واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
فروشگاههای تاناکورای مجازی فارغ از غل و زنجیر/ چوب دلالان پوشاک لای چرخ تولیدکنندگان است
فروشگاههای تاناکورا و یا همان مراکز خرید و فروش البسه دست دوم یکی از چالشهای تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان البسه خارجی در کشور هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، بر اساس بخشنامه گمرک ایران، عرضه البسه دست دوم خارجی قاچاق محسوب میشود و در سالهای اخیر از ورود اینگونه البسه جلوگیری به عمل آمده است. خبر ممنوع شدن خرید و فروش البسه دست دوم جزء اخبار خوش رسانهها برای عرضهکنندگان و فروشگاههای پوشاک در این سالها بوده است. در سالهای اخیر جیب جوانان بسیاری که به امید گذران معیشت، کسب و کاری راه انداخته و به دنبال روزی بودند قربانی فروشگاههای البسه دست دوم خارجی که لباسهای استفاده شده کشورهای اروپایی را با نازلترین قیمت به خریدار عرضه میکردند، میشد تا اینکه مسئولان در این زمینه خبر از پلمب مراکز خرید و فروش البسه دست دوم را دادند.
عصر تکنولوژی و ارتباطات همچنان رو به جلو میتازد و در این بین علیرغم تمام کمکهایی که به بشر کرده گاه گاهی اسباب ضرر و زیان را برای انسان فراهم میکند. اما گویا بازار تاناکورا با گسترش ارتباطات در فضای مجازی در شبکههای اجتماعی نظیر واتسآپ، لاین و شبکه پر مخاطب تلگرام حرکتی زیرپوستی اما پر رونق دارد. دلالان پوشاک با این فرصت ایجاد شده از وضعیت اقتصادی مردم سوء استفاده میکنند و چه بسا خود عاملی برای توسعه وضعیت بد اقتصادی هستند و به اصطلاح چوب لای چرخ اقتصاد میگذارند. از پیامدهای بهداشتی البسه دست دوم که بگذریم باید نگاهی به پیامدهای منفی بر روی تولیدکنندگان پوشاک در کشور از سویی و فروشگاههای عرضه البسه از سویی دیگر انداخت. البته در شهرستان کوچکی مانند بیرجند و استانی مانند خراسان جنوبی که در جوار کشور افغانستان وجود دارد و به دلیل داشتن مرز مشترک میتواند به روشنی در این قضیه بدرخشد اما این فروشگاهها در این استان رونق چندانی ندارند و مردم فقط به خرید و فروش البسه دست دو خود و یا لوازم خانگی دست دو در شبکههای مجازی میپردازند، اما در این بین باید گفت حتی خرید و فروش اینگونه نیز، به اقتصاد افرادی که با هزار امید مجوز تأسیس فروشگاه پوشاک را اخذ کرده و هزینههای گزافی مانند اجاره ملک تجاری، مالیات و آب و برق را میدهند، ضربه میزند.
چندی است عکسهایی از پوشاک، لوازم خانگی، کیف و کفش دست دو، خرید و فروش اتومبیل و حتی مواد غذایی در فضای مجازی گوشیهای تلفن همراه شهروندان بیرجندی در غالب بازار خانگی، روز بازار و غیره در حال گردش است و دورههای هفتگی در منازل یکی از اعضای گروه برای بازدید از وسایل و لوازم دست دو گذاشته میشود و مبادله کالا در ازای پول انجام میشود اما این دورههای خانگی زنگ خطر را در گوش واحدهای صنفی به صدا درآورده است؛ خطری که اگر گستردهتر شود اقتصاد واحدهای صنفی استان را از پای درمیآورد. در خبری که ابتدای تیرماه در همین رسانه منتشر شد رئیس اتاق اصناف مرکز خراسان جنوبی تصریح کرد: تعداد واحدهای صنفی خراسان جنوبی سه برابر استاندارد جهانی است به گونهای که در دنیا به ازای هر 200 شهروند، در ایران به ازای هر 30 نفر و در خراسان جنوبی به ویژه بیرجند به ازای هر 17 نفر یک واحد صنفی فعال است بنابراین این تعدد واحدهای صنفی سبب شده تا اصناف در حوزه درآمدی ایثار داشته باشند و مشکلات اقتصادی را تحمل کنند. حال با این وجود؛ فعالیت گروههای مجازی در خرید و فروش پوشاک و لوازم دست دو فشاری مضاعف بر واحدهای صنفی وارد کرده در حالی که قیمت برخی از البسه دست دو با قیمت البسه نو مغازه تفاوتی ندارد و گاهاً به دلیل نظارتی که وجود ندارد، بیشتر نیز است. نظارت بر مراکز مجازی تاناکورا و یا لوازم دست دو کاری بس دشوار است و از سوی دیگر ممانعت از فعالیت اینگونه مراکز خطری بسیار نگرانکنندهتر میباشد. امیدواریم مسئولان تا متوقف نشدن چرخ اقتصاد واحدهای صنفی در استانی که مردمانش با محرومیتهای اقتصادی فراوان مواجه هستند، با این مشکل نیز با تدبیر برخورد کنند. گزارش از محبوبه قاسمزاده انتهای پیام/69035/ن40
94/07/07 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]