تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851525957




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هفته نیروی انتظامی و رسانه ملی؛ ترویج خشونت یا تبلیغ اقتدار؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


هفته نیروی انتظامی و رسانه ملی؛ ترویج خشونت یا تبلیغ اقتدار؟ استان‌ها > یزد - با گرامیداشت هفته نیروی انتظامی و سپاس از خدمات و زحمات نیروهای پر تلاش و خدوم پلیس در ایجاد آرامش و امنیت در جامعه، اگر مرور و تأملی بر فیلم‌های تهیه شده، بودجه و اعتبار نیروی انتظامی که غالباً برای صدا و سیما و با هنر پیشه‌های مرتبط با سریالهای تلویزیونی ساخته می‌شود بیاندازیم، نکات قابل توجهی را در می‌یابیم که شایسته تأمل، توجه و احتمالاً تجدید نظر است به ویژه وقتی در هزینه‌ها و امکاناتی که صرف تهیه و تولید این فیلم‌های پرخرج می‌شود و آن هم به تعداد زیاد که معمولاً هر هفته یا هر دو هفته یک بار از شبکه‌‌های سراسری پخش می‌شود دقت نماییم.

سیدحمید کلانتری*: پنجشنبه شب و جمعه عصر هفته گذشته به طور کاملاً اتفاقی دو فیلم سنگین از این نوع را در شبکه یک دیدم. که اگر سریال های ۲۰ تا ۳۰ قسمتی و طولانی را هم به آن اضافه کنیم. شاید به طور میانگین هر دو سه روز شاهد فیلم یا سریالی از این نوع هستیم، در بررسی این موضوع نکات ذیل قابل تأمل است:
اصولاً هدف تهیه و تولید اینگونه فیلم‌‌ها چیست؟ فیلم‌هایی که غالباً نشانگر کشف و برخورد نیروی انتظامی و پلیس با یک گروه یا شبکه و باند قوی، مجهز و بسیار پیچیده با امکانات مدرن الکترونیک، بمب، اسلحه‌های متعدد، متنوع، نیروهای متبحر، سازمان یافته و در مقابل پلیس نیز مجهز به انواع و اقسام تجهیزات و نیروهای آموزش دیده برای حضور در سخت‌ترین و خطر ناک‌ترین صحنه‌ها، موقعیت‌ها و مسلط بر همه امکانات اطلاعاتی، ارتباطی و ماهواره‌ای، GPS و دور بین‌های مدار بسته عجیب و غریب، استفاده از پرواز هلی کوپ‌تر و بستن راه‌ها برای گرفتن یک یا چند نفر از باندهای قاچاق مواد مخدر تا ارز و سرقت‌های سنگین و... می‌باشد. در همه جای دنیا برداشت اینست که تولیدات سینمایی و تلویزیونی بیانگر بخشی از واقعیات و ناهنجاری‌ها و مسائل جامعه است؟ آیا واقعاً در جامعه ما نیروی انتظامی هر هفته حداقل با یکی از این مسائل روبرو هست و هر هفته چند ده نفر از نیروهای پلیس، جنایتکاران و سارقین در درگیریهای مسلحانه آنهم از شدید‌ترین نوعش درگیر و کشته می‌شوند؟ و حالا با ساختن فیلم‌های این چنینی قصد بر این است که باندهای فساد و قاچاق حواس خود را جمع کنندو دست از پا خطا نکنند؟ اگر واقعاً اینطور است چرا نمود بیرونی آن در اخبار و رسانه‌های خبری و مطبوعات مشاهده نمی‌شود؟ واقعاً چرا باید چهره جامعه را تا این حد پر‌مخاطره و سرشار از درگیریهای سنگین مسلحانه و ناامنی‌های بزرگ جلوه دهیم؟
شاید و قطعاً یکی از اهداف نهاد نیروی انتظامی از چنین تولیداتی تبلیغ عملکرد سازمان خود، تقدیر از تلاش و از خودگذشتگی نیروهای امنیتی و انتظامی در برخورد با عناصر قتل، جنایت و سرقت است، البته باید گفت تبلیغ و معرفی‌ خدمات برای آشنایی هرچه بیشتر جامعه با آن سازمان امری مفید و ضروری است، ولیکن از یک نهاد وابسته به نظام جمهوری اسلامی ایران انتظار می‌رود که این تبلیغ باید صادقانه، بدون غلو، اغراق و بزرگنمایی-های بسیار غیر طبیعی باشد، نه اینکه همه صحنه‌ها و لحظه‌های فیلم شامل یک جریان بهم پیوسته آرتیست بازیهای مکرر و غیر‌واقعی باشد که هر بیننده‌ای بگوید فیلم است.
البته بدیهی است که طرح این انتقاد به مفهوم بی‌توجهی و قضاوت غیر‌منصفانه نسبت به عملکرد نیروی فداکار انتظامی در برقراری نظم و امنیت به ویژه در حوزه راهنمایی و رانندگی، امنیت راه‌ها و امنیت عمومی کشور نیست که در این حوزه‌ها در دو دهه اخیر عملکردی ارزنده و درخور تقدیر داشته است. بلکه در این یادداشت یک رویکرد مورد نقد است آنهم اینکه عملکرد نیروی انتظامی را صرفاً به حوزه درگیریهای ویژه با بسیج همه نیرو‌ها و امکانات معرفی کنند می‌باشد. این معرفی غلط و نادرست از فضای جامعه و تخلفات است که چهره قدرت جنایتکاران را این قدر قوی و گسترده معرفی کنیم تا نشان دهیم که پلیس ما با اقتدار با هر نوع جرم و جنایتی برخورد توام با پیروزی دارد. قوی نشان دادن پلیس نباید به قیمت معظم ساختن باند‌ها و عوامل جنایتکار در جامعه تمام شود.
نقدی هم بر رسانه ملی وارد است به نظر می‌رسد این رسانه که مهم‌ترین مسئولیت و رسالتش ارتقاء فرهنگ و ارزشهای اخلاقی در جامعه است گاهی آن چنان کمیت زده می‌شود که برای تأمین اعتبار و بودجه به محتوا و آثار تولیداتی که به صورت مشارکتی ساخته می‌شود کاری ندارد یا راه کارهای بهتری برای رفع مشکلات مالی به ویژه از طریق کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره وری یا حذف برنامه‌های غیر ضرور و بدون اثر بخش را اتخاذ نمی‌نماید.
اما به نظر حقیر موضوعی که بیش از هر چیز نیروی انتظامی ما باید مورد توجه و دقت نظر قرار دهد که جنس جرائم در جامعه از نوع کوچک و با امکانات محدود ولیکن متأسفانه با تعداد و فراوانی بالاست که مکرراً در صفحه حوادث روزنامه ذکر می‌شود از جمله سرقت‌های مختلف، جرم‌ها و جنایتهای ناشی از مواد مخدر، قتل‌های ناشی از عصبیت و هیجانی شدن، دعوا‌ها و درگیریهایی که از مسائل کوچک شروع و به درگیریهای خشن، جرح و قتل نوعاً ناخواسته منجر می‌شود. که قطعاً راه مقابله با این گونه ناهنجاریهای اجتماعی و خشونتهای حادثه آفرین روشهای نرم افزاری مبتنی بر پژوهش برای شناخت ابعاد، عوامل پیدایش، رشد آن‌ها و اقدامات پیشگیرانه از طریق آموزشهای اجتماعی و آموزش به خانواده‌ها و جوانان با استفاده از ابزارهای موثر تبلیغی و هنری می‌باشد کاری که به خوبی حوزه راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در آموزش جامعه، ملاحظات و نکاتی که برای کاهش تصادفات باید رعایت شوند و... انجام می‌دهد.
در پایان ذکر این نکته برای مسئولین و فرماندهان محترم نیروی انتظامی به ویژه قائم مقام نیروی انتظامی که سال‌ها رویکرد ارتباط، گفتگوی صادقانه و صمیمانه با مردم را در مسئولیت فرماندهی راهنمایی و رانندگی کشور به زیبایی ادا نمودند. لازم است که توجه نمایند که ساخت و تولید افراطی این گونه سریال‌ها علاوه بر آثار سویی که قبلاً ذکر شد به همراه دارد برای هر فیلمی یا سریالی میلیارد‌ها و گاهی ده‌ها میلیارد هزینه به همراه دارد و قطعاً صرف نادرست چنین بودجه‌ای در شرایط سخت امروز بودجه دولت و کشور بسیار باید با حساسیت، تعهد و دل مشغولی نسبت به بیت المال همراه باشد.
* استاندار اسبق یزد و معاون امور تعاون وزیر تعاون

کلید واژه ها: استان یزد - نیروی انتظامی -




دوشنبه 20 مهر 1394 - 23:12:49





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن