واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس خبر داد: تولید بیش از 250 هزار تن انار در سال جاری رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس از تولید بیش از 250 هزار تن انار در سال جاری خبر داد و گفت: در سال جاری از 24 هزارو 547 هکتار سطح زیر کشت باغ های انار در حدود 250هزار تن انار برداشت می شود.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۵ مهر ساعت 09:36
به گزارش خبرنگار پانا از فارس، محمد مهدی قاسمی با بیان اینکه در سال جاری از 24 هزارو 547 هکتار سطح زیر کشت باغ های انار در حدود 250هزار تن انار برداشت می شود گفت : عمده رقم استان ،شامل ارقام رباب پوست قرمز، طعم ملس است که جزء ارقام صادراتی به کشور های آسیای شرقی و آسیای میانه می باشد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر در 15 شهرستان استان انار تولید و عمده ارقام انار استان شامل بریت، رباب، شیرین شه وار، فاروق، اتابکی، کدرو و میخوش می باشد که با توجه به خواص درمانی آن، امروزه مورد توجه بسیاری از کشور های دنیا است که با مدیریت صحیح در بخش صادرات می توان تا 45 درصد ازمحصول انار استان را به دیگر کشور ها صادر کرد .
این مقام مسئول افزود: بیشترین انار تولید شده به صورت تازه خوری به کشورهای کره جنوبی، ژاپن، چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می گردد.
قاسمی تاکید کرد: با توجه به کیفیت بالای انار استان فارس، در زمان برداشت مقدار زیادی از انار تولیدی توسط تجار دیگر استان ها خریداری و با بسته بندی مناسب به دیگر کشورها صادر می گردد.
وی با بیان اینکه تنوع آب و هوا و شرایط اقلیمی موجود در استان فارس برای پرورش و تولید انار بسیار مناسب است خاطر نشان کرد: این استان به لحاظ سطح زیرکشت و میزان تولید این محصول توانسته رتبه نخست کشور را بخود اختصاص دهد.
این مقام مسئول تصریح کرد: در سال های اخیر احداث باغ های فنی انار و توسعه انارکاری در سطح استان به دلیل سودآوری این باغ ها و خشکسالی های چند سال اخیر در استان و هم چنین مقاوم بودن این گونه به کم آبی و تا حدودی مقاوم به شوری آب، مورد استقبال باغداران قرار گرفته است.
وی افزود: توسعه فنی باغ های انار در شهرستان های انارخیز درسال اخیر بیش از 500هکتار می باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی در بخشی دیگر از سخنان خود ،کرم گلوگاه انار را به عنوان مهمترین آفت انار در کشور عنوان کرد و گفت: در استان فارس نیز این آفت تقریباً هر ساله بیش از 30 درصد محصول را آلوده و خسارت زیادی وارد و مشکلات اساسی را در امر تولید و صادرات این محصول به وجود می آورد.
قاسمی انجام مبارزه بیولوژیک و نرعقیمی را از برنامه های مهم در دست اقدام این سازمان به منظور مبارزه بااین آفات بیان نمود و ادامه داد: در حال حاضر استفاده از دستگاه پرچم زدایی انار جهت حذف پرچم های داخلی گلوگاه میوه انار که در زمان مناسب موجب از بین رفتن محل تخم ریزی و کاهش قابل توجه خسارت این آفت می شود از دیگر روش ها درجهت کنترل این آفت است که خوشبختانه توانسته نتایج بسیار مثبتی را به همراه آورد.
وی استفاده از تله های فرمونی و نوری در محل باغ های انار را از دیگر موارد کنترل آفات کرم گلوگاه عنوان کرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس در خصوص فرآوری انار نیز اظهار داشت: استعداد بالقوه انار در زمینه تهیه انواع فرآورده های دارویی، صنعتی و غذایی، سرآمد سایر محصولات باغبانی بوده که این امر مزیت نسبی بالای این محصول را نشان می دهد و در صورت فرآوری انار ارزش افزوده آن سه برابر خواهد شد .
قاسمی با بیان اینکه ارتقای ارزش افزوده حاصل از فرآوری انار یکی از راه های اقتصادی کردن تولید محسوب
می شود افزود: در چند سال اخیر در استان دو واحد تولید کنسانتره و رب انار از سوی بخش خصوصی در شهرستان های نی ریز و ارسنجان تأسیس شده که کارخانه فرآوری نارنی (مزرعه سبز) در نی ریز به ظرفیت 2 هزار تن تولید کنسانتره و واحد تولید رب انار صنعتی مروارید ارسنجان با ظرفیت 100 تن انار در روز و ظرفیت سالانه 700 تن رب انار در حال فعالیت می باشند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس با بیان این مطلب که توجه به پتانسیل بالقوه و بالفعل استان درتولید محصولات باغی، لزوم برنامه ریزی مناسب برای تولیدو صادرات این محصولات را بسیارضروری دانست وگفت:به دلیل مزیت نسبی و قدرت رقابت پذیری مناسب محصول، توسعه ی کشت انار دراستان فارس توصیه می شود، اما پیش از آن توجه به بازاریابی محصول در بازارهای خارج از کشور و معرفی آن به بازارهای خارجی می تواند تضمین کننده ی موفقیت این توصیه باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]