تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 17 مرداد 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بركت در مال كسى است كه زكات بپردازد، به مؤمنان مدد و يارى رساند و به خويشاوندان كمك نما...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1809948572




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آسیب‌های اقتصادی در کمین روستاگریزی/ راه حل ماندن روستاییان چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آسیب‌های اقتصادی در کمین روستاگریزی/ راه حل ماندن روستاییان چیست؟
روستاها همیشه کانون اصلی تولید در تمامی کشورها محسوب شده‌اند ولی حالا شاهد مهاجرت روستاییان به شهر هستیم طوریکه برخی روستاها خالی از سکنه هستند.

آسیب‌های اقتصادی در کمین روستاگریزی/ راه حل برای ماندن روستاییان چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدتهاست که شاهد مهاجرت روستاییان و کاهش جمعیت آنها هستیم ولی علت چیست؟ چرا روستاهایی که در تمامی کشورها نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری در توسعه، تولید، رشد و آبادانی کشور دارد هم اینک راکد مانده و درحال خالی شدن از سکنه است؟


**10.700 میلیون روستایی غیرفعال هستند


طبق جدیدترین آمار؛ هم‌اکنون تعداد جمعیت ساکن در روستاهای کشورما 21میلیون و900هزار نفر اعلام شده که از این تعداد 4میلیون‌و‌300هزار نفر زیر 10سال و بالای 65سال و 17میلیون‌و‌600هزار نفر در سن‌کار هستند ولی این جمعیت حاضر به ورود در توسعه و تولید اقتصادی غیرفعال محسوب می‌شوند.


محمود‌زرین کارشناس ارشد اقتصادی در این باره می‌گوید: بیشتر ساکنان روستاهای کشورما هیچ نقشی در کسب درآمد، فعالیت اقتصادی و در نتیجه توسعه زندگی خود و رشد اقتصادی کشوررمان ندارند.


**دلیل مهجرت چیست؟


بااینکه امروزه روستاهای کشورما مجهز به امکانات رفاهی چون برق، آب و تلفن، خانه بهداشت و گاهاً اصلاح جاده و آسفالاته شدن آنها شده و این رسیدگی فقط برای تثبیت انگیزه، ماندن و زندگی‌کردن در روستاها به‌وقوع پیوسته‌است ولی این تجهیزات نتیجه معکوسی جز مهاجرت آنها نداشته است.


یکی از روستاییان ساکن در روستاهای غرب مازندران دراین باره معتقد است به وضع معیشتی مردم روستاها توجه نمی‌شود؛ ما چایکاران مطالبات چای تحویل داده خود را به کارخانه‌ها را هنوز پس از گذشت مدت 9‌ماه دریافت‌نکرده‌ایم به قدری بازار واردات پررونق شده که باعث فروش ارزان محصولات کشاورزی ما چون مرکبات و چای شده‌است.


دیگر کشاورزی در چنین خصوص می‌گوید: سود بالای وام ‌بانکی در امر کشاورزی،عدم توسعه صنعت کشاورزی در بحث افزایش تولید در هکتار، بی‌تحرکی ادارات کشاورزی در رفع معضلات بیکاری ما‌، عدم ایجاد فضای کار و تلاش در روستا از عوامل افزایش مهاجرت روستاییان به شهر است.


مهین جعفری کارشناس جمعیت در این‌باره معتقد است: ورود بیکاری به روستاها و عدم وجود زمینه‌های کار در این مناطق باعث مهاجرت افراد به شهر‌ها است.


**اهمیت اقتصاد روستایی


روستاها کانون اصلی تولید در کشور هستند ولی این‌روزها با مهاجرت روستاییان پایه‌های تولید در کشورما مختل شده‌است.


هنوز اهمیت اقتصاد روستایی کشاورزی در اقتصاد ملی به‌خوبی تبیین نشده و هم‌چنان نگرش سنتی تا کمی نیمه‌صنعتی به آن وجود دارد.


نفت و صنعت و خرما سهم مهمی در اقتصاد ملی دارند در حالی که اقتصاد روستایی و کشاورزی جزء اقتصاد پایان‌ناپذیر محسوب می‌شود و نقش اصلی،اساسی و پایداری در اقتصاد ملی دارد اما تا کنون به خوبی و به طور اقتصادی و علمی تبیین نشده است.


محمودزرین کارشناس ارشد اقتصادی دراین‌باره می‌گوید: کشاورزی مستحکم‌ترین بخش اقتصاد ملی است و بر غم بدترین سردسالی و شدیدترین خشک سالی و بروز بحران‌های اقتصادی و مالی و جهانی؛ هم‌چنان پابرجاست و کمترین تاثیر را ازانها پذیرفته است.


محمودزرین در خصوص اقتصاد پایدار و تولید پایدار معتقد است: در زمان‌هایی که بخش‌های اقتصادی ما دچار رکود می شوند کشاورزان برسوی قطعه‌قطعه زمین خود برای کشور تولید می‌کنند و این همان اقتصاد پایدار و تولید پایداری است که تحت‌تاثیر هیچ‌شرایط بحرانی قرار نمی‌گیرند.


**تغییر اقلیم و خشک‌سالی در اراضی کشاورزی


با اینکه سرزمین‌ ما دچار خشک‌سالی شده و برخی کشاورزان از این وضعیت گله‌مند بوده و دست از کار برداشته‌اند ولی روستایی مدیر دفتر پژوهش آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست دراین باره می‌گوید: باید کشاورزان دست به تولید محصولاتی بزنند که آب کمتری مصرف می‌کنند و با تدبیر بیشتری به تولید محصولات با ارزش‌افزوده بیشتری روی‌آوریم. 


احمدی معاون جهاد کشاورزی شهرستان ؟ نیز در این باره معتقد است: باید زارعان و باغذاران را با توجه به وضعیت خشکسالی ترغیب به تولید محصولات متنوع و مقاوم در برابر خشکسالی کنیم.


**آیا راه حلی برای ماندن روستاییان است؟


با اینکه اصلی‌ترین چالش روستاها مهاجرت و مهمترین مشکل‌ آنها اشتغال و ماندن نیروهای کارآمد است ولی مطمئناً می‌شود هر مشکلی را حل کرد اما راه حل چیست؟


مهین‌جعفری کارشناس جمعیت دراین باره می‌گوید: می‌توان با ایجاد نواحی و مناطق صنعتی متناسب با موقعیت و اقتصاد روستاها، توسعه جاذبه‌های اقتصادی، گسترش ظرفیت‌های تولید، ایجاد درآمد و اشتغال از مهاجرت روستاییان خودداری کرد.


جعفری در خصوص ارتقای سطح درآمدهای روستاییان معتقد است: اگر خانوارهای روستایی بتوانند با فعالیت‌های مکمل‌بخش کشاورزی، دامداری، پرورش ماهی، زنبورعسل و صنایع دستی؛ سطح درآمدهای خود را ارتقا دهند و با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و تخصصی دانش ثروت شناسایی روستاها را کسب کنند حتم‌به‌یقین روند مهاجرت روستاییان ؟ خواهد شد.


**پایان داستان


دولت باید در مقابل ارزش واقعی روستاها در رشد تولیدی به ارائه خدمات رفاهی و انجام کیفی‌تر امور به ویژه در تأمین زیرساخت‌ها بپردازد تا امر تولید توسعه پیدا کرده و تقویت یابد.


چراکه با مهاجرت روستاییان نه تنها پایه اقتصاد تولیدی کشور منحل می‌شود بلکه با ورود این قشر زحمت‌کش به جامعه‌شهری باعث بروز آسیب‌های اجتماعی فراوانی هم برای آنها و هم برای جامعه می‌شود.


انتهای پیام/



اشتراک گذاری







۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن