واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۵۸ق.ظ)
در برنامه ششم توسعه؛ سهم بودجه پژوهش به يک درصد توليد ناخالص ملي افزايش مييابد موج-وزير علوم اظهار اميدواري کرد سهم بودجه پژوهش از توليد ناخالص ملي در برنامه ششم توسعه به يک درصد افزايش يابد و در آينده به سهم چهار درصدي مورد تاکيد مقام معظم رهبري برسد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد فرهادي در جلسه معاون اول رئيسجمهور با روساي دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهاي علم و فناوري با بيان اين که اين جلسه با دغدغه پيشرفت علمي و دستيابي به اقتصاد دانشبنيان برگزار شده است اظهار کرد: منابع طبيعي در منطقه ما موجب پيشرفت نشده است اما منابع انساني و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنيان همواره موجب پيشرفت کشور ميشود.
وي گفت: در دولت به مسأله اقتصاد دانش بنيان توجه شده است و وزارت علوم بيش از يک دهه است که به علم و فناوري توجه و به سمت ايجاد دانشگاههاي کارآفرين حرکت کرده است.
وزير علوم در ادامه با بيان اين که بسياري از کشورها، سالهاست که به سمت دانشگاههاي کار آفرين رفتهاند خاطرنشان کرد: در کشور ما يکي دو سال است که دانشگاه کارآفرين و نسل سوم مورد توجه قرار گرفته است.
وي اثربخشي در بازار کار، رونق کسب و کار و تقاضا محور کردن آموزش عالي را از شاخصهاي يک دانشگاه کارآفرين و نسل سوم اعلام کرد و گفت: بايد توجه بيشتري به اين نوع از دانشگاهها شود و ساختارها و برنامههاي آموزشي نيز در اين راستا اصلاح شود.
وزير علوم در ادامه با بيان اين که به دليل تحريمها و نوسانات ارزي، آزمايشگاهها و زيرساختهاي کشور دچار مشکل شده است افزود: بايد اکنون به فکر نوسازي، بهسازي و تکميل آزمايشگاه و زيرساختهاي علمي در کشور باشيم.
وزير علوم با اشاره به ايجاد پارکهاي علم وفناوري و ضرورت تحقق زير ساختهاي آنها افزود: در برنامه ششم توسعه قرار است سهم بودجه پژوهش به يک درصد توليد ناخالص ملي افزايش يابد که اميدواريم اين سهم در نهايت به چهار درصدي که مقام معظم رهبري بدان اشاره کردهاند برسد.
وي ضمن تاکيد بر لزوم ايجاد شرکتهاي سرمايهگذار خطرپذير و حمايت از شرکتهاي دانش بنيان و سرمايه گذاري در اين حوزه افزود: ديپلماسي علمي نيز يکي ديگر از نيازهاي ضروري ما است.
وي در ادامه به تفاهم هسته اي ايران و 1+5 اشاره کرد و گفت: پس از تفاهم هسته اي و برجام، اقبال کشورها در همکاريهاي علمي و تحقيقاتي روز به روز بيشتر ميشود و هم اکنون نيز شاهد گسترش روزافزون آن هستيم.
وزير علوم گفت: شاهديم که پس از اين موضوع کشورها اقبال بيشتري براي همکاري علمي پيدا کردهاند و هيئتهايي که براي تفاهمات حضور پيدا ميکنند در جهت مبادله دانشجو و تأسيس شرکتهاي دانش بنيان توجه ويژه اي دارند.
دکتر فرهادي خاطرنشان کرد: در زمينه همکاري بين دانشگاهها و مراکز تحقيقاتي با برخي وزارتخانهها نيز رويکرد مناسبي را شاهد هستيم و اين مهم روز به روز گسترده تر ميشود.
وي يکي از توجهات دولت تدبير و اميد را اهتمام به موضوع علمي کارآفريني دانست و گفت: تا کنون 90 مرکز علمي کارآفرين شکل گرفته که 70 مرکز آن در دولت يازدهم است و اين يکي از پيشرفتهاي علمي براي کشور محسوب ميشود.
گفتني است: در اين جلسه معاون اول رئيس جمهور، معاون علمي و فناوري رئيس جمهور معاون رئيس جمهور و رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور، وزير صنعت معدن و تجارت، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در سخناني بر اهميت توجه به مراکز علمي و دانشگاهي در توسعه کشور تاکيد کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]