واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
این میوه می تواند برای سلامت کلیه هایتان بسیار مفید باشد و از آن در برابر انواع بیماریهای مختلف مجاری ادراری پیشگیری کرد خاصیت انگور و دانه آن از قدیم الایام در طب سنتی مورد توجه متخصصین این طب قرار داشته است! توصیه میشود که انگور را وارد برنامهی غذایی روزانه بکنید. به خاطر اینکه این میوه خواص درمانی ویژهای دارد که برای حفظ عملکرد کلیهها مفید هستند.
برای حفاظت از سلامتی کلیههایتان چه اقداماتی انجام میدهید؟ آیا آب کافی مینوشید؟ آیا مطمئن هستید که نمک دریافتی از مواد غذایی را به طور کامل دفع میکنید؟ آیا هر روز ورزش میکنید؟ باید بدانید که تمام این اقدامات برای داشتن کلیههایی سالم لازماند. با این حال خیلی از ما از انجام چنین کارهای سادهای نیز غفلت میکنیم و تا قبل از مشاهدهی اولین علائم بیماری در کلیهها به فکر سلامت آنها نمیافتیم. خوشبختانه انگور جزو میوههایی است که برای ارتقای سلامت این اندامهای لوبیایی شکل مفید است.
فواید انگور برای کلیهها
درد در قسمت پایین کمر که به شکم سرایت میکند، درد در حین دفع ادرار، تغییر رنگ ادرار و غیره جزو علائمی هستند که نشان میدهند کلیهها دچار مشکل شدهاند. بر اساس بررسیهای انجام شده توسط محققان آمریکایی در آینده از هر ۹ نفر یک نفر با مشکلات کلیوی مواجه خواهند شد. این مشکلات از عفونتهای سادهی مجاری ادراری گرفته تا سنگ کلیه یا بیماریهای مزمن کلیه را شامل میشوند که در طولانیمدت کار بیمار را به مراقبتهایی مانند دیالیز یا پیوند کلیه میکشاند.
سلامت کلیهها نیاز به مراقبتهای روزانه دارد؛ چون مشکلات کلیوی صرفاً به بیماری ژنتیکی محدود نمیشوند. عادتها و سبک زندگی و همچنین تغذیهی ما نقش مهمی در وضعیت سلامت کلیههایمان دارد. در نتیجه لازم است که یک رژیم غذایی مناسب داشته باشد تا با مصرف مواد غذایی مفید کلیههایتان سالمتر بمانند. به همین دلیل توصیه میشود که انگور را وارد برنامهی غذایی روزانه بکنید. به خاطر اینکه این میوه خواص درمانی ویژهای دارد که برای حفظ عملکرد کلیهها مفید هستند.
قدرت هستهی انگور
اگر شما انگور میل میکنید اما جزو افرادی هستید که هستهی آن را جدا میکنید سخت در اشتباهید. به خاطر اینکه هستهی انگور سرشار از «فنولیکها» و «پروآنتوسیانیدین» است که هر دو جزو آنتیاکسیدانهای قوی محسوب میشوند. این آنتیاکسیدانها باعث تقویت کلیهها شده و آسیبهای وارد شده را ترمیم میکنند.
اثرات انگور به دلیل دارا بودن همین آنتیاکسیدانها و ویتامینهایی از جمله ویتامین C،E و بتاکاروتن به مدت ۳ روز در کلیهها فعال میماند و به همین دلیل از این میوه به عنوان درمانی طبیعی برای این اعضا یاد میشود. تمام ترکیبات انگور به دفع سموم از کلیهها کمک کرده و باعث بهبود عملکرد آنها میشوند. هستهی انگور به تنظیم فشارخون، بهبود جریان خون و تقویت رگهای خونی نیز کمک زیادی میکند.
نتایج پژوهشی که در مجلهی Applied Physiology به چاپ رسیده است نشان میدهد هستهی انگور به احیای بافتهای آسیبدیدهی کلیهها کمک میکند و همچنین درمانی موثر برای افرادی محسوب میشود که از مشکل اضافهوزن رنج میبرند.
حواستان باشد که چربی زیاد خطر بروز مشکلات کلیوی را بالا میبرند و خوشبختانه هستهی انگور به رفع این چربیها کمک میکند.
خواص آب انگور
آب انگور طبیعی و بدون قند افزوده منبع آنتیاکسیدانهاست که شما را در برابر استرس اکسیداتیو که به کلیهها آسیب میزند محافظت میکنند. یادتان باشد که این آبمیوه باعث انبساط عروق شده و سیاهرگها و سرخرگها را تمیز و تصفیه میکند. اگر خود را مستعد مشکل تصلب شرایین میبینید حتماً آب انگور میل کنید.
به عقیدهی محققان انگورهایی که به شیوهی ارگانیک عمل آمده باشند یعنی اینکه با آفتکشها سمپاشی نشده باشند برای دفع اسیداوریک فوقالعادهاند و باعث تمیزی کبد و همچنین کلیهها از سموم میشوند.
نحوهی استفاده از انگور برای سلامت کلیهها
در گام اول فراموش نکنید که انگور حاوی قند است. اگر میخواهید بیشترین استفاده را از خواص آن ببرید بهتر است در مصرف آن زیادهروی نکنید. برای تقویت کلیهها کافی است که روزانه ۱۵ حبه انگور میل کنید. بهترین زمان برای مصرف انگور در وعدهی صبحانه است. شما میتوانید این حبههای خوشمزه را به غلات صبحانه (تهیه شده از جودوسر) یا داخل ماست طبیعی ریخته و میل کنید. میتوانید از این میوه در تهیهی سالاد میوه استفاده کرده و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
انگور قرمز بیشترین خاصیت را در سلامت کلیهها دارد. این انگورهای خوشرنگ حاوی آنتیاکسیدانهای بیشتری نسبت به انگورهای سفید دارند. در صورت دسترسی به میوههای ارگانیک از انواع ارگانیک انگورها تهیه و استفاده کنید. در حین مصرف انگور هستههای آن را خارج نکنید. اگر در منزل آب انگور تهیه میکنید هیچگاه آن را صاف نکنید و از خواص موجود در پوست و هستههای آن نیز بهره ببرید. انگورها بهترین انتخاب برای دسر هستند. البته صبحانه نیز زمان خوبی برای مصرف این میوه محسوب میشود.
منبع: تبیان
16 مهر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]