واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: باید قانون منع مداخله را به طور کامل اجرا کرد و تمام نمایندگان مجلس ، کارکنان قوه قضاییه و سایرمسئولیت های دولتی از عضویت در این سازمان ها محروم شوند. این با روح قانون نیز سازگارتر است. در ماده 3 قانون نظام مهندسی آمده است که این سازمان غیر انتفاعی بوده و برای مشارکت مهندسان در انتظام امور حرفه ای خودشان تاسیس می شود.
به گزارش تراز ،محسن بهرام غفاری رئیس اسبق سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در باره انتخابات پیش روی نظام مهندسی و رد صلاحیت های صورت گرفته به خبرنگار تراز گفت: من در مورد دلایل اتفاقات و رد صلاحیت های صورت گرفته اطلاع چندانی ندارم، یک هیات اجرایی هفت نفره وجود دارد که به صورت دو مرحله ای انتخاب می شوند. یک هیات نظارت هم وجو دارد که اداره راه و شهرسازی آن ها را انتخاب می کند. البته به نوعی هیات اجرایی نیز توسط اداره راه و شهرسازی انتخاب می شود و در واقع در این جا هم مجری و هم ناظر است.
مشاور علی اکبر ترکان در مورد آیین نامه ابلاغی جدید وزیر راه و شهرسازی افزود: عضویت در هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان شغل محسوب نمی شود باید دید استناد آقای وزیر در این رابطه چه بوده است. وی ادامه داد: من درباره دلایل حقوقی و قانونی آقای وزیر از چنین دستوری اطلاع ندارم ، ولی از همان 20 سال پیش یک اختلاف نظر حقوقی بین صاحبنظران علم حقوق پیرامون این مسئله وجود داشت و پاره ای از حقوقدانان همیشه قائل به این مسئله بودند که اگر وظایف هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان مستلزم این است که در برخی از موضوعات با دولت داد و ستد مالی داشته باشد یا اینکه هیات مدیره سازمان اختیار داشته باشد که در اختلافاتی که ممکن است یک طرف آن دولت باشد داوری کند یا کارشناس معرفی کند. این حقوقدانان معتقد بودند اگر هیات مدیره چنین اختیاراتی دارند اشخاصی که سمت شان در قانون منع مداخله کارکنان دولت در معاملات ذکر شده است نمی توانند وارد هیات مدیره نظام مهندسی شوند. این قانون در سال 37 تصویب شده و مشهور به قانون منع مداخله است.
غفاری تصریح کرد: در این قانون یک سری از مشاغل و سمت ها مانند کارمند دولت، نماینده مجلس، وزرا، معاونین و مدیران کل ، اعضای انجمن های شهر که امروز شورای شهر هستند نمی توانند در داوری، معرفی داور و کارشناس شرکت بکنند. وی ادامه داد: من خودم در گذشته هم کارمند دولت و هم عضو هیات مدیره سازمان بوده ام ولی به نظر من هم استدلال کسانی که می گفتند: منع مداخله اجازه نمی دهد که یا این ها به هیات مدیره بروند استدلال قوی تری بود.
وی در مورد سبقه این قانون گفت: در دوران وزارت آقای سعیدی کیا کارمندان وزارت مسکن و شهرسازی از عضویت در هیات مدیره سازمان منع شدند بعدها با تغییر نام این وزارتخانه به وزارت راه و شهرسازی کارمند این وزارتخانه نیز از عضویت در هیات مدیره ها نفی شدند اما در سال جاری به دستور وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم کارمندان وزارت کشور و شهرداری ها نیز به این ممنوعیت اضافه شدند.
غفاری خاطرنشان کرد: یا باید عین قانون منع مداخله را اجرا کرد و تمام نمایندگان مجلس ، کارکنان قوه قضاییه و سایرمسئولیت های دولتی را از عضویت در این سازمان ها محروم کرد. این با روح قانون نیز سازگارتر است. در ماده 3 قانون نظام مهندسی آمده است که این سازمان غیر انتفاعی بوده و برای مشارکت مهندسان در انتظام امور حرفه ای خودشان تاسیس می شود. عبارت" خود" صراحتا در ماده 3 این قانون آمده است. در ماده 6 آیین نامه نیز آمده است: وقتی مهندسی می خواهد پروانه اشتغال دریافت کند باید گواهی بیاورد که مشخصات پروژه هایی که شما در آن فعال بوده اید ذکر شده باشد. اصلا بنیان گذاران و موسسین این سازمان از قبل از انقلاب تا به امروز طرفدار مهندسان آزاد و فعال در بخش خصوصی بودند.
وی در انتها گفت: مهندسی که در دولت، شهرداری ها ، نیروهای مسلح مشغول به کار است اساسا تابع قوانینی است که دیگر نیازی به انتظام امور حرفه ای ندارد و طبق قانون م مزایای مشخصی که دارد وظایف محوله خود را بر عهده دارد. فلسفه وجودی سازمان نظام مهندسی برای این است که مهندسان بخش خصوصی فعالیت های خود را سامان دهی کنند.
زمانبندی انتشار: 8 مهر 1394 - 11:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]