واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: اگر لپ تاپ دارید و نگران نحوه استفاده صحیح از باتری لپ تاپ هستید این مطلب را از دست ندهید. در این مطلب با نحوه استفاده صحیح از باتری لپ تاپ آشنا خواهید شد.
استفاده صحیح از باتری لپ تاپکارهای بسیاری می توانید انجام دهید تا عمر باتری لپ تاپ خود را بهبود ببخشید. اما آیا می توان اقداماتی را در راستای افزایش طول عمر واقعی باتری نیز انجام داد؟ یکی از موارد که اغلب درباره آن بحث می شود اتصال دائمی لپ تاپ به پریز برق و یا به کارگیری در شرایطی است که از باتری نیرو می گیرد. پاسخ به این مساله چندان آسان و سرراست نیست اما در ادامه بررسی بیشتری در این زمینه ارائه می کنیم.
آشنایی با باتری لپ تاپدو نوع اصلی از باتری در لپ تاپ ها مورد استفاده قرار می گیرند که شامل یون لیتیوم و پلیمر لیتیوم می شوند. اگرچه با دو فناوری متفاوت مواجه هستیم اما عملکرد آنها تا حد زیادی به روشی مشابه صورت می گیرد و نیرو به واسطه حرکت الکترون ها ایجاد می شود. این جریان به حفظ سلامت باتری نیز کمک می کند.برای هر دو نوع باتری آن چه در ادامه می آید درست است (برای لپ تاپ های مدرن):باتری نمی تواند بیش از حد شارژ شود. به محض رسیدن شارژ به 100 درصد، شارژ باتری متوقف شده و تا زمانی که ولتاژ به سطحی مشخص کاهش نیابد عملیات شارژ باتری دوباره آغاز نمی شود.تخیله کامل شارژ باتری به آن آسیب وارد خواهد کرد. اگر باتری که به طور کامل شارژ آن تخلیه شده برای مدت زیادی در این حالت باقی بماند وارد وضعیت تخلیه الکتریکی عمیق می شود که احیا آن ممکن است هرگز امکان پذیر نباشد.پس بر اساس آن چه که در بالا اشاره شد می توان این گونه نتیجه گیری کرد که آیا کاربر باید لپ تاپ خود را همواره به پریز برق متصل کند؟ پاسخ کاملا مثبت نیست. مواردی که به باتری های لیتیومی آسیب می زنندباتری های لیتیومی به طور ذاتی ناپایدار هستند. آنها از زمانی که تولید می شوند در حال از دست دادن ظرفیت خود بوده و عوامل متعددی این روند را تسریع می کنند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:- چرخه های شارژ و تخلیه شارژ. هر باتری دارای تعداد متناهی از دفعاتی است که می تواند شارژ و تخلیه شارژ را تجربه کند.- سطح ولتاژ. سطح شارژ بالاتر موجب کوتاهی عمر باتری می شود.- دمای بالا، بیش از 30 درجه سلسیوس. دمای بالا می تواند آسیب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.دو مورد آخر بیشترین نگرانی و توجه را به خود اختصاص داده اند. مطالعه انجام شده توسط وب سایت باتری یونورسیتی نشان داده است سطح ولتاژ و دمای بالا چگونه می تواند چه به صورت جداگانه و چه به صورت ترکیبی با هم بر کوتاه شدن عمر باتری تاثیرگذار باشند.
گرمادمای افزایش یافته، به طور معمول بیش از 30 درجه سلسیوس، عمر باتری را بدون در نظر گرفتن عوامل دیگر کوتاه خواهد کرد. رها کردن لپ تاپ در خودرو طی یک روز تابستانی بدون تردید اقدام خوبی نیست. هنگامی که تنش دمای بالا با تنش ولتاژ بالا ترکیب می شود اثر مخرب بزرگتر خواهد بود.آزمایش های صورت گرفته توسط وب سایت باتری یونیورسیتی نشان داده است یک باتری با 40 درصد شارژ که در دمای 40 درجه سانتیگراد نگهداری شده پس از یک سال با کاهش 85 درصدی ظرفیت خود مواجه شده است. همچنین، یک باتری با 100 درصد شارژ تحت شرایط مشابه با کاهش ظرفیت خود به کمتر از 65 درصد مواجه شده است. ظرفیت یک باتری با 100 درصد شارژ و نگهداری در دمای 60 درجه سلسیوس نیز تنها طی سه ماه به 60 درصد کاهش یافته است. شواهد روشن هستند. در صورتی که شارژ باتری را به طور مداوم 100 درصد نگه دارید به آرامی با کوتاهی عمر مواجه خواهد شد.
آیا باید باتری را از لپ تاپ جدا کنیم؟تردیدی وجود ندارد انجام این کار با توجه به جریان فزاینده معرفی لپ تاپ هایی که دسترسی به باتری آنها توسط کاربر وجود ندارد، ممکن نیست. در مواردی که امکان این کار نیز وجود دارد شرکت های تولیدکننده نظرات مختلفی ارائه می کنند. به عنوان مثال، ایسر جداسازی باتری را پیشنهاد می کند در شرایطی که اپل این کار را توصیه نمی کند و دل مشکلی در اتصال دائمی لپ تاپ به برق نمی داند.اگر جدا کردن باتری را انتخاب کرده اید از شرایط نگهداری مناسب آن باید اطمینان حاصل کنید. بر همین اساس، باید شارژ باتری بین 40 تا 70 درصد باشد و باتری در دمای اتاق نگداری شود.اتصال دائمی لپ تاپ به برق در کوتاه مدت آسیبی به باتری دستگاه وارد نمی کند اما اگر این کار را ادامه دهید پس از یک سال با کاهش چشمگیر ظرفیت باتری خود مواجه خواهید شد. به طور مشابه، اگر باتری را جدا کرده و تنها از برق استفاده کنید باز هم با باتری آسیب دیده مواجه خواهید شد.بهترین راه حل ترکیبی از هر دو مورد به نظر می رسد: برخی روزها از نیروی باتری لپ تاپ استفاده کنید و روزهای دیگر آن را به پریز برق متصل کنید. در هر حالتی اطمینان حاصل کنید که با دمای بیش از اندازه بالا مواجه نیستید.
گردآوری : گروه سرگرمی سیمرغ
seemorgh.com/entertainment
منبع: asriran.com
1394/07/20
###12##12###
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]