزبان غولهای اروپایی
توليد 5 گريد صنعت تاير برای اولين بار در كشور
۲۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]