واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۳۴ب.ظ)
درآمد مالياتي ايران از درآمد نفتي جلو زد موج - استراتژي اقتصادي دولت روحاني براي کاهش قابل توجه اتکاي تهران به نفت در حال به ثمر نشستن است و با تغيير اتکاي کشور از نفت به درآمدهاي مالياتي، براي نخستين بار در حدود نيم قرن گذشته درآمد مالياتي دولت از درآمد نفتي بيشتر شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي کاردور، معاون سرمايهگذاري و تامين مالي شرکت ملي نفت ايران، به گاردين گفت: استراتژي اقتصادي حسن روحاني، رئيس جمهوري کشور، کاهش قابل توجه اتکاي دولت به نفت و به جاي آن دريافت نظاممندتر ماليات است.
وي که در حاشيه دومين مجمع ايران و اروپا در ژنو صحبت ميکرد، اظهار کرد: براي نخستين بار در 50 سال گذشته سهم دولت از درآمد نفتي کمتر از درآمد مالياتي از جمله ماليات بر ارزش افزوده است و در حال حاضر تنها حدود 10 درصد از توليد ناخالص داخلي ايران متکي به نفت است. تقريبا 20 درصد از درآمد نفتي به صندوق ذخيره ارزي ميرود که براي اهداف توسعه اختصاص يافته است.
درآمد نفتي ايران در سال هاي اخير از تحريم نفتي اتحاديه اروپا و آمريکا و همچنين سقوط قيمت هاي جهاني نفت خام لطمه ديده است. انتظار ميرود تحريمها با اجراي تعهدات ايران تحت توافق هستهاي که در ماه ژوييه امضا شد، برداشته شوند. دکتر روحاني هفته گذشته اظهار کرد تحريمها ممکن است تا ژانويه برداشته شوند.
کاردور گفت: شرکت ملي نفت ايران تا نوامبر قراردادهاي پرمنفعت جديدي به ارزش بيش از 100 ميليارد دلار براي حدود 45 ميدان نفتي خشکي و دريايي به سرمايه گذاران خارجي عرضه خواهد کرد.
وي در ادامه افزود: ما در حال حاضر سه ميليون بشکه نفت در روز توليد داريم که از اين ميزان، 1.3 ميليون بشکه صادر ميشود اما انتظار داريم در ماه مه يا ژوئن سال آينده به 2.3 ميليون بشکه افزايش پيدا کند.
بر اساس گزارش گاردين، ايران تحت توصيه صندوق بين المللي پول در اوايل دهه 1990 اصلاحات مالياتي را آغاز کرد و تلاشهاي جدي در دولتهاي گذشته آغاز شد، اما اين تلاشها اکنون در حال به ثمر نشستن است و ايران دريافت ماليات را به شکل جديتري دنبال ميکند و درصدد است بيشتر به درآمدهاي مالياتي متکي شود.
گاردين به نقل از اميرعلي هنديجاني، يکي از مديران انرژي ايراني-آمريکايي نوشت: ما در دوره بيثباتي هستيم و اميدها و انتظارات زيادي وجود دارد اما اين انتظارات بايد برآورده شوند و از سوي ديگر پرسش مطرح اين است که آيا در شرايطي که بعضي از تحريم ها همچنان به قوت خود باقي هستند ايران ميتواند انتظارات را برآورده کند.
به گفته هنديجاني، شرکت هاي اروپايي براي دنبال کردن تجارت با ايران با احتياط زيادي عمل خواهند کرد. اتحاديه اروپا يک دهه قبل بزرگترين شريک تجاري ايران بود و دليلي وجود ندارد که اکنون مثل سابق عمل نکند از اين رو اروپاييها بزرگترين برنده خواهند بود.
جورج آزبورن، وزير خزانهداري انگليس، هفته گذشته در مصاحبه با روزنامه فايننشيال تايمز اظهار کرد: قصد دارد سال آينده بزرگ ترين هيات تجاري و سرمايه گذاران را به ايران ببرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]