تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نادان كسى است كه نافرمانى خدا كند، اگر چه زيبا چهره و داراى موقعيتى بزرگ باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853252800




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار به ایرانی‌ها: ایران 69 درصد از ذخایر آبی خود را مصرف کرده است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: هشدار به ایرانی‌ها: ایران 69 درصد از ذخایر آبی خود را مصرف کرده است
اگر کشوری بیش از 40 درصد ذخایر آبی تجدید‌پذیرش را مصرف کند در زمره کشورهای درگیر بحران آب است و ایران 69 درصد از ذخایر خود را مصرف کرده است.

هشدار به ایرانی‌ها: ایران 69 درصد از ذخایر آبی خود را مصرف کرده است
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، 5/84 درصد کشور ما خشک و نیمه‌خشک و 5/15 درصد آن مرطوب و نیمه مرطوب است تنها منبع آب کشور ما از اجتماع نزولات جوی و آبهای مرزی تامین می‌شود و حالا که خشکسالی و تغییر اقلیم بر تماس کشورها سایه افکنده بایستی مدیریت کنیم چرا که طبق طریف شاخص سازمان ملل و فالکن مارک ایران دچار بحران آب شده و مردم مهمترین مصرف‌کننده‌های آن باید این بحران را جدی بگیرند.


** 72 درصد از بارش‌ها تبخیرمی‌شود


موجودی آب هر کشوری حاصل نزولات جوی و آبهای مرزی آن است و کشور ما به خاطر اقلیم خاص خود که وسعت بیشتری از آن خشک و نیمه خشک است مطمئناً آب زیادی را به خاطر اقلیم خود با تبخیر از دست می‌دهد.


روستایی رییس گروه دفتر پژوهش آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در این باره می‌گوید: نزولات جوی ایران 413 میلیارد متر مکعب است که از این مقدار 72 درصد  تبخیر شده و فقط 28 درصد که معادل 117 میلیارد متر مکعب است باقی می‌ماند و آبهای مرزی که وارد دریاها و منابع آبی کشور ما می‌شود حدود 13 میلیارد متر مکعب است که در نهایت ایران 130 میلیارد متر مکعب آب دارد.


** امسال 20 درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم


تغییر اقلیم و خشکسالی از یک طرف و اقلیم خاص ایران( خشک و نیمه‌خشک) از طرف دیگر دست به دست هم دادند و میزان بارش را به حدی چشمگیری کاهش دادند تا ایران به بحران آب برسد.


روستایی رییس دفتر پژوهش آب و خاک سازمان در این باره معتقد است: طبق آمار یک‌ماه گذشته از وزارت نیرو به این نتیجه رسیدیم که متوسط بارش در 40 سال اخیر 125 میلیارد متر مکعب در 10 سال اخیر 115 میلیارد متر مکعب و در 5 سال اخیر به 104 میلیارد متر مکعب  رسده است.


چیت‌چییان وزیر نیرو در این باره می‌گوید: پانزده‌سال است کشور در خشکسالی مستمر قرار دارد به طوریکی بارش‌ها در بلند مدت از 250 ملی‌متر به 244 میلی‌متر کاهش پیدا کرده و امسال نیز به 188 میلی‌متر رسیده و 20 درصد کاهش داشته‌ایم.
کسری مخازن آب زیرزمینی از کل منابع آب سهمی برابر آبهای زیرزمینی است که متاسفانه در کشور ما به دلیل وجود چاه‌های غیر مجاز و آلودگی‌های ناشی از فاضلاب‌های شهری، صنعتی و زهاب‌های کشاورزی وضعیت این آبها سال به سال بحرانی‌تر شده است.


چیت‌چیان وزیرنیرو دراین بارمی‌گوید: هم اکون بیش از 6 میلیارد متر مکعب در سال از منابع آب زیرزمینی بیش از ظرفیت آن برداشت می‌شود.


روستایی رییس دفتر پژوهش آب و خاک سازمان محیط زیست نیز معتقد است از 130 مکیلیارد متر مکعب موجودی آب کشو، 56 میلیارد متر مکعب به آبهای زیرزمینی و ذخایر اختصاص دارد که متاسفانه 5/61 میلیارد متر مکعب برداشت سالانه گزارش سده که با این حساب سالانه 5/5 میلیارد مترمکعب کسری مخازن اب‌های زیرزمینی را شاهد هستیم که ادامه این روال باعث فرونشست زمین و کسری آبهایی می‌شود که تجدیدناپذیرند.


** کشاورزی در صدر جدول مصرف‌کننده آب
روستیی رییس دفتر پژوهش آب و خاک سازمان محیط زیست در این باره می‌گوید: سهم مصرف بخش کشاورزی در ایران 8/92 درصد است که در جهان 70 درصد بوده و این یعنی کشاورزی در ایران بالاترین میزان مصرف آب را به خود اختصاص داده در حالی که از 51 میلیون تن تولیدات کشاورزی حدود7/7 میلیون تن مجموع ضایعات این بخش است هر63 گرم  محصول کشاورزی بطور متوسط یک‌متر مکعب آب مصرف می‌شود یعنی میزان هدر رفت آب برای ضایعات کشاورزی 12 میلیون مترمکعب است که در واقع 3 برابر حجم سد کرخه است.


روستایی در خصوص آمار مربوط به بخش شرب و صنعت می‌گوید: آب شرب در ایران 65/6 درصد که در جهان 11 درصد است و صنعت 2/11 درصد که در جهان 18 درصد برآورد شده است.


**سدهای ناکارآمد بحران آب را سرعت بخشیدند


دلیل احداث سد، ذخیره‌کردن روال آب و انتقال آن به پایین دست زمانی می‌تواند در منطقه‌ای کارآمد باشد که بصورت برنامه‌ریزی شده احداث شود.
روستایی رییس دفتر پژوهش آب و خاک سازمان در این باره می‌گوید: در حال حاضر 1310 سد، در حال اجرا، مطالعه و بهره‌برداری وجود دارد که متاسفانه در تعدادی از این‌ها به دلیل نفوذ ذینفعانی هم اکنون در برخی نقاط با توجه به خشکسالی و بارش کم در دراز مدت احداث این سدها روند فزونی بحران آب در مناطق را به اوج رسانده و بسیاری از مناطق آنها اب ندارند.


** موفقیت برای  مقابله با بحران آب


سلیمانیان کارشناس حوزه آب و خاک در این  باره می‌گوید: با تشکیل واحد ضربت صرفه‌جویی آب(پلیس آب) آموزش مشترکین نسبت به اهمیت آب و هحوه صرفه‌جویی در مصرف آن، مصوبات محدودکننده مصرف آب، نظارت شبانه‌روزی بر روند اجرای مصوبات از سوی مردم، افزایش جریمه روزانه مشترکین پرمصرف، جایژزین کردن چمن با گیاهانی که مقاومت بیشتری در برابر کم آبی دارند و در نهایت اصلاح شیوه آبیاری در بخش کشاورزی مطمئنا جنگ با بحران آب موفقیت آمیز است.


** چه باید کرد؟


مردم باید بحران آب را جدی بگیرند آگاهی مردم و حساسیت آنها، به انتقال واقعیت از جانب مسئولان در رسانه‌ها بر می‌گردد.


روستایی رییس دفتر پژوهش آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در این باره می‌گوید: بایستی مصارف هر خانوار را اولویت‌بندی کرده، آب شرب و مصرفی را جدا در واقع باید جیره‌بندی کینم طوریکه مصرف اضافی و هدر رفت آب ممنوع شود.
مسئولان به جای انتقال آب بین استانها بایستی از هدر رفت آب در همان منطقه مواجه با بحران آب جلوگیری کنند و وزارت نیرو استفاده از ابزارهای کنترل و جلوگیری از هدر رفت آب در کشور الزامی کنید.


روستایی از دیگر اقدامات مقابله با بحران را این گونه بیان می‌کند: چون بیشترین آب کشور ما صرف بخش کشاورزی می‌شود بایستی الزام‌سازی و مقرراتی با همکاری وزارت‌خانه کشاورزی انجام گیرد و کشاورزان متناسب با اقلیم هر منطقه به کشت بپردازند و روز به روز مواد غذایی کم آب را جایگزین الگوی غذایی پرآب کرد.


انتهای پیام/



اشتراک گذاری







۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن