تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837697921




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشارکت سیاسی بانوان مطالبه‌ای زودرس


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


مشارکت سیاسی بانوان مطالبه‌ای زودرس جامعه > خانواده - علی محمد حاضری


دو سال از زمانی که آقای روحانی قدرت را دست گرفت، می‌گذرد. به همین دلیل بسیاری از زنان انتظار دارند که وعده‌های آقای روحانی مبنی بر رفع تبعیض در این حوزه محقق شود و زنان بتوانند مناصب کلان مدیریتی را در دست بگیرند. البته این تقاضا تنها به دوره آقای روحانی خلاصه نمی‌شود. زنان همواره نسبت به اعمال برخی از تبعیض‌های موجود در عرصه سیاست گلایه داشته و همواره تلاش کردند تا این تبعیض‌ها پایان یابد. در پاسخ به بانوان محترم باید گفت که خواسته‌های زنان در حوزه سیاسی را باید در دسته مطالبات زودرس دانست. زودرس بودن به عامل نتیجه‌بخش نبودن و شکست خوردن این مطالبات، تبدیل شده است.
به نظر می‌رسد که زنان باید این واقعیت را به رسمیت بشناسند که یک فاصله و تأخیر دو دهه‌ای حضور زنان نسبت به مردان در جامعه وجود دارد. به‌هرحال زنان با یک تأخیر قابل‌توجه وارد عرصه تحصیلات دانشگاهی و بازار کار شدند. همین تأخیر موجب شده که حضور زنان در مناصب سیاسی چندان قابل‌توجه نباشد. شاید بسیاری از زنان این واقعیت را بیان کنند که زنان در دو دهه گذشته در عرصه دانشگاهی بسیار خوش درخشیده‌اند. در پاسخ به این قضاوت و اظهارنظر باید گفت که حضور پررنگ زنان در کرسی‌های دانشگاهی نباید این توقع را ایجاد کند که زنان در حوزه مدیریت کلان و مدیریت سیاسی کشور، همان توفیقات درخشان را کسب کرده و همان سهمیه را داشته باشند.
به‌عبارت‌دیگر زنان بعد از چند دهه کامیابی در عرصه دانشگاهی باید انتظار داشته باشند که جامعه با روی باز از آنها استقبال کند. در این صورت زنان از چنان اعتباری برخوردار می‌شوند که حضور آنها در عرصه مدیریتی با اما و اگر مواجه نمی‌شود. تا زمانی که این مرحله طی نشود بیان چنین انتظاراتی درست نیست و امکان دارد که نتایج معکوس به دنبال داشته باشد.
اگر این دوران طی نشود و زنان وارد عرصه مدیریت کلان شوند شما مشاهده خواهید کرد که زنان نمی‌تواند انتظارات موجود را برآورده کنند همچنانکه در حال حاضر زنانی در مجلس حضور دارند که بازدهی مورد انتظار را ندارد و نتوانستند توقعات وجود را تامین کنند. به نظر من این حضور، حضور پرثمری نبوده و اصلا به سود جامعه زنان نیست. شما فقط لازم است این موضوع را رصد کنید که چطور حضور نمایندگان زن از سوی نمایندگان مرد مجلس جدی گرفته نمی‌شود.
بسیاری از فعالان جامعه زنان بارها این پیشنهاد را مطرح کردند که بهتر است برای حضور زنان در مناصب سیاسی سهمیه‌ای را در نظر گرفت تا زنان بتوانند این عقب‌افتادگی تاریخی را جبران کنند. به نظر من اعمال این سهمیه تا زمانی که این تأخیر زمانی وجود دارد هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد. به نظر من اگر زنان در عرصه آموزشی درخشندگی لازم را کسب کنند بعد از مدتی خواهد توانست آنچنان توان خود را به نمایش بگذارند که بسیاری از مدیران عالی آنها را در سطح مدیریت ارشد به کار بگیرند. همین حضور موفق، عملکرد آنها را تبلیغ می‌کند. به نظر من اگر این سهمیه‌بندی جنسیتی در سطوح کارشناسی و علمی اعمال شود . زنان خواهند توانست توانمندی خود را به منصه ظهور برسانند. تمرین حضور در این سطوح، موجب خواهد شد تا زنان قابل و توانمندی پرورش پیدا کنند. در نهایت مدیران ارشد به این قابلیت‌ها پی برده و همین موجب می‌شود که این زنان در سطح بالا به کار گرفته شود. اگر این مرحل طی نشود و زنان صرف اعمال سهمیه‌بندی جنسیتی به پست معاونت وزارت برسند این حضور با شکست مواجه می‌شود.
مدیران مرد باید خودشان به این واقعیت برسند که اگر از زنان استفاده نکنند کارشان می‌لنگد و نمی توانند امور وزارتخانه یا سازمان بزرگ خود را اداره کنند و گرنه صرف اعمال زور و ایجاد سهمیه‌بندی مسیر حضور زنان را هموار نمی‌کند. حضور زنان باید به گونه‌ای باشد که مدیریت آنها از راندمان بالایی برخوردار باشند وگرنه بسیاری از مردان در برابر حضور زنان موضع می‌گیرند در حالیکه باید این حضور به گونه‌ای باشد که خود مردان این موضوع را به رسمیت شناخته و حرفی برای گفتن نداشته باشند.
استاد جامعه شناسی دانشگاه تربیت مدرس    

کلید واژه ها: اشتغال زنان - حضور زنان در جامعه - زنان -




دوشنبه 13 مهر 1394 - 11:11:06





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن