واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 50 درصد خانههاي روستايي در مقابل زلزله مقاوم نيستند
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم كشور بااشاره به رويكرد دولت به روستاها به عنوان واحد توليد فكر، فرهنگ و ثروت و تسهيلات و حمايتهاي دولت براي رونقسازي روستاها، گفت: براي وام اشتغالزايي در روستاها تسهيلات با نرخ 3 درصد اعطا ميشود.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم كشور بااشاره به رويكرد دولت به روستاها به عنوان واحد توليد فكر، فرهنگ و ثروت و تسهيلات و حمايتهاي دولت براي رونقسازي روستاها، گفت: براي وام اشتغالزايي در روستاها تسهيلات با نرخ 3 درصد اعطا ميشود.
به گزارش «جوان» سيدابوالفضل رضوي در نشست خبري كه در محل ساختمان كوثر و به مناسبت روز روستا برگزار شد، افزود: جامعه روستايي پايگاه پرورش قريب به اتفاق اساتيد و مراجع و انسانهاي موفق است و به همين دليل روستا را مهد و پرورشگاه فكر و انديشه ميدانيم. وي ضمن اشاره به اينكه 6/28 درصد جمعيت كشور در 63 هزار آبادي و روستا زندگي ميكنند، عنوان كرد: 26 درصد توليد ناخالص داخلي كشور توسط جمعيت روستايي كشور و عشاير توليد ميشود كه بيانگر سهم بالاي روستاييان در توليد و اقتصاد است.
رضوي همچنين به اداره روستاها توسط اعضاي شوراي روستاييان و دهياران اشاره كرد و گفت: زماني كه انتخابات پس از پيروزي انقلاب اسلامي در كشور به طور رسمي و واقعي آغاز شد، همواره نرخ مشاركت سياسي- اجتماعي روستاييان و عشاير بيش از 90 درصد بوده است. وي ادامه داد: اين مسائل همه نشاندهنده تيزبيني فرهنگ مشاركتطلبي در اين قشر بسيار بالاست. وي افزود: امروزه بايد نظام برنامهريزي كشور به گونهاي عمل كند كه روستاها را مانند 40 سال پيش نديده و همانگونه كه در شهرها برنامهريزي ميكنند در روستاها نيز واحدهاي اشتغال پايدار به منظور تبديل به روستاهاي پايدار ايجاد كنند ضمن اينكه بايد صنايع تبديلي به روستاها برود. رضوي پراكندگي روستاها را هم عاملي براي امنيت دانست و گفت: در مناطق مرزي كشور اين پراكندگيها بسيار اهميت دارد به طوري كه هر روستا حتي با 10خانوار نيز در مناطق مرزي پاسدار خاك كشور است.
وي گفت: تا امروز همه دولتها براي اينكه برنامهريزي براي مشاركت اقتصادي مردم روستا كار سخت و زمانبري بود به آن توجه كافي يا باور عملي نداشتهاند اما دولت تدبير و اميد با توجه به ديدگاه امام راحل فعاليت اقتصادي را مختص به افراد پولدار و سرمايهدار نميداند.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم كشور درخصوص طرح مشاركت اقتصادي تصريح كرد: در اين طرح چنانچه 50، 100، 150 يا 200 خانوار روستايي با يكديگر همراه شده و شركت سهامي خاص يا شركت تعاوني را تشكيل دهند، به آنها وام مشاركت اقتصادي تعلق خواهد گرفت كه البته هرچه تعداد شركتكنندگان در اين طرح بيشتر شود، شرايط اعطاي وام راحتتر ميشود. وي ادامه داد: در مناطق روستايي چهار برابر آورده افراد به آنها وام اشتغال تعلق خواهد گرفت كه البته بايد آورده آنها به اندازهاي باشد كه بتوان توسط آن شغلي را ايجاد كرد، كارمزد اين وام نيز 3 درصد است. وي تأكيد كرد: وثيقه دريافت تمامي اين وامها نيز تنها كارت ملي افراد است.
وي همچنين به همكاريهاي معاونت توسعه مناطق روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري با كميته امداد خميني (ره) اشاره كرد و گفت: متأسفانه روستاييان زيادي تحت پوشش كميته امداد هستند كه اين مسئله نشاندهنده فقر جمعيت روستايي كشور است.
رضوي افزود: علاوه بر آن اين معاونت همكاريهايي را با بنياد علوي وابسته به بنياد مستضعفان و بنياد بركت وابسته به ستاد اجرايي فرمان امام(ره) دارد كه انشاءالله اين هماهنگيها و همافزايي در آينده افزايش خواهد يافت. معاون توسعه روستايي و مناطق محروم كشور در بخش ديگري از سخنان خود به همايش ملي روستا اشاره كرد و گفت: علاوه براين همايش دو روزه نمايشگاه توانمنديهاي روستايي شامل محصولات كشاورزي و صنايع دستي روستايي به مدت چهار روز برگزار خواهد شد.
رضوي در پايان عنوان كرد: قطعاً هدف ما از برگزاري اين همايش و نمايشگاه و همچنين دعوت روستاييان كشور از شرقيترين و غربيترين نقاط كشور تنها اين نيست كه فقط بيايند و به سخنراني گوش دهند بلكه در اين همايش فضايي براي گوش دادن به مشكلات و درد دلهاي روستاييان در مقابل مسئولان كشور وجود خواهد داشت. همچنين كاوه معراجي رئيس ستاد دومين همايش روز ملي در اين باره افزود: اين همايش با حضور بيش از 1200 عضو شوراهاي اسلامي روستاها و دهياران برگزار خواهد شد، در اين همايش معاون اول رئيسجمهوري نيز شركت ميكنند.
وي در پاسخ به سؤال «جوان» مبني بر اينكه اكنون بسياري از روستاها استقلال و امنيت غذايي خود را از دست دادهاند و بايد مبناي توسعه روستايي را باز تعريف كرد، گفت:بنا داريم روستاها را توانمند كنيم و توانمندي روستاها تنها در حوزه كشاورزي خلاصه نميشود بلكه با ورود تكنولوژيهاي جديد روستاها ميتوانند در راستاي اقتصاد مقاومتي و حركت در مسير اقتصاد دانش بنيان نيز ورود كنند.
وي همچنين در پاسخ به سؤال ديگر «جوان» مبني بر اينكه در برنامه ششم آيا ويژگيهاي منطقهاي و آمايش سرزميني نيز مدنظر قرار خواهد گرفت، گفت: بنا داريم در برنامه ششم توسعه با تكيه بر ويژگيهاي منطقهاي توسعه را در دستور كار قرار دهيم و براي اولين بار توسعه روستايي را به شكل جديد در برنامه بگنجانيم.
گفتني است خبرنگاري از رئيس ستاد همايش روز ملي روستا پرسيد كه هدف از اين همايش چيست؟ قرار است گزارش عملكردي ارائه شود يا عملكرد آنها قرار است در معرض ديد قرار بگيرد، زيرا جمعآوري 1200 نفر از اعضاي مؤثر روستاها شائبه كار تبليغاتي – سياسي در نزديكي انتخابات مجلس را پررنگتر خواهد كرد كه معراجي گفت: اين همايش صرفاً براي انعكاس نظرات روستاييان در آستانه تصميم براي برنامه ششم برگزار ميشود تا مسئولان ما نيز با مشكلاتشان آشنا و براي آنها چارهاي بينديشند. وي تأكيد كرد: در حاشيه اين همايش دو روزه نمايشگاهي از توانمنديهاي روستاها از 14 تا 17مهرماه در محل نمايشگاه بينالمللي تهران با عنوان «روستا، كانون توليد و ارزشآفريني» برگزار ميشود. در اين نمايشگاه 428 شهرستان و نماينده اكثر روستاها حضور خواهند داشت و خانههاي روستايي در 9 اقليم كشور مانند كپر، ايلخان، چادر، گلي، خانههاي ميرآقا و ساير خانهها به نمايش گذاشته ميشود. معراجي با بيان اينكه 700 شهر جديد با تبديل روستا به شهر در كشور ايجاد شده است، گفت: در حال حاضر 50 درصد خانههاي روستايي نياز به مقاومسازي دارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]