محبوبترینها
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
مراحل قانونی انحصار وراثت در یک نگاه: از کجا شروع کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1825808107
سبد معیشت خانوار بازهم کوچک شد
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سبد معیشت خانوار بازهم کوچک شد کارگران عنوان میکنند براساس آمارها و خط فقری که حالا بیش از ۲ میلیون تومان است، قبلا به دولت درباره افت شدید قدرت خرید خانوار، با وجود حداقل مزد ۷۱۲ هزار تومانی و فریضکردن حقوقها هشدار داده بودیم.
به گزارش فرهنگ نیوز ، کالاها گران، قدرت خرید خانوار پایین و دستمزدها تعریفی ندارد. با وجود اینکه در سال جاری هم دولت خبر از کاهش نرخ تورم می دهد اما کارگران می گویند توان خرید ندارند و پول آنها به خرید خیلی از چیزها در بازار نمی رسد. حال و روز قدرت خرید اقشار کم درآمد مانند آن ضرب المثل معروف است که می گویند دست ما کوتاه و خرما بر نخیل.
آنها مرتبا از هزینه های زندگی خود می زنند و بسیاری از اولویتهای معمول زندگی را از سبد مصرفی خود خارج کرده اند. برای درمان یا اقدام نمی کنند و یا در مراکز دولتی و کم هزینه تر وارد می شوند، برای تحصیل فرزندانشان پول کافی ندارند و بسیاری نیز کاملا سفر و تفریحات را بوسیده و کنار گذاشته اند.
بسیاری از اقشار حقوق بگیر جامعه مانند کارگران و کارمندان جرات هزینه کردن درآمد ناچیز خود را از دست داده اند و تنها به دنبال تامین هزینههای مربوط به مسکن، خوراک، پوشاک و یا تامین نیاز تحصیل فرزندانشان هستند. اقشار کم درآمد معتقدند هرچند جلوی رشد افسارگسیخته قیمتها در دو سال اخیر گرفته شد، اما چیزی به قدرت خرید آنها افزوده نشده و پایین بودن میزان دریافتی و حقوق و دستمزد در ایران باعث شده تا آنها مرتبا با مسائل معیشتی درگیر باشند.
درگیری همیشگی خانوار با درآمدها
کارگران عنوان می کنند سالها مصلحت اندیشی و دخالتهای دولت در تعیین دستمزد باعث شده تا امروز به جایی برسند که حداقل مزد مشمولان قانون کار حدود یک سوم خط فقر باشد. اگر متوسط دریافتی شاغلان را یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان در هر ماه نیز فرض کنیم، بازهم آنها چیزی بیشتر از هزینه های ماهیانه خود را دریافت نمی کنند. از این رو، قشر حقوق بگیر در ایران به صورت مستمر با چالش کسری بودجه خانوار مواجه است.
حالا در بازار راکد ایران و در سایه توقف انجام فعالیتهای اقتصادی، نمایندگان کارگران می گویند قدرت خرید آنها دوباره تحلیل رفته و علاوه بر اینکه بازار نیز در مقابل کاهش قیمتها برای ایجاد تحریک در عرضه و تقاضا مقاومت می کند، کارفرمایان نیز توان پرداخت حقوق بیشتر برای تقویت قدرت خرید آنها را ندارد. حالا در این شرایط، برخی حقوق بگیران برای فرار از چالشهای مالی و حقوقی، دست به دامن شغل دوم و سوم و مشاغل کاذب شده اند.
وجود بازار کار غیررسمی در ایران آنقدر پُررنگ و قابل توجه است که وزیر کار می گوید نسبت ایجاد اشتغال در بخش رسمی و غیررسمی اقتصاد ۲ به یک است؛ یعنی وقتی دو شغل رسمی و دارای شناسنامه در ایران ایجاد می شود، یک شغل غیررسمی و در سایه اقتصاد نیز ایجاد شده که از ویژگی های آن ناشناخته ماندن، عدم توان دولت در ردیابی برای دریافت مالیات و نداشتن بیمه و مسائلی از این دست است.
فرامرز توفیقی با بیان اینکه ایجاد رکود و از بین رفتن قدرت خرید کارگران را در نشستهای تعیین دستمزد امسال مشمولان قانون کار به نمایندگان دولت هشدار داده بودیم، گفت: باید قدرت خرید ایجاد شود تا تقاضاهای جدیدی شکل گرفته و بازار را از رکود خارج کند.
ویرانی فریض کردن حقوقها در معیشت کارگران
نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهارداشت: متاسفانه دولت در مهار تورم همه چیز را قربانی کرد و می دانند که در آینده نزدیک بازار با شوک تورمی مواجه خواهد شد. متاسفانه این احتمال وجود دارد که با اجرا و یا عدم اجرای برجام، اقتصاد دوباره دچار تورم شود.
توفیقی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور در شهریورماه امسال گفته بود اقتصاد از رکود خارج شده ولی این روزها اتفاقاتی افتاده که نشان میدهد چنین چیزی نیست. در سال گذشته درباره کاهش قدرت خرید کارگران هشدار داده بودیم. تورم زمانی اتفاق می افتد که خانوار قدرت خرید داشته باشد، وگرنه در شرایط رکود که تقاضایی در بازار وجود ندارد، دیگر مهار تورم معنایی ندارد.
این مقام مسئول کارگری کشور افزود: دولت باید برنامه ریزی ها را به سمتی ببرد که برای کارگران، کارمندان و اقشار کم درآمد جامعه، دریافتیهای جدیدی ایجاد شود. متاسفانه فریض کردن حقوقها تاثیرات منفی فراوانی در زندگی کارگران داشته است. دولت باید بتواند در بازار عرضه و تقاضای جدیدی ایجاد کند تا اقتصاد به گردش در بیاید.
وی تاکید کرد: از سالهای گذشته با از بین رفتن توازن بین مزد و قیمتها، قدرت خرید کارگران به شدت افت کرده است. وقتی در جامعه حقوق بگیران دریافتی های مناسبی نداشته باشند، تقاضاها نیز به حداقل می رسد و نرخ تورم نیز کاهش می یابد اما این کاهش به همراه حفظ قدرت خرید نیست، بلکه با از بین رفتن توان خرید جامعه اتفاق می افتد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهارداشت: در شرایط که بنگاه ها توانی برای پرداخت حقوق و دستمزد ندارند، تعدیل نیرو اتفاق می افتد و کارفرما دچار مشکل می شود. متاسفانه امروز اقتصاد به بیماری ایرانی دچار شده است.
ابداع روشهای جدید تخلف در پرداخت دستمزد
به گفته توفیقی، باید تصمیمات اساسی درباره نرخ سود بانکها گرفته شود و دولت ترتیبی اتخاذ کند که نوعی بازنگری اساسی در قدرت خرید کارگران و جامعه اتفاق بیافتد. در شرایط ضعیف مالی، کارگران دیگر به دنبال لوکس گرایی نیستند و تنها به دنبال تامین هزینه های اولیه معیشت هستند.
این مقام مسئول کارگری کشور با اشاره به اینکه در جامعه ای که داد و ستد مالی در آن نیست، تورم معنایی ندارد، تصریح کرد: برخی کشورها برای خروج اقتصاد از رکود حقوقها را چندین برابر کرده اند اما در حال حاضر کارگران و حقوق بگیران کشور ما قدرت خریدی ندارند.
وی ادامه داد: بیم آن می رود که پساتحریم به اقتصاد ایران آسیب بزند. اگر حداقل مزد ۷۱۲ هزارتومانی فعلی را با خط فقری که طبق اعلام دولت حدود ۲.۳ میلیون تومان است، مقایسه کنیم نشان می دهد که این دریافتی باید چند برابر افزایش یابد که البته به یکباره در توان بنگاهها و کارفرمایان نیست و باید به تدریج در طول یک دوره ای انجام شودد.
توفیقی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که هم اکنون بخش قابل توجهی از بازار کار حداقل بگیر هستند و در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز پرداختی ها نزدیک به خط حداقل مزد ۷۱۲ هزارتومانی است. یک کار بدی در این خصوص از سوی برخی کارفرمایان انجام می شود و آن هم اینکه قرارداد را با رقمی منعقد می کنند، آنوقت نصف آن را به فرد می پردازند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهارداشت: حداقل مزد واقعی امروز باید ۲.۸ برابر ۷۱۲ هزارتومان فعلی باشد که متاسفانه نیست. البته غیر از این، کارگران این روزها دغدغه های دیگری مانند عدم اجرای حق مسکن جدید و نادیده گرفتن مصوبه شورای عالی کار از سوی دولت، افت امنیت شغلی، کوچک شدن سبد معیشت خانوار و برگزار نشدن جلسات وزارت کار برای بررسی مواد ۴۰ و ۴۱ قانون کار را نیز دارند.
منبع: مهر
94/7/14 - 09:15 - 2015-10-6 09:15:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
سبد معیشت خانوار دوباره کوچک شد/ دستمزد واقعی چقدر باید باشد؟
آوار فریضکردن حقوقها در زندگی کارگران سبد معیشت خانوار دوباره کوچک شد دستمزد واقعی چقدر باید باشد شناسهٔ خبر 2932877 - سهشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۱ اقتصاد > کار و تعاون کارگران عنوان میکنند براساس آمارها و خط فقری که حالا بیش از ۲ میلیون تومان است قبلا به دولت درباره افجزئیات گزارش جدید از معیشت خانوار |اخبار ایران و جهان
جزئیات گزارش جدید از معیشت خانوار نمایندگان کارگران میگویند هزینه خانوار ۴ نفره کارگری در بهار امسال به ۳ ۲ میلیون تومان رسیده در حالی که حداقل مزد ۷۱۲ هزار تومان و متوسط دریافتی تا یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان است کد خبر ۵۳۵۴۶۶ تاریخ انتشار ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۲ - 30 September 20جدیدترین رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری
جدیدترین رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور از تشکیل نخستین جلسه کارگروه دستمزد سال 95 در نیمه دوم مهرماه خبر داد و آخرین رقم هزینه ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری را 3 میلیون و 200 هزار تومان اعلام کرد خبرگزاری ایسنا رییس کانون عالی انافزایش هزینه ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
رییس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور از تشکیل نخستین جلسه کارگروه دستمزد سال 95 در نیمه دوم مهرماه خبر داد و آخرین رقم هزینه ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری را 3 میلیون و 200 هزار تومان اعلام کرد غلامرضا عباسی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا افزود رقم سبد هزینه خانوارهایجزئیات گزارش جدید از معیشت خانوار/ هزینه ماهیانه ۴ نفره چقدر است؟
وضعیت هزینه و درآمد در فصل بهار جزئیات گزارش جدید از معیشت خانوار هزینه ماهیانه ۴ نفره چقدر است شناسهٔ خبر 2927820 - چهارشنبه ۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸ ۴۳ اقتصاد > کار و تعاون نمایندگان کارگران میگویند هزینه خانوار ۴ نفره کارگری در بهار امسال به ۳ ۲ میلیون تومان رسیده در حالی که حدرقم سبد هزینه معیشت خانوارهای کارگری چقدر است ؟
اعلام جدیدترین رقم سبد هزینه معیشت خانوارهای کارگری و ثبت 326 شرکت تعاونی در شهریور ماه امسال از مهمترین اخبار حوزه کار و تعاون در هفته جاری بود به گزارش ایسنا تازه ترین رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری نشان می دهد که هزینه معیشت یک خانوار چهارنفره کارگری در ماه به مرز سه میلیونسهم شیر در سبد خانوار باز هم آب رفت!
سهم شیر در سبد خانوار باز هم آب رفت اقتصاد > بازرگانی - تابناک نوشت اگرچه خانوادهها در سال 93 شیر کمتری نسبت به سال قبل از آن خریداری کردهاند اما برای همین مقدار شیر خریداری شده 10 درصد بیشتر پول دادهاند هر خانوار در سال 93 براي خريد 134 كيلوگرم شير در طول يك ستازهترین رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری
غلامرضا عباسی تازهترین رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور از تشکیل نخستین جلسه کارگروه دستمزد سال 95 در نیمه دوم مهرماه خبر داد و آخرین رقم هزینه ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری را 3 میلیون و 200 هزار تومان اعلام کرد به گزارش سرویس اقتتازهترین رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری |اخبار ایران و جهان
تازهترین رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور از تشکیل نخستین جلسه کارگروه دستمزد سال 95 در نیمه دوم مهرماه خبر داد و آخرین رقم هزینه ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری را 3 میلیون و 200 هزار تومان اعلام کرد کد خبر ۵۳۵۳۱۴ تاریخ انتشار ۰۷ مدر 10 سال گذشته میوه چقدر گران شده است؟/سهم میوه در سبد خانوار ایرانی در حال کاهش
در 10 سال گذشته میوه چقدر گران شده است سهم میوه در سبد خانوار ایرانی در حال کاهش اقتصاد > کشاورزی - اقتصادنیوز در گزارشی کاهش سهم میوه در سبد خرید خانوار را بررسی کرده است در حالی که هر خانوار ایرانی در سال 84 سالانه 264 هزار تومان از درآمد سالانه خود را صرف خرید م-
اقتصادی
پربازدیدترینها