واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۸ق.ظ)
صنعت نفت و زغالسنگ با قدمت طولاني باعث ايجاد ظرفيتهاي زيادي شده است موج - دبير ستاد توسعه فناوري و نوآوري صنعت نفت، گاز و زغالسنگ معاونت علمي با اشاره به قدمت فعاليت صنايع مرتبط با نفت، گاز و زغالسنگ، اين بخش را داراي زيرساختها و امکانات بسيار خوبي دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، جعفر توفيقي، دبير ستاد توسعه فناوري و نوآوري صنعت نفت، گاز و زغالسنگ معاونت علمي و فناوري رئيسجمهوري، در نشست دبيران ستادهاي توسعه فناوري معاونت علمي، با اشاره به ويژگي متمايز فعاليتهاي اين ستاد گفت: نوع فعاليتهاي ستاد توسعه فناوري و نوآوري صنعت نفت، گاز و زغالسنگ به اين موضوع باز ميگردد که اين صنعت با قدمت طولاني خود در کشور سبب ايجاد ظرفيتهاي بشماري شده است و از زيرساختها و امکانات بسيار خوبي برخوردار است.
وي افزود: هم اکنون دانشگاههاي کشورمان در حوزه نفت و گاز بسيار فعال هستند و اين جامعه علمي به همراه شرکتهاي مختلف در حوزه طراحي، مهندسي و مشاور در حوزه نفت و گاز با پشتيباني وزارت نفت به کار خود ادامه ميدهند، اين وزارتخانه نيز با قدمت طولاني خود سبب ايجاد زيرساختهاي بسيار ارزشمند و همچنين نيروي انساني کارآمد شده است، وجود کارشناسان و مهندسان خبره در اين صنعت، سرمايههاي خوبي براي کشور فراهم کرده است.
توفيقي با اشاره به اهميت توليد اکوسيستم جامع در جهت فعاليت در چرخه ايده تا ثروت تصريح کرد: اين ستاد با آشنايي و اشراف کامل بر سرمايههاي موجود و ايفاي نقش بازيگران مختلف از جمله دانشگاهيان، سرمايهگذاران، مراکز پژوهشي و بهرهبرداران، معتقد است که با وجود تمامي اين ارزشها، بازيگران فعال دچار از هم گسيختگي و در واقع عدم انسجام هستند و نميتوانند نقش جامعي را ايفا کنند.
دبير ستاد توسعه فناوري و نوآوري صنعت نفت، گاز و زغالسنگ معاونت علمي ادامه داد: ما در ستاد نفت و گاز به جاي اينکه مجددا از پژوهش و مقاله و همچنين تأسيس شرکتهاي دانشبنيان شروع به کار کنيم اولويت ستاد را بر اين پايه قرار داديم که اکوسيستمي طراحي شود که اين بازيگران، آرمانها و اهداف و ارزشهاي مشترکي را تعبيه کنند و چرخه ايده تا ثروت را در اين اکوسيستم شکل دهند.
وي با اشاره به ويژگي استان خوزستان از لحاظ دارا بودن زير ساختهاي ارزشمند در حوزه نفت و گاز، عنوان کرد: اين استان علاوه بر زير ساختهاي ارزشمند علمي و دانشگاههاي معتبر دولتي و غيردولتي و همچنين وجود دهها شرکت طراح در حوزه تجهيزات، شايد بزرگترين فعال در صنعت نفت باشد، اما؛ ضعف انسجام و يکپارچگي و يک نوع پراکندگي در نيروها و بازيگران فعال را در پي داشته است.
توفيقي گفت: اين ستاد در نظر دارد نيروهاي پراکنده را در يک اکوسيستم جمعآوري کند و خوشبختانه با استقبال استان خوزستان نيز مواجه شده است و از عرضهکنندگان تا متقاضيان علم و فناوري زير پرچم اين پروژه با انگيزه بالا جمع شدهاند.
دبير ستاد توسعه فناوري و نوآوري صنعت نفت، گاز و زغالسنگ با اشاره به انبوه تجربههاي تئوريک در صنعت نفت و گاز افزود: با کليد خوردن اين پروژه ما شاهد نخستين تجربه عملياتي مناطق ويژه فناوري خواهيم بود و اميدواريم با عملياتي کردن منطقه ويژه فناوري نفت و گاز در استان خوزستان شاهد يک نمونه از نظام بخشي نوآوري در کشور باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]