تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز قلعه و دژ محکمی است که نمازگزار را از حملات شیطان نگاه می دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832219042




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش فارس از هفتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی از نگاه یک مجسمه‌ساز به مفهوم شهاب‌ سنگ تا سفیدپوش شدن درختان برج میلاد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از هفتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی
از نگاه یک مجسمه‌ساز به مفهوم شهاب‌ سنگ تا سفیدپوش شدن درختان برج میلاد
صدای تراش سنگ‌ها، جوشکاری آهن، چکش و دیگر ابزارآلات حکایت از تکاپوی سرسختانه مجسمه‌سازان در آخرین روزهای برگزاری سمپوزیوم دارد و شاخه‌های درختانی که پودر سنگ آنها را سفیدپوش کرده است.

خبرگزاری فارس: از نگاه یک مجسمه‌ساز به مفهوم شهاب‌ سنگ تا سفیدپوش شدن درختان برج میلاد



خبرگزاری فارس ـ فاطمه ملکی: برج میلاد از ابتدای مهر ماه میزبان هفتمین سمپوزیوم  مجسمه‌سازی تهران است. مهم‌ترین رخداد حوزه تجسمی و حجم در ایران مجسمه‌سازان ایرانی و خارجی است که در این کارگاه‌های آهن و سنگ اقدام به ساخت مجسمه‌هایی با موضوعات و سوژه‌های مختلف کرده‌اند. برای دیدار و گفت‌وگو با مجسمه‌سازان و مدیران به فضای خاکی در کنار برج میلاد می‌رویم؛ به علت گرد و غبار زیاد در این محل، در ابتدای ورود به بازدیدکنندگان ماسک می‌دهند؛ صدای تراش سنگ‌ها، جوشکاری آهن و صدای چکش و دیگر ابزارآلات حکایت از تکاپوی سرسختانه مجسمه‌سازان در آخرین روزهای برگزاری سمپوزیوم دارد و شاخه‌های درختانی که پودر سنگ آنها را سفیدپوش کرده است. در ابتدا برای گرفتن اخبار از وضعیت این رویداد هنری به دیدار «احمد سلیمانی‌دارانی» مدیر اجرایی هفتمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی می‌رویم؛ این گفت‌وگو در کانکسی که خبری از گردو غبار و سرو صدا نیست، صورت می‌‌گیرد؛ وی  در این جلسه کوتاه، اظهار داشت: در کارگاه سنگ 14 هنرمند شرکت کردند و توانمندی اجرای کار ابعاد بزرگ را دارند که از بین این هنرمندان 5 هنرمند مجسمه‌ساز ایرانی و 9 هنرمند خارجی حضور دارند.

احمد سلیمانی. مدیر هفتمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران   وی ادامه داد: در کارگاه آهن نیز 9 هنرمند مدعو داریم که از این جمع 4 هنرمند ایرانی و 5 هنرمند خارجی از کشورهای روسیه، رومانی، صربستان، پرتغال و پرو حضور دارند و این کارگاه‌ها بیشتر رویکرد آموزشی دارند. چون 10 نفر از دانشجویان کشورمان را انتخاب کردیم تا در کنار هنرمندان اصلی کسب تجربه کنند. سلیمانی گفت: به اعتراف اکثر هنرمندان مدعو خارجی، سمپوزیوم تهران به جهات تجهیزات و اینکه در کنار هر هنرمندی یک دانشجو برای کسب تجربه و انتقال آن حضور دارند، از بهترین سمپوزیوم‌های جهان است. وی با اشاره به برنامه‌های امسال، گفت: بازدیدکنندگان امسال جوان بودند و همچنین در بخش‌های دانشجویی، دانش‌آموزی و مقطع هنرستان بازدید خوبی انجام گرفت، ضمن اینکه با توجه به قرار گرفتن محل برگزاری سمپوزیوم کسانی که به برج میلاد مراجعه می‌کردند، از این سمپوزیوم هم بازدید داشتند. سلیمانی افزود: پنجشنبه این هفته تمام کارگاه‌ها تعطیل می‌شود و مجسمه‌های هر هنرمند جلوی غرفه نصب می‌شود به صورتی که برای داوری آماده خواهد شد، ضمن اینکه در بخش آهن باید آثار مقاوم‌سازی شده و رنگ‌ زده شود. وی با اشاره به یکی از فسختی‌های کار سمپوزیوم گفت: این آثار در ابعاد بزرگ ساخته شده است؛ این سطح کار برای مجسمه‌های آهن برای اولین بار انجام گرته طوری که مجسمه‌هایی به ابعاد 9 متر ساخته شده است. انتقال این مجسمه‌های آهنی هم یکی از سخت‌ترین کارهای اجرایی بعد از پایان سمپوزیوم است. مدیر اجرایی سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران افزود: در این فضا رابطه صمیمی بین مجسمه‌سازان ایجاد شده و به صورت رقابتی کار نمی‌کنند؛ حتی برخی از مجسمه‌سازان که کارشان تمام شده، روزهای باقی مانده تا پایان سمپوزیوم را به بقیه مجسمه‌سازان کمک می‌کنند تا کارشان روی زمین نماند. از کانکس خارج شده و وارد فضای پر جنب و جوش هنرمندان می‌شویم که انگار لحظه‌های استراحت‌شان هم روی چهارپایه می‌گذرد. سر و صورت‌ و تمام رخت و لباس‌شان با خاک سنگ یکسان شده؛ اول از همه سراغ خانم «ماسا پانوویچ» از صربستان می‌رویم؛ از پودر تراش سنگ‌ها پلک‌هایش هم سفید شده است. او داشت برای لحظه‌ای روی صندلی استراحت می‌کرد. درباره اثرش پرسیدیم و پاسخ داد: این طرحی انتزاعی است با عنوان فرو افتادن. برای خودم یک خط حرکتی و فاصله بین زمین و آسمان است.

  وی درخصوص حضورش در ایران گفت: تاکنون در 20 سمپوزیوم در کشورهای مختلف شرکت کردم. وقتی نام ایران را در لیست دیدم مشتاقانه اسم نوشتم تا به ایران بیایم. این بانوی مجسمه‌ساز که در خانواده‌ای هنرمند متولد شده است، درباره سختی کار مجسمه‌سازی، گفت: پدرم نقاش است و مادرم هم کار هنری می‌کند؛ من هم خواستم با مجسمه درون خودم را نشان بدهم و همین سبب شد تا وارد این کار بشوم. وی در خصوص جانمایی اثرش پیشنهاد داد: مجسمه مرا در پارک و فضای طبیعی بگذارند تا جلوی دید باشد. این هنرمند صربستانی که در این دوره از موزه‌های تهران هم بازدید کرده، گفت: در جاهایی که آثار مجسمه‌های دوره‌های تاریخی بوده، خیلی لذت بردم. چون قبلا در کتاب‌ها دیده بودم و امیدوارم موقعیت دیگری برای دیدن این آثار پیش بیاید. «مالین مالینف» مجسمه‌ساز بلغارستانی است که در هفتمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران با عنوان «کنتور» شرکت کرده است. وی درباره اثرش می‌گوید: 40 سال است که مجسمه‌سازی می‌کنم و برای اولین بار به ایران آمده‌ام.

«مالین مالینف»   وی در اثرش به ماجرای آدم و حوا و به پیوند دو انسان پرداخته است؛ رنگ قرمز هم به درون انسان به لحاظ فیزیکی پرداخته است. این مجسمه‌ساز بلغارستانی که خستگی یک ماهه بر شانه‌هایش نشسته اما همچنان با اشتیاق کار می‌کند، موقع رفتن‌مان پرسید که از مجسمه من خوشتان می‌آید، وقتی شنید که از اثر خوش‌مان آمده، بسیار خوشحال شد و تشکر کرد.   

اثر محمد بیک‌زاده   «محمد بیک‌زاده» کارشناس مجسمه‌سازی از دانشگاه تهران، جزو انجمن مجسمه‌سازان است که در 5 سمپوزیوم و چندین جشنواره داخلی شرکت کرده است، گفت: من این اثر را به صورت هندسی طراحی کردم و خواستم مخاطب را با تلفیق چند فرم به هیجان در بیاورم. هر کسی که فضای معماری و سنتی ایران آشنا باشد می‌تواند درک کند که این نقوش از کجا گرفته شده است و چه تغییراتی در آن رخ داده است. «سعید احمدی» هم جزو هنرمندانی است که در این سمپوزیوم شرکت کرده است؛ وی عضو انجمن هنرمندان اوکراین و مجسمه‌سازی کشورمان است. وی در این دوره «بال‌های پرواز» را در اثر سنگی خود به نمایش می‌گذارد.   

اثر «اودیسئس تسونیدیس» «اودیسئس تسونیدیس» مجسمه‌ساز یونانی بوده که در اثر خود چند دایره را کشیده است؛ وی در این دایره‌ها خواسته راه و جاده زندگی را نشان دهد؛ مسیر می‌گذرد و می‌تواند دچار خیلی از اتفاق‌ها بشویم؛ در واقع او مسیر زندگی انسان بین تولد و مرگ را نشان داده است که قبل از تولد و بعد از مرگ به محل تاریکی می‌رود. «بوگدان آدریان‌لفتر» هنرمندی از رومانی است که وی در کارگاه آهن، اثری به عنوان شهاب‌سنگ را طراحی کرده است.

اثر «بوگدان آدریان‌لفتر»   وی در توضیح این اثر می‌گوید: شهاب سنگ ممکن است از نظر هر کسی گزینه خاصی باشد؛ مثلا یک فرد با دیدن شهاب سنگ می‌گوید که آرزویم برآورده می‌شود و یا در زمان مرگ یک نفر دیگر شهاب سنگ عبور می‌کند. از نظر من درخشش شهاب‌سنگ در آسمان، درخشش انسان در زندگی است؛ می‌خواهم راه و تبلور انسان را نشان دهم. «رولاند هوفت» از کشور آلمان است که در این اثرش به تاریخ زندگی پرداخته است؛ وی می‌خواهد نشان دهد که آدم‌ها از خیلی چیزهای کوچک می‌توانند دستاوردهای بزرگی به دست بیاورند. شیارهای بالای این اثر می‌تواند درباره فرهنگ و دیدگاه‌های انسان باشد که به مرور زمان گسترش پیدا می‌کند.

اثر «بوترینت مورینا»   «بوترینت مورینا» مجسمه‌ساز از کشور آلبانی است که وی نیز سنگی را تراشیده و آن را به شکل یک کودکی که با دست و پا راه می‌رود در آورده، این هنرمند اثرش را از فرزند کوچکش الهام گرفته است. «تیری‌ فریرا» از هنرمندان بخش آهن است که مسیر زندگی انسان را از یک پلکان کوچک توصیف کرده؛ مسیر زندگی انسان تا مرگ را نشان داده است.

اثر «تیری‌ فریرا»   «استفانو گرتارولا» از هنرمندان ایتالیایی است که در این سمپوزیوم شرکت کرده؛ وی درباره اثرش این گونه شرح داده است که خیلی از انسانهایی که می‌بینیم گویی ماسک روی صورتشان زده‌اند؛ و نمی‌دانیم درون انسان‌ها چه می‌گذرد. شیارهای دور تا دور این اثر به نوعی ماسک محسوب می‌شود که انسان ممکن است با آنها دیگران را بشناسد و نشان روی دیگر انسان است.

اثر «ویکتار کوپاچ»   «ویکتار کوپاچ» از مجسمه‌سازان بلاروسی است که طرحش مدل گهواره‌ای است با عنوان «لالایی در زمین». کم‌کم از فضای مجسمه‌سازی فاصله می‌گیریم؛ در گوشه‌ای از این محل، یکی از پرسنل اورژانس حضور دارد که وی و همکارانش از نخستین روزهای برگزاری سمپوزیوم در این محل حضور دارند. «تورج سبحانی» اظهار داشت: من سال گذشته هم در این رویداد حضور داشتم.

تورج سبحانی   وی افزود: در این دوره شرایط حادی برای کسی پیش نیامد. برخی از مجسمه‌سازان چشم‌شان به دلیل جوشکاری دچار مشکل می‌شد، برخی سر درد داشتند، برخی دچار جراحت سطحی می‌شدند که سرپایی کارشان را انجام می‌دادیم. اختتامیه هفتمین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران، جمعه 24 مهر ماه 94 از ساعت 18 در تالار اندیشه حوزه هنری واقع در خیابان حافظ برگزار می‌شود. انتهای پیام/

94/07/23 - 10:39





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن