تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خدا را نشناخته آن که نافرمانی اش کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837329530




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عملکرد کلانتری‌های زنان در ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: سابقه تأسیس کلانتری‌ زنان در ایران به سال ۸۲ برمی‌گردد که در این سال اولین کلانتری ویژه زنان در شهر مشهد و در محدوده حرم امام رضا (ع) به دلیل نوع گردشگران خارجی و حجم حضور زنان تأسیس شد. اسفندماه سال ۸۷ سردار احمدی‌مقدم؛ فرمانده نیروی انتظامی از آمادگی پلیس برای راه‌اندازی شعب ویژه زنان در کلانتری‌ها خبر داد و یکی از اهداف پلیس را در برنامه پنجم توسعه، افزایش تعداد و توانمندی‌های مأموران زن در کشور عنوان کرد.

به گزارش تراز ،اولین‌بار در سال ۱۹۸۵ در کشور برزیل فعالان مدنی دولت را قانع کردند که برای کمک به زنان خشونت‌دیده، وجود پلیس زن ضروری است و به این‌ ترتیب، اولین کلانتری‌ پلیس زنان در سائوپائولوی برزیل تأسیس شد و پس از آن سایر کشورها نیز اقدام به ایجاد کلانتری‌های زنان کردند.

از اوایل قرن بیستم بود که افسران پلیس زن فعالیت خود را در کشور انگلستان آغاز کردند و پس از آن سایر کشورها نیز به‌تدریج این نیاز را احساس کردند و پی بردند که تأمین امنیت جامعه تنها با حضور پلیس مرد میسر نیست و زنان نیز باید به فراخور موقعیت‌های مختلف در این عرصه حضور داشته باشند. به همین منظور، دانشکده‌های پلیس در سراسر دنیا زنان را نیز پذیرش کردند و به آن‌ها آموزش‌های نظامی و انتظامی دادند. زنان پلیس در کشورهای مختلف با توجه به فرهنگ آن کشور فعالیت‌های مختلفی انجام می‌دهند.

* تأسیس اولین کلانتری زنان در برزیل

به اواخر قرن بیستم که نزدیک شدیم برخی از کشورها به ضرورت وجود کلانتری‌های ویژه زنان پی بردند و ازاین‌رو، کلانتری‌هایی تأسیس شدند که صرفاً مختص زنان بوده و همه کادر نظامی و اداری و همچنین مراجعه‌کنندگان این کلانتری‌ها زنان هستند.

اولین‌بار در سال ۱۹۸۵ در کشور برزیل فعالان مدنی دولت را قانع کردند که برای کمک به زنان خشونت‌دیده وجود پلیس زن ضروری است و به این‌ ترتیب، اولین کلانتری‌ پلیس زنان در سائوپائولوی برزیل تأسیس شد و پس از آن سایر کشورها نیز اقدام به ایجاد کلانتری‌های زنان کردند. تأسیس کلانتری‌های زنان در کشور برزیل با استقبال روبه‌رو شد؛ به‌گونه‌ای که تا سال ۲۰۱۰، تعداد این کلانتری‌ها به ۴۷۵ عدد رسید.

* وجود ۴۴۲ کلانتری زنان در هند

کشور هندوستان دارای واحدها و کلانتری‌های پلیس زن در سطح محلی است و اولین کلانتری زنان در این کشور در سال ۱۹۷۳ آغاز به کار کرده است. براساس آمار و اطلاعات دفتر توسعه و تحقیقات پلیس تا یکم ژانویه سال ۲۰۱۱، تعداد ۴۴۲ کلانتری زن در سطح هند وجود داشته است.

در پاکستان پلیس زن از دهه ۱۹۷۰ آغاز به کار کرد و هم‌اکنون این کشور ۴ هزار پلیس زن دارد که این تعداد حدود یک درصد پلیس کل این کشور را تشکیل می‌دهند. اولین کلانتری پلیس زن پاکستان توسط بی‌نظیر بوتو نخست‌وزیر فقید این کشور در ۲۵ ژانویه سال ۱۹۹۴ در اسلام‌آباد تأسیس شد و هم‌اکنون در ۴ استان پاکستان ۱۵۴۴ کلانتری وجود دارد. در اکوادور ۳۴ کلانتری ویژه زنان، در نیکاراگوئه ۵۹ کلانتری و در پرو ۲۷ کلانتری زنان وجود دارد. همچنین، در آمریکا و آسیای جنوبی نیز کلانتری‌های پلیس زن فعال هستند و عملکرد آن‌ها موفقیت‌آمیز بوده است.

* فعالیت‌های کلانتری‌های زنان در کشورهای مختلف

هرچند کلانتری‌های پلیس زن در کشورهای مختلف خدمات متفاوتی به مراجعان خود ارایه می‌کنند، اما هدف کلانتری‌های پلیس زن غالباً ارایه خدمات به آسیب‌دیدگان خشونت‌های خانگی و خشونت‌های جنسی است. مثلاً کلانتری‌های زنان در اکوادور، سیرالئون و پرو تنها مجاز به رسیدگی به خشونت خانگی هستند.

در کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل و نیکاراگوئه کلانتری‌ها نه تنها به شکایت زنان از شوهرانشان، بلکه به شکایت آن‌ها از افراد دیگر نیز رسیدگی می‌کنند. در نیکاراگوئه قانون خشونت خانواده تنها شامل خشونت فیزیکی و روانی است، اما کلانتری‌ها متعهدند به خشونت‌های جنسی نیز رسیدگی کنند. در برزیل، کلانتری‌های مختلف اختیارات متفاوتی دارند، اما غالب آن‌ها در زمینه خشونت‌های خانگی شامل خشونت فیزیکی، تهدیدها و خشونت جنسی فعالیت می‌کنند.

در کلانتری‌های زنان، پلیس‌های زن متخصصی حضور دارند که به نیازهای زنان خشونت‌دیده رسیدگی می‌کنند. این کلانتری‌ها خدمات درمانی، مشاوره‌ای و مالی در اختیار قربانیان قرار می‌دهند و به آن‌ها برای پیگیری‌های قانونی لازم کمک می‌کنند. نقش دیگر این کلانتری‌ها، آگاهی‌رسانی در مورد حقوق زنان و امنیت آن‌ها در جامعه است.‌

* کلانتری‌ زنان در ایران و اظهارات متناقض نیروی انتظامی

سابقه تأسیس کلانتری‌ زنان در ایران به سال ۸۲ برمی‌گردد که در این سال اولین کلانتری ویژه زنان در شهر مشهد و در محدوده حرم امام رضا (ع) به دلیل نوع گردشگران خارجی و حجم حضور زنان تأسیس شد. اسفندماه سال ۸۷ سردار احمدی‌مقدم؛ فرمانده نیروی انتظامی از آمادگی پلیس برای راه‌اندازی شعب ویژه زنان در کلانتری‌ها خبر داد و یکی از اهداف پلیس را در برنامه پنجم توسعه، افزایش تعداد و توانمندی‌های مأموران زن در کشور عنوان کرد.

اوایل سال ۸۸ نیز سرهنگ بیگی؛ رییس پلیس پیشگیری تهران اعلام کرد تا پایان سال، سه کلانتری زنانه در تهران شروع به کار خواهند کرد، اما این وعده عملی نشد و سردار رادان؛ جانشین فرمانده نیروی انتظامی کشور در نیمه دوم سال ۸۸ اعلام کرد همان یک کلانتری بانوان در مشهد بس است و برنامه‌ای برای راه‌اندازی کلانتری‌های زنان در استان‌ها و تهران نداریم.

با این اعلام نظر جانشین فرمانده نیروی انتظامی وقت، بحث تأسیس کلانتری‌های زنان مسکوت گذاشته شد تا این‌که شهریور ماه ۹۳ زهرا بنیانیان؛ مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در امور زنان و خانواده، در حاشیه ششمین جلسه کمیته زنان و خانواده گفت: یکی از موضوعات مطرح‌شده در این کمیته، ایجاد کلانتری‌های زنان در برخی استان‌ها با توجه به مشکلات و مسایل موجود به منظور اعتمادسازی زنان در معرض خطر است که این طرح، بررسی و نتیجه آن از سوی اعضاء، اعلام خواهد شد. پس از این اظهارنظر نیز خبر دیگری از تأسیس کلانتری زنان در دست نیست.

مسئول مرکز اطلاع‌رسانی پلیس مشهد درباره دلیل تأسیس این کلانتری به خبرنگار مهرخانه گفت: ازآن‌جایی‌که ‌نیمی از جمعیت افراد هر جامعه زنان هستند و در برخی موارد ممکن است این قشر دچار مسایل و مشکلات خانوادگی، اداری، جنایی و ... شوند و در جایگاه شاکی، متهم یا مجرم قرار گیرند، حضور پلیس زن و کارشناس انتظامی (بازجویی) در روند رسیدگی به پرونده‌های مربوط به زنان ضروری است.

* وجود تنها کلانتری زنان کشور در مشهد

او در رابطه با انتخاب شهر مشهد برای تأسیس کلانتری زنان خاطرنشان کرد: شهر مشهد اولین پایتخت مذهبی و دومین کلانشهر ایران است و جمعیت بالایی دارد. همچنین، با توجه به زیارتی‌بودن مشهد، هر ساله میلیون‌ها زائر به این شهر سفر می‌کنند. در کنار جنبه‌های مثبت حضور زائران و مسافران، این تراکم جمعیت گاهی موجب بروز مسایل و مشکلات اجتماعی می‌شود؛ بنابراین حضور نیروی انتظامی و به تعاقب آن مرکزی ویژه بانوان برای برقراری نظم و حل اختلافات خاص در مشهد ضروری است. در سال ۱۳۷۸ مسئولان ناجا کلانتری ویژه بانوان را به صورت آزمایشی در این شهر تأسیس کردند که این مرکز از سال ۱۳۸۲ کار خود را جهت رفاه حال زائران و مجاوران به طور رسمی آغاز نمود.

مسئول مرکز اطلاع‌رسانی پلیس مشهد با اشاره به علل مراجعه مردم به کلانتری زنان مشهد بیان داشت: بسیاری از افرادی که به این مرکز مراجعه می‌کنند پرونده‌هایی با موضوعات معمولی مانند سرقت، مواد مخدر، زنان و دختران فراری، حل اختلاف خانوادگی و ... دارند؛ اما به طور ویژه زنانی هستند که به عنوان شاکی یا متهم ترجیح می‌دهند روال رسیدگی به پرونده‌شان در یک محیط زنانه و توسط کارشناسان زن انجام گیرد. به این ترتیب، تجانس بین ارباب رجوع و پرسنل این کلانتری باعث راحت‌تربودن ارباب رجوع در مطرح کردن موضوع مورد مراجعه شده است.

* خدمات کلانتری زنان به مراجعان

او در خصوص خدماتی که این کلانتری به مراجعان خود ارایه می‌دهد، اظهار داشت: این کلانتری خدماتی مانند خدمات مشاوره‌ای از قبیل صلح و سازش و بررسی مسایل خانوادگی، مسایل تحصیلی و تربیتی با حضور کارشناسان خبره، رسیدگی به پرونده‌های خاص زنان از قبیل سرقت، فرار از منزل، مواد مخدر و ... ارایه می‌دهد. در بررسی هر یک از این پرونده‌ها یک تیم کارشناسی زن حضور دارد که بازجویی و سایر کارهای مربوط به هر پرونده توسط این کارشناسان و بازجویان انتظامی زن انجام می‌گیرد.

* استقبال زنان از کلانتری ویژه زنان

مسئول مرکز اطلاع‌رسانی پلیس مشهد تفاوت کلانتری زنان با سایر کلانتری‌ها را در نحوه تعامل متهمین و شکات زن با مأمورین زن حاضر در کلانتری دانست و در خصوص میزان استقبال زنان از کلانتری ویژه زنان گفت: طبق نظرسنجی‌های انجام‌شده در این مرکز، میزان استقبال و رضایت‌مندی بالایی نسبت به خدمات ارایه‌شده در این کلانتری وجود دارد. همچنین، با توجه به تجانس بین مراجعین و پلیس‌های زن؛ شکات و متهمان زن از این‌که با هم‌جنس خود روبه‌رو هستند احساس راحتی و خشنودی بیشتری دارند و به نظر می‌رسد از این روند راضی هستند.

او در خصوص وجود کلانتری‌های زنان دیگر در کشور تصریح کرد: کلانتری زنان مشهد اولین و تنها کلانتری خاص زنان در کشور است، البته پلیس زن در سایر کلانتری‌های سطح کشور نیز وجود دارد که غالبان به‌عنوان مشاور و مددکار به شهروندان خدمات ارایه می‌کنند، اما در کلانتری ویژه زنان پرونده‌های خاص زنان و امور اجرایی آن انجام می‌گیرد.


منبع: مهرخانه



زمانبندی انتشار: 12 مهر 1394 - 19:08





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن