واضح آرشیو وب فارسی:مهر: محمد سالاری خواستار شد:
همراهی دبیران شورایاری در فرآیند نهادینه شدن کمیتههای نمای مناطق
شناسهٔ خبر: 2930958 - شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۵
جامعه > شهری
رییس کمیسیون شهر سازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران گفت: تحقق مدیریت یکپارچه شهری تحت عنوان سند جامع مدیریت شهری در سطح دولت طرح شده است و بحث حکمروایی محلی را پیگیری می کند. به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه بررسی مشکلات و چالش های منطقه ۴ شهرداری تهران با حضور محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران و جمعی از مسئولان شهرداری تهران و نیز اعضای شورایاری های این منطقه ۴ به میزبانی امیر عباس بهاری شهردار منطقه ۴ برگزار شد. سالاری در ابتدای این جلسه با اشاره به اهمیت و ضروت تشکیل کمیسیون شهر سازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران برای اولین بار در شورای چهارم اظهار داشت: در آغاز کار کمیسیون شهرسازی و معماری بسیاری از همکاران ما نگران بودند که شاید در حد شرح وظایف یک کمیسیون ماموریت های لازم برای این کمیسیون وجود نداشته باشد و کمترین اقبال هم برای حضوردر این کمیسیون وجود داشت اما امروز که عمر شورای چهارم به نیمه رسیده است تمامی همکاران ما در شورا و معاونین شهردار تهران و شهرداران مناطق به این نتیجه رسیده اند که کمیسیون شهرسازی یکی از مهم ترین کمیسیون های شورای شهر تهران به لحاظ اهمیت ماموریت های شهرسازی و معماری در توسعه پایدار شهر محسوب می شود، تا حدی که امروز بخش عمده ای از مجموع طرح ها، لوایح و پیشنهاداتی که در شورا مطرح می شود مربوط به ماموریت های کمیسیون شهرسازی و معماری و موضوعات مربوط به طرح جامع و طرح تفصیلی شهر تهران می باشد.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: نهاد شوراها وظیفه قانونگذاری را در کنار وظیفه نظارتی دارد و اجرا به عهده شهردارها می باشد، ما به عنوان کمیسیون شهرسازی ومعماری ضمن حفظ رویکرد نظارتی و عدم کوتاهی از وظیفه نظارتی خود توانستیم تعاملات خوبی با شهردار تهران و معاونین و شهرداران مناطق شهرداری تهران داشته باشیم و من به این باور رسیده ام که اگر ما بخواهیم در شورای شهر در راستای خدمت رسانی به شهر و شهروندان موفق شویم می بایست در کنار داشتن رویکرد نظارتی، رویکرد حمایتی و تعامل با بدنه شهرداری ها هم داشته باشیم و جلسه امروز هم در راستای همین وظیفه نظارتی با رویکرد تعاملی تشکیل شده است.
سالاری با تاکید بر اینکه نهاد شورایاری ها حلقه اتصال مردم و شورای شهر تهران هستند، اظهار داشت: این نهاد برای اولین بار در شهر تهران از سوی شورای اول وحمایت های شوراهای دوم و سوم و بویژه شهردار تهران ایجاد شد و با توجه به اینکه نهاد شورایاری ها توانست مقبولیت ایجاد کند و به جایگاه رفیعی رسید، توانستیم انتخابات گذشته را در مقیاس انتخابات ملی کشور برگزار کنیم و شاهد حضور تمامی نهادهای حکومتی و علاقه آن ها برای تاثیرگذاری در این نهاد بودیم. حتی نمایندگان مجلس به انتخابات شورایاری ها ورود جدی داشتند به نحوی که قرار بود نظارت بر انتخابات شورایاری ها را بر عهده بگیرند. حمایت های دولت و طرح موضوع عدم برگزاری انتخابات شورایاری ها موجب شد رییس جمهور محترم دستور حمایت از این انتخابات را به وزیر کشور و استاندار تهران ابلاغ نمایند و توانستیم انتخابات خوبی را برگزار کنیم. البته ما در حال بررسی مجموعه مشکلات و چالش های برگزاری انتخابات شورایاری ها هستیم و بزودی تحت عنوان یک کارنامه یا عملکرد به مسئولین مرتبط ارائه خواهیم داد و امیدواریم تمامی کسانیکه با رای مردم بعنوان نمایندگان مردم در شورایاری ها انتخاب شدند بتوانند از این جایگاه در جهت حل مشکلات محلات شهر تهران و تعامل با بدنه شهرداری تهران این جایگاه را همچنان رفیع نمایند چراکه ما اکنون شاهد حضور اعضای شورای شهر سایر کلانشهرها در تهران برای تعمیم و ایجاد شورایاری در آن شهرها هستیم. در ادامه جلسه دبیران شورایاری های محلات منطقه ۴ به بیان مشکلات و چالش های موجود در محلات خود پرداختند و خواستار رسیدگی شهردار منطقه و مسئولین ادارات مختلف این منطقه و همچنین شورا شهر تهران شدند.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران پس از استماع سخنان نمایندگان شهروندان منطقه ۴ گفت: به نظر من این جلسه نماد تشکیل مدیریت یکپارچه شهری می باشد چراکه معضلات مربوط به یک شهر تماما مربوط و در اختیار شهرداری نیست و لازم است سازمان ها و نهادهای مختلف در حل این مشکلات اقدام کنند و در چنین جلساتی حضور داشته باشند.
وی ادامه داد:امیدواریم تحقق مدیریت یکپارچه شهری که تحت عنوان "سند جامع مدیریت شهری" در سطح دولت طرح شده است و بحث حکمروایی محلی را پیگیری میکند نهادینه شود. تا کنون بخش عمده کارهای تخصصی و کارگروه های فنی آن انجام شده و در آستانه ارائه به دولت می باشد که پس از تصویب در دولت به مجلس ارائه خواهد شد.
سالاری با اشاره به مهم ترین آورده شورای چهارم در سال اول فعالیت گفت : با تعاملی که در این دوره بین اعضای شورای شهر تهران و دولت بوجود آمد به پیشنهاد شورای شهر کمیسیونی در دولت تحت عنوان کمیسیون بررسی چالش های کلانشهر تهران و سایر کلانشهرها شکل گرفت که در آن ۱۱ تن از وزراء دولت عضو هستند، وزیر کشور رییس این کمیسیون و وزیر راه و شهرسازی دبیر آن می باشد و شهردار تهران و رییس شورای شهر تهران نیز به عنوان عضو رسمی و دارای حق رای می باشند و در حال حاضر سند جامع مدیریت شهری که سند مهمی است در این کمیسیون در حال بررسی است.
وی با اشاره به مشکلات مطرح شده دبیران شورایاری در حوزه آب و فاضلاب منطقه گفت:شبکه فاضلاب در شهر تهران یکی از فرصت های اصلی و اولویت اولیه این شهر است، شبکه فاضلاب شهر تهران بالغ بر ۱۱ هزار کیلومتر شبکه فاضلاب وجود دارد که حدود ۶۰ درصد آن طی ۲۰ سال گذشته انجام شده است و با بررسی هایی که ما انجام دادیم عمر لوله های فاضلاب حدود ۴۰تا ۵۰ سال است و تکمیل آن اگر باروند فعلی پیش برود ۲۰ سال دیگر زمان لازم است، که در این زمان عمر لوله ها تمام شده و باید مجددا لوله ها را تعویض کرد و کار را از ابتدا آغار کرد.
این عضو شورا ادامه داد: با توجه به اینکه شبکه فاضلاب تهران بین کشورهای توسعه یافته یک برند محسوب می شود واین یک فرصت برای تهران است. در گذشته فاضلاب برای جنوب شهر تهران یک تهدید اساسی بود اما امروز با استفاده از شبکه فاضلاب و فناوری های نوین از پساب فاضلاب برای آبیاری دشت ها و فضاهای سبز استفاده می شود که موجب سرسبز شدن منطقه شده است. مناطق دیگر نیز می توانند با انعقاد قرار داد از این امکان استفاده کنند تا از مشکل بی آبی در منطقه جلوگیری شود و همچنین می بایست در زمین ها و تپه مال ها نسبت به ایجاد تصفیه خانه اقدام نمایند و شرکت آب و فاضلاب نیز باید به شهرداری ها در این زمینه کمک کند.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به یکی از اقدامات کمیسیون شهرسازی و معماری در راستای تحقق یکی از راهبردهای طرح جامع که ساماندهی سیما و منظر شهری است گفت: آشفتگی سیما و منظر شهر تهران یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری می باشد و ایشان در تمام دیدارهایشان با مسئولین مرتبط به این مساله اشاره میکنند. دغدغه ایشان و پیگیری های انجام شده منجر به تشکیل شورای ارتقاء کیفی شهر تهران و در ذیل آن تشکیل کمیته های نمای مناطق شد. قطعا تا نهادینه شدن این کمیته ها یکسری مشکلات ایجاد خواهد شد چراکه یک مرحله بررسی به سایر بررسی ها در روند ساخت و ساز اضافه خواهد شد و زمانبر است. ولی این اقدام در راستای هویت بخشی شهر تهران و جلوگیری از آشقتگی بصری شهر که بر روان شهروندان تاثیر گذار است می شود.
در پایان سالاری خواستار همراهی دبیران شورایاری در فرآیند نهادینه شدن کمیته های نما شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]