واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: سنگ کليه رسوب ماده معدني و نمکهاست که درکليه تهنشين ميشود.
عوامل ايجاد سنگ کليه اغلب به علت مواد شيميايي موجود در ادرار مانند اسيد اوريک، فسفر، کلسيم و اسيد اکساليک به وجود ميآيد و شکل و حجم آن ميتواند از اندازه شن تا يک سنگ کوچک يا متوسط باشد. اما عوامل بروز سنگ کليه به نقل از سايت «Readers Digest».مصرف کم مرکباتمصرف کم مرکبات و سبزيجات ميتواند به سنگ کليه منجر شود. برخي مرکبات داراي ماده اي است که استعداد توليد سنگ کليه را کاهش ميدهد. منيزيم نقش حياتي در کاهش خطر بروز سنگ کليه دارد؛ بنابراين، براي دريافت منيزيم کافي مصرف سبزيجات را افزايش دهيد زيرا نقش مهمي در جذب و تراکم کلسيم در بدن دارد. منيزيم پايين در بدن ميتواند کلسيم اضافه توليد شده را سمي کند و به مشکلاتي مانند سنگ کليه منجر شود.
مصرف زياد اسفناجاسفناج سرشار از اکساليت است. اين ماده شيميايي به کلسيم ميچسبد و بايد از طريق ادرار دفع شود. تراکم زياد اين ماده، در ادرار باعث ايجاد سنگ کليه ميشود.مصرف بيش از حد چاي يخ (آيستي)از آن جا که چاي سياه منبع اگزالات است، مصرف بيش از حد آن ميتواند خطر توليد سنگ را بيشتر کند. به تازگي گزارش شده است مردي در انگلستان که بيش از حد چاي يخ مصرف ميکرد به علت بالا بودن اگزالات کلسيم در ادرار، دچار از کارافتادگي کليه شد.
داروهاي ميگرنمصرف داروي ميگرن باعث تغيير ميزان PH خون ميشود که خطر ايجاد سنگ کليه را افزايش ميدهد.افراط در مصرف مسهلهاافراط در مصرف مسهلها (روندهها)، با توانايي بدن در جذب و مصرف مواد مغذي تداخل ايجاد ميکند و ممکن است به عدم تعادل الکتروليتهاي بدن منجر شود که اين امر ميتواند خطر بروز سنگ کليه را افزايش دهد.افراط در مصرف مسهلها ميتواند باعث کم شدن آب بدن نيزبشود.سابقه خانوادگيافرادي که سابقه خانوادگي سنگ کليه دارند، مستعدتر به ابتلاي اين بيماري هستند.
مصرف زياد نمکمصرف زياد نمک ميزان کلسيم دفع شده توسط کليهها را بالا ميبرد و احتمال بروز سنگکليه را سرعت ميبخشد. از خوردن غذاهاي فرآوري شده که سرشار از نمک است بپرهيزيد.
نوشابه خطر بروز سنگ کليه را افزايش ميدهداسيد فسفريک نوشابه، ادرار را اسيدي ميکند. بررسيهاي انجام گرفته، نشان ميدهد که مصرف نوشابه به بروز سنگ کليه منجر ميشود. حتي کودکان ۵ سالهاي که نوشابه و قند مصرف ميکنند احتمال بيشتري دارد دچار سنگ کليه شوند. همچنين مصرف زياد قند، اندازه کليه را افزايش ميدهد. حذف کردن نوشابه از برنامه غذايي، برگشت سنگ کليه را ۱۵درصد کاهش ميدهد.عفونت مکرر ادرارياين نوع عفونت ميتواند نشانه سنگ کليه باشد زيرا سنگ جريان ادرار را مسدود ميکند و به عفونت مکرر لوله ادراري منجر ميشود.چاقي مفرطزناني که بيش از ۲هزار و ۲۰۰کالري در روز مصرف ميکنند ۴۲درصد بيشتر مستعد ابتلا به سنگ کليه هستند. با بالا رفتن وزن احتمال ايجاد تغيير در دستگاه ادراري وجود دارد که ممکن است به ايجاد سنگ کليه منجر شود.جراحي براي کاهش وزنجراحي براي کاهش وزن، خطر بروز سنگ کليه را بيشتر ميکند؛ زيرا پس از اين نوع جراحي، ميزان اگزالات افزايش مييابد.IBS، يا سندروم بيقراري رودهبيماران مبتلا به ناراحتيهاي گوارشي مانند IBS، بيماري کرون و کوليت در معرض خطر بروز سنگ کليه قرار دارند؛ زيرا اين مشکلات با کاهش آب بدن باعث بروز سنگ کليه ميشود.
چه کساني در معرض بيماري هاي کليوي قرار دارند-افراد بالاي 60 سال-بيماران ديابتي-افراد با فشار خون بالا-افرادي با پيشينه بيماري هاي قلبي و سکته مغزي- داراي سابقه خانوادگي در زمينه بيماري هاي کليوي-افراد سيگاري-افراد چاقروزنامه خراساناخبار مرتبط:آب نخوردن باعث بروز سنگ کلیه میشود؟روش جدید خارج کردن سنگ کلیه 4 نشانهای که خبر از "سنگ کلیه" میدهد
یکشنبه 5 مهر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]