تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها است و نردبانى به سوى هر بلندایى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819946143




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد وقتی چوب و پوست به عشق پیامبر مهربانی‌ها، شور می‌آفریند+عکس


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
وقتی چوب و پوست به عشق پیامبر مهربانی‌ها، شور می‌آفریند+عکس
امروز چوب و پوست بی‌جان در پنجه هنرمندانه دف‌نوازان ایران زمین جان گرفت و به عشق پیامبر مهربانی‌ها شور آفرید.

خبرگزاری فارس: وقتی چوب و پوست به عشق پیامبر مهربانی‌ها، شور می‌آفریند+عکس



به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، اینجا کردستان سرزمین فرهنگ و هنر، آنجا که در اردیبهشت ماه معطر 88 لقب زیبای استان فرهنگی از سوی رهبر فرزانه انقلاب به خود گرفت. دیاری که مردمانش با آهنگ و نواها از لحظه تولد تا آن هنگام که بر سینه خاک جا می‌گیرند، زندگی می کنند. سرزمینی که کوه‌های سر به فلک کشیده‌اش با صدای دلنشین سیاچمانه زنان و مردان این دیار بهار و تابستان‌ها را به پاییز گره زده است، آنجا که سرپنجه انگشتان مردمانش با انواع سازها آشنا بوده و نام «سرزمین دف» را با خود یدک می‌کشد. موسیقى از دیرباز با زندگى روزمره مردمان کرد زبان عجین شده و به لحاظ شکل و مضمون از تنوع بسیارى برخوردار است. در بیشتر نقاط کردستان نواها و نغمه‏‌هاى موسیقى در مراسم مذهبى و حماسى و رزمى و جشن و سرور نواخته می شود. «دف» داستان عجیبی و تاریخی در دل مردمان این دیار دارد، چه بسیار بزرگانی که از دامن شیرزنان کردستانی رشد پیدا کردند و در دل خانقاهای قادریه و نقشبندیه بی‌هیچ کلاس و دوره آموزشی اسطوره این عرصه شدند. خانواده کامکارها، عندالیبی‌ها، خلیفه ابراهیم صفوتی، خانواده سلامیه‌ها و میرزا آغه غوثی مردان نام آشنایی هستند که نام کردستان را با پنجه هنرمندانه خود در جهان نامور کردند. برگزاری پنجمین جشنواره دف نوازی «دف نوای رحمت» بهانه‌ای خوبی شد تا از دهه‌ها تلاش برخی از این نام‌آوران تجلیل شود و مشوقی برای برداشتن گام‌های استوارتر آنان در این عرصه باشد.

امروز در سومین روز از برگزاری پنجمین جشنواره دف نوای رحمت پردیس سینما بهمن سنندج مملو از جمعیتی بود که نه به اجبار بلکه با شوق و اراده خود بی‌هیچ دعوتی آمده بودند. صندلی‌ خالی برای نشستن نبود، انگار همه را خبر کرده بودند، بزمی که به عشق پیامبر مهربانی‌ها برگزار می‌شود. نوای دلنشین آیات رحمانی با صدای یکی از فرزندان دیار کردستان گوش حاضرین را به نوازش در آورد و آرامشی وصف ناشدنی را به همگان هدیه نمود. داوران یکی پس از دیگر بر روی سن حضور یافتند و دعوت مجری از حضار که در زمینه دف‌نوازی دستی بر آتش داشتند برای همراهی داوران از کوچک و بزرگ را بی‌توجهی به استاد و یا شاگرد بودن در این عرصه به روی سن کشاند.

مقام استاد و شاگردی معنایی نداشت و هرکس تنها به عشق و اخلاص دور از زبان و فرهنگ و قوم و ریشه در کنار هم قرار گرفتند و متحد و یکپارچه در وصف پیامبر خوبی‌ها همزمان با انگشتانشان که بر پوسته دف شور می‌آفرید، خواندند و نواختن. استاد و شاگرد با عشق و ارادت یکی می‌شوند و تا بی‌هیچ تمرین و آمادگی قبلی قطعه‌های بداهه‌ای بنوازند که به زیبایی بر دل‌های حاضرین می‌نشیند. یکی لباس کردی بر تن دارد و آن دیگر بلوچی و لری پوشیده است، اما اینجا همه در سایه اتحاد و همرنگی هم‌نوا هستند، دف در دستان استاد سیدعطا سلامیه از داوران و اساتید برجسته و نام‌آور کردستانی که با صدای استادانی همچوم شهرام منصوری، سیدعلا یاسینی در هم که می‌آمیزد حاضرین را به وجد می‌آورد. «باز هوای وطنم، وطنم آرزوست تکیه به کنعان زدنم زدنم آرزوست» آهنگی است که همزمان با نوای دف، دل‌ها و گوش‌های حاضرین را به نوازش در می‌آورد و اشک از چشمانشان جاری می‌ساخت. و چه زیبا «دف نوای رحمت» نوای وحدت می‌شود و این قطعه‌های زیبای خانقاهی با صدای تپل در هم می‌آمیزد تا جشنواره موفق دیگری در کارنامه فعالیت‌های حوزه هنری کردستان درخشیدن بگیرد. خاموش شدن چراغ‌ها و تسلط تاریکی بر جمعیت خبر از اتفاقی جدید می‌دهد. خبر از معرفی زندگینامه استاد نام آشنایی در عرصه موسیقی، همچون ارسلان کامکار... استادی که سال‌ها در این عرصه در سطح کشور شهره بوده و چه آثار ماندگاری را خلق کرده است، زندگینامه‌ای که بر قطعه‌ای از فیلم همیشه ماندگار «مادر» ساخته زنده یاد «علی حاتمی» که موسیقی آن را خود او ساخته است حاضرین را به وجود می‌آورد. حضور سامان طهماسبی از نام‌آوران ورزش کشتی فرنگی هدیه دیگری از حوزه هنری کردستان به شرکت‌کنندگان حاضر در اختتامیه جشنواره «دف نوای رحمت» بود که با استقبال گرم مردم بعد از ادای احترام به جمعیتی که به احترامش از جا برخواسته و عشق خود را با صدای کف‌زدن‌هایی که هر لحظه اوج می‌گرفت، در کنار اساتید این عرصه جای گرفت. اما تقدیر از میثم رنجبر هنرمند نوجوانی که سکوت تنها صدایی است که در طول زندگی شنیده، اما به خاطر توفیق الهی تلاش امروز به یکی از چیره دستان عرصه دف‌نوازی تبدیل شده است و از بانیان ایجاد نخستین هنرستان موسیقی در کردستان است از دیگر حاشیه‌های زیبایی بود که در متن پنجمین جشنواره سراسری «دف نوای رحمت» تشویق حاضرین را برانگیخت. مراسم تجلیل از ارسلان کامکار و نادر مشایخی هم تمام شد و نفرات برتر معرفی شدند، اما انگار کسی خیال ترک مراسم را ندارد چون همه دور استادان حاضر در جلسه حلقه زده‌اند. کتاب پنجمین جشنواره «دف نوای رحمت» هم به امید بین‌المللی شدن ششمین دوره آن بسته شد.







انتهای پیام/79002/ر30

94/07/04 - 04:41





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن