واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چه کسانی برای فریاد زدن به ورزشگاه می روند ؟!
رفتارهای ناپسند تماشاگران می تواند ضربه های زیادی به تیم محبوبشان وارد کند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان _ پروانه محمدی:
فوتبال ورزشی با هیجان زیاد و طرفداران بی شمار در سراسر جهان است که برخی هواداران آن در شرایط باخت تیم محبوبشان واکنش های متفاوتی نشان می دهند؛ از پرتاپ کردن سنگ و مواد محترقه گرفته تا فحش و ناسزا در ورزشگاه ها به طوری که هر فردی در وضعیت عادی از آن دوری می گزیند! اما فضای ورزشگاه را می توان از دیدگاه روانشناختی و جامعه شناختی مورد بررسی قرار داد.
*کمبود یا گرانی تفریح گاه ها
با توجه به گرانی یا کمبود وسایل تفریحی جوانان به ورزشگاه ها کشیده می شوند که با افزایش قیمت چند سال اخیر کاهش حضور تماشاگران این مورد به طور تقریبی اثبات شده است.
مهدیه، 27 ساله، خانه دار درباره کمبود و گرانی فضای تفریحی میگوید: من به عنوان یک جوان جایی برای تفریح ندارم؛ چند جایی که وجود دارد آنقدر گران است که ماهی یک بار شاید به زور بتوانیم به آن جا برویم اما حداقل پسران چند سال قبل با هزینه کم می توانستند به ورزشگاه رفته و بازی تیم محبوبشان را ببینند.
*درون ورزشگاه ها اجتماع حکم فرماست
جوانان برای سرگرمی به ورزشگاه ها می روند، از تمام اقشار جامعه کسانی که به فوتبال علاقمندند به استادیوم ها هجوم می آورند با هیچ احساس پیوند محکمی بین هم، این عدم تعلق خاطر باعث می شود برخی از آنان به پرخاشگری یا حرکات غیر متعارف روی آورند و از هیچ گونه عمل اشتباهی در این راه دریغ نکنند.
دکتر امان الله قرائی مقدم ، جامعه شناس، رفتاهای غیر متعارف در ورزشگاه ها را از گروه نبودن و اجتماع می داند و در این باره معتقد است :جماعت تعدادی افراد هستند اغلب احساس درک، عقل و منطق ندارند و از رفتارهای عقلانی کمتر استفاده کرده و با کمترین تحرکی به حرکت در می آید و نمی توان آنها را کنترل کرد.
*امکانات بر طغیان تماشاگران نقش مهمی دارد
در بسیاری از کشور های پیشرفته یا حتی حوزه خلیج فارس، برای ورزشگاه ها ، امکانات زیادی از گرمایش و سرمایش گرفته تا جای مشخص هواداران مهیاست اما در کشورمان برای دیدن یکی از بازی های مهم کشور مانند شهرآورد بزرگ پایتخت پرسپولیس،استقلال، خیلی ها شب قبل از مسابقه در بیرون ورزشگاه ها می خوابند که این خود می تواند از لحاظ روحی و جسمی افراد را در وضعیت نامناسب قرار دهد، اما از طرفی که سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی هم به هواداران فشار وارد می کند که این فشار های بیرونی برخی از آنها را وادار به واکنش هایی غیر متعارف می کند.
محمد 20 ساله دانشجوی ارتباطات در خصوص امکانات ورزشگاه ها می گوید: امکانات ورزشگاه ها نامناسب است و ذهن تماشاگران را نا آرام می کند، وقتی که هواداران به بازی بدون هیچ گونه امکاناتی حتی ابتدایی و پیش پا افتاده می رود این گونه رفتارها عادی است.
دکتر مرتضی محصص کارشناس فوتبال، درباره تأثیر امکانات ورزشگاه ها معتقد است: تسهیلات و امکانات مناسب می تواند در رفتار تماشگران موثر باشد؛ وقتی فردی خسته و بی رمق به تماشای فوتبال می پردازد و تیم محبوبش هم انتظارات آنها را برآورده نمی کند، نمی توانیم از او که کمترین امکانات را در اختیارش قرار دادیم، انتظار بیشتر از حد داشته باشیم!
*جوانان ارتباط جمعی را فرا بگیرند
وقتی جوانان به ورزشگاه هایی با کمترین امکانات می آیند، با کوچکترین تحرکی امکان طغیانشان وجود دارد، پس باید آموزش های ارتباط جمعی را فرا گرفته و بدانیم در این گونه شرایط چگونه رفتار کنیم .
دکتر محسن ایمانی، روانشناس در خصوص تأثیر ارتباط جمعی در تحرک پذیری تماشاگران معتقد است: ما باید به نوجوانان خود ارتباط جمعی را یاد بدهیم، چرا که اگر بدانند در تماس با دیگر افراد چگونه رفتار کنند به هم توهین نمیکنند.
*رفتار تماشاگران انعکاس داده می شود
وقتی جوانان ارتباط جمعی و افراد بگیرند درک می کنند که رفتارشان عرصه شده و از طریق رسانه ها انعکاس داده می شود، پس رفتاری شایسته انجام می دهند.
نادر 21 ساله دانشجوی ارتباطات در خصوص تاثیر انعکاس و رفتار تماشاگران می گوید: من شاهد بودم زمانی که تماشاگران به استادیوم ها می آیند فکر می کنند، فقط و فقط خودشان هستند با رفتارهای بد و توهین هواداران را بارها دیدم ؛ از آن پس تصمیم گرفتم به ندرت به ورزشگاه ها بروم.
این روانشناس درباره تاثیر انعکاس رفتار تماشاگران معتقد است: برخی مسابقات به طور زنده در خارج از کشور بخش می شود و تعداد کثیری از افراد به تماشای آن می پردازند، فکر کنم که این برای هویت ملی ایرانی و اسلامی پسندیده نیست که رفتاری غیر متعارف و ناشایست انجام دهند.
*کنترل رفتار تماشاگران با قانون گذاری
رفتار تماشاگران در سطح بین الملل نشانگر فرهنگ ایرانی است، حال کنترل عکس العمل هواداران از آن قانون گذار است اما چندسالی است که وضعیت قانونی به طور تقریبی نسبت به سالهای قبل کمی بهتر شده است.
محمد27 ساله فروشنده درباره تأثیر قانون گذاری بر رفتار تماشاگران می گوید: از زمانی که قانون تیم محبوبمان را جریمه یا تماشاگران محروم می کند به طور کمتر به این عمل ناشایست را انجام می دهند.
قرائی مقدم درباره تاثیر پذیری قانون بر رفتار تماشاگران معتقد است : در کشور های انگلیس و اتریش قانون به شدت با افرادی که در استادیوم ها پرخاشگری می کنند برخورد کرده و در کشور ما هم از زمانی که قانون گذاری شده جو ورزشگاه ها کمی بهتر شده است.
انتهای پیام /
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
توسعه 20 هزار متر مربعی سرانه ورزشی در مرکز پایتخت
سولههای بحران در خدمت ورزش و اهالی ورزشکار
مربی معروف فوتبال با ضربات متعدد چاقوی پسرش کشته شد/ قاتل سلامت روان نداشت + تصاویر
دلال ها از جان مردم چه می خواهند +فیلم
واکنش معاونت اجتماعی ناجا به حضور زنان در ورزشگاهها/ فرمانده مرزبانی عازم سیستان و بلوچستان شده است/ کشف سرنخهای جدید در پرونده اسیدپاشی اصفهان
۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]