واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: استاد دانشگاه : خروج از رکود نیازمند اقدام سریع دولت است استاد دانشگاه گفت: دولت ها در همه جهان در شرایط رکود سعی می کنند دوره رکود را با کمک به اقتصاد کوتاه کنند.
۱۳۹۴ سه شنبه ۱۴ مهر ساعت 08:28
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پانا مرتضی الله داد در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: وقتی مالیات را افزایش می دهیم ، عرضه کمتر و اخراج کارکنان بیشتر و در نتیجه بیکاری افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه 43 درصد فارغ التحصیلان لیسانس بیکارند گفت: سالی یک میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاهی داریم و اکنون دو میلیون و 300 هزار دانشجو در مقطع لیسانس، 700 هزار دانشجو در مقطع فوق دیپلم ، بیش از 300 هزار دانشجو در مقطع فوق لیسانس و حدود 80 هزار دانشجو در مقطع دکتری داریم.
وی ادامه داد: باید برای این افراد پس از فارغ التحصیلی شغل ایجاد شود در حالی که حدود هزار میلیارد در 10 سال گذشته در این اقتصاد دولتی تزریق شد اما شغلی ایجاد نشد.
الله داد گفت: بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس، از سه هزار واحد تعطیل شده شهرک های صنعتی، حدود 2900 واحد فقط مشکل نقدینگی دارند و پول سرمایه در گردش ندارند.
وی با اشاره به اینکه بازار سرمایه ما به علت دولتی بودن بسیار ناتوان است افزود: دولت حدود 110 هزار میلیارد تومان به بانک ها بدهکار است و در نتیجه بانک ها نمی توانند تسهیلات پرداخت کنند.
این استاد دانشگاه گفت: تفکر دولتی حاکم بر اقتصاد به مقدار زیادی اقتصاد را شکننده کرده است.
در ادامه مظاهری با اشاره به تجربه خود در پست وزارت اقتصاد گفت: حجم نقدینگی در انتهای دولت اقای خاتمی حدود 68 هزار میلیارد تومان بود و این رقم در ابتدای دولت وی 40 هزار تومان بود.
وی افزود: در دولت آقای احمدی نژاد این رقم از 68 هزار میلیارد تومان در سال 86 به 140 هزار میلیارد تومان رسید و امروز بر اساس آمارها حدود 860 هزار میلیارد تومان نقدینگی وجود دارد.
مظاهری گفت: حال این بحث وجود دارد که چگونه با این همه نقدینگی کمبود نقدینگی برای واحدهای اقتصادی وجود دارد؟
وی افزود: علت این است که این نقدینگی به صورت سالم در مسیر تولید ایجاد نشده است.
مظاهری گفت: پرداخت بدهی های دولت به بانک ها، پیمانکاران و واحدهای تولیدی، راه حل خروج از رکود است.
در ادامه الله داد در پاسخ به این پرسش که دولت قبلاً از خروج از رکود خبر داد اما اکنون در نامه چهار وزیر صحبت از ادامه رکود شده است افزود: دولت اعلام کرد در سه ماه اول سال 93 چهار و شش دهم درصد رشد اقتصادی داشت اما این رشد ، متوازن نبود و مربوط به پتروشیمی ، خودرو و نفت بود.
وی ادامه داد: به همین علت این رشد تداوم ندارد و پیش بینی برای سال 94 شش دهم درصد است.
این استاد دانشگاه گفت: اگر سریع چاره اندیشی نکنیم تداوم رکود بسیار خطرناک است بنابراین دولت باید بسیار سریع تصمیم بگیرد.
در ادامه مظاهری درباره آثار بسته های خروج از رکود دولت گفت: از این بسته ها قانون رفع موانع تولید استخراج شد اما هنوز این قانون به درستی اجرا نشده است.
وی افزود: تداوم رشد مثبت اقتصادی نیاز به سرمایه گذاری دارد اما موانع زیادی از جمله بروکراسی ، نرخ زیاد سود بانکی و کسب و کار نامناسب مانع آن است.
در ادامه الله داد گفت: بر اساس برنامه سوم اقتصادی، نرخ ارز باید شناور مدیریت شده باشد و بزرگترین عیب دو نرخی بودن ارز، ایجاد رانت است.
مظاهری در ادامه با اشاره نامه چهار وزیر به رئیس جمهور گفت: کسانی که این نامه را امضاء کردند به جز وزیر اقتصاد، بنگاه داران بزرگ اقتصادی بودند و این نشان می دهد مشکلات بنگاه ها به وزرا کشیده شده است زیرا آقایان نعمت زاده، ربیعی و دهقان منهای شخصیت حقوقی خود، مشکلات بنگاههای زیر نظر خود را لمس کردند و این نامه را نوشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]