واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۴۸ب.ظ)
صديقي: «سوره ماه» جشنوارهاي استاندارد، شريف و حرفهاي است موج-بهزاد صديقي، نويسنده، كارگردان و منتقد تئاتر گفت:جشنواره تئاتر «سوره ماه» در اين سالها به جايگاه يك جشنواره استاندارد، شريف و حرفهاي رسيده است.
به گزارش خبرگزاري موج، بهزاد صديقي، نويسنده، كارگردان و منتقد تئاتر در گفتوگو با خبرنگار پايگاه خبري حوزه هنري درباره جايگاه جشنواره تئاتر سوره ماه گفت: قدمت جشنواره تئاتر «سوره ماه» به اوايل دهه هفتاد برميگردد كه آن زمان جشنواره تئاتر «سوره» راهاندازي شد و بعدها كه با جشنواره تئاتر «ماه» تلفيق شد با سياستهاي خوبي كه اتخاذ شد اين جشنواره به يكي از جشنوارههاي مهم كشور در حوزه تئاتر تبديل شد.
وي ادامه داد: از زماني كه جشنواره تئاتر سوره ماه شكل گرفت، تلاش كرد تا به لحاظ پايهاي و بيسيك اتفاق تئاتري استانداردي را رقم بزند و دستاندركاران آن با تقويت زيرساختها و ساماندهي موضوعي و ايجاد نظم در جشنواره، آن را واقعا به يك اتفاق استاندارد مبدل كردند و جشنواره تئاتر سوره ماه در اين سالها به جايگاه يك جشنواره استاندارد، شريف و حرفهاي رسيد.
صديقي با بيان اينكه تنها مسئلهاي كه جشنواره تئاتر سوره ماه با آن مواجه است مسئله كيفيت آثار آن است، افزود: من فكر ميكنم اين مسئله كيفيت بايد با يك برنامه دقيق و محتوايي كه پيش از برگزاري جشنوارهها صورت ميگيرد قابل حل است. يعني مسئولان اين جشنواره حتي پيش از انتشار فراخوان حتما ترتيبي اتخاذ كنند كه گروهها به همراهي يك مشاور هنري كه ميتوانند از خبرههاي تئاتر كشور انتخاب شوند دست به توليد آثارشان بزنند و آثار باكيفيتي براي ارسال به اين جشنواره آماده شوند.
اين فعال تئاتر افزود: البته امسال در گزارشها و اخباري كه از طريق دوستانم به من رسيده، متوجه شدم كه سطح كيفي آثار نسبت به سالهاي پيش جشنواره تئاتر سوره ماه رشد چشمگيري داشته است كه فكر ميكنم عامل اين رشد، حساسيتي بوده كه اعضاي هيئت انتخاب آثار و بازبينان در گزينش آثار راهيافته به جشنواره اعمال كردند.
وي كه خود يكي از اعضاي هيئت انتخاب جشنواره تئاتر سوره ماه بوده است، اظهار كرد: امسال هم به لحاظ نمايشنامه و هم ساختار و اجراي نمايشها سختگيري لازمي در گزينش آثار اعمال شد تا با دقت و ريزبيني ويژهاي تنها آثاري كه واقعا شايسته حضور در بخش سراسري اين جشنواره هستند، به آن مرحله پاي بگذارند.
صديقي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اين كه رويكرد جشنواره تئاتر سوره ماه حمايت از تئاتر استاني بوده است، اظهار كرد: تئاتر استانهاي ما چه در اين جشنواره و چه در ساير جشنوارههاي كشور معمولا از ضعف كيفي برخوردار بوده است و از اين ضعف رنج ميبرده است. اين ضعفها هم ممكن است به دلايل مختلفي از جمله ضعف در امكانات آموزشي و پژوهشي يا كمبود امكانات و بودجه باشد، براي عدم ورود اين ضعفهاي كيفيتي، مسئولان جشنواره بايد يك سختگيري فني را در گزينش آثار اعمال كنند و ملاك گزينش را صرفا كيفيت آثار قرار دهند.
وي ادامه داد: در كنار اين سختگيري در گزينش، بايد در طول سال با برگزاري نشستهاي آموزشي و پژوهشي يا برگزاري كارگاههاي كوتاه مدت و بلند مدت و همچنين با استفاده از استادان و مشاوران شناخته شده تئاتر تلاش كنند ضعفهاي كيفي موجود در تئاتر استانها را برطرف كنند. چون برطرف شدن اين مشكلات نيازمند يك آموزش دائمي در طول زمان است.
اين منتقد تئاتر در پايان افزود: از سوي ديگر، تئاتر استانها نيازمند سرمايهگذاري و تزريق بودجه مناسب است تا از هنرمندان و گروههاي تئاتري استاني در طول سال حمايت شود و آنها بتوانند كارهايشان را با فراغ بال توليد كنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]