تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 23 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس با آبى غسل كند كه پيش‏تر در آن غسل شده است و به جذام مبتلا شود، كسى را جز خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806390316




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهارت های هزاره سوم ؛ حلقه گمشده آموزش و پرورش


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


مهارت های هزاره سوم ؛ حلقه گمشده آموزش و پرورش وبلاگ > معیری‌نژاد، هادی - شاید اگر بخواهیم همواره دنبال حلقه های گمشده در نظامات اجتماعی کشورمان بگردیم حلقه های بسیاری را پیدا کنیم اما مهمترین نظام در مناسبات امروز جامعه ما نظام آموزش و پرورش است.

در نظام آموزش و پرورش کشور ما مانند بسیاری دیگر از کشور ها از دیرباز تاکید بر محفوضات و تئوری بوده است و نقش ارزشهای اجتماعی نیز همواره به صورت سلیقه ای از وزیری به وزیری دیگر و حتی از مدیر و مربی ای به مدیر و مربی دیگر دستخوش تغییر می شده است.
اما دنیای امروز و دنیای فردا دنیایی در حال تغییر است و بسیاری از ارزشها اگر نگوییم در حال از بین رفتن ، بلکه در حال بازیابی خود با مناسبات جهان جدید است.
در بسیاری از کشورهای دنیا این تغییر حس شده به رسمیت شناخته شده و در نظام آموزشی برای آن برنامه ریزی شده است. اما در کشور ما در حالی که هنوز پارادایم آموزشی مبتنی بر محفوضات و تئوری است، درگیری های ساختاری و سیاسی اعم از رتبه بندی معلمان ، حقوق و مزایای آنان و سیستم و مقطع بندی های آموزشی مجالی به اندیشیدن درباره لازمه های آموزش در هزاره سوم نداده است.
در همین رابطه یورو نیوز چندی پیش از تغییرات سیستم آموزشی در فنلاند گزارشی تهیه کرد در این گزارش تاکید شده بود که این کشور بنا به مقتضیات آینده رویکرد جدیدی در آموزش اتخاذ کرده است
"اولویت این رویکرد آموزشی جدید، آموزش مهارتهایی همچون مهارتهای مربوط به فناوری اطلاعات و مخابرات، مهارتهایی برای زندگی حرفه ای و توان تطبیق با محیط های چندفرهنگی است. سازمان همکاری اقتصادی و توسعه این اصلاحات را یکی از«برجسته»ترین اصلاحات آموزشی در جهان ارزیابی کرده است.
ایجا کائوپینن، مشاور آموزشی در هیئت آموزش ملی فنلاند می گوید: «دنیای پیرامون ما در حال تغییر است. فکر می کنم که این دگرگونی ها بر یادگیری و فضای زندگی دانش آموز تأثیر دارد. بنابراین به این فکر می کنیم که جوانان ما در آینده به چه مهارتهایی نیاز خواهند داشت.»"
چنان که مشاهده می شود این تغییرات شکلی نیستند و محتوایی هستند و این محتوا ، نه بر اساس جهان بینی یک یا دو نفر مقام مسئول بلکه بر اساس اقتضائات جهان آینده شکل گرفته است.
بر کسی پوشیده نیست که از هم اکنون دنیای مجازی و سایبری جای خود را در بین نسل جدید باز کرده است و کودکان به صورت کاملا متشتت و غیر منظم مهارتهای این جهان را از والدین خود آموخته اند که آنان نیز به نوبه خود درک درستی از جهان سایبر و ملزومات آن ندارند.
نظام آموزشی ما با تاخرفرهنگی نسبت به سیر تکنولوژی ارتباطی در جهان در حال جاماندن از شاگردان است از طرف دیگر دانش آموزان ما در مواجهه با امواج جهانی شدن جز محدودیت چیزی ندیده اند و سیاستی مبتنی بر تجهیز آنان در مواجهه با امواج تدارک دیده نشده است.
فارغ التحصیلان ما در هر مقطع خالی از هرگونه مهارت اجتماعی در حالی که ته محصولات سایبری و رایانه ای را در می آورند از رولپلاک کردن یک پیچ یا تعمیر یک وسیله ساده عاجزند، در حالی که در فیس بوک و اینستاگرام چندین صد نفر فالوور دارند از یک سلام و علیک آبرومندانه و یا یک سخنرانی 10 دقیقه ای عاجزند.
در واقع جای خالی آموزش مهارت محورو فرهنگ محور که با تاکید بر ملزومات دنیای آینده باشد به شدت در نظام آموزشی ما احساس می شود این در حالی است که در سالیان اخیر آموزش و پرورش که نیازمند ثباتی معقول است همواره دستخوش امواج سیاسی بوده و یکدستی و کارآمدی آن برای تربیت نسلی پیشرو و خلاق به شدت زیر سئوال رفته است.
کشور ما بعد از شکست تحریم ها و تغییر رویکرد دیگر کشورها با توجه به منابع غنی و جمعیت جوان مستعد ترین کشور جهان برای توسعه و خیر اقتصادی است اما حقیقت این است که اذهان این جامعه به شدت غیر ماهر ، مصرف زده و تئوریک است.
تربیت نسلی که مناسبات توسعه کشوری چون ایران و موقعیت آن را در جهان امروز درک کند حلقه مفقوده ای است که بی شک از دیگر حلقه های گمشده در کشور مهم تر است اما هنوز کسی برای یافتن آن آستین بالا نزده است.

کلید واژه ها: جامعه‌شناسی - وزارت آموزش و پرورش -




دوشنبه 13 مهر 1394 - 11:10:29





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن