واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چرا همیشه گرسنه هستید؟
برای کنترل گرسنگی باید طبق میل و نیازتان غذا بخورید نه اینکه حس گرسنگی را سرکوب کنید.
باشگاه خبرنگاران: آیا همیشه احساس میکنید که ته دلتان ضعف میرود؟ نمیتوانید آن تکه شکلات یا کیکی که در یخچال مانده است را فراموش کنید؟ مدام به دنبال خوردن به کابینت و یخچال سرک میکشید؟ اینها نشان میدهند که شما همیشه گرسنهاید و نمیتوانید میل به ریزهخواری را در خود کنترل کنید. در این مطلب به شما خواهیم گفت چرا همیشه گرسنهتان است و به دنبال خوراکی میگردید.
بیش از رفع گرسنگی غذا میخورید
فرقی ندارد چه حجمی از غذا در مقابلتان باشد. شما عادت کردهاید که بشقابتان را تمام کنید. این عادت معمولاً ناشی از مسائل تربیتی است. یعنی این که به ما از کودکی آموزش دادهاند که بشقابمان را تمیز کنیم و دچار اسراف نشویم.
اما در مورد غذا خوردن همیشه باید به صدای معدهتان توجه کنید. توصیه میکنیم داخل بشقابتان به اندازهای که احساس گرسنگی دارید غذا بکشید. از میزان کم شروع کنید و اگر سیر نشدید دوباره بکشید. توجه داشته باشید که برخی مواقع ما اصلاً گرسنه نیستیم و بدنمان نیازی به غذا ندارد اما از روی میل و هوس شروع به خوردن میکنیم. این یکی از دلایل اصلی گرسنگی همیشگی و ریزهخواری است.
بسیاری از چیزها را قدغن کردهاید
اگر مصرف برخی مواد غذایی را برایتان قدغن کردهاند و یا خودتان قدغن کردهاید تا مبادا چاق شوید نتیجه این میشود که تمام روز را به خوردن این مواد غذایی فکر خواهید کرد. این یک واقعیت است که انسان از هر چه بر حذر شود به آن مشتاق تر میشود. در این صورت فرد نمیتواند مقاومت کند و به سراغ مواد غذایی قدغن شده میرود و بعد از خوردن، عذاب وجدان میگیرد.
نیازی نیست خودتان را از لذت خوردن محروم کنید. اگر میل به خوردن شکلات دارید یک مربع میل کنید تا احساس نیازتان ارضا شود. چون اگر امروز خودتان را محروم کنید چند روز دیگر یک تخته شکلات را تمام خواهید کرد.
بین وعدههای غذایی ریزهخواری میکنید
ریزه خواری یعنی خوردن در حالی که گرسنهتان نیست. معده به بزرگی یک مشت است. این عضو مانند کیسهای است که به اندازهی میزان مواد غذایی مصرف شده منبسط میشود. اگر زمانی که معده خالی نیست باز هم مواد غذایی وارد آن شود بزرگتر شده و اشتها نیز افزایش پیدا میکند.
برای مقابله با این مشکل به اندازهای که سیر میشوید غذا میل کنید نه بیشتر. اگر برای وعدهی ناهار کم غذا میخورید و حدود ساعت 17 دلتان ضعف میرود یک میان وعدهی سبک لازم دارید. همین میان وعدهی سبک معدهتان را تا رسیدن زمان شام پر میکند.
تند غذا میخورید
زمانی که یک تکه کیک شکلاتی را در عرض چند ثانیه محو میکنید زمانی برای چشیدن آن نخواهید داشت. همین سرعت باعث میشود که چند دقیقه بعد نیز احساس گرسنگی و مصرف یک تکه کیک دیگر به سرتان بزند چون طعم آن را به درستی نفهمیدهاید.
در خصوص غذا خوردن نیز همین است. تند غذا خوردن باعث میشود معده مجال اعلام پر شدن نداشته باشد. بنابراین شما به خوردن ادامه خواهید داد. حتی دو ساعت بعد دوباره احساس گرسنگی خواهید کرد. کاری که باید بکنید این است که در کمال آگاهی و تمرکز غذا میل کنید. این کار باعث میشود که به مدت طولانی سیر بمانید و اشتهایتان کنترل شود.
قبل از غذا خوردن بیش از اندازه آب مینوشید
درست است که آب یک ماده ضداشتهای طبیعی است. اما بهتر است احتیاط کنید. نوشیدن آب قبل از غذا از ترس اینکه 3 پرس غذای کامل نخورید و چاق نشوید ایدهی خوبی نیست. چون آب صرفاً چند دقیقه معده را پر میکند و شما به طور موقت غذای کمی میخورید. اما به محض اینکه آب از معده خارج میشود گرسنگی شدیدی سراغتان میآید.
زمانی که احساس گرسنگی به سراغتان میآید در گام اول باید از خودتان بپرسید آیا واقعاً معدهتان خالی است و نیاز به غذا دارد؟ اگر پاسختان به این سؤال مثبت بود خودتان را محروم نکنید. اما اگر متوجه شدید که به تازگی غذا خوردهاید و این فقط یک میل زودگذر است یک لیوان آب بنوشید.
میترسید چاق شوید
روزانه 3 وعدهی غذایی کامل میل کنید و هیچ وقت صبحانه را نادیده نگیرید. تحت تأثیر تبلیغات غیراصولی قرار نگیرید. صرف نظر کردن از وعدههای غذایی و ترسیدن از چاقی راه علاج نیست. در خیلی از این تبلیغات دشمن درجه یک تناسب اندام را غذا خوردن عنوان میکنند. در حالی که برای کنترل وزن باید به سنسورهای بدن توجه کنید و فقط زمانی غذا بخورید که واقعاً گرسنهتان است.
اگر میترسید که صدای شکمتان بلند شود همیشه یک میان وعده ساده دم دست داشته باشید و منتظر وعده ناهار نمانید. چند عدد بادام، سبزیجاتی مانند هویج، بروکلی، میوههایی مانند سیب و غیره گرسنگی بین وعدهها را کنترل خواهند کرد.
از هر آنچه میل میکنید بهره نمیبرید
برای کنترل گرسنگی باید طبق میل و نیازتان غذا بخورید نه اینکه حس گرسنگی را سرکوب کنید. برای کنترل اشتها لازم است که به طور کامل از هر آنچه میل میکنید بهره ببرید. برای این کار باید از غذا خوردن در مقابل رایانه یا تلویزیون خودداری کنید. در این صورت هیچ کنترلی روی آن چه میخورید نخواهید داشت و لذتی نصیبتان نمیشود.
نتیجه این میشود که از غذایتان هیچ نمیفهمید و برای جبران مافات به سراغ دسرهای چرب و شیرین خواهید رفت. غذایتان را با تمرکز میل کنید. هر لقمه را به خوبی بجویید و اجازه دهید زیر دندانتان مزه بدهد. این کار باعث میشود که میل به خوردن و چشیدن در شما ارضا شود و به سراغ پرخوری نروید.
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]