واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۳ب.ظ)
مدير عامل شرکت معدني و صنعتي چادرملو در گفتگو با موج؛ بخش خصوصي هر جا شرايط را مناسب ببينند ورود مي کند موج - مدير عامل شرکت معدني و صنعتي چادرملو در گفتگو با موج گفت: توسعه معادن نيازمند عزم ملي است و لازمه رشد و توسعه فعاليت هاي معدني، کاهش هزينه توليد و ايجاد ظرفيت رقابت پذيري با بازارهاي جهاني است .
مهندس محمود نوريان در ادامه افزود: در برنامه ششم توسعه کشور به بخش معدن و صنايع معدني نگاه ويژه اي شده است، از طرفي در سياست هاي اقتصاد مقاومتي حوزه معدن و صنايع معدني جايگاه دوم را در رشد توليد ناخالص ملي به خود اختصاص داده که اين امر نشان از توان بخش معدن در اقتصاد ايران دارد. اما نبايد تنها به ظرفيت ها دلخوش بود بلکه بايد توجه داشت که آنچه موجب ارزش آفريني و سود دهي در توليد مي شود کاهش هزينه توليد و افزايش کيفيت با بهره گيري از نيروي انساني کارآمد ، بکار گيري روش هاي نوين و استفاده از تکنولوژي مدرن است .
وي تصريح کرد: در واقع به روز کردن دانش و علوم مديريت به عنوان يکي از عوامل تاثيرگذار براي توسعه و افزايش بهره وري در معادن، لازمه ارتقا اين بخش از اقتصاد ايران است تا بتوان زمينه را براي استفاده کامل از شرايط و امکانات موجود براي تحقق هدف جايگزيني معادن بجاي نفت فراهم نمود .
مدير عامل چادرملو افزود: ولي نکته مهم پياده سازي اين جنس تفکرات است که به کندي انجام مي شود و اغلب در قالب يک ايده و آرمان باقي مي ماند .
نوريان با بيان انتقاداتي به برخي دست اندرکاران حوزه معدن تاکيد کرد: با شعار و تصميمات يک طرفه نمي توان چرخ صنعت را چرخاند، امروز بخش صنعت ايران نياز به عزم ملي و اتخاذ تصميمات منطقي بر اساس شرايط واقعي حاکم بر صنايع، به ويژه توليد کنندگان مواد اوليه دارد . وي در ادامه به خبرنگار موج گفت: ظرفيت معادن ايران قابليت ارزش آفريني بالايي دارد اما مشروط به برنامه ريزي صحيح و مديريت کارآمد، همينطور نمي شود بگوييم ما 70 نوع ماده معدني با 40 ميليارد تن ذخيره قطعي در کشور داريم ولي حمايتي از سرمايه گذاري براي استحصال و فرآوري اين مواد معدني نکنيم .
مهندس نوريان در ادامه اين گفتگو با خبرنگار موج تصريح کرد: سرمايه گذاران بخش خصوصي در هر جا شرايط را مناسب ببينند ورود مي کنند، بنابر اين سياست گذاران بخش اقتصاد چه در مجلس و چه در دولت بايد دغدغه هاي سرمايه گذاران بخش خصوصي را در جهت منافع ملي در نظر بگيرند. چرا که حاصل آن، خروج از اقتصاد تک محصولي، رونق کسب و کار، اشتغال، و رشد اقتصادي خواهد بود.
از نوريان سوال شد چرا چادرملو، در محافل عمومي نظير همايش ها، کنفراس ها و نمايشگاهها تخصصي، کمتر حضور دارد يا بهتر بگويم اصلاً حضوري ندارد گفت : قصد بي اعتبار کردن اينگونه برنامه ها را ندارم ولي واقعيت اين است که سالانه دهها همايش و کنفرانس و سمينار و نمايشگاه و جشنواره با عناوين مختلف در يک شاخه تخصصي برگزار مي شود که خروجي آن چندان مفيد و اثر بخش نيست. در همين حوزه معدن و صنايع معدني نزديک به 40 همايش برگزار مي شود اما نتيجه آن غير از بيان آمار و ارقام و کاسته شدن حساسيت جامعه و تصميم گيرندگان، نسبت به هشدارها اثري ديده نمي شود. در حقيقت همه واکسينه شده اند و انتقادات و هشدارها تاثيري ندارد. بنابر اين ما سعي مي کنيم بدور از اين برنامه هاي تشريفاتي فقط به توليد بيانديشيم و انرژي مجموعه را صرف حضور در اينگونه مراسم نکنيم .
مدير عامل چادرملو در پايان خاطر نشان کرد: در همه جاي دنيا در هر حوزه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي يک يا دو گردهمآيي تخصصي وجود دارد که بسيار هم مورد توجه قرار مي گيرد و عموماً تاثير گذار هم هستند، اما در کشور ما به جز دو يا سه همايش و نمايشگاه تخصصي که از سوي متوليان معدن و صنعت برگزار مي شود . شاهد برگزاري سالانه دهها گردهمآيي با عناوين مختلف ديگر هستيم که هيچ مبناي علمي و فني و تخصصي ندارد و البته براي برگزار کننده منبع درآمد خوبي است . بهترين خروجي اين برنامه ها، لوح و يا تنديسي است که آنهم از پيش با دريافت هزينه نا متعارف از شرکت کننده گان، به آنها داده مي شود . و براي برخي از شرکت ها هم فرصت مغتنمي است تا با دريافت لوح و جايزه، براي خود محمل تبليغاتي ايجاد کنند.
گفتگو: محمدرضا زماني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]