تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837329530
عملکرد کلانتریهای زنان در ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: سابقه تأسیس کلانتری زنان در ایران به سال ۸۲ برمیگردد که در این سال اولین کلانتری ویژه زنان در شهر مشهد و در محدوده حرم امام رضا (ع) به دلیل نوع گردشگران خارجی و حجم حضور زنان تأسیس شد. اسفندماه سال ۸۷ سردار احمدیمقدم؛ فرمانده نیروی انتظامی از آمادگی پلیس برای راهاندازی شعب ویژه زنان در کلانتریها خبر داد و یکی از اهداف پلیس را در برنامه پنجم توسعه، افزایش تعداد و توانمندیهای مأموران زن در کشور عنوان کرد.
به گزارش تراز ،اولینبار در سال ۱۹۸۵ در کشور برزیل فعالان مدنی دولت را قانع کردند که برای کمک به زنان خشونتدیده، وجود پلیس زن ضروری است و به این ترتیب، اولین کلانتری پلیس زنان در سائوپائولوی برزیل تأسیس شد و پس از آن سایر کشورها نیز اقدام به ایجاد کلانتریهای زنان کردند.
از اوایل قرن بیستم بود که افسران پلیس زن فعالیت خود را در کشور انگلستان آغاز کردند و پس از آن سایر کشورها نیز بهتدریج این نیاز را احساس کردند و پی بردند که تأمین امنیت جامعه تنها با حضور پلیس مرد میسر نیست و زنان نیز باید به فراخور موقعیتهای مختلف در این عرصه حضور داشته باشند. به همین منظور، دانشکدههای پلیس در سراسر دنیا زنان را نیز پذیرش کردند و به آنها آموزشهای نظامی و انتظامی دادند. زنان پلیس در کشورهای مختلف با توجه به فرهنگ آن کشور فعالیتهای مختلفی انجام میدهند.
* تأسیس اولین کلانتری زنان در برزیل
به اواخر قرن بیستم که نزدیک شدیم برخی از کشورها به ضرورت وجود کلانتریهای ویژه زنان پی بردند و ازاینرو، کلانتریهایی تأسیس شدند که صرفاً مختص زنان بوده و همه کادر نظامی و اداری و همچنین مراجعهکنندگان این کلانتریها زنان هستند.
اولینبار در سال ۱۹۸۵ در کشور برزیل فعالان مدنی دولت را قانع کردند که برای کمک به زنان خشونتدیده وجود پلیس زن ضروری است و به این ترتیب، اولین کلانتری پلیس زنان در سائوپائولوی برزیل تأسیس شد و پس از آن سایر کشورها نیز اقدام به ایجاد کلانتریهای زنان کردند. تأسیس کلانتریهای زنان در کشور برزیل با استقبال روبهرو شد؛ بهگونهای که تا سال ۲۰۱۰، تعداد این کلانتریها به ۴۷۵ عدد رسید.
* وجود ۴۴۲ کلانتری زنان در هند
کشور هندوستان دارای واحدها و کلانتریهای پلیس زن در سطح محلی است و اولین کلانتری زنان در این کشور در سال ۱۹۷۳ آغاز به کار کرده است. براساس آمار و اطلاعات دفتر توسعه و تحقیقات پلیس تا یکم ژانویه سال ۲۰۱۱، تعداد ۴۴۲ کلانتری زن در سطح هند وجود داشته است.
در پاکستان پلیس زن از دهه ۱۹۷۰ آغاز به کار کرد و هماکنون این کشور ۴ هزار پلیس زن دارد که این تعداد حدود یک درصد پلیس کل این کشور را تشکیل میدهند. اولین کلانتری پلیس زن پاکستان توسط بینظیر بوتو نخستوزیر فقید این کشور در ۲۵ ژانویه سال ۱۹۹۴ در اسلامآباد تأسیس شد و هماکنون در ۴ استان پاکستان ۱۵۴۴ کلانتری وجود دارد. در اکوادور ۳۴ کلانتری ویژه زنان، در نیکاراگوئه ۵۹ کلانتری و در پرو ۲۷ کلانتری زنان وجود دارد. همچنین، در آمریکا و آسیای جنوبی نیز کلانتریهای پلیس زن فعال هستند و عملکرد آنها موفقیتآمیز بوده است.
* فعالیتهای کلانتریهای زنان در کشورهای مختلف
هرچند کلانتریهای پلیس زن در کشورهای مختلف خدمات متفاوتی به مراجعان خود ارایه میکنند، اما هدف کلانتریهای پلیس زن غالباً ارایه خدمات به آسیبدیدگان خشونتهای خانگی و خشونتهای جنسی است. مثلاً کلانتریهای زنان در اکوادور، سیرالئون و پرو تنها مجاز به رسیدگی به خشونت خانگی هستند.
در کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل و نیکاراگوئه کلانتریها نه تنها به شکایت زنان از شوهرانشان، بلکه به شکایت آنها از افراد دیگر نیز رسیدگی میکنند. در نیکاراگوئه قانون خشونت خانواده تنها شامل خشونت فیزیکی و روانی است، اما کلانتریها متعهدند به خشونتهای جنسی نیز رسیدگی کنند. در برزیل، کلانتریهای مختلف اختیارات متفاوتی دارند، اما غالب آنها در زمینه خشونتهای خانگی شامل خشونت فیزیکی، تهدیدها و خشونت جنسی فعالیت میکنند.
در کلانتریهای زنان، پلیسهای زن متخصصی حضور دارند که به نیازهای زنان خشونتدیده رسیدگی میکنند. این کلانتریها خدمات درمانی، مشاورهای و مالی در اختیار قربانیان قرار میدهند و به آنها برای پیگیریهای قانونی لازم کمک میکنند. نقش دیگر این کلانتریها، آگاهیرسانی در مورد حقوق زنان و امنیت آنها در جامعه است.
* کلانتری زنان در ایران و اظهارات متناقض نیروی انتظامی
سابقه تأسیس کلانتری زنان در ایران به سال ۸۲ برمیگردد که در این سال اولین کلانتری ویژه زنان در شهر مشهد و در محدوده حرم امام رضا (ع) به دلیل نوع گردشگران خارجی و حجم حضور زنان تأسیس شد. اسفندماه سال ۸۷ سردار احمدیمقدم؛ فرمانده نیروی انتظامی از آمادگی پلیس برای راهاندازی شعب ویژه زنان در کلانتریها خبر داد و یکی از اهداف پلیس را در برنامه پنجم توسعه، افزایش تعداد و توانمندیهای مأموران زن در کشور عنوان کرد.
اوایل سال ۸۸ نیز سرهنگ بیگی؛ رییس پلیس پیشگیری تهران اعلام کرد تا پایان سال، سه کلانتری زنانه در تهران شروع به کار خواهند کرد، اما این وعده عملی نشد و سردار رادان؛ جانشین فرمانده نیروی انتظامی کشور در نیمه دوم سال ۸۸ اعلام کرد همان یک کلانتری بانوان در مشهد بس است و برنامهای برای راهاندازی کلانتریهای زنان در استانها و تهران نداریم.
با این اعلام نظر جانشین فرمانده نیروی انتظامی وقت، بحث تأسیس کلانتریهای زنان مسکوت گذاشته شد تا اینکه شهریور ماه ۹۳ زهرا بنیانیان؛ مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در امور زنان و خانواده، در حاشیه ششمین جلسه کمیته زنان و خانواده گفت: یکی از موضوعات مطرحشده در این کمیته، ایجاد کلانتریهای زنان در برخی استانها با توجه به مشکلات و مسایل موجود به منظور اعتمادسازی زنان در معرض خطر است که این طرح، بررسی و نتیجه آن از سوی اعضاء، اعلام خواهد شد. پس از این اظهارنظر نیز خبر دیگری از تأسیس کلانتری زنان در دست نیست.
مسئول مرکز اطلاعرسانی پلیس مشهد درباره دلیل تأسیس این کلانتری به خبرنگار مهرخانه گفت: ازآنجاییکه نیمی از جمعیت افراد هر جامعه زنان هستند و در برخی موارد ممکن است این قشر دچار مسایل و مشکلات خانوادگی، اداری، جنایی و ... شوند و در جایگاه شاکی، متهم یا مجرم قرار گیرند، حضور پلیس زن و کارشناس انتظامی (بازجویی) در روند رسیدگی به پروندههای مربوط به زنان ضروری است.
* وجود تنها کلانتری زنان کشور در مشهد
او در رابطه با انتخاب شهر مشهد برای تأسیس کلانتری زنان خاطرنشان کرد: شهر مشهد اولین پایتخت مذهبی و دومین کلانشهر ایران است و جمعیت بالایی دارد. همچنین، با توجه به زیارتیبودن مشهد، هر ساله میلیونها زائر به این شهر سفر میکنند. در کنار جنبههای مثبت حضور زائران و مسافران، این تراکم جمعیت گاهی موجب بروز مسایل و مشکلات اجتماعی میشود؛ بنابراین حضور نیروی انتظامی و به تعاقب آن مرکزی ویژه بانوان برای برقراری نظم و حل اختلافات خاص در مشهد ضروری است. در سال ۱۳۷۸ مسئولان ناجا کلانتری ویژه بانوان را به صورت آزمایشی در این شهر تأسیس کردند که این مرکز از سال ۱۳۸۲ کار خود را جهت رفاه حال زائران و مجاوران به طور رسمی آغاز نمود.
مسئول مرکز اطلاعرسانی پلیس مشهد با اشاره به علل مراجعه مردم به کلانتری زنان مشهد بیان داشت: بسیاری از افرادی که به این مرکز مراجعه میکنند پروندههایی با موضوعات معمولی مانند سرقت، مواد مخدر، زنان و دختران فراری، حل اختلاف خانوادگی و ... دارند؛ اما به طور ویژه زنانی هستند که به عنوان شاکی یا متهم ترجیح میدهند روال رسیدگی به پروندهشان در یک محیط زنانه و توسط کارشناسان زن انجام گیرد. به این ترتیب، تجانس بین ارباب رجوع و پرسنل این کلانتری باعث راحتتربودن ارباب رجوع در مطرح کردن موضوع مورد مراجعه شده است.
* خدمات کلانتری زنان به مراجعان
او در خصوص خدماتی که این کلانتری به مراجعان خود ارایه میدهد، اظهار داشت: این کلانتری خدماتی مانند خدمات مشاورهای از قبیل صلح و سازش و بررسی مسایل خانوادگی، مسایل تحصیلی و تربیتی با حضور کارشناسان خبره، رسیدگی به پروندههای خاص زنان از قبیل سرقت، فرار از منزل، مواد مخدر و ... ارایه میدهد. در بررسی هر یک از این پروندهها یک تیم کارشناسی زن حضور دارد که بازجویی و سایر کارهای مربوط به هر پرونده توسط این کارشناسان و بازجویان انتظامی زن انجام میگیرد.
* استقبال زنان از کلانتری ویژه زنان
مسئول مرکز اطلاعرسانی پلیس مشهد تفاوت کلانتری زنان با سایر کلانتریها را در نحوه تعامل متهمین و شکات زن با مأمورین زن حاضر در کلانتری دانست و در خصوص میزان استقبال زنان از کلانتری ویژه زنان گفت: طبق نظرسنجیهای انجامشده در این مرکز، میزان استقبال و رضایتمندی بالایی نسبت به خدمات ارایهشده در این کلانتری وجود دارد. همچنین، با توجه به تجانس بین مراجعین و پلیسهای زن؛ شکات و متهمان زن از اینکه با همجنس خود روبهرو هستند احساس راحتی و خشنودی بیشتری دارند و به نظر میرسد از این روند راضی هستند.
او در خصوص وجود کلانتریهای زنان دیگر در کشور تصریح کرد: کلانتری زنان مشهد اولین و تنها کلانتری خاص زنان در کشور است، البته پلیس زن در سایر کلانتریهای سطح کشور نیز وجود دارد که غالبان بهعنوان مشاور و مددکار به شهروندان خدمات ارایه میکنند، اما در کلانتری ویژه زنان پروندههای خاص زنان و امور اجرایی آن انجام میگیرد.
منبع: مهرخانه
زمانبندی انتشار: 12 مهر 1394 - 19:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
دلایل ناباروری در میان زنان و مردان |اخبار ایران و جهان
دلایل ناباروری در میان زنان و مردان جدیدترین اخبار گوناگون را در تابناک با تو از دست ندهید در این صفحه شما هر روز گزیدهای از آخرین اخبار پیرامون موضوعات خانواده سلامت و بهداشت ادبیات سرگرمی و دانستنیها آشپزی فیلم و عکسهایی از سراسر جهان دکوراسیون و را دنبال خواهیتنگی کانال دست؛ عارضهای زنانه |اخبار ایران و جهان
تنگی کانال دست عارضهای زنانه کد خبر ۵۳۵۳۱۸ تاریخ انتشار ۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۹ - 29 September 2015 یک متخصص بیماریهای عضلانی طب فیزیکی و توانبخشی گفت بروز بیماری تنگی کانال دست در زنان پنج برابر بیشتر از مردان است به گزارش ایسنا سیدحسن نیکنژاد اظهار کرد سندروم تونل کامطالبات زنان از سامانه۱۰۱ |اخبار ایران و جهان
مطالبات زنان از سامانه۱۰۱ کد خبر ۵۳۵۰۴۸ تاریخ انتشار ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۱ - 28 September 2015 معاون برنامهریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت درخواست زنان شاغل برای رسیدگی به وضعیت آنان و ایجاد تعادل بین کار و زندگی از بیشترین درخواست های بانوان درپایان سرقتهای سریالی گردنبند زنان |اخبار ایران و جهان
پایان سرقتهای سریالی گردنبند زنان کد خبر ۵۳۶۴۲۴ تاریخ انتشار ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۷ - 04 October 2015 دزدان گردنبندقاپ سبزدشت که به اقدامات سریالی دست میزدند در گشت نامحسوس پلیس به دام افتادند به گزارش ایران این دو جوان با پرسه زدن در کوچه و خیابان طعمههایشان را انتخاب کرده وشوهرم مرا از خانه بیرون كرد |اخبار ایران و جهان
شوهرم مرا از خانه بیرون كرد کد خبر ۵۳۵۷۳۷ تاریخ انتشار ۰۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۵ - 01 October 2015 زن جوان زمانيكه ديد شوهرش او را از خانه بيرون كرده است تصميم به جدايي گرفت به گزارش آرمان چندي پيش زوج جواني با مراجعه به دادگاه خانواده درخواست طلاق دادند زن جوان در خصوص علت آن بهطلاق برادر انگيزه جدايي |اخبار ایران و جهان
طلاق برادر انگيزه جدايي کد خبر ۵۳۵۷۳۵ تاریخ انتشار ۰۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۳ - 01 October 2015 مرد جوان زمانيکه برادرش از همسرش جدا شد راهي دادگاه خانواده شد تا خودش هم درخواست طلاق بدهد به گزارش مردم سالاری چندي پيش مرد جواني با مراجعه به دادگاه خانواده درخواست طلاق داد و در خصوصدر فاجعه منا ۵۳ کاروان ایرانی آسیب دیدند |اخبار ایران و جهان
در فاجعه منا ۵۳ کاروان ایرانی آسیب دیدند سرپرست حجاج ایرانی امروز سهشنبه در جمع مدیران معاونین روحانیون و پزشکان کاروانهای ایرانی در مکه مکرمه بر لزوم حفظ آرامش در کاروانهای حجاج ایرانی تاکید کرد کد خبر ۵۳۵۴۰۹ تاریخ انتشار ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۱ ۳۰ - 30 September 2015 سرپرستقیمت تدفین در تبریز، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان |اخبار ایران و جهان
قیمت تدفین در تبریز ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان وی از دفن روزانه 23 متوفی در شهر تبریز خبر داد و خاطرنشان کرد قیمت واقعی و تمامشده هر تدفین در شهر تبریز 3 میلیون و 200 هزار تومان است این در صورتی است که بازماندگان 45 درصد از دفنشدگان حتی 10 درصد این قیمت را نیز نمیتوانند بپرعلائم کمکاری و پُرکاری تیروئید |اخبار ایران و جهان
علائم کمکاری و پُرکاری تیروئید کد خبر ۵۳۵۳۷۹ تاریخ انتشار ۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۱ - 29 September 2015 متخصص بیماریهای داخلی غدد گفت برای درمان کمکاری تیروئید باید پس از تشخیص بیماری توسط معاینات بالینی و تستهای آزمایشگاهی مداوا را با دارو آغاز کرد به گزارش فارس مهران زمان زاحمله به رئیس بیمارستان توسط نقابداران |اخبار ایران و جهان
حمله به رئیس بیمارستان توسط نقابداران کد خبر ۵۳۵۷۳۶ تاریخ انتشار ۰۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۵ - 01 October 2015 2 مرد نقابدار در اقدامی وحشیانه به سمت رئیس بیمارستان شهیدزاده حمله کردند و وی را از ناحیه پا مجروح ساختند به گزارش ابتکار عصر روز سه شنبه رییس بیمارستان شهید زاده بهبهان با-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها