واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
قالیباف اقدامات شهرداری درباره معتادان متجاهر را شرح داد/ جای خالی بهبود در وضعیت آسیب های تهران جامعه > آسیبها - شهردار تهران امروز در جمع خبرنگاران از وضعیت برخی مناطق شهر و تجمع معتادان انتقاد کرد و ضمن لجام گیسخته خواندن این محلات، گفت شهرداری وظیفه قانونی برای جمع آوری معتادان ندارد ولی این کار را می کند.
امید سلیمی بنی: روزی نیست که مردم از دیدن چهره معتادان پرخطر که در همه جا شهر پراکنده شده اند، در ملاء عام مواد مخدر مصرف می کنند و برای مردم مشکل به وجود می آورند، گلایه نکنند.
پیش از این، شهرداری تهران اعلام کرده بود وظیفه ای برای جمع آوری معتادان متجاهر که مشمول ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر می شوند، ندارد و پلیس مبارزه با مواد مخدر باید این کارها را کند، ولی فشار افکار عمومی و مطالبات شهروندانی که از مشکلات همزیستی نامسلامت آمیز با این معتادان به تنگ آمده اند باعث شد محمدباقر قالیباف، شهردار تهران امروز در صحن علنی شورای شهر شده و در این باره توضیح دهد. همچنین تذکرات متعدد اعضای شورای شهر تهران درباره آسیبهای محله هرندی به خصوص معتادان متجاهر، یکی دیگر از عواملی بود که محمد باقر قالیباف، شهردار تهران امروز در صحن علنی درباره اقداماتی که شهرداری در این راستا انجام داده، توضیح بدهد.
قالیباف پس از آنکه گزارش اقدامات شهرداری درباره معتادات متجاهر و برخورد با خیابانخوابها را مطرح کرد، در جمع خبرنگاران شهری شورای شهر تهران درباره این اقدامات، توضیحات کاملتری داد که در آن به آخرین عملکرد شهرداری در این حوزه اشاره کرد.
او هر چند گفت باید با این معتادان به صورت انسانی برخورد شود، ولی باز هم ذمه شهرداری را از وظیفه قانونی خود در این باره بری کرد و گفت: وظیفه قانونی ما این نیست ولی ما وظیفه انسانی داریم و در این موضوع ورود می کنیم.
این اظهارات در حالی شکل می گیرد که بسیاری از مخاطبان در تماسهای مکرر با خبرگزاری از تجمع معتادان در محلات مختلف به خصوص در زیرپلها، محلات قدیمی مرکز شهر و همچنین حاشیه بزرگراه ها انتقاد کرده اند و می پرسند چرا شهرداری برای این اشخاص کاری نمی کند. قالیباف پیش از این، شمار معتادان پرخطر و خیابانخواب در تهران را تا ۲۰ هزار نفر عنوان کرده بود و امروز گفت برای آنها مراکزی در نظر گرفته شده که اسکان و بهبود یابند، ولی او باز هم به فقدان اثربخشی اقدامات شهرداری در این حوزه اشاره ای نکرد.
آنچه می خوانید مشروح مصاحبه ای است که شهردار تهران در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سئوالات متعدد رسانه ها درباره اقدامات شهرداری در حوزه مبارزه با آسیب اعتیاد، عنوان کرد.
امروز در صحن علنی شورای شهر درباره اجرای انضباط شهری در منطقه ۱۲ صحبت کردید. آیا امکان دارد هویت بازار تهران و منطقه ۱۲ مانند گذشته شود؟
همانطور که امروز اشاره شد یکی از موضوعات و چالشهای مهم شهر برای مرکز تاریخی و مرکزی شهر، این فرصت بود که بیان مسئله کردم. به این معنا که ابعاد این موضوع و مشکل را مطرح کردم. شناختن دقیق موضوع و چالش، بخش عمده ای از مشکل را حل می کند چون بر این اساس، تصمیم گیری بهتری می شود کرد.
آیا می شود به آینده امید داشت این مشکل حل شود؟ بنده قطعی می گویم این امکان وجود دارد و مشکل حل خواهد شد. ولی توجه کنید این موضوع مربوط به ۶-۷ دهه گذشته شهر تهران است و زخم کهنه ای است که بر تن تهران است. نکته دیگر همکاری نهادها و دستگاه های مسول از یک سو، از جمله شهرداری و دستگاه های دولتی و از سوی دیگر مردم و نخبگان جامعه، انضباط شهری شکل می گیرد و جریان زندگی در منطقه ۱۲ را به حالت عادی خود برمی گرداند. البته این کاری نیست که مانند پروژه های عمرانی بگوییم چند ماه زمان می برد. این یک کاری است که در طول زمان باید انجام شود. باید در هر سال بهبود را در این منطقه ببینیم که این جریان زندگی را ببینیم. آقای چمران گفته اند معتادان را جمع آوری می کنیم و به شهرهای خود برمی گردانیم. پیش بینی شما پس از جمع آوری چیست؟
خواهشم این است که کلمه جمع آوری را به کار نبریم. اینها انسانند. همه ما در این که اینها به این روز افتاده اند سهیم هستیم، ولو اینکه سهم خودشان بیشتر باشد. اینها نیز بنده های خدا هستند. قانون مبارزه با اعتیاد دو ماده دارد که مواد ۱۵ و ۱۶ برای ما مهم است. در ماده ۱۶، بحث جمع آوری اینها مطرح است که طبیعتا برای آنها داوطلبانه نیست. بحث معتادان ماده ۱۵ خودمعرف هستند و داوطلبانه بر می گردند و باید اعتماد کنند و جذب شوند. باید به ماده ۱۵ بیشتر توجه کنیم و بخش قابل توجهی از کارتن خوابها و معتادان شهر ما شامل ماده ۱۵ می شوند. بسیاری از افراد نادر هستند که توزیع کننده مواد مخدر هستند. آنها خطرناک و مجرمند و موضوع آنها انتظامی و قضایی است. آنها همه اینها نیستند. درصد کمی هستند. در این محلات مراجعه کنید می بینید افرادی که هستند، بی آزارند. بخشی، کارگرانی هستند که آمده اند کار کنند، کار نبوده، رویشان نمی شود برگردند خانه. جایی ندارند بخوابند. پول ندارند غذا بخورند. اگر ما به اینها توجه نکنیم، ۶ ماه دیگر اینها معتادند. این خطر وجود دارد. ما باید به نگاهخ جذب به آنها نگاه کنیم. این را کار مردمی بدانیم و همه احساس وظیفه کنند. مسئولان که بنده نیز جزؤ آنها هستم، باید بستر را آماده کنیم. بنده مطمئن هستم در آینده نه چندان دور این وضع لجام گسیخته بهتر می شود.انشاالله با کار بیشتر در طول سال آینده، توسعه کالبدی نیز اتفاق می افتد. مرکز ترک اعتیادی که قرار بود شهرداری درست کند، چطور شده؟ آیا محل نگهداری به اندازه کافی هست یا نه؟
اولا داوطلبانه این کار را قبول کردیم و انجام می دهیم. منتهی همه تاکید ما بر این است محلهایی که شهرداری دارد آماده می کند باید معتادان مشمول ماده ۱۵ را بیاوریم. یعنی کسانی که آماده اند خودمعرف شده اند و به صورت جذب آمده اند. دو اردوگاه هم برای ماده ۱۶ یی ها آماده کرده ایم که همان خطرها هستند. در اسلام شهر مجموعه شفق داشتیم. در رباط کریم محلی هست. محل دیگری در خاورشهر و پاکدشت پیش بینی شده. سمت کمند هم پیش بینی شده است. برای خانمها هم محل نگهداری دارید؟
بله. ما معتقدیم اکثر قریب به اتفاق خانمهای مشمول ماده ۱۵ هستند. امروز گفتم برخی از این خانمها چه وضعیتی داشتند و به ممجا تبدیل شدند. اگر اینها را دستگیری و بردن و گرفتن مواجه کنیم، اینها می گویند شما ۲۰ تا از ما را می گیرید، بعد چه می شود؟ یک طرحی را برای خانمها به صورت ویژه اجرا می کنیم تا حدود ۱۵۰۰ نفر، افرادی این گونه داریم که از طریق ماده ۱۵ به صورت ویژه برای خانمها، چون رشد اعتیاد برای خانمها بیشتر بوده و آنها آسیب پذیرتر و خطرناک تر هستند، اینها از طریق ماده ۱۵ بیایند و مسیر علمی و قرنطینه انجام شود، برای آنها پیش بینی کار کرده ایم و قرار است اینها را انجام دهیم.
آقای چمران گفتند ۶ ماهه قرار است معتادان شهر را جمع کنیم، قرار است این اتفاق بیفتد؟
هنوز این ها را نشنیده ام.
همانطور که می دانید، همه مسئولان در این امر دخیل هستند و باید همکاری کنند ولی الان شورای شهر و شهرداری درباره این موضوع اقدام می کند. آیا موثر است؟
دولت باید بیاید ولی من که نمی توانم به آنها دستور بدهم بیایند. این دلیل قانع کننده ای نیست و هرگز نمی پذیریم بگوییم چون وظیفه قانونی ما نیست و بقیه نیامده اند، ما نیاییم. نه این وظیفه انسانی ما است و با همه ظرفیت این کار را انجام می دهیم.
نظر شما درباره برخوردی که بین آقایان صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و حسینیان نماینده تهران در مجلس بر سر برجام پیش آمد چیست؟
اخلاق در همه چیز اساس کار است.
۴۷۲۳۱
کلید واژه ها: شهرداری تهران - معتاد - محمد باقر قالیباف - اعتیاد -
سه شنبه 21 مهر 1394 - 16:40:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]