تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بالاترين درجه دانايى، تشخيص اخلاق از يكديگر و آشكار كردن اخلاق پسنديده و سركوب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837411616




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یکی ما را به زور بخنداند!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یکی ما را به زور بخنداند!
سینمای کمدی ایران، امروز حرفی برای گفتن ندارد.


حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر زمان که از سینما و شاخه‌های آن صبحت می‌شود، مسلماً ژانر کمدی، در هنر هفتم یکه تازی می‌کند. کمدی، زبان گویا و لطیف و در عین حال تأثیرگذار اهالی فیلم‌ساز در تمام دنیاست و این جماعت هنر دوست، به خوبی دریافته‌اند که با آثار کمدی، می‌توان مسائل مختلف جامعه را به تصویر کشید در واقع هنگامی که هنر سینما با هنر طنز آمیخته شد، آثاری گیرا و جذاب برای مخاطب به نمایش درآمد.


آن زمان که سینما در ایران وارد شد، در کنار آثار اجتماعی و درام، فیلم‌های طنز در خور توجهی نیز ساخته شد. زمانی در سینمای ایران، مردم برای دیدن میری، ظهوری و وحدت به سینماها می‌رفتند و به خوبی از این شاخه سینما استقبال می‌کردند.


سینمای طنز ایران در آن زمان، آن‌گونه تعریف شده بود اما انقلاب در ایران سلیقه‌ای جدید برای مردم تعریف کرد. با توجه به مشکلاتی نظیر جنگ، مشکلات اقتصادی،‌ تغییر شرایط اجتماعی و سبک زندگی مردم، در سینمای کمدی ایران نیز، انقلاب ایجاد شد. شاید سرآمد فیلم‌های ژانر طنز در ابتدای انقلاب، فیلم «اجاره نشین‌ها» اثر داریوش مهرجویی بود. استقبال بی‌نظیر مردم، از این طنز معناگرا که مشکلات آن روز جامعه را به تصویر کشید، خود گویای این تغییرات است. «اجاره نشین‌ها» نشان داد که معضلات اجتماعی در قالب طنز و البته در مقام سوژه می‌تواند مردم را به خنده سوق دهد و آن‌ها را به فهم عمیق مطالب نزدیک کند.


اگر در سینمای طنز بعد از انقلاب، فیلم‌هایی نظیر «اجاره‌نشین‌ها» را مبدأ و شروع طنز اجتماعی قرار دهیم، سینمای طنز شاخه‌ای مستقل در سینما شد.


در سال‌های بعد، طنز در سینمای دفاع مقدس نیز نفود کرد. فیلم «لیلی با من است» کمال تبریزی، اولین فیلم دفاع مقدسی بود که با طنز آمیخته شده بود.


ارتباط بسیار خوب مردم با این فیلم و فتح گیشه باعث شد که «لیلی با من است» از آثار شاخص این ژانر جذاب باشد، اما بعدها این تلفیق میان سینمای دفاع مقدس و ژانر طنز، نتیجه خوبی نداشت. «اخراجی‌ها» دو و سه، مصداق بارز این صبحت‌هاست.


از سوی دیگر، بسیاری از فیلمسازها نتوانستند مفهموم طنز و سینمای کودک و نوجوان را درک کنند و تعریف درستی از آن داشته باشند «آرزوهای بزرگ»، «الو الو من جوجوام» و «دزد عروسک‌ها» از این دست کارهاست. شاید ورود ناگهانی «کلاه قرمزی و پسر خاله» کمی از دردهای این ژانر را تسکین دهد. آمار فروش فوق‌العاده و حضور افراد بالغ در کنار خردسالان در سینما برای دیدن این فیلم، نکته شاخص این اثر متفاوت سینمای ایران بود، اما هیچ گاه تک اثر، نمی‌تواند به تنهایی موجب موفقیت سینمای کمدی و کودک نوجوان باشد.


در واقع نوعی بلاتکلیفی و سردرگمی در دهه‌های شصت، هفتاد و هشتاد در سینمای طنز وجود داشت و این ژانر نتوانست تعریف درستی از خود به مخاطب ارائه دهد و شاخه‌هایی همچون کودک و نوجوان، دفاع مقدس و ژانر اجتماعی را در خود حل کند.


از هر منظری که به سینمای کمدی ایران نگاه می‌کنیم، کمبود در آن مشاهده می‌شود. نبود فیلمنامه قوی و مدون و متکی به قصه، با موضوعات مختلف اجتماعی و گیرا، یک سر این بی‌سر و سامانیست که نبود افراد نابلد در این حرفه‌، مشکلات این ژانر را به کمال رسانده است.


محدود شدن به 10 تا 15 بازیگر کمدی در سینما دلیل دیگر این بی‌سر و سامانی است. بازیگرانی که همواره یک واکنش خاص دارند و یک نقش را در چند فیلم بازی می‌کنند با جملات تکراری و اغلب شوخی‌های غیر مؤدبانه و هجو.


«پاپوش»، «بلوف»، «در شب عروسی»، «داماد خجالتی» و «سه‌درجه تب»، «اسپاگتی در هشت دقیقه» و بسیاری از آثار دیگر مؤید صبحت‌های گفته شده است و می‌توان با صراحت گفت که این شاخه، بعد از گذشت حدود سی ‌سال از عمر خود البته بعد از انقلاب، هنوز در کودکی خود مانده است و رشد محسوسی نداشته است.


البته باید به موفقیت آثاری همچون «صورتی» اثر فریدون جیرانی؛ «پسر آدم، دختر حوا» و «ورود آقایان ممنوع» به کارگردانی رامبد جوان اعتراف کرد که هم در بحث فیلمنامه موفق بوده‌اند و هم در انتخاب بازیگر و ساختارشکنی در این ژانر.


اما در این روزها شاخص‌ترین اثر کمدی که روی پرده سینماست، «گینس» ساخته محسن تنابنده است. تنابنده بر خلاف کارهای قبلی خود در جایگاه بازیگر، فیلمنامه‌نویس و بازیگردان، این بار در کارگردانی و فیلم‌سازی موفقیتی نداشته است. تنها نکته مثبت این فیلم، کشیدن مخاطب به سمت سینما و فتح گیشه است که آن را هم مدیون حضور «رضا عطاران» شاخص‌ترین چهره کمدی سینمای ایران است. باز هم این فیلم‌ مانند اغلب آثار کمدی، فاقد فیلمنامه قصه محور است.


شاید تنابنده در مقام نویسنده و کارگردان، فراموش کرده است که این فیلم توسط کودکان و نوجوانان نیز دیده می‌شود و این الفاظ زشت و غیرمؤدبانه، تأثیر منفی بر آن‌ها می‌گذارد. هر چند که اگر باز هم این فیلم توسط این قشر جامعه دیده نمی‌شد، باز هم شوخی های هجو، نوعی ابتذال را در سینما ایجاد می‌کند.


در آخر نیز باید به آن دست از روشنفکرانی که همواره هالیوود را مقصود و الگوی خود می‌دانند، گفت: در همین سینمای هالیوود بیش از یک قرن است که کمدی‌های گوناگون ساخته می‌شود و تا الان هم بازار خود را دارند، اما آن‌ها نیز همواره قصه تعریف می‌کنند و کمدی را با اصول و قاعده در قالب فیلم به مردم عرضه می‌کنند. حتی سینمای پایکوزی یا به اصطلاح ما، سینمای سوپرمارکتی آنها، با وجود کیفیت پایین‌تر، همواره این اصول و قاعده را سرلوحه کار خود قرار می‌دهند.




یادداشت از: محمدرضا فلاحی






انتهای پیام/



اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

ما‌فیا، فیلم‌های ارزشی را پشت اکران نگه می‌دارد
باید به ناگفته‌های دفاع مقدس پرداخته شود
"مجید جوانمرد" از علت دوری 25 ساله خود از سینما می‌گوید
گلزار و رادان در عرصه‌ي بازيگري تكرار نشدند
آدام سندلر 47 ساله شد
کمدی و طنز از رضا عطاران جدا نمی‌شود
قدرت نمایی سینمای کمدی و طنز با واژه‌هایی طعنه‌آلود
"دختر شیرینی فروش" فیلم قابل دفاع حوزه طنز
دل گيشه‌هاي سينمايي خنك شد/يك ميليارد تومان سهم "خوابم مي‌آد" از گيشه ها شد
فيلم‌هاي طنز فاقد استاندارد‌هاي بين‌المللي هستند





۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن