محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830436871
ورود دوباره دولت به «خروج از ركود»
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ورود دوباره دولت به «خروج از ركود»
بعد از نامه چهار وزير، رئيس اتاق بازرگاني هم به جمع نگرانهاي اقتصادي پيوسته و وضعيت اقتصاد را در پيچ خطرناكي توصيف كرده و آورده است: «ما ركود را معضلي ميدانيم كه بنگاههاي ما را به شدت تهديد ميكند و آنها را در معرض خطرجدي قرارداده است، لذا دولت بايد با سياستهاي خلاقانه سعي كند اقتصاد را از ركود فعلي نجات دهد.»
نویسنده : مهران ابراهيميان
بعد از نامه چهار وزير، رئيس اتاق بازرگاني هم به جمع نگرانهاي اقتصادي پيوسته و وضعيت اقتصاد را در پيچ خطرناكي توصيف كرده و آورده است: «ما ركود را معضلي ميدانيم كه بنگاههاي ما را به شدت تهديد ميكند و آنها را در معرض خطرجدي قرارداده است، لذا دولت بايد با سياستهاي خلاقانه سعي كند اقتصاد را از ركود فعلي نجات دهد.»
آنطور كه جلال پور رئيس اتاق بازرگاني در كانال تلگرام خود اعلام كرده است دومين بسته طرح خروج از ركود با ورود رئيسجمهور به اين موضوع در هفته جاري اعلام ميشود.
در هفته جاري دومين بسته خروج از ركود دولت رونمايي ميشود تا بلكه بارقههاي از دست رفته اميد به اقتصاد برگردد كه قرار بود اجراي بسته اول به مردم گزارش شود و به عنوان مطالبهاي جدي از دولت مراحل اجراي آن را رسانهها پيگيري كنند.
دكتر نيلي مسئول همايش رونمايي از خروج غير تورمي ركود هنگام ارائه اين بسته در سالن كنفرانس اسلامي و در جمع دبيران سرويس اقتصادي رسانههاي مختلف گفته بود رسانهها نحوه اجراي اين طرح را مطالبه كنند اما از تيرماه سال گذشته كه ويرايش اول آن انجام شد دولت هيچ گزارشي در باره اين طرح ارائه نداد و تمام محورهاي گفت وگوي مسئولان بر بركات توافق با غرب متمركز شد و كار به جايي رسيد كه دكتر روحاني بعد از آخرين نشست در پيام عيد فطر خود گفت: «امروز روزي است كه هم چرخ سانتريفيوژهاي ايران ميچرخد و هم چرخ اقتصاد ايران در آستانه يك تحول در جهت رونق گسترده است.»
ظاهراً برآوردها در فضاي اقتصاد چيز ديگري را نشان ميدهد. آنچنان كه چهار وزير شرايط را بحراني ترسيم ميكنند و رئيس اتاق بازرگاني وضعيت موجود را پيچ خطرناك ميداند و خبر از ورود دكتر روحاني به مسئله ركود و تدوين بسته دوم خروج از ركود ميدهد. اما اگر اين بسته هم همچنان دل در گرو عناصر وابسته به منابع نفتي و اميد به خارج و وعدههاي برجام داشته باشد به احتمال بسيار زياد سرنوشتي شبيه بسته اول خواهد داشت كه تنها در يك همايش خلاصه شد.
سردرگمي دولت در دوران گذر از برجام!
طي روزهاي بعد از برجام بسياري از مسئولان بلند پايه دولت بر خلاف آنچه قبلاً روي تأثيرات معجزه آساي برجام مانور ميدادند اكنون دچار نوعي سردرگمي هستند به نحوي كه برخي شرايط را بحراني ميدانند و خواستار اتخاذ تصميمات آني هستند (به استناد نامه سه وزير)، برخي از تأثير كم توافقات بر اقتصاد صحبت ميكنند وبرخي نيز مانند دكتر نوبخت معتقدند همچنان تحريمها سر جاي خود قرار دارد و بخشي ديگر از دولت نيز مانند كيجاني قائم مقام بانك مركزي رشد اقتصاد را به اجراي برجام گره ميزنند.
بااين حال در ميان اين سردرگمي رئيس اتاق بازرگاني به عنوان بزرگترين تشكل بخش خصوصي نيز از ارائه بسته جديد خروج از ركود در هفته جاري خبر داده است؛ بستهاي كه به اذعان برخي از كارشناسان كاري عجيب است زيرا معتقدند دولت كه خود مجري است پس بسته را چه كسي ميخواهد اجرا كند؟ البته درميان كارشناسان بدبين به برنامههاي دولتي هستند كساني كه معتقدند ارائه اين بسته با هدف گذر چند ماه پيش رو تا زمان تحقق اجراي وعدههاي غربي است.
پيچ خطرناك و روراستي با مردم!
رئيس اتاق بازرگاني ايران در باره رونمايي از بسته خروج از ركود با توصيف كردن وضعيت موجود با عنوان «پيچ خطرناك» در كانال ارتباطي تلگرام خود آورده است: به طور قطع بخش خصوصي، هم در زمينه كاهش تورم خود را ذي نفع ميداند و هم در زمينه رشد اقتصادي و خروج از ركود. اين تلقي اشتباه و غيرمنصفانه است كه فكر كنيم بخش خصوصي به سود خود تلاش ميكند تا رشد اقتصادي به سود بنگاهها محقق شود اما تورم به زيان مردم افزايش پيدا كند.
محسن جلال پور در عين حال ركود را معضلي دانسته كه بنگاهها را به شدت تهديد ميكند و آنها را در معرض خطر جدي قرار داده است.
وي همچنين بحث خروج ازركود را بحثي ملي عنوان كرده و نوشته است: انتظار جدي ميرود كه همه مديران دولتي و آحاد اقتصادي براي گذر از اين پيچ خطرناك همه توان خود را به كارگيرند.
جلالپور ادامه داده است: روشنگري و اطلاعرساني دقيق از وضعيت اقتصادي كشورنزد مسئولان و به تبع آن تبيين شرايط براي همه مردم نه تنها به اين امر دامن نميزند بلكه باعث ميشود با همراهي و همدلي و سعه صدر بتوانيم هرچه منطقيتر از اين دوران عبور كنيم.
جزئيات بسته دوم اقتصادي چيست؟
جلال پور با بيان اينكه بخش خصوصي پيشنهادهايي براي تدوين بسته خروج از ركود مدنظر رئيسجمهور ارائه كرده، افزوده است: خيلي از بنگاههاي ما در سالهاي گذشته مقدار زيادي توليد داشتهاند كه اكنون در انبارها نگهداري ميشود. فكر ميكنم دو دليل باعث به وجود آمدن اين وضعيت شده است؛ نخست اينكه در سالهاي گذشته به دليل شرايط تحريمي، صادرات بنگاهها محدود شده و محصولاتي كه قرار بوده صادر شود، بخشي از بازار خود را ازدست داده است. در كنار آن، قدرت خريد مردم هم كم شده و توان خريد كالا نداشته و ممكن است همچنان نداشته باشند.
بنابر اين آنچه از پيام تلگرامي دكتر جلالپور ميتوان در باره جزئيات بسته خروج از ركود استنباط كرد، توجه اين بسته به «بازار مصرف داخلي» و «مشكل نگرانكننده موجودي انبارها» است. براساس مطالب رئيس اتاق بازرگاني هفت بند از پيشنهادهاي بخش خصوصي را در اين بسته لحاظ كردهاند.
همچنين بر خلاف آنچه در مشهد و پيام عيد فطر رئيسجمهور ديده ميشود ظاهراً شخص آقاي روحاني به مقوله ركود ورود پيدا كردهاند كه به اعتقاد جلالپور اين خيلي دلگرمكننده است.
نايب رئيس اتاق بازرگاني در گفتوگو با «جوان» درباره جزئيات پيشنهادي بخش خصوصي براي بسته خروج از ركود نيز گفت: طراحي مكانيسمي براي واگذاري طرحهاي نيمه تمام باعث خواهد شد تا مرهمي براي ايجاد اشتغال در حوزه ساختمان و عمران ايجاد شود.
پدرام سلطاني بابيان اينكه بازار پولي در بانكها، صندوقهاي تأمين اجتماعي و بازنشستگان و... قفل شده است، افزود: همچنين پيشنهاد داديم تا بازار بدهي منطبق بر مباني ديني را دنبال كنند زيرا هم اكنون اندازه بدهي برخي كشورهاي توسعه يافته حدود 4 تا 120 درصد توليد ناخالص داخلي است.
وي ادامه داد: با راهاندازي بازار بدهي ديگر تحرك در اقتصاد از روش استقراض از بانكها نخواهد بود و پيمانكاران و بانكها ميتوانند با آزادسازي منابعشان از اين راه اقتصاد را رونق ببخشند.
نايب رئيس اتاق بازرگاني با بيان اينكه حذف تحريمها حداقل سه تا چهار ماه ديگر محقق خواهد شد، خاطر نشان كرد: همچنين پيشنهاد داديم تا به دنبال تثبيت نرخ ارز نباشد و به دنبال سيگنالهاي كاهش قيمت نباشد تا توليدكنندگان و صادركنندگان بتوانند تا زمان برداشته شدن تحريمها به كار خود بپردازند و از اين روش مانع عميقتر شدن ركود و سنگينتر شدن تبعات حذف تحريمها شوند.
وي همچنين از كاهش سياستهاي انقباضي و كنترل قيمتها به عنوان پيشنهاد ديگر بخش خصوصي به دولت براي بسته خروج از ركود ياد كرد و گفت: در زمان حاضر بر خلاف نظر وزارت اقتصاد ادامه سياست انقباضي مشكل است و بايد تا حدي اين سياستها تعديل شود.
وي ادامه داد: ميزان رشد نقدينگي با توجه به مؤلفههاي موجود در اقتصاد تناسبي ندارد و حتي عقب است كه بايد در اين باره نيز چارهاي انديشيد. وي راهكار ديگري كه براي خروج از ركود پيشنهاد شده را نظاممند كردن بازار غير متشكل پولي و ساماندهي مؤسسات مالي غيرمجاز دانست و گفت: اين كار باعث ميشود تا نرخ سود در بازار پول كه هم اكنون خارج از كنترل بانك مركزي است، كاهش يابد.
گفتني است در بسته اول خروج غير تورمي از ركود به بخشهاي نفتي و پتروشيمي و مسكن به عنوان بخشهاي پيشران در خروج از ركود تأكيد شده بود كه به دليل محاسبات و پيشبينيهاي غلط در تخمين قيمتهاي جهاني نفت و پتروشيمي در عمل اين كار تأثيري در خروج از ركود نداشت. همچنين توجه به بازارهاي خارجي و صادرات نيز براي تحريك تقاضا مدنظر بود كه آمارهاي صادرات نيز فرضيههاي بسته اول را كلاً باطل كرد، بنابراين پيشبيني ميشود در بسته جديد تقاضاي داخلي و احتمالاً افزايش قيمتها به عنوان نيروي پيشران مدنظر قرار خواهد گرفت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]
صفحات پیشنهادی
تقویت درآمد مالیاتی دولت،گام اصلی اصلاح نظام اقتصادی /راه حل خروج از رکود از نگاه نماینده مجلس چیست؟
تقویت درآمد مالیاتی دولت گام اصلی اصلاح نظام اقتصادی راه حل خروج از رکود از نگاه نماینده مجلس چیست اقتصاد > اقتصاد کلان - قطع وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی نیازمند کسب حدود 190 هزار میلیارد تومان درآمد از محل مالیات است عددی که اکنون بیش از 115 هزار میلیارد تومالازمه خروج از رکود، اتخاذ سياست هاي صحيح اقتصادي از سوي دولت است
۱۶ مهر ۱۳۹۴ ۱۱ ۳ق ظ نماينده مجلس لازمه خروج از رکود اتخاذ سياست هاي صحيح اقتصادي از سوي دولت است موج - نايب رئيس کميسيون اقتصادي مجلس سياستهاي اقتصادي را مهمترين عامل در نرخ رشد اقتصادي دانست و گفت دولت بايد با اتخاذ تصميمات صحيح مديريت پروژهها جذب نقدينگي داخلي و خارجخروج از رکود نیازمند اقدام سریع دولت است
استاد دانشگاه خروج از رکود نیازمند اقدام سریع دولت است استاد دانشگاه گفت دولت ها در همه جهان در شرایط رکود سعی می کنند دوره رکود را با کمک به اقتصاد کوتاه کنند ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۴ مهر ساعت 08 28 به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پانا مرتضی الله داد در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزوددولت بر سر دو راهی سخت اقتصاد/خروج از رکود جای تورم را میگیرد؟
کارت قرمز تجار به دولت برای کنترل تورم دولت بر سر دو راهی سخت اقتصاد خروج از رکود جای تورم را میگیرد شناسهٔ خبر 2933640 - جمعه ۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۸ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت فرمان اقتصاد ایران به دست هر کس که باشد حال باید یک مسیر را انتخاب کند یا جاده قبلی کنترل تورم رمدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران: کشتیرانی ایران در پی ورود دوباره به بنادر غرب و امریکا است
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران کشتیرانی ایران در پی ورود دوباره به بنادر غرب و امریکا استمدیرعامل کشتیرانی ایران گفت کشتیرانی ایران برای به روز رسانی و جوانسازی ناوگان ورود به بازار بینالمللی حمل و نقل پس از خروج از تحریم و ورود به بنادر اروپایی و آمریکایی آماده میروحانی برای خروج از رکود رسما ورود کرد
روحانی برای خروج از رکود رسما ورود کرد رئیس اتاق ایران که از ابزار شبکه های اجتماعی برای اطلاع رسانی به خوبی بهره می برد امروز به صورت رسمی کانال اطلاع رسانی شخصی خود را در تلگرام ایجاد کرد اقتصاد نیوز رئیس اتاق ایران که از ابزار شبکه های اجتماعی برای اطلاع رسانی به خوبی بهرهفصل الخطاب رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی/برنامه دولت برای خروج از رکود چیست؟
با اتکا به فرمایشات مقام عظمای ولایت و فصل الخطابی که ایشان در حوزه اقتصاد مقاومتی بیان کردند می توان بدون متکی به کشور های غربی و شرقی اقتصاد ایران اسلامی را با حمایت از تولید ملی و بستن مرزها احیا ساخت به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از کیویمیز تمام این گفته ها در حدولت تدابیر ویژه ای برای خروج بازار سرمایه از بحران تخاذ کند
یک متخصص دولت تدابیر ویژه ای برای خروج بازار سرمایه از بحران تخاذ کند تهران - ایرنا - رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران گفت شرایط بورس تهران از مرز رکود گذشته و باید نسبت به شرایط پیش آمده نگران بود و لازم است دولت برای خروج بازار سرمایه از بحران تدابیر ویژه ای اتخاذرئیسجمهور برای خروج از رکود رسما ورود کرد/ 7 پیشنهاد بخش خصوصی در بسته خروج از رکود گنجانده شد
رئیسجمهور برای خروج از رکود رسما ورود کرد 7 پیشنهاد بخش خصوصی در بسته خروج از رکود گنجانده شد رئیس اتاق ایران که از ابزار شبکه های اجتماعی برای اطلاع رسانی به خوبی بهره می برد امروز به صورت رسمی کانال اطلاع رسانی شخصی خود را در تلگرام ایجاد کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از اقدولت شرایط ورود صنایع غذایی به بازارهای جهانی را فراهم کند
دولت شرایط ورود صنایع غذایی به بازارهای جهانی را فراهم کند رییس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران با بیان اینکه با لغو تحریم ها رکود اقتصادی در کشور خواهد شکست گفت صنایع غذایی ایران از ظرفیتهای بسیاری برخوردار بوده و در دوران پسا تحریم به طور گسترده امکان ورو-
اقتصادی
پربازدیدترینها