واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اقتصاد> فساد اقتصادی؛
دلایل تجمع سپردهگذاران مقابل موسسه آرمان
سهامدار اصلی تعاونی اعتبار"بدر توس"؛ علت تجمع تعدادی از سپرده گذاران مقابل یکی از شعب موسسه اعتباری آرمان را درخواست آنها برای صدور هرچه سریعتر مجوز این موسسه دانسته است.
به گزارش سرویس اقتصادی"جام نیوز"، سهامدار اصلی تعاونی اعتبار "بدر توس"،علت تجمع تعدادی از سپرده گذاران مقابل یکی از شعب موسسه اعتباری آرمان را درخواست آنها برای صدور هرچه سریعتر مجوز این موسسه دانست.
موسسه اعتباری آرمان( فردوسی) از ادغام تعاونی های اعتباری "الزهرای مشهد"،"امید جلین"، "بدرتوس"،"پیوند مشهد"،"حسنات اصفهان"،"دامداران و کشاورزان کرمانشاه"،"تعاونی اعبتاری وحدت مشهد"و" تعاونی اعتبارعام کشاورزان" شکل گرفته و پس ازادغام موسسه اعتباری فردوسی با موسسه اعتباری فرشتگان،موسسه اعتباری آرمان به وجود امده است.
گزارش ها حاکی از این بوده که که تعدادی از سپرده گذاران موسسه اعتباری آرمان،در مقابل یکی از شعب این موسسه در بلوار سجاد مشهد تجمع کرده و اذعان داشته اند که مدیران این موسسه سپرده گذاران را با دادن وعده پراکنده می کنند و افزوده اندکه آنها وعده داده بودند که ۱۴ مهرماه ، بازپرداخت پول مردم صورت خواهد گرفت اما در این روز در موسسه بر روی سپرده گذاران بسته بوده است.
با اینهمه،سید علی باقری سهامدار اصلی تعاونی اعتباری بدر توس، به نسیم گفته است که علت تجمع سپرده گذاران مربوط به درخواست آنها برای تعجیل در صدور مجوز هرچه سریعتر موسسه آرمان بوده است.
از قرار معلوم، پس از برگزاری مجمع عمومی موسسه آرمان،این موسسه باید اداره به ثبت شرکت ها معرفی و ثبت نهایی شود و پس از ثبت در اداره شرکت ها ،موسسه اعتباری آرمان ایرانیان رسما شکل خواهد گرفت و پس از آن صدور مجوز از سوی بانک مرکزی باقی می ماند.
سهامدار اصلی تعاونی اعتباری بدر توس گفته که درحال حاضر روال عملیات بانکی توسط مشتریان این موسسه به طور معمول در حال انجام است.
به گفته باقری، تجمع در مقابل شعبه این موسسه بسیار سریع به پایان رسیده و افزوده که در مجموع در شهر مشهد، نسبت به سایر شهرها ، کمبود نقدینگی بیشتری وجود داشته دارد.
در مقابل، برخی از رسانه ها گزارش کرده اند که تجمع کنندگان مقابل موسسه اعتباری آرمان خواستار باز پس گیری سپرده خویش از این موسسه بوده اند.
یک سپرده گذار هم گفته که چهار میلیارد تومان نزد این موسسه سپرده داشته و پس از هشت ماه ، این موسسه پول اورا بلوکه کرده و مبالغ را باز پس نمی دهد.
در همین حین،یک مقام ارشد موسسه اعتباری آرمان، در گفتگو با «نسیم» تایید کرده که تعاونی اعتباری "بدر توس"،دارای مشکل نقدینگی بوده و توان پاسخگویی به پرداخت سود سپرده مشتریان را ندارد.
وی،افزوده که موسسه اعتباری آرمان، چند ماهی است که به این تعاونی اعتباری کمک می کند، و افزوده که حل این مشکل، منوط به اخذ تاییدیه نهایی موسسه و ادغام تعاونی های اعتباری زیر مجموعه است. آیا احتکار مسکن توسط بانکها و موسسات مالی صحت دارد؟ اینکه قرار است آپارتمانها توسط عدهای خاص خریداری شوند و در زمان اوج تقاضا و کمبود مسکن در بازار، قیمت به یکباره چندبرابر شود؟ و در نهایت اینکه خطر بزرگی بازار مسکن را تهدید میکند. این اخبار در حالی طی یک ماه گذشته بین مردم رد و بدل میشود که مسوولان هم به طور رسمی و قطعی این موضوع را رد نکردهاند. به گزارش افکارخبر،به منظور شفافسازی ابعاد این موضوع «جهانصنعت» به سراغ چند نفر از مسوولان رفته و از آنها سوال کرده که آیا این موضوع صحت دارد یا خیر.
ایرج رهبر، عضو هیاتمدیره انجمن انبوهسازان در رابطه با محدود کردن بانکها برای ورود به مقوله بنگاهداری مسکن گفت: بانکها، بنگاههای اقتصادی هستند که سرمایه و نقدینگی بسیاری دارند و پروژههای عظیم و گرانقیمت برای آنها رقمی نیست که با سرمایهگذاری در مسکن به نوعی رانت اجباری در بازار ایجاد میشود.
بیعدالتی
وی با بیان اینکه این پروژهها به دلیل پول نامحدود بانکها انحصاری میشود، افزود: این اتفاق جالبی نیست زیرا عدالت برقرار نمیشود.
عضو هیاتمدیره انجمن انبوهسازان با بیان اینکه کار بانکها بنگاهداری نیست، گفت: بانکها باید سرمایههایی که در اختیار دارند را برای تولید، کارآفرینی و اشتغالزایی مصرف کنند.
رهبر با بیان اینکه باید بانک مرکزی به این مقوله ورود پیدا کند، گفت: هرچند بانک مرکزی برای بانکها ضوابطی را وضع کرده است از جمله اینکه اگر بانک ملکی را خریداری میکند، میزان سود بانک از آن مشخص است و اگر این درصد افزایش یابد، خلاف محسوب میشود اما این احتمال وجود دارد که بانکها از راه بنگاهداری وارد این بازار شده باشند.
وی با اشاره به اینکه قبلا در این خصوص ممانعتی وجود نداشت، گفت: بانک مرکزی تنها به بانکها توصیه کرده که به بنگاهداری ورود پیدا نکنند و خط قرمزهای دقیقی در این خصوص ارایه نشده است که بانکها را موظف به اجرای آن کنند.
عضو هیاتمدیره انجمن انبوهسازان افزود: اگر این خطقرمزها وضع نشود و بانکها اقدام به خرید ملکها کنند، بازار مسکن انحصاری میشود که برخی اسم آن را احتکار گذاشتند. ناگفته نماند که وقتی بانکها سرمایهگذاری انجام میدهند باید سود روزشمار خود را با سرمایه حساب کنند که معادل ۲۵ تا ۳۰ درصد است بنابراین بانکها به سراغ اقداماتی میروند که سود روزشمار را در آن اعمال کنند.
رهبر افزود: در چنین شرایطی یقین داشته باشید که افزایش قیمت مسکن حتمی است چراکه بانکها باید سود روزشمار خود را در معاملات جبران کنند.
عضو هیاتمدیره انجمن انبوهسازان در پاسخ به سوال «جهان صنعت» مبنی بر آیا مسکنخواری توسط بانکها و موسسات مالی و اعتباری صحت دارد، گفت: مسوولان جلوی رشد مسکنخواری را باید بگیرند زیرا اگر بنگاهی بجز بانکها به افزایش قیمت ملکی که خریداری کرده اطمینان دارد خرید درستی انجام داده است اما اگر بانک وارد این مقوله شده با توجه به اجباری که در بازگرداندن سود سرمایه خود دارد احتمال گران شدن مسکن وجود دارد.
رهبر توضیح داد: بانکها برای افزایش قیمت مسکن جو صوری در بازار ایجاد میکنند و با تغییر در آییننامهها و قوانینی موجود ملکها را بین خودشان معامله میکنند، مانند اتفاقی که در بازار سکه رخ میدهد و این کار بسیار خطرناک است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر اگر ملکی خریداری و نگهداری شود برای برگشت سرمایه باید قیمت آن بالا برود مگر اینکه آن ملک را نصف قیمت خریداری کنند که سود خوبی داشته باشد.
رهبر در پاسخ به این سوال که بانکها ملکها را در رکود خریداری میکنند و سپس دو برابر قیمت به فروش میرسانند، گفت: یکی اینکه با قیمت پایین خریداری و دوم اینکه پروژههای میلیاردی را خریداری میکنند که انحصار ایجاد میشود. نمونه آن را هم قبلا داشتیم ملک گرانی را در تهران به مزایده گذاشتند و غیر از بانکها خریدار دیگری نتوانست در این مزایده شرکت کند.
وی ادامه داد: بانکها در این شرایط انحصاری ملک را به قیمت پایین خریداری میکنند و با قیمت متعارف در بازار به فروش میگذارند.
سرمایهگذاری بانکها در املاک تجاری
مینو رفیعی یکی دیگر از صاحبنظران اقتصاد مسکن درخصوص بنگاهداری بانکها گفت: بانکها بهجای اینکه کار اصلی خود که رسیدگی به امور مالی است را انجام دهند، مشغول سرمایهگذاری در بخش مسکن هستند.
وی افزود: متاسفانه بانکها نهتنها اقدام به احتکار مسکن میکنند بلکه ساختوساز مراکز تجاری و اداری و مسکونی را به عنوان یک سرمایهگذار سودآور در دست گرفتهاند که این خود باعث افزایش قیمتها شده است. وی در خصوص مسکنخواری بانکها گفت: بهتر است از واژه احتکار مسکن توسط بانکها استفاده کرد چراکه اطلاق مسکنخواری مناسب نیست اما متاسفانه مسکنخواری هم در بازار به وفور رخ میدهد.
اقتصاد کشور به بازی گرفته شده است
بیتالله ستاریان، کارشناس اقتصادی درخصوص عملکرد بانکها در بازار گفت: تزریق سرمایه بانکها در بخش مسکن نکته مثبتی است اما بنگاهداری بانکها کار بسیار خطرناکی است و باعث شده بانکها مصوباتی که در بخش ساختمان دارند را اجرا نکنند. به عنوان مثال بانکها تنها بخشی از پول پروژه را پرداخت کردهاند و مابقی را به دلایل مختلف نمیپردازند که این عمل محرمانه است و سیستم قضایی و بانک مرکزی هم به آن توجه نمیکنند.
وی ادامه داد: از آنجایی که بانکها مشغول بنگاهداری هستند منابعی ایجاد میکنند و به صورت ضربدری تسهیلاتی را به هم میدهند تا با خریداری املاک، خود وارد کار ساختمانسازی شوند.
ستاریان افزود: بانکها نهتنها وام و تسهیلات به مردم نمیدهند بلکه به پروژههایی که خودشان ثبت کردهاند وامهایی دادند که بخشی پرداخت شده و بخشی به بهانههای مختلف پرداخت نشده و این خسارت زیادی را برای پروژهها به همراه داشته است و کسی هم پاسخگو نیست نه بانک مرکزی و نه سیستم قضایی کشور.
وی با بیان اینکه اقتصاد مملکت به بازی گرفته شده است، گفت: بانکها با استفاده از سپردههای مردمی کارهایی در بازار مسکن انجام میدهند که باید سیستم قضایی به آن توجه کند.
۱۶/۰۷/۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]