تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هرگاه صبح مى‏شد پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله دست نوازش بر سر فرزندان و نوه هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830134878




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مصرف این قرص ها و این پیامدها


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:

index.j68686pg893



این قرص های ضد بارداری می توانند تاثیرات منفی و مضر زیادی برایتان داشته باشند و موجب ایجاد اختلالات زیادی در بدنتان شوند، استفاده مکرر از این دارو خطر زیادی برای سلامتی تان می تواند داشته باشند بهتر است در مصرف آن دقت کنید

قرص‌های ضد بارداری یا Ocp برای جلوگیری از باروری خانم‌ها ساخته شده و سیکل هورمونی را متوقف می‌کند از سال های قبل تا به امروز سعی شده میزان روز دارو کمتر شود تا دارو موثرتر عمل کند و همچنین عوارض کمتری نیز بر جای بگذارد با این وجود هر خانمی نسبت به این قرص‌ها مانند هر دارو دیگر واکنشی متفاوت خواهد داشت و به همین دلیل بروز برخی عوارض غیر قابل اجتناب است چرا که اغلب خانم‌ها از مصرف این قرص های ضد بارداری شکایت دارند و آن را دلیلی برای بروز مشکلاتشان مثل مشکل عصبی و گوارشی و . . . می دانند.

از دیروز تا امروز قرص‌های ضد بارداری 
دکتر چیت‌ساز، داروساز در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به مشخصات کلی قرص های ضد بارداری می‌گوید، قرص‌های جلوگیری از بارداری اولین بار توسط کارخانه‌ای در آلمان در سال 1965 میلادی ساخته شدند این قرص‌ها اصولا از دو هورمون زنانگی به نام استروژن و پروژسترون تشکیل شده که استروژن آن‌ها تقریبا 80 درصد قر‌ص‌ها از نوع اتینل استرادیول است و پروژسترونشان می‌تواند متفاوت باشد مثلا از نوع لوونوژرسترول .

وی افزود: از آنجایی که بخش اتینیل استرادیول معمولا در همه قرص ها ثابت است قرص‌ها بر حسب اینکه حاوی چه مقدار از این ماده باشند به قرص هایی با دوز بالا یا پایین تقسیم بندی می شوند این قسمت ایتروژنی قرص های ضد بارداری بسیار عارضه زا هستند و می‌توانند عوارضی گذرا و یا حتی دائم را ایجاد کنند.

یک قرص و یک عملکرد با بازاری از برندها 
انواع مختلفی از ترکیبات برای تولید قرص‌های جلوگیری در بازار ایران بصورت تجاری رایج تولید می‌شوند که تمامی این ترکیباتت با تغییر در انواع مختلف استروژن و پروژسترون و دوز آن‌ها ساخته می‌شوند.

دکتر نوش‌آفرین ستاری متخصص زنان در خصوص انواعع مختلف قرص‌های پیشگیری از بارداری عنوان کرد: قرص‌های رایجی که در ایران وجود دارند به نام‌های اچ‌دی، ال‌دی، دی‌ئی، قرص‌شیر دهی،‌یاسمین، یاز و مارلون و . . . هستند که پایه همه ‌آن‌ها همان هورمون‌های استروژن و پروژسترون است و در غالب نام‌های تجاری مختلف وارد بازار شده اند .

وی گفت: نوع استروژن و نوع پروژسترون این قرص‌ها می تواند از لحاظ فارماکولوژیکی دوز دارو فرق کند که درنهایت عملکرد همه ‌آن‌ها مشابه است و با توجه به میزان هورمون‌هایشان به نام‌های تجاری مختلف وجود دارند.

قرص های ضد بارداری چگونه مانع حاملگی می‌شوند؟ 
دکتر ستاری متخصص زنان بیان کرد: هورمون های کنترل کننده تخمک‌گذاری (LH,FSH)توسط غده هیپوفیز ترشح می‌شوند.
قرص‌های ضد بارداری با بالا بردن سطح هورمون های زنانه باعث می شوند بدن تشخیص دهد چون به اندازه کافی هورمون زنانه وجود دارد نیازی به ترشح دو هورمون اصلی LH,FSH نیست بنابراین سطح آن‌ها بسیار کاهش می یابد و تخمک‌گذاری متوقف می‌شود.
وی افزود: در واقع مکانیسم اثر بیشتر قرص‌های ضد بارداری همین توقف تخمک‌گذاری است، اما بخش پروژسترونی نیز باعث کاهش ضخامت لایه داخلی رحم( اندومتر) میشود که این حالت باعث می‌شود اگر هم تخمک گذاری انجام شد جنین به راحتی داخل رحم ننشیند و دفع شود.

قرص‌های هورمونی فوایدی هم دارند؟ 
این متخصص زنان با اشاره به مزایای این قرص ها بیان کرد: تصور اشتباهی در بین خانمها وجود دارد که قرص های جلوگیری باعث نازایی می‌شوند در صورتی که چنین نیست و با قطع مصرف‌ آن‌ها امکان حاملگی وجود دارد همچنین از دیگر مزایای آن‌ها می‌توان کاهش خطر عفونت و التهاب لگن، کاهش دردها و مشکلات ناشی از تغییرات هورمونی، از بین رفتن فشارها و تحریکات عصبی، درمان و تشکیل مجدد برخی کیست‌های تخمدان، کاهش درد ناشی از بیماری‌های اندومتریوز، کاهش بروز پوکی استخوان بعد از یائسگی، از بین رفتن آکنه‌های پوستی و کاهش خطر بروز بارداری خارج رحمی را برای خانم‌های سالم نام برد.

عوارض شدید قرص‌های پیشگیری و افزایش نگرانی‌ها
بلافاصله پس از شیوع مصرف این قرص‌ها نگرانی در مورد عوارض این قرص‌های ضدبارداری بالا گرفته و با این حال مطالعات نشان داده که بسیاری از عوارض این داروها وابسته به دوز بوده و با کاهش دوز میزان عارضه شاید کمتر شود.

دکتر نوش‌آفرین ستاری می‌گوید: این قرص‌ها حتماً باید زیرنظر پزشک مصرف شوند چرا که در صورت ضروری بودن استفاده از آن‌ها پزشک مرتباً ماموگرافی و سونوگرافی انجام می‌دهد و تست دهانه رحم برمی‌دارد تا عوارض ناشی از آن‌ها را بتواند پیشگیری کند، اما مصرف طولانی مدت و خودسرانه اینگونه داروها عوارض شدیدی را می‌تواند به همراه داشته باشد.

وی، با اشاره به عوارض شدید قرص‌های جلوگیری عنوان کرد: از جمله عوارض این قرص‌ها در حین مصرف می‌توان لکه‌بینی همزمان با مصرف مرتب قرص، تهوع، استفراغ، تورم و دردناکی پستان‌ها، نفخ، تغییر در تمایلات جنسی، تغییرات خلقی، خشکی چشم بخصوص در افرادی که از لنز برای عیوب انکساری استفاده می‌کنند، کمبود ویتامین‌های B6 و B12، سردردهای میگرنی و … را نام برد.

بزرگترین نگرانی در مورد اثرات سرطان‌زایی در مورد سرطان سینه وجود دارد و وزارت بهداشت در باره خطر افزایش سرطان‌سینه در مصرف کنندگان هشدار داده است.

این متخصص زنان بیان کرد: در مطالعات اخیر نشان داده شده که ریسک افزایش سرطان سینه در مصرف قرص‌های ضدبارداری در زنان جوان و میانسال می‌باشد که 10 سال پس از قطع قرص‌ها این ریسک با فراد عادی برابر می‌شود با این حال در صورت بروز سرطان سینه در یک زن که هیچگاه این قرص‌ها را مصرف نکرده سرطان بیشتر محدود به سینه بوده و احتمال انتشار کمتر و درمان راحت‌تر خواهد بود، همچنین مصرف این نوع قرص‌ها باعث افزیش دو برابر ریسک سرطان‌گران رحم می‌شوند.

ممنوعیت‌های مصرف قرص‌های ضدبارداری
پزشک و مامای هر فرد در هنگام انتخاب روش جلوگیری از بارداری سؤالاتی را در زمینه عادات، وضعیت سلامت، سابقه پزشکی خود و خانواده می‌پرسد تا مطمئن شود روشی که برای هر فرد انتخاب می‌کند مناسب و بدون خطر است.

دکتر ستاری، در این خصوص اظهار کرد: مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری برای افرادی که سیگاری هستند یا دیابت، فشار خون، ترمبوز و آمبولی ریوی، هپاتیت فعال و بیماری‌های کبدی، خون‌ریزی‌های نامشخص رحمی، بیماری‌های کیسه صفرا و … دارند و بدنشان مستعد برخی سرطان‌های حساس است، ممنوع می‌باشد، زیرا مصرف این قرص‌ها بیماری آن‌ها را تشدید می‌کند و وضعیت نامطلوبی را برایشان رقم می‌زند.

وی افزود: بهترین جایگزین این قرص‌ها دستگاه آی یوری است که هورمون زیادی را به بدن اضافه نمی‌کنند، بستن لوله‌ها به دلیل ایجاد ناباروری دائم چه برای خانم‌ها و چه آقایان زیاد توصیه نمی‌شود.

خون خودتان را غلیظ نکنید!
این متخصص زنان در خصوص بالا رفتن فشارخون با مصرف قرص‌های ضدبارداری گفت: استفاده از قرص‌های هورمونی باعث افزایش فشارخون و غلیظ شدن آن می‌شود که این افزایش فشارخون در افراد با سنین بالاتر بیشتر است لذا تجویز قرص‌ها از 35 سالگی به بالا با احتیاط باید صورت گیرد و حتماً تحت نظر پزشک معالج باشد ازدیاد فشارخون بدون علامت بوده ولی احتمال دارد در ادامه مصرف با علائمی چون سردرد، خستگی، عصبانیت، طپش قلب و خونریزی از بینی نمایان شود.

وی عنوان کرد: غلیظ شدن خون با مصرف قرص‌های جلوگیری، لخته شدن خون در رگ‌های پا و قلب و مغز را منجر می‌شود که باعث بروز سکته‌های مغزی و گاهی قلبی می‌گردد.

همچنین دکتر سزاوار متخصص قلب در این باره می‌گوید: یکی از خطرات مصرف قرص‌های ضدبارداری افزایش لخته‌پذیری خون است که می‌تواند لخته شدن در ورید‌های تحتانی، آمبولی، پرفشاری خون و سکته‌های قلبی را ایجاد کند و افرادی که در عین حال سیگار هم می‌کشند دو برابر سایر افراد در معرض ابتلا به مشکلات قلبی عروقی قرار دارند.

مصرف همزمان داروها با قرص‌های ضدبارداری خوب یا بد؟
دکتر چیت‌ساز، داروساز با اشاره به تداخل برخی داروها با قرص‌های ضدبارداری تصریح کرد: بعضی از داروهای گیاهی و شیمیایی می‌توانند اثربخشی قرص‌های ضدبارداری را کاهش دهند و برعکس بعنوان مثال مصرف همزمان آنتی‌بیوتیک‌ها یا داروهای ضدافسردگی با قرص‌های جلوگیری اثر قرص‌های ضدبارداری را کاهش می‌دهد و اثر داروهای ضد فشارخون و آنتی دیاباتیک در مصرف تؤامان با قرص‌های ضدبارداری کمتر می‌شود، بنابر این در رابطه با تداخل قرص‌ها باید با پزشک مشورت نمود.

هورمون اضافی در بدنتان نگه ندارید
بنابر این استفاده از این قرص‌ها به مدت طولانی و بدون توقف اصلاً توصیه نمی‌شود همانطور که ذکر شد این قرص‌ها حاوی هورمون اتینیل استرادیول هستند و در واقع گروه اتینیلی که به این استردیول اضافه شده باعث می‌شود هورمون به مدت طولانی در بدن باقی بماند یعنی اگر قرص امروز قطع شود چند ماه طول می‌کشد تا کل دارو از بدن خارج شود بنابر این باید تحت نظر و اجازه پزشک به مصرف قرص‌های ضدبارداری بپردازند و در صورت دیدن علائمی از قبیل درد شدید قفسه سینه، درد شدید شکمی، تنگی نفس، تورم و درد در سابق یا ران پا، اختلالات بینایی، وجود توده در پستان و قرمزی یا برقان پوست فوراً موضوع را به پزشک خود گزارش دهید.

11 مهر 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن