تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شتاب کردن در کاری پیش از بدست آوردن توانایی و سستی کردن بعد از به دست آوردن فرصت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855619381




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خلاصه روزنامه ها: کاسبی سیاسی با افشاگری علیه زنجانی/ بازگشت رکود به اقتصاد/ خطر تكرار تراژدي استات اويل


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: با وجود مانور گسترده مسئولان درباره خروج اقتصاد کشور از رکود، امروز مهمترین روزنامه اقتصادی حامی دولت نیز از تداوم رکود در اقتصاد کشور خبر داده است.

به گزارش تراز ، سایر مطالب مهم اقتصادی روزنامه‌ها در ادامه می‌آید.
 
 
* اعتماد

- جزئیات پرونده‌های زمین‌خواری

قباد افشار، رئيس سازمان امور اراضي كشور در خصوص زمين‌خواري به روزنامه اعتماد گفته است:‌ در منطقه دماوند پرونده‌هاي متعددي از زمين‌خواري كه غالبا تخلفات تغيير كاربري غيرمجاز اراضي كشاورزي بوده، در جريان است. برآوردهاي ما نشان مي‌دهد بيش از هفت هزار واحد ساخت و ساز غيرمجاز در آبسرد، مشا و دماوند وجود دارد كه بدون دريافت مجوز از وزارت جهادكشاورزي و سازمان امور اراضي در زمين‌هاي كشاورزي منطقه ساخته شده است. ما اين ساخت و سازها را تخلف مي‌دانيم و براي آنها تشكيل پرونده داده‌ايم...

بسياري از اينها مجوز دهياري و شهرداري را دارند كه ما عليه آنها نيز اعلام جرم كرده‌ايم. بخشي از اين پرونده‌ها در مراحل پايان رسيدگي است و براي بخشي از اين ساخت و سازها احكام قلع و قمع صادر شده است. در زمينه زمين‌خواري‌هاي دماوند با توجه به گستردگي حجم آن با دستگاه قضايي و شوراي عالي شهرسازي و وزارت راه و شهرسازي طرحي را آماده كرده‌ايم كه ساخت و سازها در اين مناطق ساماندهي شود.

 سازمان امور اراضي با استقرار گروه‌هاي يگان ويژه گشت، براي جلوگيري از ساخت‌وساز بيشتر اقدام كرده و دستگاه‌هاي قضايي نيز حكم قلع و قمع ١٥٠٠ واحد را در سال ٩٣ و شش ماهه ٩٤ صادر كرده است. بنابراين در يك سال و نيم گذشته ١٥٠٠ واحد تخريب شده و پيش‌بيني مي‌شود تا پايان سال تعداد واحدهاي تخريب شده به ٢٠٠٠ واحد برسد. اين تعداد قلع و قمع نسبت به سال ٩١ و ٩٢ به حدود هفت برابر رسيده است. با مجموع برخوردهاي صورت گرفته و كنترل‌هاي انجام شده تعداد تخلفات كاهش قابل توجهي پيدا كرده است...

در حيران نيز مانند دماوند تغيير كاربري اراضي كشاورزي اتفاق افتاده است اما در قالب طرح هادي. طرح هادي كه براي توسعه مناطق روستايي تدوين شده در منطقه حيران تا سطح ١٦٠ هكتار پيش‌بيني شده بود كه ١٣٠ هكتار از آن زمين‌هاي كشاورزي بوده است. در اين منطقه ٥٧٠ واحد ساخت و ساز انجام شده كه از اين تعداد ٣٠٠ واحد داخل محدوده طرح هادي بوده و مابقي بدون مجوز ساخته شده است. پرونده‌هاي تشكيل شده براي اين منطقه متعدد است و عليه بخشدار قبلي و بخشدار فعلي اعلام جرم شده است.

بخشدار قبلي براي ساخت و سازها مجوز صادر كرده و بخشدار فعلي اين مجوزها را تمديد كرده است. ضمن آنكه دهيار فعلي نيز متهم است كه تخلفات مخصوص به خود را داشته و پرونده او نيز در مراجع قضايي است. در طول سال‌هاي گذشته نظارت بنياد مسكن و فرمانداري نيز بر ساخت و سازهاي صورت گرفته در منطقه حيران بسيار ضعيف بوده است...

در حال حاضر پيگيري پرونده زمين‌خواري روستاي زيارت به طور خاص در دستور كار است. تقريبا بيش از پنج، شش هزار واحد مسكوني در روستاي زيارت كه انتهاي جنگل ناهارخوران گرگان است به صورت غيرمجاز ساخته شده است. اين جنگل گردشگري و ارزشمند كشور متعلق به تمام مردم ايران است و ما براي جلوگيري از زمين‌خواري‌ها و ساخت و سازهاي غيرمجاز در اين منطقه اقدامات كنترلي را آغاز كرده‌ايم.
 
- رواج شرکت‌هایی که کار بانکی می‌کنند

این روزنامه از فعالیت شرکت‌های غیرمجاز که وام بانکی می‌دهند گزارش داده است: در شرايطي كه بانك‌ها براي پرداخت تسهيلات اين دست و آن دست مي‌كنند و آنقدر شرايط ضمن عقد قيد مي‌كنند كه نرخ سودها سر به فلك مي‌كشد، در بازار آزاد، هر روز بر تعداد شركت‌هاي خصوصي كه با بانك‌ها موازي‌كاري مي‌كنند، اضافه مي‌شود.

پرداخت وام از سوي اين شركت‌ها اگرچه از سوي ولي‌الله سيف غيرقانوني اعلام مي‌شود اما همين شركت‌ها توانسته‌اند خلأ حضور بانك‌ها در پرداخت‌هاي خرد و كلان را پر كنند. اين وام‌ها با سودهاي ربا‌آلود بين ٣٦ تا ٦٠ درصد با سودهاي بانكي ظاهرا ٢١ تا ٢٤ درصد و در عمل ٣٠ درصد به بالا به رقابت برخاسته‌ است...

در فقدان حضور بانك‌ها اين شركت‌هاي خصوصي هستند كه از ٥٠ تا ٦٠ درصد ارزش خودرو را به متقاضي تسهيلات مي‌دهند البته با سودهاي فضايي. روي هر كالا و دارايي ارزش‌داري مي‌توانيد وام بگيريد. از ملك و خودرو گرفته تا طلا و جواهر، خط رُند و حتي فيش حقوقي و دسته چك.... نرخ سودها اغلب يكسان است. ٥/٢ تا سه درصد براي بازپرداخت اقساط ماهانه كه سود سالانه آن بين ٣٠ تا ٣٦ درصد محاسبه مي‌شود و سودهاي پنج درصد اغلب براي بازپرداخت مضاربه‌اي و براي ارقام بزرگ ميلياردي كه سود سالانه آن به ٦٠ درصد مي‌رسد...

در شرايطي كه بانك‌ها وثايق سنگين و ضامن‌هاي متعدد براي پرداخت وام مطالبه مي‌كنند، در شركت‌هاي خصوصي تامين سرمايه بدون آنكه سپرده‌گذاري داشته باشيد و بدون داشتن ضامن كارمند، فقط با سند ملكي امكان‌پذير است. ديگر حتي نيازي به انتقال سند هم نيست. براي جذب بيشتر مشتريان شركت‌ها سند ملك يا خودرو را فقط در رهن درمي‌آورند بدون امكان انتقال سند. به اين مفهوم كه اگر تسهيلات‌گيرنده نسبت به بازپرداخت تسهيلات اقدام نكرد سند منتقل نمي‌شود و فقط امكان توقيف آن فراهم خواهد شد.

دارندگان خودرو ٥٠ تا ٧٠ درصد از ارزش خودرو را مي‌توانند وام بگيرند. اين درصد از شركت به شركتي ديگر متغير است. بر اساس ارزش سند ملكي ارقامي را مي‌توانيد دريافت كنيد كه حتي شمردن صفرهاي آن هم براي‌تان سخت است. اين وام‌ها از ١٠ ميليون تومان تا ١٠ ميليارد تومان مي‌تواند متغير باشد. براي رقم‌هاي زير ٢٠ ميليون تومان نياز به سند ملك نيست. يا با سند خودرو وام‌تان را مي‌گيريد يا با ارايه فيش حقوقي و جواز كسب صاحب چند ميليون تومان خواهيد بود.

اين در حالي است كه بانك‌ها براي پرداخت كمترين مبالغ نيز كارمند رسمي براي تضمين مي‌خواهند هرچه رقم درشت‌تر مي‌شود تعداد ضامن‌هاي مورد نياز هم بيشتر مي‌شود. براي گرفتن ٢٠ ميليون تومان وام از بانك‌ها و موسسات مالي و اعتباري سه ضامن كارمند با دسته چك نياز است. تازه اگر خودتان هم چك نداشته باشيد، ضامن چهارمي كه به جاي شما چك بدهد بايد به بانك معرفي كنيد.
 
 
* جام جم

- بانک‌های خصوصی در حال احتکار مسکن هستند

جام جم در گزارشی نوشته است: یک موسسه پژوهش اقتصاد مسکن وابسته به وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: برخی از افراد حقیقی و حقوقی در حال خرید انبوه و احتکار واحدهای مسکونی برای فروش مسکن در دوره رونق هستند. موسسه پژوهشی «مدیریت و اقتصاد مسکن نوین (مأمن)» در پژوهشی از رشد پدیده «احتکار مسکن» خبر داده که به صورتی خزنده و بی‌سروصدا در حال انجام است.

مدیرعامل این موسسه در گفت‌وگو با پایگاه خبری رسمی وزارت راه و شهرسازی گفت: احتکار مسکن با توجه به افت شدید عرضه واحد مسکونی در انتهای سال 95 و ابتدای سال 96 از سوی محتکران دنبال می‌شود.

محمدرضا حسنلو افزود: با توجه به کاهش شدید صدور پروانه ساختمانی در سال‌های 93 و 94، عرضه واحد مسکونی ساخته شده و آماده در دو سال آینده با افت زیادی روبه‌رو می‌شود.

وی با اشاره به آغاز روند افزایش خرید و فروش مسکن با توجه به آمار منتشره سازمان ثبت اسناد و املاک و نیز سامانه ثبت معاملات اتحادیه‌های استانی مشاوران املاک به ویژه در تهران و چند کلانشهر دیگر، اظهار کرد: برخی افراد حقیقی و حقوقی از جمله برخی بانک‌های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری اقدام به خرید واحدهای مسکونی با عمر کمتر از سه سال در نقاط مختلف تهران و دیگر کلانشهرها کرده‌اند تا خانه‌ها را در دوره رونق با قیمتی گزاف و حداقل تا 50 درصد بیشتر از قیمت خرید واحدهای مسکونی در دوره رکود بفروشند.

مدیرعامل موسسه مأمن تصریح کرد: در حال حاضر یک موسسه اعتباری در حال خرید تعداد زیادی واحد مسکونی در نقاط مختلف تهران از واحدهای 50 و 60 متری تا 140 و 150 متری است که برای طیف‌های مختلف اقتصادی و دهک‌های گوناگون درآمدی در نظر گرفته شده‌ است.

حسنلو با بیان این‌که تعداد دقیق واحدهای خریداری شده برای پدیده احتکار مسکن قابل برآورد نیست، افزود: افراد حقیقی که در حال احتکار مسکن هستند با ابلاغ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به ثبت اجاره‌نامه‌های صوری روی آورده‌اند؛ اما افراد حقوقی به ویژه برخی بانک‌ها و موسسات اعتباری این واحدها را تا پیش از ابلاغ مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر ممنوعیت افزایش سرمایه شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها به ملکیت شرکت‌های زیرمجموعه خود درمی‌آوردند که پس از آن‌که بانک مرکزی با جدیت با افزایش سرمایه شرکت‌های بانکی مقابله کرد، به ایجاد شرکت‌های کاغذی و صوری با عضویت اعضای هیات مدیره خود روی آورده و املاک خریداری شده را به نام این شرکت‌ها ثبت می‌کنند...

در این باره، سیدمهدی هاشمی، رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با جام‌جم اظهار کرد: این‌که این خبر را پایگاه وزارت راه و شهرسازی در سایت خود درج کرده است جای تامل دارد و اگر اسنادی در دست دارند که تخلفاتی صورت گرفته و برخی متخلفان قصد چنین کاری را دارند باید به مراجع ذی‌ربط گزارش شود تا رسیدگی کنند.وی افزود: به نظر می‌رسد هدف از انتشار این خبر شوک زودرس در بازار مسکن باشد. به این معنا که مردم ترغیب شوند سریع برای خرید مسکن مراجعه کنند و بازار رونق بگیرد، البته که اکنون بهترین زمان خرید مسکن است و هیچ شکی در این زمینه وجود ندارد.
 

* جوان

- خطر تكرار تراژدي استات اويل

این روزنامه نسبت به بروز فساد در قراردادهای نفتی با شرکت‌های غربی هشدار داده است: بايد براي احداث يك پروژه بين‌المللي نفتي در روزنامه‌هاي مختلف آگهي منتشر كرد و از يك شركت مشاور خوش سابقه بين‌المللي هم براي نظارت بر كار استفاده شود تا گام مهمي براي نمايش شفافيت و جلب اعتماد طرف‌هاي غربي برداشته شود.

رفتارهاي عملي ما بايد نشان دهد قراردادها پشت درهاي بسته امضا نمي‌شوند و چيزي در زير ميزها جابه‌جا نمي‌شود. به نظر مي‌رسد با انجام اين اقدامات ساده مي‌توان گامي مهم براي شفاف‌سازي برداشت ولي چه مي‌توان گفت كه در بستر ساختار اقتصادي غيرشفاف ايران، حتي «شفاف ترين»‌هاي اروپا نيز آلوده شده و رسوايي‌هاي بزرگي را به بار مي‌آورد. ماجراي رشوه استات اويل به ايراني‌ها و حواشي وحشتناك آن براي نروژي‌ها هنوز هم استات اويل را از ايران دور كرده است.

پرسش اصلي اينجاست كه با وجود حسن‌ظن اروپايي‌ها نسبت به دولت جديد ايران، آيا يك عزم جدي در مسئولان وجود دارد كه با ايجاد شفاف‌سازي اقتصاد ايران گامي مؤثر براي حذف پديده‌هاي شومي همانند اختلاس، رشوه و فساد بردارد؛ مسائلي كه آقازاده‌ها را به ميان آورده و آنها را راهي زندان مي‌كند. بدون ترديد براي رسيدن به سرمايه‌گذاري خارجي بايد سوار بر شفافيت شد، وگرنه اتفاقي كه براي كشور رخ خواهد داد همان سرمايه‌گذاري‌هاي پرحواشي است كه طي دو دهه اخير، پس لرزه‌هاي فراواني داشته است. در اين بين تنها دلالان سود مي‌برند و با «جوش دادن» معامله به حق كميسيون خود مي‌رسند كه چندان هم «غريبه» نيستند!
 

* جهان صنعت

- قیمت‌های باورنکردنی در بازار میوه

این روزنامه از گرانی میوه‌ها گزارش داده است: بازار میوه این روزها همانند شروع روزهای آغازین سال به درستی کنترل نمی‌شود و گرانی میوه‌های نوبرانه در اول هر فصل، یکی از مشکلات مردم است.به گونه‌ای که اول هر فصل، میوه‌های نوبرانه با قیمت‌های خیلی بالا در مغازه‌های لوکس یا حتی توسط چرخی‌های میوه فروش هم عرضه می‌شود و مردمی که قدرت خرید پایینی دارند، باید منتظر باشند تا یک ماه از آمدن این میوه‌های نوبرانه بگذرد تا بلکه بتوانند از آن بخرند.

اگرچه نا بسامانی بازار میوه مربوط به امسال نیست و در مناسبت‌های مختلف سال تکرار می‌شود اما اوج این نابسامانی را در بازار مرکبات در روزهای آغاز سال جدید شاهد بودیم .به طور مثال قیمت میوه شب عید با قیمتی که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود هیچگونه همخوانی نداشت و متاسفانه پیش‌بینی‌ها در خصوص عدم توانایی وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار شب عید درست از آب درآمد. وزارت جهاد کشاورزی نتوانست ذخایر کافی برای میوه شب عید داشته باشد زیرا بسیار دیر وارد برنامه عملیاتی شده و ابزارهای لازم را هم نداشت....

همچنین فروش میوه‌های لوکس مدت‌هاست که در برخی از میوه فروشی‌ها و بدون ترس از ناظران تنظیم بازار انجام می‌شود.میوه‌هایی که از کشورهای خارجی به ایران قاچاق می‌شود و مشتریان خاصی دارد.میوه‌های لوکس قبل از آنکه در سطح شهرها توزیع شود به میدان مرکزی می‌رود و از آنجا به میوه‌فروشی‌ها خواهد رفت که مغازه‌دار برای آن بهای بالایی را می‌پردازد.

قیمت‌های بازار و مغازه‌ها با قیمت‌های اعلام شده از سوی میادین میوه و تره‌بار تفاوت فاحشی دارد و در حال حاضر قربانی نا بسامانی در بازار میوه و تره‌بار فقط کشاورزان و مردم خواهند بود و دلالان سود اصلی را خواهند برد .

در همین رابطه حسین مهاجران، رییس اتحادیه میوه و سبزی در رابطه با بازار میوه‌های خارجی به جهان صنعت گفت: در حال حاضر و با شروع فصل پاییز دوباره شاهد نوبرانه‌های وارداتی قاچاق هستیم.انار، نارنگی و پرتقال به عنوان میوه‌های نوبرانه برای فصل پاییز هستند که علاوه بر تولیدات داخلی این میوه‌ها، نمونه‌های خارجی آن هم در بازارو با قیمت‌های باور نکرنی موجود است و به فروش می‌رسد.

وی افزود: فقط بازار میوه‌هایی که نوع داخلی آنها فراوان و ارزان‌تر بوده، کساد شده و مردم از این میوه‌ها استقبال نکردند.وی گفت: قیمت انار شیلی از 29 هزار تومان کمی کاهش یافته و در بازار موجود است.همچنین حدود یک هفته است که گلابی چینی نیز به بازار آمده و با قیمت 12 هزار تومان عرضه می‌شود.پرتقال مصری موجود در بازار نیز با قیمت هشت هزار تومان و همچنین نارنگی وارداتی از سوی آفریقا و ترکیه نیز با قیمت هشت هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.
 

* دنیای اقتصاد

- بازگشت رکود به اقتصاد کشور

این روزنامه حامی دولت از بازگشت رکود به اقتصاد کشور خبر داده است: شواهد موجود از بخش‌های مختلف اقتصاد ایران همچون وضعیت تولید و فروش در صنایع مختلف بورسی، کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی و اظهارنظرهای برخی مسوولان دولت در رابطه با قرار گرفتن در سال سخت اقتصاد نشان می‌دهد مسیری که اقتصاد از زمستان سال گذشته همزمان با کند شدن شیب رشد اقتصادی آغاز کرده، احتمالا در بهار سال 94 نیز ادامه خواهد داشت...

رئیس‌کل بانک مرکزی نیز این موضوع را تایید کرده و معتقد است آهنگ رشد اقتصادی کشور در فصل چهارم سال گذشته کند شده و پس از ثبت ارقام بالای 3 درصد در فصول اول تا سوم به 6/ 0 درصد در فصل پایانی سال گذشته رسیده است. در این شرایط پیش‌بینی می‌شود عوامل کاهنده رشد اقتصادی کماکان در سال‌جاری استمرار یابد و رشد اقتصادی سال‌جاری را تحت‌تاثیر قرار دهد. علاوه بر این، بررسی‌ها نشان می‌دهد باقی ماندن تحریم‌ها تا زمان اجرایی شدن توافق هسته‌ای و کاهش قیمت نفت به بخش‌های مختلف اقتصاد از جمله پروژه‌های عمرانی سرایت می‌کند و این موضوع از تحرک اقتصاد می‌کاهد و امکان دارد اقتصاد ایران نتواند رکوردهای رشد در سال قبل را تکرار کند...

آمارها نشان می‌دهد که پدیده افزایش موجودی انبار در سال گذشته و نبود تقاضا برای تولیدات، در حال حاضر تشدید شده و روی تولید هم اثر گذاشته است. در نتیجه، امکان افزایش قیمت محصولات برای بنگاه‌ها وجود نداشته و حتی در مواردی بنگاه‌ها ناگزیر به تخفیف قیمت نیز بوده‌اند. این عامل هم روی کنترل رشد قیمت کالاها و اقلام قابل مبادله، اثرگذار بوده است.

کارشناسان با درنظر گرفتن عوامل مذکور و همچنین کاهش قیمت نفت پیش‌بینی کرده‌اند تا قبل از رفع تحریم‌ها نرخ رشد اقتصادی به زیر یک درصد کاهش پیدا کند و البته لزوما بالای صفر نیز نخواهد بود. به اعتقاد کارشناسان اگر خوش‌شانس باشیم این رشد مثبت خواهد بود و در غیر این صورت، احتمال تجربه مجدد رشد منفی نیز وجود خواهد داشت.
 

* شهروند

- رویه معکوس نرخ غذا در بازار داخلی و خارجی

این روزنامه حامی دولت از ارزان نشدن مواد غذایی با وجود افت قیمت‌های جهانی انتقاد کرده است:  درحالی‌که براساس اعلام سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی، بازار جهان افت بی‌سابقه قیمت موادغذایی در هفت‌سال گذشته را تجربه می‌کند ایران در آگوست ٢٠١٥ رتبه دهم تورم موادغذایی را از آن خود کرد. این موضوع در شرایطی رخ می‌دهد که براساس گزارش بانک‌های مرکزی جهان، قیمت غذا در کشور جنگ‌زده خاورمیانه یعنی عراق کمتر از نصف ایران است و افغانستان با منفی ٥,١‌درصد در رده ارزان‌ترین کشورهای جهان از نظر موادغذایی قرار گرفته است...

نزول شدید قیمت‌ها در بازار جهان درحالی اتفاق می‌افتد که صنوف ایرانی در‌ سال ٩٤ بارها پیشنهاد افزایش قیمت خود را روی میز دولت برده‌اند و برخی دیگر مانند کارخانجات صنایع لبنی نرخ‌های خود را به صورت خودسرانه و غیرقانونی چند نوبت در‌ سال جابه‌جا کرده‌اند یا با بکارگیری ترفندهای مختلف و کاستن از کیفیت محصولات تولیدی تلاش کرده‌اند حاشیه سود بیشتری برای خود تعریف کنند. از آن سو برخی دیگر از تأمین‌کنندگان موادغذایی کشور مانند تاجران روغن، به دنبال دست رد به پیشنهاد گرانی‌شان واکنش متفاوتی در پیش گرفته‌اند و با تحریم خرید دانه‌های روغنی از کشاورزان تلاش کرده‌اند دولت را تحت فشار بگذارند...

 حالا در این شرایط که اعتراض خاموش مصرف‌کنندگان ایرانی به رکود بیش از پیش بازار انجامیده است باید منتظر ماند و دید که دولت برای سیاست‌های تنظیم بازار خود و مبارزه با دلالان و سودجویان راهکارهای موثری در پیش می‌گیرد یا ضعف نظارت بر بازار به قیمت زیان تولیدکنندگان و سوءتغذیه و تحمیل هزینه به اقتصاد درمان کشور تمام می‌شود؟
 

* همشهری

- انگشت اتهام خودروسازان به سوی یکدیگر

همشهری درباره بازار خودرو گزارش داده است: افت کیفیت و گرانی قطعات یدکی و ضعف در ارائه خدمات پس از فروش به محل مناقشه خودروسازان داخلی و شرکای خارجی آنها تبدیل شده است. نارضايتي مردم از كيفيت وخدمات پس از فروش خودروهاي ساخت يا مونتاژ داخل در حالي ادامه دارد كه خودروسازان داخلي و برخي شركاي خارجي آنها سعي در پاسكاري توپ علت اين نابساماني به زمين يكديگر دارند. درحالي‌كه رنوي فرانسه براساس قرارداد توليد تندر 90با شركاي ايراني ملزم به تأمين قطعات اين خودرو بوده است، نماينده اين شركت در ايران با انتقاد از خدمات پس از فروش 2شركت ايران خودرو و سايپا اعلام كرده است، مصرف‌كنندگان ايراني از وضعيت خدمات پس از فروش خودرو در ايران ناراضي هستند.

پيمان كارگر تأكيد كرده است، اكنون در مواردي شركت خدمات پس از فروش خودروساز پول ندارد كه قطعه را خريده و به نمايندگي خدمات پس از فروش تحويل دهد. با اين حال ضعف دوستان در اين حوزه نبايد باعث ايجاد مشكل در خدمات پس از فروش محصولات رنو در ايران شود.

وي با بيان اينكه از نحوه كار شركاي خود (ايران خودرو و سايپا) در خدمات پس از فروش ناراضي هستيم افزود: نمايندگي خدمات پس از فروش خودروساز به ما مي‌گويد قطعه تندر90 موجود نيست درحالي‌كه قطعه وجود دارد اما شركاي تجاري نمي‌خرند و به نمايندگي نمي‌رسانند بنابراين مشتري ناراضي است.

مديرعامل ايران خودرو با رد ادعاي نماينده رنو در ايران به همشهري گفت: ناتواني خودروسازان ايراني در زمينه خريد قطعات و ارائه خدمات پس از فروش مناسب صحت نداشته و رنو پارس حتي قادر به تأمين قطعات مورد نياز خط توليد نيز نبوده اما اكنون شرايط تا حدودي بهتر شده است. هاشم يكه زارع تأكيد كرد، احتمالا نماينده رنو موضوعات 6‌ماه قبل را مطرح كرده كه در آن هنگام نيز رنوپارس مقصر مشكل تأمين قطعات تندر90 بود.

وقتي توليد روزانه تندر90 به 10تا 20خودرو كاهش يافت امكان تأمين قطعه براي شبكه خدمات پس از فروش نيز وجود نداشت. وي افزود: ايران خودرو مشكلي براي تأمين پول مورد نياز خريد قطعات از رنو نداشته و ندارد اما ناتواني رنو پارس در تأمين قطعات توليد تندر 90موجب كاهش شديد تيراژ توليد اين خودرو شد.

قائم‌مقام و عضو هيأت مديره سايپا يدك نيز به خبرنگار ما اعلام كرد، اكنون در انبارها و نمايندگي‌هاي سايپا ميلياردها تومان قطعه خودروهاي تندر90و مگان وجود دارد كه به‌دليل گران فروختن اين قطعات به سايپا يدك توسط رنو و عرضه ارزان‌تر اين قطعات توسط ساير كشورهاي توليد‌كننده تندر 90 همچون هندوستان قادر به فروش قطعات برند اصلي نيستيم.

رمضان شرقي افزود: در مواردي نيز رنوپارس حتي قطعاتي كه از سازنده داخلي دريافت كرده را نيز با قيمت‌هاي بسيار بالاتر در اختيار شركاي ايراني خود قرار داده است اين عوامل موجب شده تا با وجود 270نمايندگي ارائه خدمات به تندر 90تعداد خودروهايي كه به اين نمايندگي‌ها مراجعه مي‌كنند به‌دليل گراني قطعات بسيار اندك باشد. به‌طور متوسط قيمت برخي قطعات ارائه شده توسط رنو بيش از 30تا 40درصد قيمت آن در بازار گران‌تر و در مورد برخي قطعات توليد داخل تا 2برابر گران‌تر است.
 

* آفتاب یزد

- کاسبی سیاسی یک نماینده با افشاگری علیه بابک زنجانی

این روزنامه اصلاح‌طلب از رفتار یکی از نماینده‌های حامی دولت که مکررا درباره بابک زنجانی مصاحبه می‌کند، انتقاد کرده است: این روزها چهره ای که او را کارگردان دوران تحریم و البته بدهکار تاریخی ایران معرفی می کردند ، خود تبدیل به بازیگری شده است که برای بقیه نقش بازی می کند و عده‌ای هم از بازی او نقش می گیرند تا خود را از طریقش، به عنوان ستاره عرصه سیاست معرفی کنند و از قبل مرد جوان متهم، نانشان رابه نرخ روز بخورند...

 هر بار خبری به میزان لازم ! یا افشایی به قدر کفایت ! از سوی یکی از نمایندگان مجلس مطرح می‌شود و در کنار نام " زنجانی " نام فرد افشا کننده هم می‌آید و بعد هم باقی اخبار و افشاگری ها مربوط می شود به چند وقت دیگر در جایی و زمانی که نیاز است تا دوباره نام فرد افشاکننده برای رسانه ها "بولد "شود.

خلاصه اینکه نام پرآوازه و شناخته شده بابک زنجانی، شرایط را طوری رقم زده است که هرچه قدر ازآن بگویند می توانند توجهات دیگران را به خودشان جلب کنند و در کنار نام او، نوشابه ای هم برای خودشان باز ! با این مضمون که آنها هم از زنجانی می گویند و اتهامهایش تابلکه معروف شوند..

 چه سری است که برخی از نمایندگان مجلس گاهی با حرف زدن علیه او خود و نام زنجانی را زنده نگه می دارند و برخی دیگر با افشاگری های اندک اندکشان در زمان های مقطعی و با فاصله ،همین هدف را دنبال می کنند . شاید نمونه این افشاگری های زمان بندی شده را بتوان در اطلاعاتی دانست که ادعا می شود از یک نوار صوتی ضبط شده از بابک زنجانی به دست آمده، اخیرا هم این بار یکی از نمایندگان مجلس از همان فایل صوتی خبر می‌دهد و اینکه زنجانی 25 میلیارد یورو در بانکهای ژاپن پس انداز کرده است...

اینکه این فایل صوتی تا چه اندازه معتبر است و تا چه میزان قرار است صحبت هایی که در آن به عنوان افشاگری های زنجانی مطرح شده کلیدی و راهگشا باشند، مطلبی است که شاید زمان آن را مشخص کند، اما در این میان حقیقت دیگری نیز مطرح است، اینکه چرا فایل ضبط شده ای که ادعا می شود حاوی نکات مهم و اعترافات زنجانی است، به یکباره برملا نشده و هر از گاهی بخش هایی از آن به شکل مختصر از سوی نماینده ای به زبان می آید و اینکه چرا اطلاعات آن کامل در اختیار مراجع مسئول قرار نگرفته؟ آیا این موضوع می‌تواند به منزله گروکشی برخی از بابک زنجانی تعبیر شود و یا اینکه شائبه استفاده ابزاری از این فایل برای تبلیغات انتخابات آینده را مطرح می کند اینکه هر بار رسانه ها با برملا کردن بخش هایی از این صدای ضبط شده در کنار نام "زنجانی " نام نماینده افشا کننده را هم بیاورند ؟!...

 ناچاریم که باور کنیم در این میان عده ای از نمایندگان با نزدیکی هرچه بیشتر به ایام انتخابات رفتارهایی را در قبال پدیده بابک زنجانی از خود بروز می دهند که انگار این متهم به فساد اقتصادی، یک "برند " موقعیت ساز برای نمایندگانی شده است که آرزوی رسیدن به مجلس دهم را با سخن گفتن از او دارند. اما به راستی، آیا صحبت از فایل صوتی چند ساعته موسوم به اعترافات زنجانی آنقدر طولانی است که نمی‌توان به یکباره آن را افشا ساخت؟ و باید هربار بخشی از آن را به رسانه ها بازگو کرد.


منبع: مشرق



زمانبندی انتشار: 5 مهر 1394 - 09:26





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن