محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855377785
5 مهر - 27 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
5 مهر - 27 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 5 مهر برابر با 27 سپتامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 5 مهر برابر با 27 سپتامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
295 - دردسر سازي يک شاهزاده ساساني براي ميهن!
دولت ساسانيان ايران در اواخر دهه قرن سوم ميلادي دچار درد سرسازي يك شاهزاده جاه طلب به نام تيرداد پسر خسرو شده بود كه تاييد امپراتور وقت روم را براي پادشاهي خود بر ارمنستان به دست آورده بود. نرسي ساساني شاه وقت ايران براي دستگيري و محاكمه تيرداد به جرم خيانت به وطن، به ارمنستان نيرو فرستاد و تيرداد به رم فرار كرد و دولت روم را بر ضد وطن خود برانگيخت.
تيرداد پسر خسرو
دولت ايران که چنين ديد به دولت روم اعلان جنگ داد. سناي روم هم به نوبه خود در جلسه 27 سپتامبر سال 295 پيشنهاد جنگ با ايران را تصويب كرد. متعاقب ابلاغ اين مصوبه به دولت، ديوکلتيانوس (ديوکلتيان) امپراتور وقت روم سپاهي به فرماندهي «گالريوس» داماد خود به جنگ ايران فرستاد. اين سپاه 26 ژوئيه 297 ميلادي در نزديكي فرات (محلي ميان جنوب ترکيه و شمال سوريه امروز) از ايران شكست خورد و گالريوس به آنتيوک فرار كرد و از سوي امپراتور روم توبيخ شد و قول جبران داد. اين سومين نبرد ايران و روم در زمان سلطنت نرسي بود.
نرسه (نرسی) شاه ساسانی
گالريوس بعدا با طرح نقشه و با يک نيروي زبده و ويژه و پس از عبور از کوهها (کوههاي جنوب ترکيه و شمال عراق امروز) خود را به اردوگاه نرسي رسانيد و در يک شبيخون همسر و فرزندان کوچک او ازجمله دخترانش را اسير کرد که نرسي براي پس گرفتنشان مجبور به دادن امتياز و امضاي قرارداد صلح شد. نرسي پس از دادن اين امتياز از عمل خود احساس پشيماني کرد، بيمار شد و به نفع پسرش هرمز ار سلطنت کناره گيري کرد.
ديوکلتيان
1598 - پادشاهي که ترتيب سوگواري بر مرگ خود را از قبل داده بود
27 سپتامبر در سال 1598 سوگواري دو هفتگي مرگ فيليپ دوم شاه اسپانيا كه اين كشور را در صدر قدرتهاي زمان قرار داده بود، به پايان رسيد. جالب اينجاست كه خود وي اين سوگواري را قبلا اعلام كرده بود، زيرا مرگ او را در 71 سالگي و از زخم معده پيشگويي كرده بودند و او در اين سن بر اثر افراط در خوردن ادويه خوشبويي كه از مستعمرات شرق و غرب برايش برده بودند و نيز غم شكست نظامي از انگلستان به زخم معده دچار شده بود.
فيليپ دستور داده بود كه همه مردم لباس سياه براي خود آماده كنند ، پرده سياه بدوزند و پس از مرگ او به مدت دو هفته، همه اسپانيا و ايتاليا و مستعمرات اسپانيا سياهپوش شوند، از جمله ديوار شهرها!.
فيليپ دوم
"مورخان " دوران حكومت 40 ساله فيليپ دوم را دوره برتري اسپانيا نوشته اند. اسپانيا در دوران حكومت او ثروتمندترين كشور جهان و از لحاظ نظامي قدرتمندترين بود. همه كارهاي او حتي ازدواجش سياسي بود. وي با ماري ملكه انگلستان ازدواج كرد تا اين كشور بر ضد او نباشد حال آن كه زن و شوهر در دو كشور با فاصله دور زندگي مي كردند و جز چند روزي با هم نبودند.
با وجود اين، فيليپ دوم كه كشور فيليپين هنوز نام او را بر خود حفظ كرده است، مرتكب چند اشتباه و محاسبه غلط شد. يكي از آنها كوچك و حقير شمردن نيروي دريائي انگلستان و جنگ با اين كشور بود كه از پروتستانهاي هلند – تحت الحمايه اسپانيا – حمايت مي كرد. اين جنگ که در سال 1588 روي داد به برتري نظامي اسپانيا پايان داد. اشتباه ديگر او مصادره دارايي اسپانياييهاي مهاجر به امريكاي لاتين بود كه با شكنجه و آزار دادن بوميان صاحب طلا و نقره آنها شده بودند، وي با اين عمل كه در آغاز مورد حمايت اروپائيان قرار گرفت، دشمنان فراواني براي خود به وجود آورد. فيليپ دوم به جاي توسل به دادگاه با صدور فرماني نحت عنوان مجازات "شكنجه دادن ديگران " صاحب اموال آن جماعت شده بود و چون با مخالفت ضمني پاپ روبرو شد، اعلام كرد كه اين اموال در سايه امنيتي كه ارتش فراهم ساخته است، به دست آمده و بنابراين متعلق به بيت المال است.
جنگ دريايي با عثماني كه منافع اسپانيا را به مخاطره نيفكنده بود، يكي ديگر از اشتباههاي وي به شمار مي آيد كه باعث تضعيف ناوگان اسپانيا شد.
1939 - لهستان شکست کامل خورد و تسليم نيروهاي آلمان و شوروي شد و استقلال و تماميت خود را از دست داد. جنگ لهستان 19روز طول کشيده بود.
لهستان در اختیار نیروهای نازی
1941 - روزي كه رضاشاه دوران تبعيد خود را آغاز كرد
27 سپتامبر سال 1941، رضا شاه يك ماه و دو روز پس از تجاوز نيروهاي انگلستان و شوروي به ايران به همراه خانواده اش در بندر عباس بركشتي انگليسي «بندرا» نشست و دوران تبعيد خود را آغاز كرد. اين كشتي 23 روز بعد در جزيره موريس (موريشس) از متعلقات انگلستان در اقيانوس هند پهلو گرفت و به رضا شاه گفته شد كه تبعيدگاه او همين جزيره است و زنداني دولت انگلستان است. به اين ترتيب، وي به همان گونه كه با كمك انگليسي ها به قدرت رسيده بود به تصميم آنان قدرت را از دست داد.
رضا شاه در زماني كه يك سرتيپ قزاق بود با كودتاي 21 فوريه 1921 سردار سپه و بعدا وزير جنگ و نخست وزير شده بود و در 15 دسامبر 1925 با اصلاح قانون اساسي و به موجب متمم آن به شاهي رسيده بود و دودمان پهلوي را تاسيس كرده بود كه 55 سال سلطنت كردند و در سال 1979، ايران جمهوري شد. سلطنت رضاشاه تا 16 سپتامبر 1941 (25 شهريور 1320) طول كشيده بود كه در اين روز به اصرار متفقين كه ايران را اشغال نظامي كرده بودند كناره گيري كرده بود.
رضاشاه در 1938
تبعيدگاه رضا شاه، در سال 1943 به خواهش پسرش از سران متفقين كه در تهران گرد آمده بودند، از جزيره موريشس به يوهانسبورك در آفريقاي جنوبي تغيير يافت كه 26 ژوئيه سال 1944 در همين شهر در 66 سالگي درگذشت و جسد او به قاهره انتقال يافت تا بعدا به ايران آورده و دفن شود و ....
رضاشاه در 16 مارس 1878 در آلاشت سواد كوه واقع در استان مازندران به دنيا آمده بود و از جواني، سپاهيگري را پيشه خود قرارداده بود.
1996 - اعدام خشونت آميز دکتر نجيب الله توسط طالبان
طالبان كه در آغاز كار عمدتا در مدارس مذهبي آوارگان افغانستان مستقر در پاكستان آموزش ديده بودند و بعدا بر بيشتر نواحي جنوبي و مركزي (پشتون نشين) افغانستان مسلط شده بودند پس از يك محاصره نسبتا طولاني، 27 سپتامبر سال 1996 شهر كابل را كه از طرف دولت افغانستان (دولت برهان الدين ربّاني و عمدتا تاجيكان) تخليه شده بود، تصرف كردند و دكتر نجيب الله رئيس دولت کمونيستي سابق اين كشور را كه از سال 1992 به صورت پناهنده در دفتر سازمان ملل در كابل به سر مي بُرد دستگير كردند و پس از شكنجه فراوان و سوزاندن لبهايش با آتش سيگار، تيرباران كردند و جسدش را مقابل ساختمان مقر رييس جمهوري افغانستان به دار كشيدند و دو روز به همان صورت بر بالاي دار نگهداشتند و سپس قطعه قطعه کردند. برادر نجيب الله نيز به همين سرنوشت دچار شد. نجيب الله (يک پزشک) متولد فوريه سال 1947 از سوسياليست هاي شاخه پرچم و بعدا بنيادگذار حزب وطن بود و يک شعار او؛ «وطن يا کفن». وي از يک خانواده عضو طايفه احمدزاي (از ايل قلجايي=قيلزايي) و پشتون بود که خانواده او از شهر گرديز ايالت پکتيا بودند. نجيب الله از جواني به شاخه پرچم حزب سوسياليست (با عقايد مارکسيستي به نام دمکراتيک خلق)پيوسته بود. نجيب الله مدتي بسيار کوتاه نيز سفير دولت کمونيست افغانستان در تهران بود. وي پس از ببرک کرمل حدود شش سال رئيس جمهور افغانستان و آماده سازش با گروههاي ديگر بود که پيشنهاد مذاکره را نمي پذيرفتند. مجاهدان شمال و عمدتا تاجيک پس از تصرف کابل و برانداختن حکومت کمونيست ها به نجيب الله که به دفتر سازمان ملل پناهنده شده بود کار نداشتند و اورا به حال خود رها ساخته بودند. نجيب الله از 1992 تا روز قتل در دفتر سازمان ملل زندگي مي کرد. گفته شده است که ژنرال دوستم (اُزبک) که زماني وزير دفاع کابينه او بود مانع فرارش شده بود.
دکتر محمد نجيب الله احمدزاي
حزب وطن دوباره احياء شده است و در سال 2012 به مناسبت سالگرد قتل خشونت آميز و غير انساني دکتر نجيب الله (که مي خواست با همين يک نام خطاب شود و نام خانوادگي برده نشود تا وابستگي اورا به يک فاميل منعکس کند) مراسمي برپا کرده بود.
مورخان معاصر ايجاد طالبان را به پاي برژينسكي مشاور لهستاني تبار و ضد كمونيست و ضد روس جيمي كارتر رئيس جمهور دهه 1970 آمريكا نوشته اند كه مي خواست به دست آنان شوروي را از افغانستان اخراج و دولت كمونيستي كابل را ساقط سازد.
نجيب الله ظاهرا در پي توافقهاي محرمانه قدرتهاي ذينفع، در سال 1992 پس از فرستادن خانواده خود به خارج از كشور، دولت را تسليم مخالفان (گروههاي معروف به مجاهدين) كرده بود و به ساختمان سازمان ملل در كابل پناهنده شده بود و قرار نبود به اين روز بيافتد، ولي محافظان افغاني ساختمان در جريان عقب نشيني نيروهاي دولتي (دولت برهان الدين ربّاني) از كابل، او را بدون نگهبان رها كردند و رفتند. نجيب الله به رييس دفتر سازمان ملل در كابل متوسل و اورا از احتمال قتل خود آگاه و استمداد کرده بود كه وي نيز برايش كاري انجام نداد.
مفسراني كه روي اين حادثه دقيق شده اند، آن را يك نقطه ضعف در تاريخ سازمان ملل و تعهدات بين المللي و قول و قرارهاي سران قدرتها قلمداد كرده اند. طالبان نيز پنج سال و چند ماه بعد از كابل رانده شدند و ....
دکتر نجيب الله که سالها با شعار خدمت به خلق رئيس جمهور بود، طالبان اورا که سالها در دفتر سازمان ملل پناهنده بود در 49 سالگي از آنجا بيرون کشيدند و پس از شکنجه بسيار با برادرش به اين صورت بر دار کردند ـ يک مورخ نوشته است که اميدوار است مشاهده اين عکس، عکس جسد چائوشسکو و زنش، عکس قذافي بعد از قتل و عکس حسني مبارک بر تخت بيماري در جلسه محاکمه و ... حس خدمت کردن را از کسي سلب نکند
زادروزها
۱۶۰۱ - زادروز لوئی سیزدهم شاه فرانسه
۱۲۵۷ - زادروز حسن تقیزاده، از رهبران انقلاب مشروطیت، از رجال سیاسی بحثانگیز معاصر
حسن تقیزاده
۱۸۷۱ - زادروز گراتزیا دلدا نویسنده ایتالیایی اهل ساردنی، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۲۶
۱۹۷۲ - زادروز گوئینت پالترو هنرپیشه آمریکایی، برندهٔ جایزه اسکار و گولدن گلوب
هما روستا
1946 - زادروز هما روستا، بازیگر تئاتر و سینما
۱۹۷۶ - زادروز فرانچسکو توتی فوتبالیست ایتالیایی
فرانچسکو توتی
۱۹۸۲ - زادروز لیل وین رپر آمریکایی
۱۹۸۴ - زادروز آوریل لوین خواننده، ترانهنویس، طراح مد و بازیگر کانادایی
آوریل لوین
درگذشتها
۱۵۹۰ - درگذشت اوربان هفتم از پاپهای کلیسای کاتولیک رم
۱۷۰۰ - درگذشت اینوسنت دوازدهم از پاپهای کلیسای کاتولیک رم
ایوان گانچاروف
۱۸۹۱ - درگذشت ایوان گانچاروف نویسنده روس
۱۹۱۷ - درگذشت ادگار دگا نقاش فرانسوی
ادگار دگا
۱۹۸۶ - درگذشت کلیف برتون نوازنده چیرهدست گیتار بیس و دومین بیسیست گروه متالیکا
۱۳۷۹ ـ درگذشت عباس بلوکی فر، نقاش.
کلیف برتون
۲۰۰۵ - درگذشت رونالد گولیاس کمدین و بازیگر برزیلی
عباس بلوکی فر
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]
صفحات پیشنهادی
4 مهر - 26 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 4 مهر - 26 سپتامبر در تاریخ چه گذشت امروز 4 مهر برابر با 26 سپتامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 4 مهر برابر با 22 مهر - 24 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 2 مهر - 24 سپتامبر در تاریخ چه گذشت امروز 2 مهر برابر با 24 سپتامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 2 مهر برابر با 241 مهر - 23 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 1 مهر - 23 سپتامبر در تاریخ چه گذشت امروز 1 مهر برابر با 23 سپتامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 1 مهر برابر29 شهریور - 20 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 29 شهریور - 20 سپتامبر در تاریخ چه گذشت امروز 29 شهریور برابر با 20 سپتامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 29 شهریو30 شهریور - 21 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 30 شهریور - 21 سپتامبر در تاریخ چه گذشت امروز 30 شهریور برابر با 21 سپتامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 3031 شهریور - 22 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
31 شهریور - 22 سپتامبر در تاریخ چه گذشت امروز 31 شهریور برابر با 22 سپتامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 31 شهریور برابر باچهارم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران
چهارم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز شنبه چهارم مهر 1394 هجری خورشیدی دوازدهم ذی الحجه 1436 هجری قمری بیست و ششم سپتامبر 2015 میلادی است 35 سال پیش در چنین روزی سازمان کنفرانس اسلامی درباره ی جنگ ایران و عراق تشکیل جلسه داد مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر اییکم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران
یکم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز چهارشنبه یکم مهر 1394 هجری خورشیدی نهم ذی الحجه 1436 هجری قمری بیست و سوم سپتامبر 2015 میلادی است 35 سال پیش در چنین روزی نخستین اطلاعیه ی امام خمینی درباره ی آغاز جنگ تحمیلی در هفت بند منتشر شد مهمترین رویدادهای تاریخ معدوم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران
دوم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز پنجشنبه دوم مهر 1394 هجری خورشیدی دهم ذی الحجه 1436 هجری قمری بیست و چهارم سپتامبر 2015 میلادی است 24 سال پیش در چنین روزی اعضای نخستین هیات منصفه مطبوعات تعیین شدند مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز به شرحدر پی فاجعه مرگبار روز گذشته در «منا» سومین جشن سالانه موسیقی ما به تاریخ دیگری موکول شد
در پی فاجعه مرگبار روز گذشته در مناسومین جشن سالانه موسیقی ما به تاریخ دیگری موکول شددر پی فاجعه مرگبار منا و اعلام سه روز عزای عمومی از سوی رهبر معظم انقلاب کلیه برنامههای فرهنگی هنری طی سه روز آینده برگزار نخواهد شد و بر همین اساس سومین جشن سالانه موسیقی ما به تاریخ دیگری مو-
سبک زندگی
پربازدیدترینها