واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نمایشگاه«اهواز در گذر تاریخ» افتتاح شد
نمایشگاه «اهواز در گذر تاریخ» به مناسبت عید غدیر و با هدف نشان دادن پیشینه غنی این شهرستان در محل موزه هنرهای معاصر اهواز آغاز به کار کرد.
دومین نمایشگاه اهواز در گذر تاریخ با نام «الاهواز عبر التاریخ» به مدت ۱۰ شب در محل موزه هنرهای معاصر اهواز با هدف بازخوانی هویت مردم منطقه اغاز به کار کرد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در مراسم آغاز به کار این نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه اهواز در گذر تاریخ به دلیل رویکرد علمی و عمق بینش فرهنگی، به یک رخداد قابلتوجه در دو سال اخیر تبدیل شده و مورد استقبال اندیشمندان و فعالان فرهنگی قرار گرفت است.
آیتالله عباس کعبی عنوان کرد: این نمایشگاه در اثرگذاری خود بسیار میتواند موفق باشد بهگونهای که علاقهمندان را به تاریخ، هویت و اصالت خود مومن تر میسازد.
وی تصریح کرد: میراث فرهنگی، نماد عزت و کرامت اقوام و ملتهاست. جوانان ما در این نمایشگاه آینده را با امید و کار مضاعف رقم میزنند. این نمایشگاه ما را به عمق تاریخ میبرد و باید آن را به یک موزه دائمی تبدیل و در کشورهای عربی نیز برگزار کرد تا با میراث فرهنگی خوزستان آشنا شوند.
آیتالله کعبی تأکید کرد: این نمایشگاه از تحریف تاریخ جلوگیری میکند و قضاوتها را منطقیتر کرد.
عضو جامعه مدرسین عضو علمیه قم افزود: فرهنگ مردم عرب خوزستان و میراث تمدنی آنها همزاد تشیع و نشأت یافته از مکتب و تعالیم اهلبیت (ع) است. تشیع مردم عرب خوزستان از لحاظ تاریخی مربوط به قرن دوم و سوم است این در حالی است که تشیع جبل عامل لبنان به قرن نهم و متأثر از دوره صفویان و پس از مسافرت عالمان این خطه به اصفهان شکل گرفته است.
این استاد دانشگاه به نامه امام صادق (ع) به نجاشی حاکم اهواز اشاره کرد و گفت: نامه امام صادق (ع) به نجاشی حاکم اهواز در دوره منصور دوانیقی یکی از منابع مهم فقه حکومتی است که مشروح آن در کتاب مکاسب شیخ انصاری آمده و سالها طلاب علوم دینی آن را مورد مطالعه و مباحثه قرار میدهند.
آیتالله کعبی افزود: این نامه مفصلتر از عهدنامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر در خصوص فقه السطان یا حکومتی است. این نامه نشان میدهد حتی حکام جور مانند بنی العباس مجبور بودند تا والیان اهواز را از میان شیعیان اهلبیت (ع) انتخاب کنند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در توصیف نقش این نمایشگاه در معرفی این حقیقت تاریخی اظهار کرد: این نمایشگاه هویت شیعی، انقلابی و دینی مردم عرب خوزستان را در معرض دید قرار میدهد و یکی از عوامل ایجاد قدرت نرم برای با مقابله با تهاجم فرهنگی غرب است.
وی تصریح کرد: نمایشگاه اهواز در گذر تاریخ نقطه عطفی است که فرهنگ این سرزمین را با میراث جهاد و شهادت بهویژه هشت سال دفاع مقدس پیوند میزند. بیشک برگزاری این نمایشگاه مانعی در برابر فتنه و تفرقه بود و به عوامل همبستگی و وحدت تبدیل شد.
عادل سواری سخنگوی هیئت اجرایی نمایشگاه اهواز نیز در گفتگو با خبرنگار با اشاره به شرایط منطقه بیان کرد: این روزها منطقه شاهد تلاشهایی برای تضعیف هویت و تزلزل در باورهای اعتقادی - تاریخی است که میتوان آنها را در بخش تهاجم فرهنگی دستهبندی کرد.
وی افزود: با مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفت، تصمیم گرفته شد این نمایشگاه برای بازخوانی هویت مردم منطقه و تقویت خودباوری در آنها برگزار شود. اگر آنچه در منطقه رخ میدهد یک تهاجم فرهنگی است، این نمایشگاه یک پاسخ هوشمندانه به نیاز اجتماعی به وجود آمده درنتیجه این تهاجم است.
سواری در ادامه گفت: از آنجا که این نمایشگاه درباره یک بازه زمانی خاص از تاریخ منطقه است، تلاش شده همه دانشمندان، نویسندگان، علما و همه نامآوران این دوره تاریخی به دو زبان عربی و فارسی در این نمایشگاه معرفی شوند.
عادل سواری در پایان گفت: از آنجا که نهادینه کردن خودباوری اجتماعی بخشی از کارکردهای این نمایشگاه است، برنامهریزیشده که همه دانش آموزان تمام مقاطع تحصیلی استان از نمایشگاه دیدن کنند.
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]