تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، شمشير بُرَّنده اى است بر ضد اهل باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830436871




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ورود دوباره دولت به «خروج از ركود»


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ورود دوباره دولت به «خروج از ركود»
بعد از نامه چهار وزير، رئيس اتاق بازرگاني هم به جمع نگران‌هاي اقتصادي پيوسته و وضعيت اقتصاد را در پيچ خطرناكي توصيف كرده و آورده است: «ما ركود را معضلي مي‌دانيم كه بنگاه‌هاي ما را به شدت تهديد مي‌كند و آنها را در معرض خطرجدي قرارداده است، لذا دولت بايد با سياست‌هاي خلاقانه سعي كند اقتصاد را از ركود فعلي نجات دهد.»
نویسنده : ‌مهران ابراهيميان 


بعد از نامه چهار وزير، رئيس اتاق بازرگاني هم به جمع نگران‌هاي اقتصادي پيوسته و وضعيت اقتصاد را در پيچ خطرناكي توصيف كرده و آورده است: «ما ركود را معضلي مي‌دانيم كه بنگاه‌هاي ما را به شدت تهديد مي‌كند و آنها را در معرض خطرجدي قرارداده است، لذا دولت بايد با سياست‌هاي خلاقانه سعي كند اقتصاد را از ركود فعلي نجات دهد.»
آنطور كه جلال پور رئيس اتاق بازرگاني در كانال تلگرام خود اعلام كرده است دومين بسته طرح خروج از ركود با ورود رئيس‌جمهور به اين موضوع در هفته جاري اعلام مي‌شود.
در هفته جاري دومين بسته خروج از ركود دولت رونمايي مي‌شود تا بلكه بارقه‌هاي از دست رفته اميد به اقتصاد برگردد كه قرار بود اجراي بسته اول به مردم گزارش شود و به عنوان مطالبه‌اي جدي از دولت مراحل اجراي آن را رسانه‌ها پيگيري كنند.
دكتر نيلي مسئول همايش رونمايي از خروج غير تورمي ركود هنگام ارائه اين بسته در سالن كنفرانس اسلامي و در جمع دبيران سرويس اقتصادي رسانه‌هاي مختلف گفته بود رسانه‌ها نحوه اجراي اين طرح را مطالبه كنند اما از تيرماه سال گذشته كه ويرايش اول آن انجام شد دولت هيچ گزارشي در باره اين طرح ارائه نداد و تمام محورهاي گفت وگوي مسئولان بر بركات توافق با غرب متمركز شد و كار به جايي رسيد كه دكتر روحاني بعد از آخرين نشست در پيام عيد فطر خود گفت: «امروز روزي است كه هم چرخ سانتريفيوژهاي ايران مي‌چرخد و هم چرخ اقتصاد ايران در آستانه يك تحول در جهت رونق گسترده است.»
ظاهراً برآوردها در فضاي اقتصاد چيز ديگري را نشان مي‌دهد. آنچنان كه چهار وزير شرايط را بحراني ترسيم مي‌كنند و رئيس اتاق بازرگاني وضعيت موجود را پيچ خطرناك مي‌داند و خبر از ورود دكتر روحاني به مسئله ركود و تدوين بسته دوم خروج از ركود مي‌دهد.  اما اگر اين بسته هم همچنان دل در گرو عناصر وابسته به منابع نفتي و اميد به خارج و وعده‌هاي برجام داشته باشد به احتمال بسيار زياد سرنوشتي شبيه بسته اول خواهد داشت كه تنها در يك همايش خلاصه شد.
  
سردرگمي دولت در دوران گذر از برجام!
طي روزهاي بعد از برجام بسياري از مسئولان بلند پايه دولت بر خلاف آنچه قبلاً روي تأثيرات معجزه آساي برجام مانور مي‌دادند اكنون دچار نوعي سردرگمي هستند به نحوي كه برخي شرايط را بحراني مي‌دانند و خواستار اتخاذ تصميمات آني هستند (‌به استناد نامه سه وزير)، برخي از تأثير كم توافقات بر اقتصاد صحبت مي‌كنند وبرخي نيز مانند دكتر نوبخت معتقدند همچنان تحريم‌ها سر جاي خود قرار دارد و بخشي ديگر از دولت نيز مانند كيجاني قائم مقام بانك مركزي رشد اقتصاد را به اجراي برجام گره مي‌زنند.
بااين حال در ميان اين سردرگمي رئيس اتاق بازرگاني به عنوان بزرگ‌ترين تشكل بخش خصوصي نيز از ارائه بسته جديد خروج از ركود در هفته جاري خبر داده است؛ بسته‌اي كه به اذعان برخي از كارشناسان كاري عجيب است ‌زيرا معتقدند دولت كه خود مجري است پس بسته را چه كسي مي‌خواهد اجرا كند؟ البته درميان كارشناسان بدبين به برنامه‌هاي دولتي هستند كساني كه معتقدند ارائه اين بسته با هدف گذر چند ماه پيش رو تا زمان تحقق اجراي وعده‌هاي غربي است.
   
پيچ خطرناك و روراستي با مردم!
رئيس اتاق بازرگاني ايران در باره رونمايي از بسته خروج از ركود با توصيف كردن وضعيت موجود با عنوان «پيچ خطرناك» در كانال ارتباطي تلگرام خود آورده است: ‌به طور قطع بخش خصوصي، هم در زمينه كاهش تورم خود را ذي نفع مي‌داند و هم در زمينه رشد اقتصادي و خروج از ركود. اين تلقي اشتباه و غيرمنصفانه است كه فكر كنيم بخش خصوصي به سود خود تلاش مي‌كند تا رشد اقتصادي به سود بنگاه‌ها محقق شود اما تورم به زيان مردم افزايش پيدا كند.
محسن جلال پور در عين حال ركود را معضلي دانسته كه بنگاه‌ها را به شدت تهديد مي‌كند و آنها را در معرض خطر جدي قرار داده است.
وي همچنين بحث خروج ازركود را بحثي ملي عنوان كرده و نوشته است: انتظار جدي مي‌رود كه همه مديران دولتي و آحاد اقتصادي براي گذر از اين پيچ خطرناك همه توان خود را به كارگيرند.
جلال‌پور ادامه داده است: ‌روشنگري و اطلاع‌‌رساني دقيق از وضعيت اقتصادي كشورنزد مسئولان و به تبع آن تبيين شرايط براي همه مردم نه تنها به اين امر دامن نمي‌زند بلكه باعث مي‌شود با همراهي و همدلي و سعه صدر بتوانيم هرچه منطقي‌تر از اين دوران عبور كنيم.
  
جزئيات بسته دوم اقتصادي چيست؟
جلال پور با بيان اينكه بخش خصوصي پيشنهادهايي براي تدوين بسته خروج از ركود مدنظر رئيس‌جمهور ارائه كرده، افزوده است: خيلي از بنگاه‌هاي ما در سال‌هاي گذشته مقدار زيادي توليد داشته‌اند كه اكنون در انبارها نگهداري مي‌شود. فكر مي‌كنم دو دليل باعث به وجود آمدن اين وضعيت شده است؛ نخست اينكه در سال‌هاي گذشته به دليل شرايط تحريمي، صادرات بنگاه‌ها محدود شده و محصولاتي كه قرار بوده صادر شود، بخشي از بازار خود را ازدست داده است. در كنار آن، قدرت خريد مردم هم كم شده و توان خريد كالا نداشته و ممكن است همچنان نداشته باشند.
بنابر اين آنچه از پيام تلگرامي دكتر جلال‌پور مي‌توان در باره جزئيات بسته خروج از ركود استنباط كرد، ‌توجه اين بسته به «بازار مصرف داخلي» و «مشكل نگران‌كننده موجودي انبارها» است. براساس مطالب رئيس اتاق بازرگاني هفت بند از پيشنهادهاي بخش خصوصي را در اين بسته لحاظ كرد‌ه‌اند.
همچنين بر خلاف آنچه در مشهد و پيام عيد فطر رئيس‌جمهور ديده مي‌شود ظاهراً شخص آقاي روحاني به مقوله ركود ورود پيدا كرده‌اند كه به اعتقاد جلال‌پور اين خيلي دلگرم‌كننده است.
نايب رئيس اتاق بازرگاني در گفت‌وگو با «جوان» درباره جزئيات پيشنهادي بخش خصوصي براي بسته خروج از ركود نيز گفت: طراحي مكانيسمي براي واگذاري طرح‌هاي نيمه تمام باعث خواهد شد تا مرهمي براي ايجاد اشتغال در حوزه ساختمان و عمران ايجاد شود.
پدرام سلطاني بابيان اينكه بازار پولي در بانك‌ها، صندوق‌هاي تأمين اجتماعي و بازنشستگان و... قفل شده است، افزود: همچنين پيشنهاد داديم تا بازار بدهي منطبق بر مباني ديني را دنبال كنند زيرا هم اكنون‌ اندازه بدهي برخي كشور‌هاي توسعه يافته حدود 4 تا 120 درصد توليد ناخالص داخلي است.
وي ادامه داد: با راه‌اندازي بازار بدهي ديگر تحرك در اقتصاد از روش استقراض از بانك‌ها نخواهد بود و پيمانكاران و بانك‌ها مي‌توانند با آزاد‌سازي منابع‌شان از اين راه اقتصاد را رونق ببخشند.
نايب رئيس اتاق بازرگاني با بيان اينكه حذف تحريم‌ها حداقل سه تا چهار ماه ديگر محقق خواهد شد، خاطر نشان كرد: ‌همچنين پيشنهاد داديم تا به دنبال تثبيت نرخ ارز نباشد و به دنبال سيگنال‌هاي كاهش قيمت نباشد تا توليد‌كنندگان و صادركنندگان بتوانند تا زمان برداشته شدن تحريم‌ها به كار خود بپردازند و از اين روش مانع عميق‌تر شدن ركود و سنگين‌تر شدن تبعات حذف تحريم‌ها شوند.
وي همچنين از كاهش سياست‌هاي انقباضي و كنترل قيمت‌ها به عنوان پيشنهاد ديگر بخش خصوصي به دولت براي بسته خروج از ركود ياد كرد و گفت: در زمان حاضر بر خلاف نظر وزارت اقتصاد ادامه سياست انقباضي مشكل است و بايد تا حدي اين سياست‌ها تعديل شود.
وي ادامه داد: ميزان رشد نقدينگي با توجه به مؤلفه‌هاي موجود در اقتصاد تناسبي ندارد و حتي عقب است كه بايد در اين باره نيز چاره‌اي انديشيد.  وي راهكار ديگري كه براي خروج از ركود پيشنهاد شده را نظام‌مند كردن بازار غير متشكل پولي و ساماندهي مؤسسات مالي غيرمجاز دانست و گفت: ‌اين كار باعث مي‌شود تا نرخ سود در بازار پول كه هم اكنون خارج از كنترل بانك مركزي است، كاهش يابد.
گفتني است در بسته اول خروج غير تورمي از ركود به بخش‌هاي نفتي و پتروشيمي و مسكن به عنوان بخش‌هاي پيشران در خروج از ركود تأكيد شده بود كه به دليل محاسبات و پيش‌بيني‌هاي غلط در تخمين قيمت‌هاي جهاني نفت و پتروشيمي در عمل اين كار تأثيري در خروج از ركود نداشت. همچنين توجه به بازارهاي خارجي و صادرات نيز براي تحريك تقاضا مدنظر بود كه آمارهاي صادرات نيز فرضيه‌هاي بسته اول را كلاً باطل كرد، بنابراين پيش‌بيني مي‌شود در بسته جديد تقاضاي داخلي و احتمالاً افزايش قيمت‌ها به عنوان نيروي پيشران مدنظر قرار خواهد گرفت.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن