واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خبرنگاران از طرح های هادی روستایی مراغه بازدید کردند؛
فرهنگ مقاوم سازی مسکن در روستاهای شهرستان مراغه جا افتاده است
شناسهٔ خبر: 2935657 - چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۷
استانها > آذربایجان شرقی
تبریز– جمعی از خبرنگاران از طرح های هادی روستایی مراغه بازدید کرده و درجریان اجرای آنها قرار گرفتند که گشت و گذار در روستاها حکایت از این داشت که فرهنگ مقاوم سازی مسکن در روستاهای مراغه جا افتاده است. به گزارش خبرنگار مهر، بعداز ظهر چهارشنبه جمعی از خبرنگاران رسانه ها از طرح های هادی روستایی مراغه بازدید کردند و از نزدیک در جریان اجرای این طرح ها و دیگر پروژه های روستایی شهرستان ویژه مراغه قرار گرفتند، شهرستان مراغه با ۲۵۰ هزار نفر جمعیت در ۱۴۷ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است. طرح های هادی روستایی از جمله پروژه هایی محسوب می شوند که در راستای فراهم سازی زمینه توسعه و عمران نقاط روستایی تهیه و اجرا می شوند که بر این اساس در شهرستان ویژه مراغه نیز اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است و چهره روستاها تغییر کرده است، خانه های روستایی دیگر کاه و گل نیستند و به همت روستائیان و کمک های بنیاد مسکن، خانه ها مقاوم و ایمن شده اند. طرح هادی روستايی طرحی است که ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تولیدی، تجاری و کشاورزی و تأسیسات و تجهیزات و نیازمندی های عمومی روستایی را بر حسب مورد در قالب مصوبات طرح های ساماندهی فضا و سکونتگاه های روستایی یا طرح های جامع ناحیه ای تعیین می کند. پالچقلو، صومعه سفلی، چلان عليا، كرمجوان، آلماچوان، ينگجه و قراتلو هفت روستایی بودند که خبرنگاران از آنها بازدید کردند و از نزدیک در جریان اجرای طرح های هادی روستایی آنها قرار گرفتند.
هزینه ۶۰ میلیارد ریالی در ۴۳ روستای شهرستان ویژه مراغه رئیس بنیاد مسکن شهرستان ویژه مراغه با اشاره به اینکه در ۴۳ روستای شهرستان مراغه كه اجرای طرح هادی شامل سنگفرش، جدولگذاری و آسفالت انجام شده بالغ بر ۶۰ ميليارد ريال هزينه صرف شده است، گفت: روستائیان علاقه مند مقاوم سازی خانه هایشان هستند و این باعث افزایش سرعت اجرای طرح های مقاوم سازی و هادی روستایی می شود. محمد مقتومی با بیان اینکه در امر مقاوم سازی واحدهای مسكونی روستاهای شهرستان ویژه مراغه اقدامات خوبی انجام شده است، افزود: اشاعه فرهنگ مقاوم سازی بافت های فرسوده باعث مقاوم سازی آنها و افزایش ایمنی روستاها در برابر حوادث می شود. وی در خصوص روستای پالچقلو که در بخش سراجو قرار دارد، ابراز داشت: این روستا ۱۲۱ خانوار و نزدیک به ۵۰۰ نفر جمعیت دارد که بالای ۷۰ درصد واحدهای مسکونی آن مقاوم سازی شده است. مقتومی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۳ مطالعه طرح هادی این روستا آغاز شد، افزود: تا دو سال آینده تمام واحدهای مسکونی این روستا مقاوم سازی خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه استقبال روستائیان شهرستان از مقاوم سازی خانه هایشان خوب است، ادامه داد: ۹۹ روستا در بخش سراجو داریم که افزایش خدمات و امکانات در روستاها باعث عدم مهاجرت روستائیان به شهرها می شود.
مقتومی در خصوص روستای صومعه سفلی نیز گفت: این روستا ۳۸۲ خانوار است که بیش از ۱۵۰۰ نفر جمعیت دارد و از سال ۱۳۸۲ طرح هادی این روستا آغاز شده است. رئیس بنیاد مسکن شهرستان ویژه مراغه در خصوص طرح هادی روستای چلان عليا از توابع بخش سراجو نیز گفت: این روستا ۱۸۱ خانوار و بیش از ۶۵۰ نفر جمعیت دارد که از سال ۱۳۸۶ طرح هادی این روستا آغاز شده است و پیشرفت خوبی دارد. وی با اشاره به اینکه از آغاز اجرای طرح های هادی تاکنون، مطالعه تمام روستاهای بالای ۵۰ خانوار این شهرستان برای اجرای این طرح در دستور کار قرار گرفته است، گفت: مطالعه نظری ۱۱ روستا شامل ۹ روستای بخش سراجو و دو روستای بخش مرکزی در سال جاری انجام می شود. مقتومی با تاکید بر اینکه ۱۰۰ میلیارد ریال برای طرح های هادی روستاهای مراغه در سال جاری اختصاص یافته بود که بیش از ۹۰ میلیارد ریال آن جذب شده است، ادامه داد: بخش سراجوی مراغه ۹۹ روستا دارد كه در ۸۰ درصد اين روستاها مردم با استفاده از تسهيلات بانكی ۱۵ ميليون تومانی بنياد مسكن كار مقاوم سازی خانه هايشان را شروع كرده اند. وی با اشاره به اینکه مراغه ۱۶۲ روستا دارد، گفت: ۱۲۶ روستای این شهرستان بیش از ۲۰ خانوار جمعیت دارند که طرح هادی بیش از ۱۰۰ روستای آن مطالعه شده و ۱۰ روستای دیگر نیز در حال مطالعه است، همچنین در ۴۳ روستا نیز طرح هادی در فاز اول تمام شده است.
مشارکت کم نظیر مردم در اجرای پروژه های عمرانی و زیرساختی روستاها بخشدار سراجو نیز در ادامه این بازدید با بیان اینکه جدول کشی بسیاری از روستاهای این شهرستان توسط مردم و دولت به صورت مشارکتی انجام می شود، افزود: مشارکت مردم در اجرای پروژه های عمرانی و زیرساختی روستاها کم نظیر است. نقی محمدی با تاکید بر اینکه روستای كرمجوان از بخش سراجو ۶۵۶ خانوار و بیش از ۲۵۰۰ نفر جمعیت دارد، گفت: طرح هادی این روستا در سال ۱۳۸۸ مطالعه و در سال ۸۹ نیز اجرا شد. وی در خصوص روستای آلماچوان سراجو نیز ابراز داشت: این روستا ۳۱۰ خانوار و بیش از ۱۲۰۰ نفر جمعیت دارد که طرح هادی ان در سال ۸۴ مطالعه و در سال ۸۹ نیز اجرا شد که ۴۰۰ سند روستایی در انها صادر و بیش از ۶۰۰۰ مترمربع آسفالت ریزی خیابان ها در این روستا به کمک مردم و اهالی انجام شد. باتوجه به اینکه روستاها بازوی توانمند تولید در کشور هستند و روستائیان نقش بزرگی در تولید داخلی دارند پس نیاز است توجه ویژه ای به تامین زیرساخت های روستاها و ایجاد امکانات رفاهی در آنها داشت تا از مهاجرت روستائیان به شهرها جلوگیری شده و به تولید کشور ضربه ای وارد نشود که یکی از همین زیرساخت ها می تواند طرح هادی روستایی باشد که در شهرستان مراغه به خوبی در حال اجرا است و انتظار می رود در سایر شهرستان های استان نیز شاهد سرعت بالای اجرای این طرح در روستاهای محروم باشیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]